Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 7 / Pro

Ako sam dobro razumeo lutrija je po pitanju toga kako radi proximity senzor posto vidim da ima forumasa koji nemaju taj problem. Jel problem hardverske prirode ili soft.

Poslednja izmena:
Medium.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Jel stigo nekom update? Iskustva?
16a269cced8c9a7678d60f38775a2ebe.jpg

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Jeste ne primecujem razliku.

Zar nije 10.3.6 zadnji?

...über rimini 7

Kako kome 10.3.5 tek nam pre koji dan stigao.

Zavisi gde je uzet telefon u domacim maloprodajama ili Kp verovatno zavisi od regiona koji ce apdejt biti.

Ako sam dobro razumeo lutrija je po pitanju toga kako radi proximity senzor posto vidim da ima forumasa koji nemaju taj problem. Jel problem hardverske prirode ili soft.

Često je problem i da ljudi nisu navikli na toliki telefon i ne drže ga pravilno na uvetu. Imam 2 RN7, jedan uzet na KP drugi u MI storu i ni jedan nema taj problem. Takođe, ni prethodna 3 modela iz Redmi Note serije mi nisu imala problem sa senzorom.

Znači kada mi se zaglupi senzor i ja to proverim pomoću nekog test programa ja ne znam da držim telefon kako treba ? [emoji23]

Nosim već nekoliko godina Xiaomi telefone i jednostavno hoće da zeza, kod ovog sada konkretno, posle nekoliko dana moram da ga resetujem ali ja stvarno pričam malo, ne znam šta bi bilo da pričam više, da li bi se to češće ponavljalo.

@liverpoll
Ne kažem da problem ne postoji, već da se nekad dešava da onaj ko misli da ima problem, zapravo nema.
Koristim xiaomi telefone pune 4 godine i do sada ni jedan nije imao problem sa senzorom (0/5), tako da hoću čoveku da kažem da to nije toliko česta pojava koliko se o njoj piše.

@DukeLander
PFGEUXM je EU i tu je ovih dana izašao 10.3.5.0
A ti imaš PFGMIXM, to je International i tu je 10.3.6.0 već duže vreme

My bad... hvala na ispravci.

...über rimini 7

Zaboravih: moj fon definitivno ima problem sa bt. Izgleda da je sw prirode.
Zalio sam se ranije ovde da brlja sa autom pa smo sumnjali na fw infotainmenta auta.
Probao u najnovijoj mazdi, opelu, fordu i suzukiju, uvek isto ponasanje, sve ok dok ne pokusas poziv.
Takodje kao da je sound prejak preko bt, iako je stisan na pola zvuk, osete se distorzije zvuka i prejak bas.
To se oseti na svim bt aparatima, ne samo u kolima ali u autu je najuocljivije.

...über rimini 7

kakvi su utisci o 10.3.5 PFGEUXM? Još nisam apdejtovao sa 10.3.4 jer mi lepo radi pa čisto da vidim da li je bezbedno preći ili je bolje da još ne diram...

Sve isto, moz sat da menjas na locku. Mozda je i bat malo normalnija ili mi se cini, gledao klinac crtace VLC plejer 2 sata malo nesto otislo. Sada sam na 56% drugi dan.

Ja sam za sad ovako sa baterijom. Msm sa mibse vise trosi.
73f1f9e8efed2267c3c93c476e2f2170.jpg

Aj da se zapljunem, uzeo juče za ženu rn7 u crvenoj boji.
Uzet je u Tehnomaniji, global verzija, odmah ponudio update na 10.3.6.

Sent from my p20 lite using Tapatalk Pro

Sta ima u release notes za tu 10.3.6 ?

Već sam ažurirao, nemam pojma može li to naknadno negde da se pronađe.

Sent from my p20 lite using Tapatalk Pro

Ima li opcija u MIUI stable verziji da se aktivira crna traka da se ne vidi kapljica?
Znam da ima app da se skine koja to odradi.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ima hide notch, settings-full screen display.

Pozdrav. Imam problem sa redmi note 7 i viberom. Cesto viber postane neaktivan, 10 minuta posle nekoriscenja telefona. Nece da zvoni, kad hocu da pozovem nekog kao da nema neta a ima...nema notifikacionog zvuka ni prilikom pristigle sms poruke. Sto se dozvola tice, sve zivo sam mu dozvolio sto je moglo...ako neko zna resenje, miui 10 android pie. Koristim zadnjih 12 godina samsung pa se tesko snalazim. Brisao sam i keš, deinstalirao i onstalirao opet viber i nista.

Poslednja izmena:
4e4b3091c53bfca07a7b1d34650d565b.jpg
6dce80bfece0ea6461068da743acdb79.jpg

GCam - bez night moda i sa....
Prosto da ne poveruješ kakva čuda čini softver.

Držanje blende otvoreno duži period da bi senzor pokupio "dovoljno" svetlosti.
Funkcika korisna samo kada se koristi stativ i pri tome slikaju nepomični objekti. Ili ono da probaš sa nekog nadvožnjaka slikati noćni saobračaj.
U suštini, night mode na telefonima služi za určenje :)

Odlicna je i za nocni saobracaj
5d12167254101c5ff5d12beca69ff82e.jpg

Pa i napisah da je upotrebljiva i za noćni saobraćaj. Mada je to daleko od odličnog.
Za odlično bi otvor blende trebao da bude što manji, a expozicija se podešava da se dobije željena količina svijetla na senzoru. Kod telefona je otvor blende fiksiran i to vam je što vam je. Zbog toga na toj slici neka onaj noćni efekat zvjezdastog rasipanja svetlosti sa ulične rasvjete.

8af6db0d8946fb6b12c72c9fdf71f998.jpg
0d6809e8c0c6edf4566eea6a23756c48.jpg

Lepo za slikanje objekata i prirode noću

Poslednja izmena:
Za tu cenu je odlicno

Vrh Dno