Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 7 / Pro

Zar nije samo za kinesko, takodje nema lte podrsku?

...über rimini 7

Pozdrav svima,

Samo da javim moje utiske. Kupio ovaj tel. pre nedelju dana, verzija 4/128.
Ovo mi je prvi Xiaomi tel. i za sada sam prezadovoljan.
Baterija je odlicna, dva dana bez problema, sa ukljucenim notifikacijama za Outlook (150+ maila dnevno; posao je u pitanju), drustvene mreze, vesti, muzika...igrice ne igram.
Kamera je za 10, testirao default-nu i gcam - nemam zamerki.
Prilikom korisenja razlicitih aplikacija, nisam primetio da radi sporo, koci i sl.
Nemam problema sa spomenutim proximity senzorom (miui 10.3.4.0).
Sve u svemu, odlican telefon i moja preporuka, pogotovo ako se uzme u obzir i cena.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Ako se opredelim za kinesku verziju, znači li to da nemam B20 na 4G, ali je sve ostalo isto, tj. mogu da mu instaliram rom-ove kao i za global verziju telefona (i miui i aosp)? Postoji li još neka razlika između ove dve verzije telefona?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ako se ne varam, mislim da je b20 samo softverski ogranicen, instaliranjem roma koji podrzava ce raditi i b20.
Ispravice me neko ako gresim

...über rimini 7

Zna li neko kako resiti ovo? Nije da smeta ali malo malo i eto ga opet izlazi.
d5b2446a9dc2c8dd7db60568e44e033c.jpg

Jel primecujete ono sto i ja u gornjem delu ekrana i u gorenjem uglu?

Dal sam tolki maler.... Al mog da reklamirwm ovo u garanciji je.
d1bbb65317f34eb48806c5a7fbb2a4fc.jpg

Nije tako strasno...

Moraš da slikas ekran , a ne da praviš ss

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Pa nesto je vrv na ekranu, a lik je napravio ss umesto da je slikao ekran.

Gornji deo okrana mi se oslikava ghost effect pei jacem osvetljenju. Izadjem i b92 aplikacije. I ostanu mi gore one rubrike sport itd.. preslika se. Zvao sam mi store srbija kazu da posaljem telefon. Kupljen je u italiji u mi store u jednom trznom centru.

Ne znam sta to tacno znaci drndanje dok se puni apsolutno to ne radim..

Dva huawei mate 20 lita sam vratio zbog Ghost screena, isti slucaj kao sa tvojim redmi note 7! Cekam odg za treci zamenski od MTS tj OD MESCa

Gornji deo okrana mi se oslikava ghost effect pei jacem osvetljenju. Izadjem i b92 aplikacije. I ostanu mi gore one rubrike sport itd.. preslika se. Zvao sam mi store srbija kazu da posaljem telefon. Kupljen je u italiji u mi store u jednom trznom centru.

okej, sori, mislio sam da si jedan od onih koji non stop čačkaju fon dok se puni.

naravno budi ljubazan pa mi slikaj ekran a ne screenshot!
Ovo je slikano sa kevinim j32016 upravo sada. Cudna stvar je da ghost nestane pa se vraca opet.

Nazalost dosao i konacan odg od xiaomi srbija. Posto sam ga kupio u italiji a ne kod nas,ne mogu da mi uvaze garanciju ocigledno.
62450899b2272f9578ec2479902b3e52.jpg
d915051c201d5b9ea107bc2f2d48870e.jpg

Ovo je slikano sa kevinim j32016 upravo sada. Cudna stvar je da ghost nestane pa se vraca opet.

Nazalost dosao i konacan odg od xiaomi srbija. Posto sam ga kupio u italiji a ne kod nas,ne mogu da mi uvaze garanciju ocigledno.

Ovo je image retention, desava se to nekad na LCD-u. Probaj ovo ili neso slicno, trebalo bi da resi stvar https://www.youtube.com/watch?v=C5gS11XNLxQ

4e4b3091c53bfca07a7b1d34650d565b.jpg
6dce80bfece0ea6461068da743acdb79.jpg

GCam - bez night moda i sa....
Prosto da ne poveruješ kakva čuda čini softver.

62450899b2272f9578ec2479902b3e52.jpg
d915051c201d5b9ea107bc2f2d48870e.jpg

I meni na redmi 5 plus i sestri na redmi note 5 se to dešava, mislim da je to "normalno" i da ne bi ni imali za sta da ti zamene a da se to ne desava

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Image retention nije trajna stvar, javlja se zbog lose kalibracije ekrana. U podesavanjima za ekran, promeni boje na Warm ili Cool, trebalo bi da resi problem.

Imam isti problem na rn5. Jel realno da urade nesto da ga nosim u Lo**c shop dok je pod garancijom ili da batalim i da ne gubim vreme?

@ivanbass1 Stavio sam na cool i pomoglo mi dosta. Mada ne opterecujem se oko toga.
f3ae4ae660800999cbda6afce115150c.jpg

Imam isti problem na rn5. Jel realno da urade nesto da ga nosim u Lo**c shop dok je pod garancijom ili da batalim i da ne gubim vreme?

Sansa da dobijes telefon sa istim problemom opet postoji, posto problem nije trajan i softverski je, a ne hardverski, mislim da ne treba gubiti vreme sa reklamacijom.

Ako je sistemski znaci mogli bi da isprave u nekim narednim azuriranjima..

Vec postoji resenje, prebaci na Cool ili Warm, trebalo bi da nestane.

Prebacio sam kao sto si rekao na cool mi vise odg. I stvarno skoro pa nestalo

Vrh Dno