Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 9 / 9 Pro / 9S

Telenor, go data novi. Idem sutra kod majke pa cu joj namestiti. Ona bas nema veze s vezom.
 
Skinuh Ota 12.5.2 pa ga rucno azurirah. Ne vidim nikakve razlike niti u opisu nesto pise, vrlo sturo.....jedino oktobarska zakrpa...
 

Prilozi

  • Screenshot_2021-11-09-19-11-31-492_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2021-11-09-19-11-31-492_com.android.settings.jpg
    54.5 KB · Pregleda: 22
  • Screenshot_2021-11-09-19-13-01-678_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2021-11-09-19-13-01-678_com.android.updater.jpg
    27.7 KB · Pregleda: 19
Skinuh Ota 12.5.2 pa ga rucno azurirah. Ne vidim nikakve razlike niti u opisu nesto pise, vrlo sturo.....jedino oktobarska zakrpa...
Ja sam primetio malo drugačije animacije, meni barem radi glatkije telefon posle update-a. Bolji odziv na dodir, na otisak prsta. Ostalo nemam pojma sve mi deluje isto. Bateriju ćemo videti kakva je posle par punjenja.
 
Ažurirao i ja na 12.5.2. sigurno telefon radi mnogo glatkije nema onog štucanja kao pre,čak mi je rešeno i to da posle restarta se sada normalno podigne sistem,ranije sam ludeo od toga koliko piuta sam morao da stisnem dugme za gašenje i ponovo pokušam.Jedini problem koji mi je ostao je da recimo kada me neko zove,telefon zvoni ali se ne pali ekran čak i kada ga otključam ne vidim ko me zove,a recimo na MI band 5 narukvici vidim obaveštenje o dolazećem pozivu i ko me poziva.Ovo se ne dešava svaki put ali recimo u dva tri dana sigurno makar jednom.
Ne znam da li je neko imao ovakvo iskustvo i da li možda sama veze izmedju telefona i narukvice ne pravi ovakav problem jel ne pada mi ništa drugo na pamet.
 
Najzad OTA 12.5.2.0. Samo 738MB?
A na RN7 doslo pre nekoliko meseci...
 
Kad se menja samo broj na kraju to je samo minorni apdejt, zakrpa i sitni bagovi
 
I dalje mi se konstantno ničim izazvano,tako reći samo od sebe snižava glasnoća zvuka primljenog poziva.
Svašta sam pokušavao,restartovao telefon,postavljao za zvuk zvona melodije koje su po default-u u samom telefonu bile i vrlo brzo sam od sebe se smanji zvuk dolaznog poziva.
Da li još neko ima problem sa tim?
Koristim True phone aplikaciju za pozivanje umesto fabričke,ali identičnu aplikaciju koristim i na Huawei P40 lite i tamo apsolutno nemam problema sa bagovanjem zvuka kod dolaznih poziva...
 
Da li je neko našao rešenje za ovo? takođe problem sa glasnoćom sagovornika pri razgovoru, dosta je tiše posle apdejta.... na burazerovom telefonu.
 
Pozdrav ljudi. Vidim po netu da gomila ljudi ima problem na RN9 seriji ( ja posedujem RN9s) sa restartovanjem telefona u toku poziva. Pocelo je od pre nekih 6 meseci i desavalo se jako retko, dok u poslednjih 2 meseca bukvalno ne mogu da obavim normalan poziv. Nekada se telefon restartje posle 30-ak sekundi nekad pisle 8-9 minuta a nekad i nakon 30 min. Probao sam i hard reset nije pomoglo odnosno jeste neko vreme mozda do novog updata. Baterija bukvalno nije ista kao ranije, mnogo brze se trosi, zdravlje baterije u postavkama je good. Primetio sam da nekada hoce da zabode telefon u sred koriscenja i pocne sam da vraca prozore u pretrazivacu, da se sam vraca na pocetni ekran a to de resava obicnim zakljucavanjem telefona. Telefon je star oko godinu i po dana. Trenutno je MIUI 12.5.2 na njemu. Ako neko ima neki savet rado bih voleo da cujem. Hvala.
 
Ja na Redmi Note 9 Pro imam 12.5.4 MIUI, trebalo bi da imaš i ti taj kroz OTA. Proveri u Settings-AboutPhone-MIUI Version. Ako ima update, najbolje uradi Factory Reset i onda lepo sve apdejtuj. Posle instaliraj aplikacije, pa vidi šta može da zeza...
Nisam nikada imao tih problema, prvi i jedini put mi se desilo pre 10ak dana da uhvatim telefon da se resetuje sam od sebe i to na ovom zadnjem MIUI. Nije se više ponovilo...
 
Od kada se pre nekoliko dana azurirao na miui 12.5.6.0 enhanced edition telefon radi savrseno, brze, fluidnije, baterija duze traje, kamera poboljsana, sve extra. EU rom.
 
Pozdrav, jel imao neko problem sa viber dual app. Konkretno drugi viber (dual), ne skida slike i video, niti pojavljuje avatare od kontakata (greska koju javlja je download error). Primarni viber radi savrseno. Ovo je pocelo da mise desava od update-a na 12.5.6. Posedujem RN9 Pro 6/64 i do sad je sve radilo bez problema.
 
Srecna svima Nova. Zdravlja i veselja. Od skoro sam primetio da mi ne radi led notifikacija. Ne radi ni kada punim telefon,ni kada stizu obavestenja. Imao neko taj problem? RN9P
 
Settings>Additional settings>LED light Proveri sta je ukljuceno ili iskljuceno.
 
Ukljucene su obe funkcije. Primetio sam da kada stigne obavestenje,jedva da se vidi led lampica. Pre je bila jaca svetlost. A kada punim ne pokazuje je. Da nije to sto sam radio rom skidajuci sa Telegrama? 12.5.6 sa skinuo sa Telegrama i odradio svoj telefon.
 
Moguce je da nije upisao sve fajlove kako treba.Skini sada preko telefona Full zadnju verziju,pa vidi.Settings>About phone>Klikni na ovaj veci broj 12 (MIUI version)>3 tacke u gornjem desnom uglu>Download latest package.Cekaj da zavrsi i da se fon upali.Ako ne pomogne,sledece je Hard reset iz recovery-ja.Cekaj malo.A koji ti je pre apdejta na 12.5.6 bio rom.EU ili Mi?
 
Stigao 12.5.3 na RN 9s.
Baterija katastrofa. Kada sam kupio telefon uz 6h navigacije sto znaci 6h upaljenog ekrana zavrsavao sam na 60% i vise baterije. Pri istoj upotrebi juce sam zavrsio na 25%. Iskreno mislim da je moj izlet u xiaomi vode trajno zavrsen. Sacekacu ovaj miui 13 ali slobodno mogu da kazem jedan od gorih telefona koje sam imao.
Screenshot_2022-01-05-18-43-13-733_com.miui.securitycenter.jpg

Svetlinu ekrana od kada sam ga kupio drzim na max.
 
Smanji svetlinu ekrana.
Kao sto rekoh od prvog dana je na maksimumu, smanjivanje nece resiti problem ocajne optimizacije od stane kineza.
Ili je baterija ocajnog kvaliteta pa brzo degradira zbog brzog punjenja ili je do lose optimizacije. Iskreno mislim da je ovo drugo od prelaska na miui 12 baterija je barem 20% slabija.
Da me ne shvati neko pogresno, nije problem i da mu ubacim castum rom ali ja sam se vodio logikom da kupim telefon da me sluzi bar 2 godine a ne da trosim vreme oko njega pokusavaju i da izvucem minimum onoga sto treba da ponudi prosecan telefon.
 
Na RN9pro od kada mi je na 12.5 Enhanced baterija puna 2 dana. Sada je na 12.5.6 i sve je extra.
 
@CrazySerb90

Kod mene isto. Jos pre 3-4 meseca dosao neki update i SOT oslabio za 30%. Radio hard reset i jos svakakve zezancije i nije pomoglo.
Ja cu takodje napraviti malo pauzu od Xiaomi-a, barem dok ne poprave malo interfejs. :D
 
Nazad
Vrh Dno