Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 9 / 9 Pro / 9S

Moze svakome ko kupuje na takav nacin iz Kine i drugih dalekih zemalja, to si u pravu. Ali to je sve kupovina "Macke u dzaku",nije to neki prodavac sa KP od kojeg kupujes godinama unazad i ima 1000 ocena pozitivnih, ako se nesto i desi zavrsis kroz 2 dana sve.. Kad se ovako nesto dogodi, ispadne skuplja dara od mere, plus nerviranje, znas da si kupio nov uredjaj a dobio si patku, pa sledi cimanje hoce li prihvatiti da ga vratis, nece verovati da je zaista stigao takav kako on kaze, pa slanje u servis, placanje popravke i opet imas polovan uredjaj umesto nov.. I to sve da bi ustedeo 20-30-40 evra narucio iz Kine.. Ko ne kupuje sa Alija nece imati ovakvih problema ako bude takve srece.. Znaci ne moze svakome da se desi..Ili kupujes od proverenih ljudi ili da bi ustedeo 30-40 evra rizikujes i molis Boga da telefon bude ispravan kad dobijes posle metar dana.

Uživaj u telefonu [emoji123]

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Uzivaj :)

Ako nekog interesuje razlog, do baterije je, isprazni se previse i telefon ne reaguje ni na punjac ni na klasicno paljenje a ni na klasican power + vol up/down.

"Black screen of death" ili "Sleep of death" ga uglavnom zovu pa mora da se odradi ovaj hard reboot ili kako god se vec zove.

Nekad telefon mora da se ubode na punjac i odstoji malo da bi ovo radilo, nekad ne.

Poslednja izmena:

Ako nekog interesuje razlog, do baterije je, isprazni se previse i telefon ne reaguje ni na punjac ni na klasicno paljenje a ni na klasican power + vol up/down.

"Black screen of death" ili "Sleep of death" ga uglavnom zovu pa mora da se odradi ovaj hard reboot ili kako god se vec zove.

Nekad telefon mora da se ubode na punjac i odstoji malo da bi ovo radilo, nekad ne.
Svaka čast, ovo je odličan tips.

Morao sam da drzim vol- i power oko 50s i tek onda se pojavio fastboot ekran.
Posle uobicajeno power dugme nekoliko sekundi i telefon se ukljucio.
Mora da sam pre drzao krace oko 15-20s i onda nije htelo.
Inace je telefon narucen 14.4. i posle 3 meseca se baterija ispraznila i nije hteo da se ukljuci.
Hvala ti velika a vec sam otvorio dispute na aliexpressu. :D

Prilozi

• IMG_20200715_210138.jpg
    IMG_20200715_210138.jpg
    1 MB · Pregleda: 173
Sećam se meni tako S7 jednom nije hteo da se upali, nešto nakon godinu i po dana korišćenja. Pošto je imao očajni bateriju bukvalno sam ga koristio dok se ne isključi i jednom mi se tako isključio i uopšte nije hteo da se upali ni posle pola sata na punjaču. Posle par sati na punjaču i držanja power dugmeta nešto duže od minut konačno se uključio.
Eto rešen problem. :d
Uživaj u telefonu. :)

Moze svakome ko kupuje na takav nacin iz Kine i drugih dalekih zemalja, to si u pravu. Ali to je sve kupovina "Macke u dzaku",nije to neki prodavac sa KP od kojeg kupujes godinama unazad i ima 1000 ocena pozitivnih, ako se nesto i desi zavrsis kroz 2 dana sve.. Kad se ovako nesto dogodi, ispadne skuplja dara od mere, plus nerviranje, znas da si kupio nov uredjaj a dobio si patku, pa sledi cimanje hoce li prihvatiti da ga vratis, nece verovati da je zaista stigao takav kako on kaze, pa slanje u servis, placanje popravke i opet imas polovan uredjaj umesto nov.. I to sve da bi ustedeo 20-30-40 evra narucio iz Kine.. Ko ne kupuje sa Alija nece imati ovakvih problema ako bude takve srece.. Znaci ne moze svakome da se desi..Ili kupujes od proverenih ljudi ili da bi ustedeo 30-40 evra rizikujes i molis Boga da telefon bude ispravan kad dobijes posle metar dana.
Ja sam uštedio preko 100€ na Redmi K20 kupovinom na aliju, telefon stigao za 14 dana u vakuum pakovanju, sve je bilo i ostalo perfektno.

Na RN7 sam uštedio nekih 60-70€. Po mom mišljenju bilo je vrijedno rizika.

Poslednja izmena:
Ha, juče bio happy hour, pa je Pro košta 31,5k u MiStore, kako su ga "ciganski" izveli. Iskočila mi rekalama na Instagramu. Odlična cifra za najjači model koji se nudio.

Ja sam uštedio preko 100€ na Redmi K20 kupovinom na aliju, telefon stigao za 14 dana u vakuum pakovanju, sve je bilo i ostalo perfektno.

Na RN7 sam uštedio nekih 60-70€. Po mom mišljenju bilo je vrijedno rizika.
Vidim da si iz BIH tako da mi znamo zasto narucujemo telefone iz Kine ;)

Morao sam da drzim vol- i power oko 50s i tek onda se pojavio fastboot ekran.
Posle uobicajeno power dugme nekoliko sekundi i telefon se ukljucio.
Mora da sam pre drzao krace oko 15-20s i onda nije htelo.
Inace je telefon narucen 14.4. i posle 3 meseca se baterija ispraznila i nije hteo da se ukljuci.
Hvala ti velika a vec sam otvorio dispute na aliexpressu. :D

Nema na cemu :)

Meni se tako ugasio Sony Xperia Z3, ispraznio se skroz i vise nije reagovao i slucajno sam naleteo na neki post gde se pominje ova metoda, reagovao tek posle nekih 60ak sekundi.

Ko zna koliko ljudi je tako prodalo telefon kao mrtav ne znajuci za ovu foru...

Koliko vam traje baterija ?
Nisam uopšte zadovoljan sa ovih 5020mAh.
Jedva 6 i po sati sot-a na wifi izvuče.
U procesima ništa ne vidim da vuče bateriju.

Poslednja izmena:
Moralo bi to mnogo više, na svim testovima se odlično pokazao.

Instaliraj GSam monitor pa isprati jedan ciklus. Ekran bi morao biti najveći potrošač.

Mora to daleko vise da izvuce. Pogotovo sto je to ips ekran ali ne bi bilo lose da uradis ciscenje telefona od nepotrebnih aplikacija. Sa programom adb mozes da deblotujes uredjaj od stvari koje ne koristis a jos mozes u samom telefonu da pogasis neke aplikacije iz autostarta da se ne pale ako ih ne koristis i samim time da ne prave potrosnju baterije.

Ja drugaru preporucio telefon, salje mi pre neki dan, kakva je ludacka baterija, 3 dana i 7 sati ekrana. Tako da nesto nije kod tebe tu kako treba.

Ja drugaru preporucio telefon, salje mi pre neki dan, kakva je ludacka baterija, 3 dana i 7 sati ekrana. Tako da nesto nije kod tebe tu kako treba.
Da, sigurno ga neki proces zeza u pozadini. Nije rutovan pa ne mogu detaljnije da pogledam šta je problem.
Čekam MIUI 12 da vidim kakvo će stanje biti.

^Probaj da preflešuješ telefon. Otvori Settings-> About phone-> System update-> tri tačke-> Download latest package

To će ti preflešovati sistem, a svi podaci će ti ostati. Meni je to rešilo problem sa curenjem baterije na Mi 9T.

^Probaj da preflešuješ telefon. Otvori Settings-> About phone-> System update-> tri tačke-> Download latest package

To će ti preflešovati sistem, a svi podaci će ti ostati. Meni je to rešilo problem sa curenjem baterije na Mi 9T.
Upravo sam ga ažurirao na 11.0.3.
Sad pratim stanje, ako se ne popravi ništa idem tom metodom. :) [emoji106]

Prvo punjenje i lagano 12 sati SOT. :D

Prilozi

• Screenshot_2020-07-18-14-56-50-894_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2020-07-18-14-56-50-894_com.miui.securitycenter.jpg
    105 KB · Pregleda: 192
Kakvi su utisci, ja sad skidam update.
6ddb1cfa4fdebed15b9313f235e80159.jpg

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Moj je 11.0.9 Global najnoviji i radi odlicno.
Nisam koristio prethodnu verziju dugo jer sam odmah uradio update na najnoviju.

Postovanje,imam RN5 sa kojim sam zadovoljan,pa sam mislio da predjem na RN 9S. Koliki bi to bio napredak? Hvala

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

@alagor2000

Nista posebno, najveca razlika je u dizajnu, trajanju baterije i performansama u igrama.

Definitivno ne vredi >100% doplate u odnosu na polovan RN5.

Poslednja izmena:
Pa sta ces vise, odlican je rn5 svakako, ali ovo je novije i bolje.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Koji je bloat ovaj MJAUI :D
Instalirao Android AOSP i telefon osetno brzi.
Plus root preko Magiska i sve OK.

Postovanje,imam RN5 sa kojim sam zadovoljan,pa sam mislio da predjem na RN 9S. Koliki bi to bio napredak? Hvala

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ukratko, napredak je itekako primetan u svakom pogledu.
Koristio sam RN5 skoro dve godine, ugasio se nedelju dana pred istek garancije pa sam bio primoran da uzmem nešto drugo. Izbor je pao na RN 9 pro.
1) Displej: mnogo bolji po pitanju prikaza nego na RN5, mnogo. Nema onog agresivnog auto zatamnjenja koje je kod RN5 (bar meni) izuzetno iritantno.
2) Performanse: fluidniji i responzivniji telefon u svakom segmentu korišćenja (uz ogradu da igre ne igram). Prvi put sam primetio da je RN5 nekako usporen kad sam ženi kupio u martu Mi 9 Lite, svaki put kad sam uzeo njen telefon u ruke video sam koliko je RN5 spor.
3) Baterija: koristim konstantno 2 sim kartice, BT je non stop uključen, kombinovano WiFi i 4G. Juče sam posle dva cela dana korišćenja stavio oko ponoći RN 9 pro na punjač negde oko ponoći - još uvek je bio na 34%. Sa RN5 u istim uslovima maksimalno sam izvlačio dan i po. RN 9 pro takođe ima i 30W brzo punjenje i to se itekako primeti, mnogo brže se napuni i pri tome se mnogo manje greje nego RN5.
4) Kamera: daleko, daleko bolja kamera na RN 9 pro. Plus i GCAM se jednostavno instalira i radi perfektno. Što se ovog tiče i sa RN5 sam bio jako zadovoljan, ali ovo je stvarno mnogo bolje.
5) WiFi: nisam se upuštao u detalje i istraživanje, ali mi je primetno bolja wifi konekcija sa RN9 pro nego sa RN5. Sem telefona ništa drugo nisam menjao, međutim sada i u delovima stana gde sam često gasio wifi na telefonu kako bih mogao da otvorim i pročitam nešto sa RN 9 pro za tim nema potrebe.

Za sada su ovo primetne prednosti za mene, telefon koristim već nekih mesec dana.
Ono što mi smeta je definitivno veličina telefona, ženin Mi 9 lite mi je (što se toga tiče) taman pogođen, ali s druge strane to mogu da istolerišem s obzirom na odličan i veliki displej.
Iritira me pomalo i senzor otiska prsta pošto sam levoruk, često ga mašim. Pri intenzivnijem korišćenju kamere telefon ume prilično da se zagreje u gornjem delu, takođe često mi se dešava da kamera aplikacija pukne iz čista mira i tada samo reset telefona pomaže. Kada se ovo desi ne radi ni GCAM aplikacija. Nadam se da će neki budući update ovo da reši.
Katastrofa mi je, bar sa stanovišta dual sim korišćenja, phone i contacts aplikacija. Vrlo nefunkcionalno. Ako je ovo stock google aplikacija, onda sam u najmanju ruku razočaran i nisam siguran da bih izdržao sa nekim clean android iskustvom.
Snimanje razgovora takođe zaboravi, ako ti je ovo bitna opcija.

Ako se ne varam razlika je jedino u kameri.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Kamera, sporije punjenje, nema NFC.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh Dno