Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

iMilan, hvala, nisam bio uspeo da nađem to, zavukli su opciju :)

Sent from my Orbitel 901 using Tapatalk

Sto ljudi, sto cudi, meni ta opcija baš treba, ne moram da držim telefon na uhu dok se neko ne javi :)

Upravo tako. Telefon ubedljivo najvise zraci dok se veza uspostavlja i svi strucnjaci apeluju na to da se telefon drzi podalje od glave (pa i tela) dok se veza ne uspostavi.
Jedna od korisnijih opcija na telefonima svakako...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Upravo tako. Telefon ubedljivo najvise zraci dok se veza uspostavlja i svi strucnjaci apeluju na to da se telefon drzi podalje od glave (pa i tela) dok se veza ne uspostavi.
Jedna od korisnijih opcija na telefonima svakako...

Opcija na koju sam navikao na miui ali sreća pa ima i na romovima. Vrlo korisna stvar.

Isto htedoh reći. Iako ne volim vibraciju kad telefon zvoni, ovo je korisno i znaš da se neko javio ako prekineš vezu u tom momentu.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Prodje apdejt bete, ovoliko Rama mi nije nikad manje jeo
Edit: Nista ipak, vratilo se na staro

Poslednja izmena:
Messenger video call, uzasan eho i preglasan, sa moje strane. Druga strane ne cuje moj eho. U cemu je problem?

Nikad druga strana ne čuje tvoj eho ili obrnuto.

Npr devojka kad priča sa mnom sa slusalicama, ja čujem sebe, kad skine slušalice super. Ja kad uključim loudspeaker onda ona čuje sebe. To je sve viber.

Sad smo prešli na duo, nema nikakav eho, em je video bolji kvalitet, em je i audio poziv bolji i čistiji.

Moze li nekako da se vidi ukupno vreme razgovora na telefonu?

Moze li nekako da se vidi ukupno vreme razgovora na telefonu?

Nešto kao na starim nokijama? Nisam siguran ali mislim da to nećeš naći na androidima, bar ne tako lako

Има ли неко проблема са апдејтом ЕУ Рома?
Иако колега има последњу верзију апдејтер инсистира на апдејту са истим Ромом...и не скине никада ром до краја....

Nešto kao na starim nokijama? Nisam siguran ali mislim da to nećeš naći na androidima, bar ne tako lako

Mislio sam da ima negde u opcijama, kao sto ima kolicina potrosenog data interneta. Zanima me cisto informativno koliko mesecno razgovaram preko telefona i bilo mi je logicno da postoji takva statistika u telefonu.

Mislio sam da ima negde u opcijama, kao sto ima kolicina potrosenog data interneta. Zanima me cisto informativno koliko mesecno razgovaram preko telefona i bilo mi je logicno da postoji takva statistika u telefonu.

Svakako možeš skinuti neku aplikaciju sa play-a za tako nešto.

Pa i da nema update mcaosp :D odlican rom, brz, na bateriju po prvi put ne mislim, ja koji sam ugl na 6,7 sota sam sad na 10 lagano, jedino sto mi stoji nad glavom je sto nemam te tri aplikacije na koje vise puta pomislim, sure remote, bus plus i kad ce mi bus, doduse ona radi al nece u mapu da udje..al sve ostalo i vise nego zadovoljan...gcam ne koci, ubacio onaj neki patch koji je pominjan, i sve radi super, i prednja..bas sve kako treba, msm da ga neću menjati neko vreme, prezivecu bez ove dve app

Poslednja izmena:
Pa i da nema update mcaosp :D odlican rom, brz, na bateriju po prvi put ne mislim, ja koji sam ugl na 6,7 sota sam sad na 10 lagano, jedino sto mi stoji nad glavom je sto nemam te tri aplikacije na koje vise puta pomislim, sure remote, bus plus i kad ce mi bus, doduse ona radi al nece u mapu da udje..al sve ostalo i vise nego zadovoljan...gcam ne koci, ubacio onaj neki patch koji je pominjan, i sve radi super, i prednja..bas sve kako treba, msm da ga neću menjati neko vreme, prezivecu bez ove dve app

+1

Postoji li razlika između redmi note 5 i redmi note 6 pro u kameri? Koliko vidim po specifikacijama imaju iste kamere,a po svim recenzijama slike slikane RN6pro su bolje pogotovo u slabijem osvjetljenju.

Zadnje kamere su identične ali rn6rpo ima malo bolje sređen softver. Postoje neki pečevi za kameru koji koriste lib-ove od rn6pro ali nisu 100% stabilni.

Kako misliš sure remote? Imaš ga na gp, meni radi odlično. Mene izgleda zeza neka aplikacija. Kad sam ubacila rom 10h sot i 30% bat bez problema. Sada 7h mah i ostalo 30% bat. Nešto pravi džumbus u pozadini.

Jedino što me malo smara je da kad pređem na gestove i isključim traku za navigaciju, space na tastaturi ne radi od polovine na dole, kao da ga prekriva nevidljiva traka za navigaciju i ne reaguje. Često ne pravim razmak između reči.

Meni dobro radi mi remote, koristio sam ga i na drugim rom-ovima. Busplus radi ako ideš na najbliže stanice, a crash-uje aplikacija kad odeš da upišeš broj stanice. Kad ce mi bus ne prikazuje mapu, ali trebalo bi da prikazuje aplikacija busplus od dvuckovic sa play store-a. Možda pomogne nešto od ovoga :)

Kako misliš sure remote? Imaš ga na gp, meni radi odlično. Mene izgleda zeza neka aplikacija. Kad sam ubacila rom 10h sot i 30% bat bez problema. Sada 7h mah i ostalo 30% bat. Nešto pravi džumbus u pozadini.

Jedino što me malo smara je da kad pređem na gestove i isključim traku za navigaciju, space na tastaturi ne radi od polovine na dole, kao da ga prekriva nevidljiva traka za navigaciju i ne reaguje. Često ne pravim razmak između reči.

Ne znaam, nije radio, a vidim i drugacija je slicica sad, i install sam opet i sad radi, nije mi pokazivao proizvodjace uopste. Prazna lista bila...sad sam namestio.
Vidi koju si poslednju, a i uvek je tu bbs.

Meni dobro radi mi remote, koristio sam ga i na drugim rom-ovima. Busplus radi ako ideš na najbliže stanice, a crash-uje aplikacija kad odeš da upišeš broj stanice. Kad ce mi bus ne prikazuje mapu, ali trebalo bi da prikazuje aplikacija busplus od dvuckovic sa play store-a. Možda pomogne nešto od ovoga :)

Hvala! Probacu ovo sa najblizim stanicama prvom prilikom..

Poslednja izmena:
Nadogradili su aplikaciju pa je sad drugačija. Kod mene je još uvek problem što kad uđem u sure kao da izađe iz aplikacije pa se tek onda učita.

Nadogradili su aplikaciju pa je sad drugačija. Kod mene je još uvek problem što kad uđem u sure kao da izađe iz aplikacije pa se tek onda učita.

Tako je kod svakoga.

Ja se vratih opet na mcaosp, najvise zbog gcam koja najbolje radi na aospu

Meni je interesantan taj Havoc 2.0 unofficial, da li ga ima ko i kako se pokazao? Evo i mene posle ko zna koliko na forumu :) i imam zelju da probam pie... Inace sta je sa Masikom, nema apdejta jos od polovine novembra, zadnja je 1.7 ver. ?

Иако сам више пута дао шансу масику, једноставно на њему ми проксимити дивља...угаси дисплеј неће да га укључи све док траје веза, ако ја зовем нема прекидања док саговорник то не учини...
Мцаосп + твистлуп кернел је савршена комбинација, хавок сам пробао раније, ништа посебно...

Иако сам више пута дао шансу масику, једноставно на њему ми проксимити дивља...угаси дисплеј неће да га укључи све док траје веза, ако ја зовем нема прекидања док саговорник то не учини...
Мцаосп + твистлуп кернел је савршена комбинација, хавок сам пробао раније, ништа посебно...

Meni se to desava sa wapp pozivima, posebno kad pokusa neko da me sa voice prebaci na video poziv, zakuca i nmg mu ništa dok taj neko ne prekine...
A ovako mi se nekad desi da zakljucam i on zakljuca i odmah ga probudi, ranije sam mislio da je do maske 360 i da je ono dugmence ukocilo, pa sam promenio masku, al evo desava se i ovde..samo cini mi se redje..pa nznm jel to soft ili hardw

Ja se vratih opet na mcaosp, najvise zbog gcam koja najbolje radi na aospu

Kakav je kvalitet fotografija u odnosu na stock+gcam.
gcam je isti, ali bi drajveri trebalo da daju prednost stock varijanti.

Meni je interesantan taj Havoc 2.0 unofficial, da li ga ima ko i kako se pokazao? Evo i mene posle ko zna koliko na forumu :) i imam zelju da probam pie... Inace sta je sa Masikom, nema apdejta jos od polovine novembra, zadnja je 1.7 ver. ?

Dev. tim na godišnjem...
Drugim riječima gotova priča.
Dodatni problem je što im je najbolja verzija ostala 1.2 ili 1.3...

Vrh Dno