Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

To je ionako bilo neprecizno i beskorisno.

Mene pojacavanje multimedije umesto zvona toliko nervira da mi dodje da prodam telefon,telefon je veoma glasan kad zvoni i kad sam u kancelariji i kuci stavim na prvi podeok zvonjavu,kad izadjem napolje pojacam na pola ili malo vise,zato mi je bilo mnogo bolje na miui 9 to reseno,dok realno multimediju kad koristite onda pritisnete dugmad i namestate kako vam odgovara,ne razumem podesavanje glasnoce multimedije npr. na pocetnom ekranu ili dok si u viberu ili sms-porukama,iskreno meni je ovo prelgupo,nadam se da ce mozda napraviti da moze da se bira sta pojacava i utisava u sledecem apdejtu.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Mene pojacavanje multimedije umesto zvona toliko nervira da mi dodje da prodam telefon,telefon je veoma glasan kad zvoni i kad sam u kancelariji i kuci stavim na prvi podeok zvonjavu,kad izadjem napolje pojacam na pola ili malo vise,zato mi je bilo mnogo bolje na miui 9 to reseno,dok realno multimediju kad koristite onda pritisnete dugmad i namestate kako vam odgovara,ne razumem podesavanje glasnoce multimedije npr. na pocetnom ekranu ili dok si u viberu ili sms-porukama,iskreno meni je ovo prelgupo,nadam se da ce mozda napraviti da moze da se bira sta pojacava i utisava u sledecem apdejtu.

A ja npr obrnuto. Uvek sam mrzeo što podešava zvono a ne mm. Ovako mi je savršeno. Zvono mi je ili max ili silent. Mm mi je daleko potrebnija. Bilo bi dobro dobro da postoji opcija da se bira

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

A ja npr obrnuto. Uvek sam mrzeo što podešava zvono a ne mm. Ovako mi je savršeno. Zvono mi je ili max ili silent. Mm mi je daleko potrebnija. Bilo bi dobro dobro da postoji opcija da se bira

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
Isto... [emoji1]

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Jel ima jos neko da je dobio miui 10 da se cekira, da cujemo prve impresije pa da zavrsavamo polako sa tim...

pa zvekni ga sa onog linka pre par strana, skini idi u update app i zavrsi to, sve radi kako treba

Jel imao neko problema sa fm radiom? Cesto mi se desava da "zacuti" na par sekundi. Da li gubi domet, sta li je, ne znam.

Prvo me nerviralo što ne prikazuje koji internet koristim 4G,3G,2G dok je uključen Wi-Fi, a onda kad razmislim ima smisla, kad prebacim na moblini net prikazuje i realno samo tada i treba da me interesuje.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Ja sam to tek sada izvalio jer nisam palio wifi od kad sam uzeo fon. Ali ne vidim to kao problem. Malo mi je lejm što ime mreže stoji samo na lock screenu, ali stvarno zanemarljiva falinka.

Raspičuje desetka stvarno, rad je potpuno fluidan, nemam nikakvih zamerki za sad.

Kada instaliram app sa play stora, ikonica mi se ne pojavi ni na jednom od 3 ekrana koliko ih imam, vec sistem sam stvori 4ti ekran i tu stavi ikonicu!! Da li moze to da se promeni nekako ?

Teško,prevučeš ikonicu sa četvrtog na bilo koji od prva tri ekrana i sistem ugasi četvrti ekran ako je prazan.

Xiaomi eu ima taj feature da se sa dugmicima namešta ringtone + notifikacije, a ima i masik.
Prvo me nerviralo što ne prikazuje koji internet koristim 4G,3G,2G dok je uključen Wi-Fi, a onda kad razmislim ima smisla, kad prebacim na moblini net prikazuje i realno samo tada i treba da me interesuje.

Xiaomi eu ima to da pokazuje, kao i masik.

https://play.google.com/store/apps/details?id=de.hinterhofapps.sliderwidget
Vidi dal ti ovo odgovara. Koristila sam ga na starom huawei telefonu.

Neko je pitao za magnetni punjač:

TOPK (L-Line1) 1M 2M LED Magnetic Micro USB Cable Angle 90 Degree L Shape Nylon Braided Charger Cable for Micro USB Port
https://s.click.aliexpress.com/e/bRCe9dHW

Čekam da mi stigne ovaj. Trebalo bi uskoro. Naručila sam njega samo zbog dužine od 2m.

Ovaj je prekratak, nema 1m, ne može brzo da puni al je kvalitetan kabl i dobar je za punjače kojima je ulaz sa strane:
FLOVEME (L-Type) 1M Magnetic USB Cable For iPhone Charge Micro USB Type-C For Samsung Galaxy S9 Plus Note 9 USB-C Charger Cable
https://s.click.aliexpress.com/e/7t8qotE

Moze li nekako note 5 da snima slike u raw formatu?

Može. Treba ti camera 2 API. Znači moraš da root-ujes.

Znaci sve se svodi na to da moram rutovati telefon :D

Uzeh J7 2017 od bratanice da procackam malopre, veca mi je razlika izmedju njega i RN5 u koriscenju, nego izmedju RN5 i Pocophone koji sam cackao pre neki dan.

To ne znaci da Poco nije osetno brzi, vec da je Samsung(J7 2017 konkretno) neverovatno trom kako softverski tako i hardverski, a i greje se..
Kao da je druga klasa uredjaja.

Poslednja izmena:
Znaci sve se svodi na to da moram rutovati telefon :D

Sa Samsungom i da razumijem strah. Sa Xiaomi uređajem je uvijek sve moguće vratiti na fabrička podešavanja bez tragova da je uređaj ikada bio rootovan.

Moracu da proucim to oko rootovanja pa da ga odradim za koji dan.

Je l ima neki hack da notifikacijske ikonice budu u boji?

Još nikako nisam rešio onaj problem sa nećakinim note 5. Odradila je wipe data preko recovery- a i sad kad krene setup treba da potvrdi mi nalog. Naravno ne zna ni za to password. Ako se uradi fastboot instalacija roma, da sve izbriše, da li će i onda tražiti tu verifikaciju mi naloga ili ne?

Sent from my MIX 2S using Tapatalk

Posle nekih 5 dana koriscenja telefona sam skroz zadovoljan.

Poredim sa Note 2 posto sa njega dolazim.
Radi osetno brze, sve je mnogo fluidnije i nema problema sa nedostatkom rama i bagovanjem zahtevnijih aplikacija. Kamera je ogroman skok napred. Manje se greje. Baterija osetno duze traje.

Mane su primarno za ekran vezane, prvo ponovo kao i na Note 2 jedan deo ekrana ima zuckasti tint, na Note 2 to je bilo dole skroz nekih 1-2cm je bilo osetno zuckastije od ostatka ekrana, ovde je nekih 5-6cm dole samo ne toliko osetno nego blago, ali je ocigledno na svemu sto koristi belu pozadinu, kada je ekran ispunjen bojama to se ne primecuje. Ovo je standardna boljka Xiaomi telefona od starta, na nekim primercima izrazenije na nekim nema uopste, a na nekim jedva. Al dobro za ove pare mogu da se naviknem kao sto sam se navikao na Note :D

Druga mana je cudan premaz prednjeg stakla, na Note 2 sam mogao staklo da izmazem prstima da bude totalni svinjac i jedva bi primetio to kada je ekran ukljucen tj primetio bi kao mesta gde se onako boje malo menjaju, ali jedva. Ovde svaki dodir prstiju ostavlja takav trag da se na svetlijim delovima vidi kao da si nekim sivkastim premazom presao preko tog dela, non stop imam potrebu da brisem ekran...

I pored ove dve mane definitivno za ove novce nema bolje i nadam se da ce me verno sluziti kao Note 2 koji je skoro pune 3 godine radio bez vecih problema :D

Poslednja izmena:
Još nikako nisam rešio onaj problem sa nećakinim note 5. Odradila je wipe data preko recovery- a i sad kad krene setup treba da potvrdi mi nalog. Naravno ne zna ni za to password. Ako se uradi fastboot instalacija roma, da sve izbriše, da li će i onda tražiti tu verifikaciju mi naloga ili ne?

Sent from my MIX 2S using Tapatalk
Može da baci telefon :)

Izvini na smajliju, ali... Moraš razumeti da je to kao da ti neko ukrade telefon (kao i kod iOS-a što ima) jednostavno zaštita da skroz onesposobi telefon.

Za frp postoji rešenje, ali za mi nalog, teškooo. To ćeš morati sa kinezima da vidiš ili da vidiš da kontaktiras Mi Srbiju da vidiš možda sa njima nešto ako moze (mada čisto sumnjam, pre ćeš sa kinezima uspeti).

Postoji li mogućnost da se preko kompa ode na zaboravljenu šifru za mi nalog pa da se resetuje putem mejla?
Izvinte što komentarišem ali mi stvarno živimo u zemlji teletabisa. Ovakav slučaj je se desio juče i završio na servisu. Posle će biti da je proizvođač kriv.

Vrh Dno