Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Nije Xiaomi dzabe 4. proizvodjac na svetu, ispred Sony-ja, Lg-a, Htc-a i ostalih poznatijih marki...prave pristupacne i odlicne uredjaje... :)

Sto se mene tice, daleko od toga da mislim da je sve sto dolazi iz Kine lose, a verovatno i vecina misli isto. Najbolji primer je Anker, meni omiljeni brend..imam dosta njihovih stvari na KP i ko kupuje uglavnom zna unapred da su 10 mesta ispred svih, ali kvalitet prati i jaka cena. Prednosti Xiamija su bas to sto si navela, ali evo, mogu da kazem za LG, prastari P500 je ziv i danas posle 10ak godina i G3 na izdisaju posle nekih 2.5 godina koriscenja. Stoji cinjenica da je podraka slaba, da je lagovit, ali sa G3 npr nisam znao da postoji problem sa Wifi, sa Proximity senzorom, sa signalom itd..jednostavno koristis i ne razmisljas o osnovnim stvarima koje po mom misljenju moraju da funkcionisu. Ne bih da odemo previse iz okvira teme, RN5 razmatram kao sledecu fazu, pa mi znaci svako iskustvo.

Ja imam rn5 i wifi signal mi je bolji nego na lg g3, kojeg sam ima oranije, proximiti senzor radi isto, signal je odlican...a mnogo sam zadovoljniji nego sa uzarenim lg g3, koji posle pola sata koriscenja, nije mogao u ruci da se drzi... :D

Ja imam rn5 i wifi signal mi je bolji nego na lg g3, kojeg sam ima oranije, proximiti senzor radi isto, signal je odlican...a mnogo sam zadovoljniji nego sa uzarenim lg g3, koji posle pola sata koriscenja, nije mogao u ruci da se drzi... :D
Potpisujem. Ista situacija.
Edit: zapravo jedina stvar koja mi fali u odnosu na g3 je ono screen on while watching.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Veliki problem je sto ovde ljudi dolaze samo da se zale i da kukaju, a kada telefon lepo radi svi cute...Takodje, kada nesto ne radi, to je odmah do telefona jer je to Kinez.
I onda kada covek dodje ovde da cita temu, zakljucak je Xiaomi ima problema koliko hoces..

Naravno da postoje primerci koji su losi, koji imaju probleme...ali kada se vidi koliko miliona telefona se proda, a koliko ima neki problem, dolazimo do zakljucka da je to veoma mali broj.

Sent from my MI MIX 2 @MIUI 10

Poslednja izmena:
Evo trenutna situacija. Uglavnom mi traje 2 dana uz prilično korišćenje. Juče sam ga nešto manje koristio pa je izvukao ovih 12h vise nego inače. Lg G3 sam punio i po više puta na dan ali sam na njemu igrao MK koji je gutao bateriju.
75d7c17fea23e503d742f34f3c9e1b2a.jpg
ff908c6252a9de1ddc1a71414af1a243.jpg
465d50d228299583bcc09d6acd0a0550.jpg
e9c29bf6454fac43d9ae0c8426a1bcf2.jpg

Ako se ne varam samo na primarnoj kartici radi 4g internet a na drugom sim slotu radi 2g/3g.

To je bilo na ranijim modelima. Na rn5 obe kartice rade na 4g. Treba pogledati u podešavanju koji je poželjni tip mreže za drugu karticu. Ako je bag, restartovati fon. Meni odlično obe rade.

Mene zeza senzor, nekad radi a nekad se zadesi da upali ekran tokom razgovora. Najbolje rešenje je futrola na preklop dok ne reše tu stvar, ako je moguće.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Veliki problem je sto ovde ljudi dolaze samo da se zale i da kukaju, a kada telefon lepo radi svi cute...Takodje, kada nesto ne radi, to je odmah do telefona jer je to Kinez.
I onda kada covek dodje ovde da cita temu, zakljucak je Xiaomi ima problema koliko hoces..

Naravno da postoje primerci koji su losi, koji imaju probleme...ali kada se vidi koliko miliona telefona se proda, a koliko ima neki problem, dolazimo do zakljucka da je to veoma mali broj.

Ocekivano je da se vise diskusije vodi o problemima i resavanju istih i ne verujem da bas ljudi koji pisu ovde imaju problem sa necim sto stize iz Kine. Ali, ali..ako nesto iskace van granica prihvatljivog (falicnog primerka), onda smeta. Prodavao sam neko vreme maske za A1 i svaki put sam upitao za proximity, cisto da vidim da li se zalomilo kod mene ili je ucestalo. Rezultat je negde bio 50:50 i dosta njih mi je cak reklo tada da je prilicno karakteristicno i za druge Xiaomi tel. Da zanemarimo A1, na R5+ se desava, ali dosta retko i nije za kuknjavu, jer je sve ostalo dobro kod telefona. RN5 u postu pre moga imamo jedan koji ima problem. A2, tek izasao i imamo jednog forumasa koji kaze da nije dobar i jednog da je ok. Cini mi se da je malo vise od statisticke greske, ali neka bude da je moje misljenje. Volem Xiaomi, ali stvarno imam dilemu oko sledeceg telefona.

Da li je realno da ljudi toliko drame za proximity senzor, iskljucite ekran kad krene razgovor, to je jedan pritisak na dugme..

Većina ljudi na forumima piše samo kad im je potrebna pomoć.

Evo, ja sam od pre 4 dana vlasnik jednog RN5 i nemam šta da napišem jer sve radi savršeno :)

Xiaomi pati sa tim prox.senzor-om odavno, to nema veze sa hardver-om, vec sa softverom... Ja sam odavno to pisao i ne smatram da je to neki prevelik problem. Cak i mi mix 2 koji ima ultrasonicni senzor po neki put ne ugasi ekran. To je nesto sa cime moze da se zivi, kome to smeta nemoj da kupuje Xiaomi. Ja ne poricem da taj problem postoji, ali kako se kome zalomi, tj.nekome to bas pravi problem, nekome ne, nekome retko... ali sve u svemu , Xiaomi najvise pruza za ulozeno i tu nema sta da se dalje prica.

Nije bitno da li je proximity ili nesto drugo. Nekome smeta kamera, nekome led dioda, nekome izlaz za slusalice, baterija itd..to dozivljavam individualno. Pricam o ucestalosti problema. Moze to da se resi power dugmetom, preklopnom futrolom, ali bi bilo dobro da ga malo utegnu.

Xiaomi pati sa tim prox.senzor-om odavno, to nema veze sa hardver-om, vec sa softverom... Ja sam odavno to pisao i ne smatram da je to neki prevelik problem. Cak i mi mix 2 koji ima ultrasonicni senzor po neki put ne ugasi ekran. To je nesto sa cime moze da se zivi, kome to smeta nemoj da kupuje Xiaomi. Ja ne poricem da taj problem postoji, ali kako se kome zalomi, tj.nekome to bas pravi problem, nekome ne, nekome retko... ali sve u svemu , Xiaomi najvise pruza za ulozeno i tu nema sta da se dalje prica.

Slazem se. Ne nabrajamo sad sve dobre stvari kojih ima 1000, jer nema potrebe i za rang +-200 eur nema dileme da je br 1.

Za 200, za 300, a i za 400 kad padne cena Mi 8 :)

Meni nekako deluje da kod Xiaomi telefona dosta zavisi od primerka do primerka i da je tesko napraviti zakljucak za odredjeni model. Secam se izlaska A1 i dileme da li je displej dobar ili neupotrebljiv (kasnije se ispostavilo da je neupotrbljivi primerak reklamiran i zamenjen), da li proximity radi kako treba ili ne itd. Da li oni nastanjcuju tolike milione za kratko vreme, pa ih pustaju u prodaju bez dobre kontrole ili ubacuju razlicite delove, ali ovako otprilike molis Boga da ti se zalomi dobar primerak, sto i nije bas pohvalno.

Sve je to ok, samo je pitanje koliki je procenat tih da kazem falicnih..Tu mi se cini da kod Xiamija bezi malo vise.

dobro si sve primetio i slažem se s tobom.

Da li je realno da ljudi toliko drame za proximity senzor, iskljucite ekran kad krene razgovor, to je jedan pritisak na dugme..

ja neću da dam niti euro za telefon i da o tom razmišljam. i šta ćemo sad? rođaku i supruzi sam preporučio r5+ i oba imaju slične probleme, kako to da se desi? ne može biti tek tako slučajnost.

sad znači ako je nešto jeftinije od konkurencije treba trpiti sve mane, pa čak i one osnovne?

Poslednja izmena:
Ja sam oduševljen xiaomi telefonima, koristio sam 3g prethodno lg g2 dok mi se nisu pojavile mrlje na ekranu. Oko nove godine sam kupio mesec dana star rn4 3/32, posle par meseci kupio nov r5+ I pre mar dana uzeo rn5. Do sada je kod mene radilo perfektno. Jedino što mi je falilo jeste 5ghz ac wifi sto je i jedan od razloga prelaska na rn5.

A ostali nemaju mane !? Nadji firmu koja je savrsena, koja nema probleme ?
Svi imaju probleme i imace ih uvek. To je tako i cisto sumnjam da ce se ikada to promeniti.Ako naprave nesto savrseno, ljudi nece imati potrebu da kupuje nesto novo jer vec poseduju nesto sto je savrseno.
Uvek ce davati na kasicicu , vrlo mali upgrade... i tako zaradjivati pare.

evo i moj konkretno rn5 ima grešku u izradi, staklo je zalepljeno malo u levo i ima zazor između gornjeg desnog ruba okvira telefona i ekrana. kao posledica toga, led dioda je malo pokrivena na desnoj strani, a okvir selfie kamere na samoj granici. i upada prašina stalno u taj zazor.

ali eto to sam zanemario, ali više zaista neću niti najmanje mane trpeti kod nekog budućeg fona, pošteno zaradim svoju platu i cenim svoj novac.

koristio sam nokiu 3 pre ovoga, znači taj fon iako je najjeftiniji tada bio u nokia android liniji, NITI JEDNE greške nije imao, kako u izradi, tako u softveru/hardveru.

Poslednja izmena:
Ko danas očekuje u svetu ne hiper nego hiper hiper hiper produkcije da svaki primerak bude savršen zeznuo se

Daleko skuplji brendovi imaju istih problema sve je to normalno danas

Ne samo što se tiče telefona, sve je danas proizvedeno na traci i dešavaju se problemi u sklapanju.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Poslednja izmena:
Od Xiaomi tel. Imao sam Mi 2s, RN3 Pro, RN3 SE, RN4x i sad RN5. Ni na jednom od njih nisam imao problem sa proximity senzorom i isti je odlicno radio. Ne znam ali meni se mozda tako zalomilo, tj. dobio sam bas dobre primerke...

Ajde da pitam jel to ne može na miui10 da se isključi zvuk brisanja poruka i slika? Pored zvuka za prikopčan punjač

Ajde da pitam jel to ne može na miui10 da se isključi zvuk brisanja poruka i slika? Pored zvuka za prikopčan punjač

Ili kad ukljucis DND ili mute, a kada ga iskljucis i vratis na normalno, uzas zvuk se cuje (probajte bas na Miui 10). Iritantan zvuk jaaako :)

Mislim da ne moze, bilo je price na MIUI forumu oko toga da ugase(ne svidja se ljudima animacija, zvuk i trajanje iste), ali mislim da nema od toga nista za sada...

Malo *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*no, ne kontam koja je pozadina priče, što bi se ti zvuci forsirali. Kako iritantni. I kada stavim na mute pa vratim isto se čuje neki zvuk. Mislim preživeću ali je glupo

Inace sam pozitivno iznenadjen sa miui 10, sve fercera i izgleda lepo, daleko bezbolnije iskustvo sa apdejtom verzije androida i skina nego na stock androidu sa guglom

Poslednja izmena:
Ni jedan telefon nije bez mana, kući moji koriste još dva iphone-a 5s i 6s. Te problem baterija, te proximity senzor, te power i vol dugmići, te se brzo kidaju fabrički usb kablovi i neće svaki da radi. A sto je iOS dosadan do zla boga to je tek druga priča :)

Ma ljudi zele da plate 200e za nesto sto vredi 300, a da to radi i izgleda kao 400 :) :) :)

ja neću da dam niti euro za telefon i da o tom razmišljam. i šta ćemo sad? rođaku i supruzi sam preporučio r5+ i oba imaju slične probleme, kako to da se desi? ne može biti tek tako slučajnost.

sad znači ako je nešto jeftinije od konkurencije treba trpiti sve mane, pa čak i one osnovne?
Onda im preporuci Samsung/Huawei sa hardverom iz 2016te, u svakom polju losiji, sa losijom podrskom i losijim skinom, ili Nokia model sa podjednako losim hardverom, za istu ili visu cenu nego Xiaomi :)

Nazad
Vrh Dno