Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Poslednja izmena:
Zašto mi se ovo pojavljuje kad pokušavam da odem na link sa aliexpressa? Jel može ovo da se reši nekako?
04c88e94d2799b83b7a8c1971af950de.jpg

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Meni se to desi svaki put, ali ~sekundu posle toga se otvara preko aplikacije.

Sveze mi je otkljucan bloader, sad trebam da instaliram TWRP recovery, kako vidim na yt to se radi preko cmd na racunari ili ima neki drugi nacin?

I da, posto ovom radim najvise zbog GCam, negde sam citao iako ostanem na Miui global rom da necu moci da instaliram nove apdejtove, jel to istina?

A ma ozbiljno?
Znači svejedno koji imam sada firmware, arb ili ne, samo stavim i radi iz prve?
Još rečenica dvije te nebi ubile...

Poslano sa mog Redmi Note 5 koristeći Tapatalk

Procedura je ista, ako si ikada flesovao custom rom na nekom telefonu onda bi znao.

Ne bi me ubilo rečenica dve, kao ni tebe da na sekund skoknes na xda ili YouTube i pogledaš kako ide.

Pozdrav svima.Js sam probao Masik 1.2 .Imam MIUI 10.Sva podesavanja ostaju .Nema Srpski jezik.Nema bloat.Nema reklama.Flesovao sam Magisk 16.0 zip file isto iz TWRP a. Probao sam i RR rom i on je OK.

Opet ponavljam, koja je procedura ako imam zadnji stable miui10?
Ima na xda ili YT ali su sve rn5 pro ili piše samo pazi da nisi na arb romu.
Zato i pitam tu da se ne naganjam sa nepismenom indijcima ili tko zna koga.
Flashat znam, nije to problem već da ne zbrickam mob.
Recimo da je obrnuto ja bi tebi rekao na šta da paziš, koji rom prvo da staviš prije flashanja ako treba i slično...

Napomenuo bih ti sigurno da je nešto važno. Masik nema arb, tako da ne može ništa zeznuti. Generalno custom romovi nemaju firmware u sebi, tako da si siguran. Moraš full wipe da radiš, to znaš.

da nema neko crni sim tray za ovaj telefon da proda-pozajmi dok mi ne stigne iz kine?

Sent from my CW-Hi8-super using Tapatalk

Kod mene neće a pre 10-ke je normalno otvarao preko aplikacije.
Stigao TOPK (L-Line1) 1M 2M LED Magnetic Micro USB Cable Angle 90 Degree L Shape Nylon Braided Charger Cable for Micro USB Port
https://s.click.aliexpress.com/e/bRCe9dHW

Izgleda fino. Kabl je poprilično lagan i savitljiv a magnet jak. Ne može brzo da puni. Lepo je upakovan. Ne deluje mi da će da crkne. Dužina od 2m mi odgovara.

da nema neko crni sim tray za ovaj telefon da proda-pozajmi dok mi ne stigne iz kine?

Sent from my CW-Hi8-super using Tapatalk
Nisi morao da naručuješ iz Kine. Ima i na KP za par stotina dinara.

Našla sam rešenje. Na duži pritisak otvara meni za kopiranje, ide se na lupu ili na onaj kao lanac i otvara direktno.

Jel neko više čitao o ovome što kinezi ukidaju global rom na kineskim verzijama? Interesuje me šta će da se desi na redmi 3s kad stigne 10-ka.

Ukidaju flesovanje global roma na kineske verzije telefona bez otkljucanog bootloadera, koliko sam video.

Ne bi trebalo da bude problema ako je rom vec flesovan, ili ako se rom flesuje na uredjaj na kome je otkljucan BL.

Koristi li neko telefon bez stakla? Grebe li se? Nisam više mogao da izdržim da koristim neko koje nije prekrivalo ekran kako treba i još baš smeta kod back gesture.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ukidaju flesovanje global roma na kineske verzije telefona bez otkljucanog bootloadera, koliko sam video.

Ne bi trebalo da bude problema ako je rom vec flesovan, ili ako se rom flesuje na uredjaj na kome je otkljucan BL.
Dobro je. Otključan je. Čekam da stigne desetka pa da ga rutujem zbog adblocker-a i yt venced. Nego da me ne sačeka neko iznenađenje.

Ima Gorilla Glass 3, tako da ne bi trebalo da se lako izgrebe. Na mom ima milion sitnih ogrebotina od nosenja po torbici sa kljucevima, olovkama, novcicima i sa jos 300 cuda..

Na kraju sam uspeo da stavim malu solju u torbicu, u zurbi, solja bila ostecena odozdo, napravila poprilicnu ogrebotinu na donjoj strani ekrana.

Narucio sam Hydration film, odgovara mi, pisao pre dve strane..

Ajde baci mi link odakle si ga narucio. Ja nikako da nadjem takav sa tom "alatkicom" za montiranje. Bio sam narucio bez, pa sam ga zalepio sacuvaj Boze. Inace samim hidrogelom sam zadovoljan.

CHYI 3D Curved Film For Xiaomi Redmi Note 5 pro Screen Protector Explosion-proof Hydration Film With Tools Not Tempered Glass
https://s.click.aliexpress.com/e/cY665I7m

Koristi li neko telefon bez stakla? Grebe li se? Nisam više mogao da izdržim da koristim neko koje nije prekrivalo ekran kako treba i još baš smeta kod back gesture.

Ja koristim vec mesec dana, nema ni jednu ogrebotinu. Ja ga ne stavljam sa kljucevima ili bilo cim drugim, uvek ga nosim posebno u dzepu. Pre rn5 sam imao skoro godinu dana a1 i nosio sam ga bez stakla, i nije se izgrebao uopste.

Probao sam pre neki dan chyi hidrogel. Zalepio sam ga lepo, ali sam terao noktom baloncice, i sve ostali tragovi po foliji. Po hodrogelu povuces noktom, i ostaje trag. Nosio sam ga 2 dana i skinuo. Dzabe sam bacio 450 din. Definitivno vise nikad nikakvu zastitu za ekran necu stavljati.

Takodje me mrzi da nosim i case. Jel narucivao neko exacoat skinove, i kakva su iskustva?

Dobro je. Otključan je. Čekam da stigne desetka pa da ga rutujem zbog adblocker-a i yt venced. Nego da me ne sačeka neko iznenađenje.

Ne mora root za vanced, ako koristis firefox samo ubaci ekstenziju ad block

Ili probajte Kiwi browser, ja se preporodio nakon Chrome-a.

Koristim ga ja bez bilo kakve zastite na ekranu oko 3 ipo meseca, i ni najmanju ogrebotinu nisam primetio. Drzim ga u desnom dzepu a ostale stvari u levom i retko kad ga drzim zajedno sa kljucevima ili drugim stvarima. Povedes malo racuna i nemas problema.

Samo je beton problem ostalo su sitnice.. :)

Ma i kod betona pitanje je koliko će staklo pomoći... Jedino što je plus jeste da ako preživi pad, bez stakla će imati bar neku ogrebotinu, a sa staklom neće. A kad puca...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Na fb na xiami srbija sam kao dobio a2 tel. Traze da posaljem sliku licne karte sa obje strane i da uradim selfi sa licnom kartom. Kao poslace mi tel na adresu.
Sta da radim?

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno