Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Potpuno si u pravu :D
Nego oce li OTA raditi ako imam root a fabricki recovery?

To ni ja ne znam iskreno :)
Trebalo bi da ne može Ota ako je rootovan , ali ovo je xiaomi..
Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Tu sam te čekao [emoji16]
Trebali bi da moze ukoliko nije custom recovery. Mada pišu likovi i da ne može.
Svakako se gubi root posle ota apdejta

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Redwold radi twrp gde prolazi OTA, ako ima za RN5 flesnite njega.

Sent from my MI MIX 2 @MIUI 10

Posle drugog punjenja, deluje dosta bolje od r5+Screenshot_2018-08-07-00-01-16-101_com.miui.securitycenter.jpegScreenshot_2018-08-07-00-01-21-797_com.miui.securitycenter.jpegScreenshot_2018-08-07-00-01-30-550_com.miui.securitycenter.jpegScreenshot_2018-08-07-00-02-01-620_com.miui.securitycenter.jpeg

Ispada da ovaj rn5 ima opako dobar signal mobilne mreze gledajuci vase SS... zeleni se kao trava :)

Izašao je Android Pie GSI img, ako neko želi da proba. Na redditu kažu da je stabilan sistem.

Bolje je sačekati official AOSP GSI. :)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nisam izdržao, morao sam da probam Android P. Screenshot_20180807-020325.jpegScreenshot_20180807-020349.jpeg

Sent from my Pixel XL using Tapatalk

Nikako. Uzmeš Samsung s8, s9 i ne razmišljaš. U stvari ne znam koliko ne razmišljaš. Za taj novac bi trebalo da ne razmišljaš uopšte ali je praksa nešto drugo. Meni je se Xiaomi popeo na živac sa onim anti-roll back-om bez ikakve najave i tu ne mogu da im ne zameram. U svakom slučaju je bolje da mi keva i tetka koriste Xiaomi kakav god da je, nego alkatel, Lenovo, huawei Y5, 6 i sl koji su mnogo lošiji i njihovi bagovi ne mogu da se isprave.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

nema potrebe, nokiu 3 koja je najlošija tada bila u liniji sam platio 100 evra sa 2g garancije, mobitel nikakvih grešaka nije imao što se tiče izrade, hardvera, softvera... tako da ne stoji priča da ako je nešto jeftino da treba tolerisati mane. a činjenica je da xiaomi sve manje obraća pažnju šta šalje u prodaju.

nema potrebe, nokiu 3 koja je najlošija tada bila u liniji sam platio 100 evra sa 2g garancije, mobitel nikakvih grešaka nije imao što se tiče izrade, hardvera, softvera... tako da ne stoji priča da ako je nešto jeftino da treba tolerisati mane. a činjenica je da xiaomi sve manje obraća pažnju šta šalje u prodaju.

Eto ti a ja sam htela da ga preporučim sestri i u vipu su mi rekli da se Nokia 3 često reklamira pa je uzela y6 2017, užasan fon.

Drugarica mi se zali da ima opasan image retention? Jel to resivo pomeranjem automatskog kontrasta na normal,ili kako bese? Da li se javlja i dalje nakon toga?

Pa kada cepa mnogo messenger i slicne caskalice :) Samo neka podesi u settings-display-contrast & color na cool.

moze da cepa sta hoce, to ne sme da se desava :)
vidim sad po netu da se mnogo njih zali na ovo, stvarno steta za telefon, kakvo su smece od ekrana stavili

To je do kalibracije boja, image retention je privremen...A vidim Samsung nema burn in(trajan), a koriste ekrane 5x skuplje od Xiaomi-ja.

Da ali taj burn in na samsungu nastaje u bas ekstrmnim situacijama. Par drugova mi koristi samsung telefone godinama i nikada nisu imali burn in. Ne znam da li ce resiti problem ali ja koristim u podesavanjima za kontrast standardno i nisam video nikakav image retention.

Pitanje koje verovatno nema veze s mojim rn5, zasto mi ne stizu mailovi na outlook, moram ući i rifrešati da bi ga video? Nema šta nisam probao i tako mi je isto na svim drugim aplikacijama za mail (sem naravno na gmailu). Čačkao sam oko permisija i ostalih čuda ali ništa :/ Nije fin osećaj kad te u pola ručka gazda pita HOĆE LI TAJ MAIL?!?

I ja sam imao taj problem, stavi u opcijama za ustedu baterije "nema ogranicenja" to je meni resilo problem. Bar je vecina stizala odmah kada sam to stavio.
To nema ogranicenja stavis samo za taj mail na koji ti ne stizu poruke.

Stavis u restrikciju baterije da nema ogranicenja, sikljucis miui optimization, i memory optimization, u opcijama za obavestenja, cekiras za sve aplikacije kako zelis da ti stizu obavstenja i trebalo bi da radi okej... :)

Nego, evo par stvari o onoj Nokia kameri sto je neko postavio juce.

Dobre stvari:
-Ima 4k, ali nije stabilisan
-1080p video je stabilisan odmah po pokretanju, tj uzivo se vidi stabilizacija
-slowmotion je 1080p, a na prednjoj kameri je 480p(da, ima i na prednjoj)
-snimljen video moze dodatni da se stabilise
-hdr radi bolje od miui kamere, tj, veci dinamicki opseg izvuce
-full manuelni mod, od ekspozicije, fokusa, wb itd.

Lose stvari:
-nema portet mod
-mislim da je stabilizacija ipak bolja na miui kameri
-ostavlja vise suma...iako je iso nizi pri fotkanju manuelnim modom, fotka ima isto ili malo vise kolornog suma, tj, ne pegla se sum kao na miui kameri, ali ima vise detalja.
-neke opcije gase kameru

Ko zeli manuelnu kameru bez roota, mislim da nema bolje alternative... :)

Je l nisi menjao rom za to?

Hehe naisao sam na jedan bag, verovatno softverski.
Kad zadrzim duze vreme power button i izaberem dugme za gasenje telefona koje onda dodje po sredinu displeja, sa leve strane mi se vidi par slova od one opcije "ponovo pokreni". Kontam da je to zbog prevoda, na engleskom bi pisalo "restart" pa se visak slova ne bi pojavio na ekranu, ali eto :)

Ispada da ovaj rn5 ima opako dobar signal mobilne mreze gledajuci vase SS... zeleni se kao trava :)

Mislis? Da imam RN5, video bi kako bi se i na RN5 crvenio signal mobilne mreze. Kod mene signal ne postoji [emoji23]

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Пијем кафу малопре, неки лик поред мене има рн5, види да и ја имам исти...бла бла...ово оно... углавном човек сам себи компајлира ромове на аосп-у...шта фали он додаје...одузима...има своју верзију гцам-а...прави занатлија...[emoji16]
Рекао ми је да пробам неки аосип ром има га на хда ваљда...нов је али ће бити један од најбољих ваљда и он учествује у прављењу истога...баја из Н.Сад...

Купујмо домаће!

Jel ima neki rom da full screen gestures rade kao na miui. Na rr romu je to dosta losije?

Da li neko ima predlog za zaštitno staklo koje pokriva površinu do zaobljenih ivica ili celo staklo? Imam staklo koje ne prekriva ceo ekran već sa obe strane ima par milimetara nepokriveno. Ako nema staklo, može i folija.

Sent from my Pixel XL using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno