Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Stock + miui kamera mi se čini bolje nego aosp + miui ali zato gcam radi lepše a pravi podjednako dobre slike kao i na stock.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Izašao danas official mokee pie. Testiram upravo. Inače omiljeni ROM još od nougata

Sent from my Redmi Note 5 Pro using Tapatalk

18 dana bez restarta, radi kao doxa. Cak sam i zaboravio nakon zamene teme da restartujem fon :D

Stock MiUI 10.0.6.0.

Poslednja izmena:
Zavidnim ti [emoji23]

Izašao danas official mokee pie. Testiram upravo. Inače omiljeni ROM još od nougata

Čekam review :D iako ovo drugi put pomisljam danas, prvi put sam sebi rekao, ma jok, ne pisi...ne menjas mcaosp nista ti ne fali hahahaha :D

Kad se malo slegne, nemam sad ni vremena toliko, sa mokee ću ući u 2019 :D Nisam primetio nikakve bugove, ali ima mnogo manje opcija, tačnije kao Lineageos isto. U svakom slučaju, drži se ti mcaosp slobodno, ništa epohalno niti vredno prelaska nije bar za sad. E ako imaš malo viška vremena i vuče te da se igraš onda je druga stvar :D

Imam Magisk YouTube Vanced i u Google Play sam isključio ažuriranja za YouTube ali danas kad sam stavio telefon da se puni je glupi Google Play ažurirao YouTube aplikaciju bez moje dozvole. Ako se nekom isto desi potrebno je samo da kliknete "Deinstaliraj" na Google Play I vratiće se Vanced.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Kad se malo slegne, nemam sad ni vremena toliko, sa mokee ću ući u 2019 :D Nisam primetio nikakve bugove, ali ima mnogo manje opcija, tačnije kao Lineageos isto. U svakom slučaju, drži se ti mcaosp slobodno, ništa epohalno niti vredno prelaska nije bar za sad. E ako imaš malo viška vremena i vuče te da se igraš onda je druga stvar :D

Sjajno! Meni je jos od Kitkat omiljeni rom... Ima li xposed integrisan kao u prethodne mokee romove? Ne znam dal uopste postoji za pie xposed, totalno sam ispao iz stosa sto se tice svega...

Instalirao konacno mcaosp.
Impresivno radi, ali imam jedan problem.
3d5270bbf9a4be196140aa1b058355e7.jpg

mobile data uglavnim ne radi.

Koji paket gapps preporucujete?

Proveri APN?

Instalirao konacno mcaosp.
Impresivno radi, ali imam jedan problem.
3d5270bbf9a4be196140aa1b058355e7.jpg

mobile data uglavnim ne radi.

Koji paket gapps preporucujete?
Ja instalirao Pico.
Prvo sam instalirao Stock ali mi nesto kamera nije radila, samo izbacivala napolje.
Najbolje skini Aroma pa vidi sta ti treba sta ne.

Meni je mikro ima savršen izbor, samo sam se bojao da tu nešto ne fali pa zeza mobile data. Pregledam APN, mada misim ta mtel tu ništa nije dirao.

Priznajem grešku... proxy.
A bio sam siguran da sam to i port 80 prvo obrisao.

Poslednja izmena:
Prva 3 su najbolja, pico, nano i micro ili tako nešto.
Sve drugo se naknadno stavi po potrebi.
Što se tiče stock google aplikacija u mcaosp-u sve su ok osim kalendara. Skoro nikad ne radi sa google accountom a i kad proradi ne vraća mi sve događaje iz kalendara. To mjenjam odmah.

Srecna Nova godina ljudi!! Sve najbolje [emoji4]
Jel koristite neku aplikaciju za odrzavanje a da valja..npr nedto sto ce da ukloni repove izbrisanih app i slicno

Probaj SD Maid. Mislim da je najbolja aplikacija za to.

Srecna Nova godina ljudi!! Sve najbolje [emoji4]
Jel koristite neku aplikaciju za odrzavanje a da valja..npr nedto sto ce da ukloni repove izbrisanih app i slicno

Hvala. Takođe. Ja koristim Google files.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Sve najbolje svima u 2019-oj te da padaju mobiteli i romovi s neba [emoji16]
Što se tiče održavanja sustava SD Maid all the way, isplati se uzeti plaćenu verziju.

Ima li neko ideju kako riješiti pravljenje novih foldera za svaki portret na GCam?

A da gcam cuva slike u memorijsku karticu?

A da gcam cuva slike u memorijsku karticu?

Ni jedan pixel nema sd karticu tako da slična opcija za sada, koliko znam nije moguća. Znam da su devovi komentarisali da je komplikovano baš za implementaciju a da opet u današnje vreme nije toliko vredno cimanja

Očekivano, drug pre neki dan tražio telefon do 150e čisto da ima za pozive, poruke i najosnovnije stvari. Ja mu predložio rn5 32/3 verziju. Čovek i dalje ne veruje kakav nov telefon je dobio za te pare.

Ovo je global rom, ne global verzija. Ako ti ne smeta onda ok.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Ne znam koliko se isplati kupovina ovog telefona sa alija. Na linku se roze verzija, koja pritom nije ni global prodaje za 142.. Ja bih uzeo jedino ili plavu 154$ ili crnu 168$. I u slučaju da zamislimo da ti ne treba band20 i da ti china verzija radi posao opet ostaje carina kao faktor. Da li će ti naplatiti, i koliko. I još čekanje 20-40 dana da stigne a garancije svakako nemaš.. I brže i sigurnije je uzeti kod nas od proverenih prodavaca. I još global verziju, a garancija i ako ne prava opet je bar za mene sigurnija. Ne boli te glava oko carine i pdv-a a u najgorem slučaju prolaziš skuplje oko 30e i to samo pod uslovom da ti ne napalte ni carinu ni pdv.
Ako moze u CG provereno bez poreza pa i nekako ali opet je China verzija.

OK imam cudan problem sa ekranom, dobio sam bukvalno ram oko 3-4mm svuda okolo ekrana koji je za nijansu tamniji od ostatka, na sivim pozadinama se najbolje vidi, znaci bukvalno prati konturu ekrana tj oble ivice su. Tesko recima opisati nadam se da kontate sta hocu da kazem.

Evo slike da bude jasnije :D Kontam da je hardverski problem ? Samo ne znam sta se tacno desilo ?

J330XNt.jpg

Nazad
Vrh Dno