Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Piše se "Jel" a ne "Jer" :)

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Piše se je l' ali njegova greška je upotreba veznika jer umesto glagolskog upitnog oblika je l'. (kad već ispravljaš nekoga onda ga ispravi kako treba)

Kao veznik uz nastavak rečenice (uz objašnjenje) da.

Poslednja izmena:
Ovde čovek ne može ni da se nasali :) znam da treba razmak i na kraju apostrof, veća je greška započeti rečenicu sa "jer". Čak je i "jel" nepravilno u pravopisu jer je skraćeni oblik glagola "jesam li"

Nema šale sa pravopisom. Pravopisna policija je svugde. [emoji39][emoji23]

a mnjau mnjau ga..hahahah :D moje je bilo krajnje nepismeno, u svakom slucaju...al razumi me, mrzelo me u 4 ujutru :D skratih ga maksimalno moguce :D

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Da li ima neko rešenje za brisanje igo/content foldera od strane miui cleaner-a?

Imam.

Nemoj da koristis cleaner, gubljenje vremena :)

Када је увозник један те исти....

Купујмо домаће!

Ima radnja gde dobijete kupon od 3000-4000 dinara pa je za toliko jeftiniji. Jeste da taj kupon morate kod njih iskoristiti ali opet je povoljnije.

Tacnije 5 hiljada za redmi note 5.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Da li ima neko rešenje za brisanje igo/content foldera od strane miui cleaner-a?

Idi na deep clean >> settings >> exceptions. Tu namesti koje foldere da ne dira pri ciscenju.
Edit: u stvari ovde mozes samo da vidis koji folderi su trenutno u exceptions. Mislim da pri obicnom cleanu, mozes ono sto je u obsolete da na long press oznacis kao exception.

Poslednja izmena:
Hvala, ja bi ga najradije obrisao. U suštini pre miui nisam koristio kline re. Ali dobro dodje neki put kad za fali mesto da se obrise grupno sav app cache.

Poslednja izmena:
Pitanje vezano za gcam...
Kakva je situacija na Note 5, da li radi, koja verzija?
Hvala

Zadnja radi, prednja zeza kad je uključen hdr. Mnogo im je loša prednja kamera generalno, meni je neupotrebljiva. Ne znam dal je do aplikacije ali ubija koliko je loša. Malo je bolje stanje kad se isključi ono beauty sr*nje.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Vidim da RN5 ne snima 4K video, dal moze da se potera u toj rezoluciji preko Open Camere i dal ima onda i stabilizacije?
Da li je moguce snimati slow motion, preko koje aplikacije i u kojoj rezoluciji i frejmrejtu?

Vidim da RN5 ne snima 4K video, dal moze da se potera u toj rezoluciji preko Open Camere i dal ima onda i stabilizacije?
Može, radi preko Open Camere i stabilizacija na 4K. Mada bolje je 1080p na 60fps, nego 4K na 30fps...ako je i toliko uopšte.

Sto se tice slowmotiona...ona nokia kamera sto je neko postavio snima fullhd slowmotion u cini mi se 90-120fpsa.. :)

Obrati pažnju i koliko se greje telefon i to je bitan podatak.

Probah sinoć brzi punjač i uopšte nisam oduševljen. Kao što su i ostali članovi napomenuli punjenje na kraju ispadne brže za nekih 15-20 min. ali se zato telefon mnogo greje. Ne ekstremno ali mi nije bilo baš ni prijatno proveravati ga svaki čas s obzirom da se sa fabričkim punjačem ne greje uopšte...

Punjenje je teklo ovako:

7% - stavljen na punjač
15% - stabilnih 2370mA 38°C
29% - stabilnih 2380mA 41°C
35% - stabilnih 2380mA 42°C
58% - varira 380-1870mA 40°C
67% - varira 380-1690mA 40°C
83% - varira 380-1220mA 41°C
91% - stabilnih 1420mA 40°C
94% - stabilnih 990mA 38°C
97% - stabilnih 580mA 35°C
98% - stabilnih 450mA 34°C
100% - stabilnih 350mA 33°C

Ipak ću da odustanem od ovog punjača. Ne igra mi baš toliku ulogu jer telefon uglavnom punim uveče. Ne bih da skraćujem vek baterije zarad tih 15-20min bržeg punjenja. Toliko o tome...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Pa poenta je valjda kolko brzo napuni do pola ili kolko vec propisuje qc3 a ne celopunjenje.

Пре ћеш да је убијеш, ако је пуниш целу ноћ и ако је пуниш преко 80%...
Probah sinoć brzi punjač i uopšte nisam oduševljen. Kao što su i ostali članovi napomenuli punjenje na kraju ispadne brže za nekih 15-20 min. ali se zato telefon mnogo greje. Ne ekstremno ali mi nije bilo baš ni prijatno proveravati ga svaki čas s obzirom da se sa fabričkim punjačem ne greje uopšte...

Punjenje je teklo ovako:

7% - stavljen na punjač

Ipak ću da odustanem od ovog punjača. Ne igra mi baš toliku ulogu jer telefon uglavnom punim uveče. Ne bih da skraćujem vek baterije zarad tih 15-20min bržeg punjenja. Toliko o tome...

Купујмо домаће!

Punjenje je teklo ovako:

7% - stavljen na punjač

Hvala na potvrdi. Znači da nema smisla kupiti brzi punjač zbog Rn5. Bio Indijac u pravu.

Hvala na potvrdi. Znači da nema smisla kupiti brzi punjač zbog Rn5. Bio Indijac u pravu.

Pa izgleda da kod ovog telefona nema smisla. Nema veze, ostaje mi punjač za neku drugu kombinaciju. Odličan je...

Pa što nema smisla. QC je što neko gore napisao za brzo punjenje do 50 - 60%. Vredi.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Te temperature su jos i super, meni dolazilo do 44 stepena kad sam punio brzim punjacem, doduse bio je qc 2.0 9V i 2A.

Jel RN5 ima opciju bezicnog povezivanja na Smart TV, znam da mi preko mog LG G3 radi Miracast, jel ima nesto slicno?

Ima, opcija settings /more/wiraless display

Iz A2 teme.
https://youtu.be/dx8Lm0p9olk

Dobro se drzi RN5 u odnosu na A2(pri kraju, na slici sata, RN5 ima vise detalja, vide se slova).

Nokia 7 Plus losija od oba po meni, neprirodno skroz deluju slike..

Nazad
Vrh Dno