Ima za 50-100e vise Pixel prve generacije ili Galaxy S7 npr, sa dosta boljom kamerom, kome je to najbitnije.
Slažem se apsolutno, posle S7 koji je potonuo uzeo sam ovaj 4/64 instalirao Open Camera, te napravi dobar snimak te snimak secka, sa stock camerom snimak ako se pomeram je uzas, morsku bolest da dobijes, na Miui 10 stock opciji sam od početka korišćenja, nemam iskustvo kako je bilo na Miui 9. U idealnim uslovima fotkanje m je u rangu sa S7 skoro, ima neke modove za slikanje koje S7 nema i koji daju bolju fotografiju sa RN5, tipa Portrait mode. Ali generalno S7 bolje fokusira i pravi izostreniju sliku, sa više detalja u pozadini, video pokreće na S7 momentalno a ovde čeka nekoliko sekundi, na Open Camera duže nego na stock camera, ako telefon zazvoni u toku snimanja, u videu to snima što na S7 nije slučaj. Ako se slikaju staticne stvari sa S7, pri dobrom osvetljenju je izjednačen kvalitet, po meni je ako nije jako svetlo a slika se dete ili ljubimac slika se muti, kad se ove fotke prikažu preko ekrana kompa razlika je jasno uočljivija u korist S7. Ovo se sve odnosi na zadnju kameru, prednja mislim da je bolja od S7 ali retko je koristim pa nisam merodavan da poredim.
Sa druge strane RN5 u odnosu na S7 je u opciji 4/32 skoro duplo jeftiniji od S7, u svemu ostalom za mene kao korisnika koji puno priča i radi na telefonu RN5 je lepši i bolji izbor i za dosta manje para. U slučaju loma stakla, opravka je dosta jeftinija na Xiaomi nego sa Samsungu...
Kamera na RN5 će vremenom biti bolja, na ovaj ili onaj način, a ako se to ne desi, uvek moze da se proda telefon, doda para i kupi nešto bolje i skuplje.
RN 5