Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Ne znam koliko se isplati kupovina ovog telefona sa alija. Na linku se roze verzija, koja pritom nije ni global prodaje za 142.. Ja bih uzeo jedino ili plavu 154$ ili crnu 168$. I u slučaju da zamislimo da ti ne treba band20 i da ti china verzija radi posao opet ostaje carina kao faktor. Da li će ti naplatiti, i koliko. I još čekanje 20-40 dana da stigne a garancije svakako nemaš.. I brže i sigurnije je uzeti kod nas od proverenih prodavaca. I još global verziju, a garancija i ako ne prava opet je bar za mene sigurnija. Ne boli te glava oko carine i pdv-a a u najgorem slučaju prolaziš skuplje oko 30e i to samo pod uslovom da ti ne napalte ni carinu ni pdv.
Ako moze u CG provereno bez poreza pa i nekako ali opet je China verzija.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Oko 125$ je, izgled telefona mi je nebitan. Do sada sam uvek uzimao sa AE ali OK ako imate neke preporuke posaljite na PP, u svakom slucaju odgovara mi da ima te karakteristike i da manje cekam.

Sutra cu najzad biti u mogućnosti da otključam bootloader :)

Jedno pitanje - prilikom otključavanja sa miflash unlock-om upozorava me da ću otključavanjem izgubiti podatke sa interne memorije. Pretpostavljam da samim otključavanjem ne gubim ništa, već tek posle, zamenom rom-ova itd., al' rek'o da proverim. Dakle nema potrebe da backup-ujem podatke pre otključavanja, već tek nakon root-ovanja i flash-ovanja twrp-a, a pre instalacije novog roma?

Sent from my Orbitel 901 using Tapatalk

Gubiš podatke otključavanjem bootloadera, prilikom menjanja možeš a i ne moraš da brišeš internu memoriju.

Ok, znači već prilikom otključavanja bootloader-a telefon će mi se vratiti na fabričko podešavanje.

Dakle ne postoji način da backup-ujem aplikacije pre otključavanja bootloader-a, jer za backup aplikacija sa data mi treba root i titanium backup? :(

Možeš da povežeš mi cloud I na njega da radiš backup. Detaljnu proceduru ne znam. Jednom slučajno sam uradio restore kad sam menjao miui romove i vratio mi je apsolutno sve, čak i gcam aplikacije koje ne postoje na play store.

Da li neko zna kako da iskljucim Broadcast poruke (mreza 064).
Stizu mi poruke u kom delu grada se nalazim.

Settings > more > emergency alerts

Danas sam se malo igrao sa gcam i podešavanjima. Za sada sam pronašao neku optimalnu verziju i podešavanja za pixel3 kameru (bar za mene). Ovo radi samo na android pie.
Apk: https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-bsg/#apk656

Podešavanja: https://photos.app.goo.gl/njUgf259ga7Em2rx7

Mozes li postaviti apk na gdrive ili slicno?
Posto kad udjem na link izbaci mi sve verzije.

Mislim da nema.
Ja kad slikam prednjom hdr+ koristim 5.1 a ovako 6.1

Ok. Na syberia ima stock kameru koja može da posluži. Nešto me zezalo na mcaosp, ne vidim onaj tekst obaveštenja od magisk-a i sl. aplikacija pa kad se već odlučih za reset ubacih aosp extended. Blagi užas sa animacijom. Onda pređoh na syberia, kod mene radi odlično, isto kao mcaosp samo ima tamnu temu. Nisam primetila neke nedostatke.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Ok. Na syberia ima stock kameru koja može da posluži. Nešto me zezalo na mcaosp, ne vidim onaj tekst obaveštenja od magisk-a i sl. aplikacija pa kad se već odlučih za reset ubacih aosp extended. Blagi užas sa animacijom. Onda pređoh na syberia, kod mene radi odlično, isto kao mcaosp samo ima tamnu temu. Nisam primetila neke nedostatke.

Koliko dobijes sot-a na syberiji?
Cini mi se da je miui stock kamera na syberiji ima i ai mod.

Za sada mi se čini bolja od Arnove 5.1, malo su detaljnije slike i još su brže procesirane. Moram malo više slika usporedno okinuti da budem siguran.
Arnova 5.1 i ova 6.1 podesena.
2148d37ea1effa3dcb1a8271ad4749fe.jpg
b72731a8ebda47e2cab2eaa789afba38.jpg

Za sada mi se čini bolja od Arnove 5.1, malo su detaljnije slike i još su brže procesirane. Moram malo više slika usporedno okinuti da budem siguran.
Ako si podesio kao što sam postavio podešavanja verovatno će se malo sporije obrađivati jer se koristi algoritam od night sight I kad se slikaju obične slike pa mu treba malo više vremena. Ali slika izgleda lepše bar za mene.

Koji kernel koristiš na syberia? Meni se stock nije svideo pa sam odmah ubacio twistloop i leti telefon. Uskoro će biti ažuriranje.

https://photos.app.goo.gl/Ju1d2y6d9ctKCp19A

720p240fps. Može da posluži

Meni Syberia isto ok ali nemogu prožvakati navbar da nemogu okrenuti back i recent, to me kolje užas :)

Ja sam na mcaospu i dalje.Leti mi sve, nemam nikakvih problema.

Koji kernel koristiš na syberia? Meni se stock nije svideo pa sam odmah ubacio twistloop i leti telefon. Uskoro će biti ažuriranje.

https://photos.app.goo.gl/Ju1d2y6d9ctKCp19A

720p240fps. Može da posluži

Stock, tu nisam ništa menjala, aosp extended je bio sa twistloop i nije radio lepo, na fb secka, na nekoj *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*noj igrici sa kockicama koja nije zahtevna je seckao sliku. Možda ubacim taj karnel kasnije.
Kad ubacim bilo koji od ovih romova Google phone, Google messeges i Google contacts naprave haos ako se ubace odmah. Prvo sve ažuriram i odradim restart inače se pogubi telefon.
Koliko dobijes sot-a na syberiji?
Cini mi se da je miui stock kamera na syberiji ima i ai mod.

Sad ću da ga napunim do maksimuma pa ću sutra okačiti rezultat. Ima Al mod, manuelno podešavanje i portret mod na prednjoj rade odlično.

Ludilo je sa romovima. Pored toga što imamo sve moguće custom romove sad su počeli portovi i od ostalih proizvođača. OxygenOS, Samsung experience, ZenUI itd. Nisu 100% stabilni ali veliki je potencijal.

Stock, tu nisam ništa menjala, aosp extended je bio sa twistloop i nije radio lepo, na fb secka, na nekoj *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*noj igrici sa kockicama koja nije zahtevna je seckao sliku. Možda ubacim taj karnel kasnije.
Kad ubacim bilo koji od ovih romova Google phone, Google messeges i Google contacts naprave haos ako se ubace odmah. Prvo sve ažuriram i odradim restart inače se pogubi telefon.
Sad ću da ga napunim do maksimuma pa ću sutra okačiti rezultat. Ima Al mod, manuelno podešavanje i portret mod na prednjoj rade odlično.

Nisu isti twistloop taj što dolazi uz rom i ovaj poseban. Probaj, nećeš se pokajati :D

ima li nekih najava da li će mcaosp nastaviti dalje?

Kada ti stigne zadrzi prstom na toj notifikaciji i pojavice ti se opcija da trajno ugasis to obavestenje.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Uz veliku zelju da budem na nekom od romova, ipak se uvek vratim na eu jer radi neuporedivo bolje od bilo kog drugog. Od custom mcaosp je definitivno najbolji

Ja sam imao sledeći put:
MasikX->XEU->MCAOSP

Ne mogu reći da je XEU bolji od MCAOSP.

Možeš da povežeš mi cloud I na njega da radiš backup. Detaljnu proceduru ne znam. Jednom slučajno sam uradio restore kad sam menjao miui romove i vratio mi je apsolutno sve, čak i gcam aplikacije koje ne postoje na play store.

Mogu li da restore-ujem sa mi cloud-a na aosp romovima? Pretpostavljam da ne :(

Vrh Dno