Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Ne možeš. Ja sve beleške iz mi kalendara čuvam na svoj Google nalog tako da su tu i na Google kalendaru. Beleške prekopiram u Google keep, za poruke i pozive koristim Google phone i messages mada mi se čini da ne čuva istoriju i Google contacts za kontakte. Google slike za slike, Google drive za dokumente. Whatsapp vraća istoriju sa gdrive, telegram čuva svu istoriju, viber ne koristim. Uradim bekap nova lansera na telegram i vratim sve kad preuzmem iz prodavnice sve aplikacije.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Da li neko zna postoji li aplikacija koja snima internal audio? Mislim da sam vidio da ova MIUI aplikacija za snimanje na MasikX romu ima tu opciju, na xeu nema..

Pozdrav, jedno pitanje, kako vama radi slikanje po snegu, ako je neko imao prilike da slika dok je napolju padao. Bio na zlatiboru pre par dana, ja nemam reci kako su lose ispadale slike. Ne znam da li ne moze da fokusira lepo od mnogo belog oko mene ali one boje, slike, ja ne znam, stavicu neku sliku da vidite... IMG_20181231_150517.jpg jedna od boljih slika (nemam ovu boju u faci ne znam sta je ovo) slike devojke su instant bile obrisane koliko su lose, da napomenem da su slike inace ok

Pozdrav, jedno pitanje, kako vama radi slikanje po snegu, ako je neko imao prilike da slika dok je napolju padao. Bio na zlatiboru pre par dana, ja nemam reci kako su lose ispadale slike. Ne znam da li ne moze da fokusira lepo od mnogo belog oko mene ali one boje, slike, ja ne znam, stavicu neku sliku da vidite... Pogledajte prilog 263374 jedna od boljih slika (nemam ovu boju u faci ne znam sta je ovo) slike devojke su instant bile obrisane koliko su lose, da napomenem da su slike inace ok
Ja sam slikao ono u decembru kad je padao, vrhunske su slike bile.
Gcam je u pitanju

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

^Stock ili GCam?

Pa ako ti je otkljucan bootloader šteta je da to ne uradiš. Posebno jer su Stock kameru i pokvarili na miui 10.

Brise se.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Navodno se na Syberia romu mogu okrenuti navbar tipke, treba se isključiti Pie navbar, bla bla.
Ide danas install pa javim :)

Pozdrav, jedno pitanje, kako vama radi slikanje po snegu, ako je neko imao prilike da slika dok je napolju padao. Bio na zlatiboru pre par dana, ja nemam reci kako su lose ispadale slike. Ne znam da li ne moze da fokusira lepo od mnogo belog oko mene ali one boje, slike, ja ne znam, stavicu neku sliku da vidite... Pogledajte prilog 263374 jedna od boljih slika (nemam ovu boju u faci ne znam sta je ovo) slike devojke su instant bile obrisane koliko su lose, da napomenem da su slike inace ok

Hmm...meni se cini da je ovde bio ukljucen hdr, koji zna da da ovakve boje... :)

Inace, apdejtovao sam fon i sada mi gestures rade brze i lepse...i ima jos nekih dodataka... :)

Једно питањце. Када се слика са hdr-om да ли ради блиц? Код мене још ни једном нисам успео да сликам а да је и блиц радио[emoji848][emoji848]

Na stocku kad se slika sa blicem budu dosta isprane boje

Gdje ima za skinuti zadnji stock zip za twrp?
Ne EU rom, baš stock zadnji, 10.0.60 ili koji već.

Poslano sa mog Redmi Note 5 koristeći Tapatalk

Razdvajaju se kompanije Xiaomi i Redmi,kao što su se razdvojile i Huawei i Honor.
Tipično za kineze.

Poslednja izmena:
Jel ima netko permanentno riješenje za power gumb problem.
Tko nezna, recimo hoćete u restart ili ugasiti mob, stisnete power gumb, mob ugasi ekran ali se odmah upali tako da treba par pokušaja dok se dođe do restart menija...
Isti vrag na stock, eu, mcaosp... Navodno je Derp 4.2 kernel to riješio ali nije baš 100%

Nije mi se to dešavalo obično držim dugme dok mi se ne prikaže opcija za restart ili gašenje telefona. Nekad se desi da se zaključka ekran al kontam da nisam dobro zadržala dugme.

Evo baterije na syberia. Po nekad mi se čini da drži duže, po nekad kraće, zavisi šta koristim od aplikacija. Sve mi radi u pozadini: Facebook, Instagram, sastavim nekad po 6-7h gledanja serija i ostane 30% + koji % baterije. Samo je mi forum u restrikciji jer ga telefon prepoznaje kao velikog potrošača koji radi u pozadini nonstop a ne koristi se preterano. Na mcaosp mi je jednom sastavio 10h ne znam šta mu bi [emoji4]
0d12536323fb531555eeb7ac62ee98cb.jpg
556a358eec05dd7c340d13d2f84cc15d.jpg

Meni se cini i ja cu na syberiju [emoji4]
Svidja mi se ovaj dark mode a i lepo je sto se fontovi mogu menjati

Mozete menjati polozaj nav bar dugmica pomocu aplikacije custom navigation bar od paphonb-a. Ja sam sad probao na PE 9.0 i radi, trebalo bi da radi na svim AOSP romovima.

Meni se cini i ja cu na syberiju [emoji4]
Svidja mi se ovaj dark mode a i lepo je sto se fontovi mogu menjati

U suštini je kompletniji od mcaosp zbog tamne teme i fontova. Po ostalom nema neke razlike. Možda mcaosp malo fluidnije radi mada ima ovde dosta podešavanja koje treba proći. Imam isti problemčić kao na mcaosp da pročitam poruku a da mi još par sekundi stoji obaveštenje u vrhu. Baterija drži isto.

Mozete menjati polozaj nav bar dugmica pomocu aplikacije custom navigation bar od paphonb-a. Ja sam sad probao na PE 9.0 i radi, trebalo bi da radi na svim AOSP romovima.

A glupo mi imati aplikaciju sa reklamama i ko zna čime samo da okrenem 2 tipke ili ih približim.
Syberia ako je obični navbar ima opciju da su compact ali ne i okretanje. Ako stavim pixel navbar onda mogu okrenuti ali nema compact. Znam da nekome zvuči smiješno ali baš mi je fizički zeznuto stiskati normalno postavljenje tipke koje se do ruba ekrana...

Nije loš Mcaosp, naročito posle Miui-a. Ima nekoliko manjih stvari koje mi smetaju, ali sa kojima uspevam da se izborim, poput ove tačke u status bar-u kad imam više od četiri vrste notifikacija. Ustanovio sam i da kad se recents podese na Pie - ne rade. Ima custom-izacija, ali ne kao na RR. Inače izuzetno fluidan, baterija dugo traje.
3dfe75baa6112568c8cbd44efbf1663d.jpg

Sent from my Orbitel 901 using Tapatalk

Meni je recents na Oreo stavljen jel mi je lakši za pregled i odmah dostupan clear all gumb.

Nazad
Vrh Dno