Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Kako da dodam daljinski od SBB D3 uređaja? TV ima, klime, zvučnike i sto čuda a od D3 nema....

Ova app ima
c0077e10cf2134c2ce9fe2c53175c34a.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Jel ima negde kod nas da se uzme mi pad?

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Sa note 5 na poco f1

Sa note 5 na poco f1

Ma ni to se ne isplati. Ko kupuje novi telefon i nema RN5, a ima mogućnosti za Poco, onda logično ne treba da razmišlja o skoro duplo jeftinijem telefonu. Sa druge strane ko ima RN5, prodati ga za 150e i dodati još 200 za Poco... Po meni neisplativo. Ne pravda toliku razliku u ceni.

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Poslednja izmena:
Uspio unlockati bootloader bez čekanja, ne kužim kako. Izgleda da tko je imalo aktivan na MI forumu ima prednost ili su nešto promjenili.
Sad testiranje Gcam-a i mali milijun verzija...

Poslano sa mog Redmi Note 5 koristeći Tapatalk

Kako si otkljucao bootloader??

Uspio unlockati bootloader bez čekanja, ne kužim kako. Izgleda da tko je imalo aktivan na MI forumu ima prednost ili su nešto promjenili.
Sad testiranje Gcam-a i mali milijun verzija...

Ako si na MIUI 9 iz mog iskustva najstabilnije su ti Arnovine verzije 8.2 i 8.3b1. Možeš ih naći ovde: https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-arnova8G2/

Samo rutuj telefon, u build.propu uključi HAL3 i to je to.

Ako hoćeš manuelna podešavanja i 4k na fabričkoj app, postoji način da i to sam antiviraš.

Nisam, na stable 10ki sam.
Kako mogu nazad na zadnji 9, mislim da je bila 9.6.4.0?

Ova app ima

Pazi jutros mi stigao telefon i nakon prvog pokretanja odabrao sam region Hong Kong, povezao sam svoj LG TV i odmah mi je sam ponudio i D3 marke Cisco. Čak je objedinio ova dva uređaja imao sam opciju da sa jednim dugmetom gasim svaki posebno uređaj i jedno dugme da odmah ugasi oba uređaja zajedno. Nakon toga nije mi se svidelo što je region Hong Kong pa sam stavio na Srbiju, od tada nemam ove opcije za D3 samo TV.... da li ima veze region ili nešto drugo ne radim kako treba. Ovo mi je prvi Xiaomi dajte pomoćovi što duže koriste.

Definitivno različiti regioni mijenjaju podešavanja Mi Remote aplikacije.

Da ima stvari koje su omogucene u tim nekim azijskim regionima a kod nas ne. Ja koristim ovu drugu app. Lepo radi.

Da li može neko detaljno da mi napiše šta bi mi sve promenulo kad bi opet vratio na Hong Kong, pošto sam jutros pre vraćanja na Srbiju odradio wipe data, sada sam već sve podesio pa mi se ne radi podešavanje iz početka. Na Srbiju sam vratio što mi npr kad staviš ono osvetljenje za noćno čitanje da automatski stavlja on registruje Hong Kong i drugu vremensku zonu, ima tako još par stvari što sam primetio da se ne slaže sa regionom. Zato sam vratio na Srbiju.

Evo brzinske usporedbe Arnova gcam zadnji i Stock... Ove bolje su Gcam, stavim poslije na neki host bez gubitka kvalitete.
[emoji4]
0ebc731f53fca5d09c92dcc2b6e47af6.jpg
850d2df5e608376bdb7ae5d78ae21f81.jpg
bac7fee2d5d3755c7ab9eed41d01830b.jpg
a38af61eb17cc4ff01bf0e57fab08de5.jpg

Poslednja izmena:
Izvukao sam drzac Sim kartica iz telefona, i dok sam se okrenuo dete mi ubaci sim karticu u prorez I ne mogu da je izvadim sad. Duboko je unutra, ni iglom ne moze. Imate li ideju sta ciniti?

Sent from my CW-Hi8-super using Tapatalk
Ako mozes nekako da je vidis uz pomoc baterijske lampe, uzmi spajalicu/neku zicu i na vrh pecni bas malo super lepka, vidi da pogodis sim karticu sa tim vrhom, sacekaj da se uhvati lepak i izvuci je...

Poslednja izmena:
Jel moguće da niko nije primetio da na MIUI 9 ne radi silent mod? Notifikacija sa kupujemprodajem app pišti kao nenormalna. Sa druge strane u DND se ne čuje notifikacija ali slanje poruke, slikanje i sve to iz aplikacije se čuje.

Jel moguće da niko nije primetio da na MIUI 9 ne radi silent mod? Notifikacija sa kupujemprodajem app pišti kao nenormalna. Sa druge strane u DND se ne čuje notifikacija ali slanje poruke, slikanje i sve to iz aplikacije se čuje.

Notifikacija za KP se cuje i na A1 u silent modu. To je verovatno do aplikacije nesto.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

A koja je generalno razlika između DND i Mute?

Primetio sam da samo uz mute može da se upali vibracija za poruke i pozive, u DND nema nikako bez obzira ako se uključi.

DND nisam nikada koristio, ne znam sta je to.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ako mozes nekako da je vidis uz pomoc baterijske lampe, uzmi spajalicu/neku zicu i na vrh pecni bas malo super lepka, vidi da pogodis sim karticu sa tim vrhom, sacekaj da se uhvati lepak i izvuci je...
Nema sanse nista. Svasta probao. Mora na servis. Kakav peh[emoji23]

DND je "do not disturb", kad se upali ne cuje se ni zvuk ni vibracija.

A koja je generalno razlika između DND i Mute?

Primetio sam da samo uz mute može da se upali vibracija za poruke i pozive, u DND nema nikako bez obzira ako se uključi.

Ukratko DND je mute na steroidima, možeš podešavati šta i kako želiš da bude mjutovano, uključujući i koliko vremena. Za detalje imaš net, ako vladaš engleskim možeš početi od ovog teksta.
https://www.howtogeek.com/260225/androids-confusing-do-not-disturb-settings-explained/

Imam podešen DND od 23:55 do 7:30 i to funkcioniše ok. Problem je što ako ručno uključim DND u neko vreme pre definisanog on ne isključi DND u 7:30, nego ga moram ručno isključiti. Da li ja nešto ne podešavam kako treba ili je to na androidu tako?
Na iOSu je to funkcionisalo ok. Ručno ga uključim a on ga isključi u podešeno vreme.
Poslednji apdejt je na telefonu.

Mislim da prilikom ručnog aktiviranja DND moda sistem podrazumevano zahteva od tebe i da isti isključiš. To je prva podrazumevana opcija, druga je da se isključi posle nekog vremena koje sam odrediš, a treća je da se sam deaktivira prema već postavljenim sistemskim podešavanjima. Mada, ovo što pišem važi za LOS 15.1 (Oreo 8.1.0), te verovatno MIUI drugačuje definiše ovaj mod.

Evo kako to izgleda baterija u losijim uslovima, ~4h cekajuci na fakultetu, osvetljenje 50-100%, youtube, FB, forum, browsing, uglavnom na 4g.
4d5325edc7a09efafc421531e3d25bca.jpg

39b0b80da411e8a52a94fb111fa002a1.jpg

Isto i kod mene tako, čim je lošiji signal + osvetljenje na max baterija se topi. Mada mogu misliti kako bi telefoni sa slabijim baterijom to podneli, verovatno na punjač bi išli posle 4 sata :d

A ti si čak ovde bio na wifi-u.

Kod mene je signal užasan i ponovo sam prezadovoljan baterijom, kontam da bi mi izdržala po 2 dana da je signal malo bolji.
5067afd714d403298e2742b75dce57a4.jpg
84978158c73aebc57db8ac9961e792b0.jpg

Ljudi, zasto mi fm radio zacuti s vremena na vreme na sekundu-dve? Jel to zbog gubljenja signala ili je nesto do aplikacije?

Vrh Dno