Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 9 / 9 Pro / 9S

Mislim da nece skoro biti Android 11preko OTA za EU i Global verziju.Totalno zapostavljen model od strane Xiaomija.

@Mugy Moglo bi se reći i najveći promašaj Xiaomija. Posle fantastične 8ice, naslednik koji je doneo slabiji čipset i lošiji ekran. Čak i baterija koja je nominalno veća, u realnom radu ne traje duže. Kamera setup isti kao na RN8P. Kvalitet izrade isto lošiji nego na 8ici. Ja sam RN9P uzeo ženi i klincima (2 u Vipu i jedan u Logicu) i neverovatno je da su sva 3 različita. Već sam kačio u ovom threadu. Od dva uzeta u Vipu, siva, jedan je EU a drugi global. Onaj iz Logica zelen, global. Čak se i fizički zeleni model razlikuje od sivog. Ali najveći, najveći biser je, razlika u kvalitetu ekrana koju sam tek skoro provalio. Sva tri fona, na istom podešenom osvetljenju, daju različitu sliku. Zeleni model ima svetliji ekran, dok sivi tamniji. I to različitog inteziteta. E sad, za pola godine korišćenja, teško da su mogli da ih fizički toliko zeznu da razlika bude primetna golim okom. Posebno što klinci svoje fonove ne nose van stana.

Ne nalazim temu za Note 9, zeza li jos nekom proximity ili taj ultrasonicni senzor sta li je? Moras da namestis telefon u jednoj poziciji i da ga ne pomeras da se ne ukljucuje prilikom razgovora. Kad sam uzeo u decembru je bio bas uzas, sad posle par updatea cini mi se malo bolje ali i dalje zeza, na Note 6 Pro nisam imao taj problem jer on ima klasican senzor a ne ovo ultrasonicno $r@nje.

Zeza, a što je za neverovati ne pomaže ni da zaključaš ekran.

Ma uzas, sreca pa najmanje koristim za pozive ali smara.
Jos jedno pitanje, kad stavim na DND i dalje mi se cuju zvukovi u Viber i Whatsapp kad stizu poruke, pozivi se ne cuju. Kad saljem poruku na KP se isto cuje kada saljem poruku. Ima li nekog resenja? Na Note 6 Pro je isto zezalo a posle vise nije, ne secam se kako sam to resio.

Da ali onda nece da se cuju ni kada je zvuk ukljucen, to nije resenje.

Koju ne vidim kada je u dzepu na primer ;)
Ovo je neki bug do Miui verovatno, DND ne bi trebalo da pusta nikakve zvukove a od nekog update-a jos na note 6 pro vise nije tako.

Evo ga konacno Android 11, Redmi Note 9 pro global ,kodno ime Joyeuse.

Prilozi

• Screenshot_2021-06-02-17-48-53-235_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2021-06-02-17-48-53-235_com.android.updater.jpg
    47.8 KB · Pregleda: 52
  • Screenshot_2021-06-02-17-59-41-342_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2021-06-02-17-59-41-342_com.android.updater.jpg
    41.8 KB · Pregleda: 37
I šta je to revolucionarno donelo,živ ne mogu ostati dok mi ne kažeš,pošto ne vidim neku razliku?

Baza android 11. Malo li je...sad dal ti nesto to znaci ili ne drugo pitanje.

Nista drugacije nije sa android 11, jedine promene mozes da vidis sa novom verzijom miui
znaci cekas miui 12.5 do tada nista.

Jel se nekom desava da prilikom primanja poziva ima beli ekran jedno sekund dve tri pa onda iskoci ko zove slika i to... desava se i na not 9 pro i na nekom redmi 8 cini mi se..

Stigao je danas i za 9S A11 EU Rom.

Potpuno isti kao a10.
Da li je neko primetio razliku?
Inače osim proksimiti senzora ovaj telefon radi jako lepo od kada je dobio miui 12. Fluidniji je i brz kao da ima neki sd8xx :)

Da li neko može da mi kaže koliko otisaka prstiju može da se snimi na Redmi note 9 pro?

Koliko sam primetio za ovih par sati od update-a drugacije su notifikacije i radi primetno fluidnije.

Pozdrav svima,kako znati koji model imam Curtana ili Joyeuse?
Instaliraj Cpu-Z sa playstora i na strani Device pise ti naziv ploce - Board. Zakacio bih ti screenshot ali mi buguje browser na android 11, ne diozvoljava mi da uploadujem bilo sta.....to je "unapredjenje" izgleda....ko da je alfa verzija Miui....strasno

Kako ne dozvoljava?
A11
IMG_20210614_174545.jpg

Bate ja imam Joyeuse, beta android 11. Proradila interna memorija nakon factory reseta. Nesto se tu uzjblo na android 11 oko permisija. Nije pomoglo nista, ni drugi browser niti allow all permissions.....samo reset i format data. Sva sreca ne koristim ga kao primarni telefon pa mogu da priustim reset. Ali ovako bih ga odavno ozenio.

Prilozi

• Screenshot_2021-06-14-17-54-59-020_com.cpuid.cpu_z.jpg
    Screenshot_2021-06-14-17-54-59-020_com.cpuid.cpu_z.jpg
    60.2 KB · Pregleda: 22
Pa valjda kada kupujete telefon gledate koji procesor dobijate :rolleyes:

Da l' stiglo nekome na Redmi Note 9 Pro - EU rom ažuriranje baze na Android 11?!

Ne.A kada ce,to ni Xiaomi ''strucnjaci'' izgleda ne znaju.

Posto nema teme za Redmi note 9 uopste.Imam jedno pitanje, dobio sam danas android 11 i dobio contol centar.Ali i dalje je gray nije blur.Nigde ne mogu naci dal ce to da ukljuce ili nece uopste da li ce ostati gray tj.siva pozadina??

Vrh Dno