Postovanje,imam RN5 sa kojim sam zadovoljan,pa sam mislio da predjem na RN 9S. Koliki bi to bio napredak? Hvala
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Ukratko, napredak je itekako primetan u svakom pogledu.
Koristio sam RN5 skoro dve godine, ugasio se nedelju dana pred istek garancije pa sam bio primoran da uzmem nešto drugo. Izbor je pao na RN 9 pro.
1) Displej: mnogo bolji po pitanju prikaza nego na RN5, mnogo. Nema onog agresivnog auto zatamnjenja koje je kod RN5 (bar meni) izuzetno iritantno.
2) Performanse: fluidniji i responzivniji telefon u svakom segmentu korišćenja (uz ogradu da igre ne igram). Prvi put sam primetio da je RN5 nekako usporen kad sam ženi kupio u martu Mi 9 Lite, svaki put kad sam uzeo njen telefon u ruke video sam koliko je RN5 spor.
3) Baterija: koristim konstantno 2 sim kartice, BT je non stop uključen, kombinovano WiFi i 4G. Juče sam posle dva cela dana korišćenja stavio oko ponoći RN 9 pro na punjač negde oko ponoći - još uvek je bio na 34%. Sa RN5 u istim uslovima maksimalno sam izvlačio dan i po. RN 9 pro takođe ima i 30W brzo punjenje i to se itekako primeti, mnogo brže se napuni i pri tome se mnogo manje greje nego RN5.
4) Kamera: daleko, daleko bolja kamera na RN 9 pro. Plus i GCAM se jednostavno instalira i radi perfektno. Što se ovog tiče i sa RN5 sam bio jako zadovoljan, ali ovo je stvarno mnogo bolje.
5) WiFi: nisam se upuštao u detalje i istraživanje, ali mi je primetno bolja wifi konekcija sa RN9 pro nego sa RN5. Sem telefona ništa drugo nisam menjao, međutim sada i u delovima stana gde sam često gasio wifi na telefonu kako bih mogao da otvorim i pročitam nešto sa RN 9 pro za tim nema potrebe.
Za sada su ovo primetne prednosti za mene, telefon koristim već nekih mesec dana.
Ono što mi smeta je definitivno veličina telefona, ženin Mi 9 lite mi je (što se toga tiče) taman pogođen, ali s druge strane to mogu da istolerišem s obzirom na odličan i veliki displej.
Iritira me pomalo i senzor otiska prsta pošto sam levoruk, često ga mašim. Pri intenzivnijem korišćenju kamere telefon ume prilično da se zagreje u gornjem delu, takođe često mi se dešava da kamera aplikacija pukne iz čista mira i tada samo reset telefona pomaže. Kada se ovo desi ne radi ni GCAM aplikacija. Nadam se da će neki budući update ovo da reši.
Katastrofa mi je, bar sa stanovišta dual sim korišćenja, phone i contacts aplikacija. Vrlo nefunkcionalno. Ako je ovo stock google aplikacija, onda sam u najmanju ruku razočaran i nisam siguran da bih izdržao sa nekim clean android iskustvom.
Snimanje razgovora takođe zaboravi, ako ti je ovo bitna opcija.