Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Malopre sam izvadio paket iz sandučeta sa 2 komada ovih stakala iz posta iznad, obicna verzija. Kasnije ću ga lepiti i izneti utiske, ide od ivice do ivice. Ako mi se ne svidi skidam i nastavljam bez bilo kakvog stakla, evo treći mesec kako koristim RN5 i ekran nigde nema ni najmanje oštećenje. Odlična je gorila na njemu, nemam primedbi ni na oleo premaz.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja sam narucio ta stakla i dao drugaru. Nije bas full cover i nema rupicu za led diodu.

Malopre sam izvadio paket iz sandučeta sa 2 komada ovih stakala iz posta iznad, obicna verzija. Kasnije ću ga lepiti i izneti utiske, ide od ivice do ivice. Ako mi se ne svidi skidam i nastavljam bez bilo kakvog stakla, evo treći mesec kako koristim RN5 i ekran nigde nema ni najmanje oštećenje. Odlična je gorila na njemu, nemam primedbi ni na oleo premaz.

Jesi ga (staklo) baš zagledao ispod lampe npr pod različitim uglovima? Nemoguće je da nema ni one miiiinijaturne riseve. Ne ono što se vidi na prvu, nego baš kad se gleda pod uglom uz jako svetlo a displej obrisan...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Meni je u isto vreme stiglo neko Ger tong staklo i ova dva (hd i obicno) Uporedjivao ih malo i cini mi se da bolje lezi GerTong. On je na slikama. U principu nisam zadovoljan sa staklom, mnogo se masti, ima one dugine boje na sredini ali se one vide samo napolju kad je sunce i ima onu mrezu koja se takodje vidi kad je sunce i pod odredjenim uglom. Sta znam... Moze to bolje ali koliko para toliko muzike.

Prilozi

• IMG-a13a74b50f3d31a547da85464dcfc0e9-V.jpg
    IMG-a13a74b50f3d31a547da85464dcfc0e9-V.jpg
    113.8 KB · Pregleda: 160
  • IMG-0c61ba51256bdedc57d04b96bed3e0d8-V.jpg
    IMG-0c61ba51256bdedc57d04b96bed3e0d8-V.jpg
    108.2 KB · Pregleda: 160
Jesi ga (staklo) baš zagledao ispod lampe npr pod različitim uglovima? Nemoguće je da nema ni one miiiinijaturne riseve. Ne ono što se vidi na prvu, nego baš kad se gleda pod uglom uz jako svetlo a displej obrisan...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5
Gledao pod jakim svetlom i iz raznih uglova, nigde ništa , probacu da uslikam fotoaparatom makro fotku. Nije da nesto preterano pazim telefon, ali ga ni ne stavljam sa ključevima i sličnim oštrim predmetima. Posebno treba obratiti pažnju da ne dodje staklo u dodir sa peskom, to moze ekspresno da ga ošteti.

Ja imam note 3, 4 god. Silikon+ samo tanka folija na ekranu,znaci nije staklo. Posle 4 god. telefon nema packe na sebi. ;)

Meni je u isto vreme stiglo neko Ger tong staklo i ova dva (hd i obicno) Uporedjivao ih malo i cini mi se da bolje lezi GerTong. On je na slikama. U principu nisam zadovoljan sa staklom, mnogo se masti, ima one dugine boje na sredini ali se one vide samo napolju kad je sunce i ima onu mrezu koja se takodje vidi kad je sunce i pod odredjenim uglom. Sta znam... Moze to bolje ali koliko para toliko muzike.

Jel ovo ono staklo sto bi 1,7 dolara?
Ja sam to skinuo, drzao ga par dana, nisam ni mogao vise.

Mastilo se ko ludo, imalo te crne okvire, ekran dobio grdnu sivu boju.Pod uglom imao one dugine boje plus ima tu mrezu i na suncu otvorenom nije valjalo bas.

Stigo Aukey kabal za 14 dana, bio na nekoj akciji 2.5e. Na prvi utisak deluje dosta kvalitetnije od fabrickog. Pored toga mi stiglo i zastitno staklo za zadnju kameru koje sam odma zalepio.
b80c4919bf30a041ac14700bf24ef050.jpg
43e14cfd20a98cb997217b62853266fa.jpg

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока
Moze link za kabl posto je ovaj fabricki prekratak.
Od juce jos jedan vlasnik RN5.
Kako se iskljucuje autoupdate?
Imate li nekih tipova za pocetnika na Xiaomi telefonima? Jel cuvate slike na klaudu?

Moze link za kabl posto je ovaj fabricki prekratak.
Od juce jos jedan vlasnik RN5.
Kako se iskljucuje autoupdate?
Imate li nekih tipova za pocetnika na Xiaomi telefonima? Jel cuvate slike na klaudu?

Kabl je odlican, puni istom brzinom kao i fabricki koji se dobija uz telefon.

AUKEY Micro USB Cable 2M
http://s.aliexpress.com/7zAreeYF?fromSns=Copy to Clipboard

Има ли неко стакло за RN5 али да је мат са добрим карактеристикама?

Mat i rec dobro ne idu jedno pored drugog.

@LordVladd
To je to. Valjda. 1.74$
Full Cover Tempered Glass For Xiaomi Redmi Note 5 Pro 5 Plus 5A 3 3S 4 4A 4X 5A Mi 8 5 6 Mi8 SE Screen Protector Toughened Film
https://s.click.aliexpress.com/e/bxkllFJa

Шта користите од ромова?
Има ли нешто да ваља....?

Купујмо домаће!

Valja Pixel Experience, AOSiP i sGSI Pie. Ove sam koristio i preporučujem ih, ostale ne mogu da preporučim jer ih nisam probao.

Sent from my Pixel XL using Tapatalk

Valja Pixel Experience, AOSiP i sGSI Pie. Ove sam koristio i preporučujem ih, ostale ne mogu da preporučim jer ih nisam probao.

Kakvi su u poredjenju sa miuiem po pitanju baterije

Meni je Pixel bio bolji, ali to je teško ocijeniti jer nikada telefon ne koristiš jednako. Za SOT mi zveče jajc@.
Sa ovim monstrumom od telefona punjenje je na 48 sati bez obzira šta da instaliram.

Meni je jedina mjerodavna jedinica 24h... Dok Xiaomi ne izbaci nešto za 72h ja ovo ne diram

Da, na Pixel nikako nisam uspio na podesim da mi radi GCam, zato sam i prešao na MasikX.

Sada čitam da su našli neki kompatibilnu GCam, pa će opet ići Pixel

ne znam sto i kako ga ja to koristim, al ja bas malo sota izvlacim 4,5h i tipa 1,5 dan, pa sam malo digao ruke i vodim se onim sto je skoro neko ovde pisao..da ne robujemo uredjajima hahah :D dopunjujem kad mi treba i ne razmksljam.. al me nervira pomisao :D

Za pixel expirience mora patch za gcam. Ima na xda forumu sve.

Što se tiče gcam-a, sa Mi A1 sam izvačio bolji kvalitet slike nego sa rn5. Najviše se primeti kada se zumira slika.

Preporuka za mcaosp od custom romova. Najbolje mi legao od svih. Plus twistloop kernel, poslednja beta.

Trenutno koristim Pie sGSI i Derp 3.1 kernel, ne sećam se kakvo je trajanje baterije na Miui ali mislim da nije velika razlika (neka bude 10% u korist Miui) . Na sGSI uopšte nemam draina, što me je baš iznenadilo. Pre neki dan sam na 48h standby izvukao 6 i nešto sati SoT-a do 15% baterije na 4G stalno, 50/50% napolju/unutra . Od aplikacija najviše koristim instagram, tapatalk i sync.
Kakvi su u poredjenju sa miuiem po pitanju baterije

Za pixel expirience mora patch za gcam. Ima na xda forumu sve.

Što se tiče gcam-a, sa Mi A1 sam izvačio bolji kvalitet slike nego sa rn5. Najviše se primeti kada se zumira slika.

Patch za GCam mora na svakom rom-u.
4pda, xda,.. sve sam to već pretraženo.
Ono što je zanimljivo i o čemu se i tamo uglavnom piše je pravilo da za RN5 i GCam pravila nema. Identičan Rom i kernel i patch i verzija GCam (a ima ih mnogooo) kod različitih korisnika daju različitu funkcionalnost.
Uglavnom je problem prednja kamera, ili portret kod ili video, portret mod na zadnjoj kameri ili...

Da li sam jedini kome boje na suncu izgledaju isprano?

Probao bih Pie sGSI zbog novog androida, a i voleo bih da vidim da li ima razlike u trajanju baterije. Nema dileme da mi na MIUI 10 traje znatno manje nego na 9, a fon njakam manje nego pre mesec dana kada je bio u fazi testiranja. Ne mogu da skontam šta toliko crpi energiju.

Pokušao sam da se priviknem na Xiaomi ali ne vredi. Za te novce je odličan i pruža dosta ali me kamera i neke gluposti ala senzora blizine, ne pojavljivanja navigation dugmića u aplikaciji nerviraju. Otvorim aplikaciju, krenem da se vraćam kad ono nema opcija, nego lock telefona da se pojave opet, a nisam namestio sve app da rade u Full Screen-u.

Poslednja izmena od urednika:
Od danas sam i ja vlasnik RN5. Presao sa A1, prvi utisci su odlični, mada znao sam kakav je, jer ima ortak i njemu sam podesavao.

Za dublje utiske da prodje malo vremena.

Poručio sam ovo staklo sto je neko okacio u prethodnim postovima i Cafele masku. Do tada ide go sa case-om iz kutije.

Nazad
Vrh Dno