Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Pa da, ali ti imas 10h sot na 17h usage...
To je moguce...ali 12h SOT na 48h usage... :)
Ispusti taj fon iz ruku... bas si ga oznojio :)
Btw, dobar ti prijem za 2g signal :) sta li ces raditi kada ga ugase :) :) :)
Sent from my MI MIX 2 @MIUI 10

Poslednja izmena:
Pa da, ali to imas 10h sot na 17h usage...
To je moguce...ali 12h SOT na 48h usage... :)
Ispusti taj fon iz ruku... bas si ga oznojio :)
Btw, dobar ti prijem za 2g signal :) sta li ces raditi kada ga ugase :) :) :)
Ja sam zadovoljan sa 2G razgovorom (kao i sa RN3 i RN4) i ne primecujem nikakvu razliku izmedju 2G i 3G voice-a, a uglavnom sam na wifi tako da mi mobilni podaci nisu potrebni kao i 4G mreza i sto da mi "zuji" bez potrebe i trosi mi bateriju bez veze.... Ovako uvek 10h+ i ne boli glava... Znojav je bas bas, a vec mi je jedna maskica propala od.hard core upotrebe :) haha edit: kada se cena stabilizuje na max 3, ne gine mi kupovina istog

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Zracis se vise, nije to dobro :( ne valja to :( idi sa vremenom, uskoro 5G a ti i dalje na 2G... hehehe :) ma bitno da si ti zadovoljan, dobra zverka je RN5...nema sta tu da se prigovori ;)

@spaxon Ne postavljaj ništa više. Vidiš da ujedaju. Pogotovo ovi "pripravnici" što su na Benchu od prekjuče... [emoji38]

Čast izuzecima stvarno. Ne vidim razlog za onakvo ponašanje. Najbolje da ću sad dušu da mu izvadim jer se ovde na Benchu tako mora. Pa to su sve neki programeri, android developeri, beta testeri...I onda moraš i ti tako da se ponašaš inače te banuju. Ma užas živi. Da ti ne pričam sad... [emoji39]

Svaka čast ljudima koji stvarno poznaju materiju. Sa njima i možeš nešto da popričaš i podeliš...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Problem je što si ti malo više bezobrazan i prozivaš ne znam iz kog razloga. Svi su ovde nekad imali 34 posta ili koliko si mi već izbrojao, ne sećam se nigde da sam napisao da sam IT stručnjak.
Koristite telefon kako vam volja, ne zanima me stvarno, i isključite me iz dalje diskusije pošto ja sa ovim završavam. Svako dobro, pozdrav.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Kidence je ovde najobjektivniji, uvek je tu negde izmedju na sredini... Tako da slusajte profesora Šaomija, trebao bi da promeni username i stavi nesto u tom fazonu, kao i avatar sto ima :D

@Kidence Tema je već otišla u propast. Ti si izgleda jedini skapirao u čemu je stvar...

@ivanbass1 Hahahaha...U pravu si. Mislio sam na buljenje u ekran bez prekida. Ja sam ipak to malo rasporedio...

@Rax032 Postaviću ponovo ss jedino u slučaju da naguram još veći SOT. Vidim dugo si na Benchu. 34 posta i to samo na ovoj temi...[emoji39]

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5
Nije poenta sto veci SOT uz sto manju upotrebu telefona, vec uz sto vecu...

Јел то изашло нешто ново на глобалном нивоу?
9.6…?

Купујмо домаће!

Sta moze biti problem sto mi ne radi na drugoj kartici 4g internet? Sve sam probao, ukljucio dual 4g, ovu karticu iskljucivao, pa vadio, pa menjao slotove. Rucno trazio mrezu na toj kartici i samo nadje vip 2g eventualno 3g nekad, a na mojoj nadje 4g normalno. Tu karticu rodjaka koristi godinama i koristi 4g, znaci nije do kartice. Znaci pozivi rade normalno sa obe kartice, a internet kad se ukljuci na toj kartici radi ali stoji E i bas je spor. Sve zivo od opcija sam probao i nista.

Koliko je logican prelazak sa R5+ na RN5, ista verzija 4/64 iz ove perspektive, kada je sve manje-vise poznato (i kada su u medjuvremenu izasli A2/lite i jos poneki telefoni)?
Bilo je sigurno dosta poredjenja, ali tesko je sada posle 200 strana uci u trag..
R5+ imam nesto manje od 4 meseca i cilj je prodaja u pravom momentu radi izvlacenja sto vece vrednosti i doplate za nesto sto ce opet posle nekih 4-5 meseci na dobos.
RN5 mi deluje kao telefon koji nece mnogo izgubiti na vrednosti, a u odnosu na 5+ dobio bi se brzi procesor, bolji displej (ovo bi voleo da neko potvrdi), za nijansu bolja kamera i Orao, mislim da je 8.1 trenutno.

Imas na mobilnom svetu u oglasima rn5, 4/64gb za 140e sa 2 godine winwin garancije, sto je vrhunska cena...a ne bi ni mnogo dodao para tom kupovinom... :)

Ima, ima, samo kad lik ne bi bio fake i kad bi odgovarao na poruke i pozive. [emoji23]

Послато са Tab2A7-10F уз помоћ Тапатока

Moj N5 random gubi wifi na pola minuta, minut. Posle se poveze ponovo. Dosta smeta pri slusanju webradia.

Moj N5 random gubi wifi na pola minuta, minut. Posle se poveze ponovo. Dosta smeta pri slusanju webradia.

Sto se cene tice, racunam iskljucivo na ono sto je aktuelno na KP, a to je nekih 205-210 eur trenutno. R5+ je oko 180, nisam siguran za koliko bi isao 4 meseca star bez znakova koriscenja. Ovo za wifi je vec ozbiljna falinka.

Pozdrav, naručila sam nedavno Xiaomi Redmi Note 5 sa kp i sad bih želela da naručim dodatne maske sa aliekspresa. Nisam sigurna šta tačno da tražim jer i tamo postoje više verzija petice za različita tržišta pri odabiru 'veličine' maske. Da li da označim kao redmi note 5 pro? Ili samo kao redmi note 5?
Izvinjavam se ako je već bilo diskusije na ovu temu, samo ne bih da naručim pogrešno. Pozdrav!
Možeš i za note 5 pro samo naznači u komentaru kad budeš naručivala note 5 Al global.

Probaj na jos nekom wifi-ju...ako se desava isto , garancija... Ako nema taj problem, nesto je do tvog neta.
Probaj da restartujes ruter, meni lici de je problem u njemu, a ne telefonu.

Probaj na jos nekom wifi-ju...ako se desava isto , garancija... Ako nema taj problem, nesto je do tvog neta.
Probaj da restartujes ruter, meni lici de je problem u njemu, a ne telefonu.

Mozda i da proba da iskljuci wlan scanning koji je po default ukljucen i restartuj fon...
b8edd859962dcf76a36826da8589772d.jpg

Moze da proba, ali nema to veze sa njegovim problemom.Njemu je problem 99% u ruteru, izbacuje fon iz nekog razloga...da je do telefona, ne bi se ni kacio na taj wifi.

Meni nekako deluje da kod Xiaomi telefona dosta zavisi od primerka do primerka i da je tesko napraviti zakljucak za odredjeni model. Secam se izlaska A1 i dileme da li je displej dobar ili neupotrebljiv (kasnije se ispostavilo da je neupotrbljivi primerak reklamiran i zamenjen), da li proximity radi kako treba ili ne itd. Da li oni nastanjcuju tolike milione za kratko vreme, pa ih pustaju u prodaju bez dobre kontrole ili ubacuju razlicite delove, ali ovako otprilike molis Boga da ti se zalomi dobar primerak, sto i nije bas pohvalno.

Imao sam takodje takav problem, na dva fona i Chromecast. S vremena na vreme izbaci wifi, do rutera je bilo. Posle instalacije novog firmware-a rešen problem.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Ako imate sbb Cisco veoma moguće, ja sam rešio problem tako što sam povezao na njega drugi router xiaomi mi wifi 3g

Meni nekako deluje da kod Xiaomi telefona dosta zavisi od primerka do primerka i da je tesko napraviti zakljucak za odredjeni model. Secam se izlaska A1 i dileme da li je displej dobar ili neupotrebljiv (kasnije se ispostavilo da je neupotrbljivi primerak reklamiran i zamenjen), da li proximity radi kako treba ili ne itd. Da li oni nastanjcuju tolike milione za kratko vreme, pa ih pustaju u prodaju bez dobre kontrole ili ubacuju razlicite delove, ali ovako otprilike molis Boga da ti se zalomi dobar primerak, sto i nije bas pohvalno.

Sve marke zadesi losi promerak, to je normalno, narocito u danasnje vreme hiperprodukcije...delovi se uzimaju na tone i naravno da ce se desiti da bude losih primeraka i mnogi se u fabrici izbace iz proizodnje, ali eto, opet se desi da odredjeni procenat losih primeraka zavrsi na trzistu, zato treba istestirati telefon u prvih par dana od kupovine, pa ako ne valja, da moze da se vrati. :)

Moze da proba, ali nema to veze sa njegovim problemom.Njemu je problem 99% u ruteru, izbacuje fon iz nekog razloga...da je do telefona, ne bi se ni kacio na taj wifi.

Iskljucio sam battery saver. Za sada je ok, drzi wifi i nema dropa.

Sve je to ok, samo je pitanje koliki je procenat tih da kazem falicnih..Tu mi se cini da kod Xiamija bezi malo vise.

Zna li iko kako zasto mi ne radi 4g internet na drugoj kartici?

Pa sigurno nije kao lg g3 i lg g4, samsung note 7, tesla itd... :)

LG sam gotivio i bio uvek prvi pik, dok Nexus 4, Nexus 5X i G3 nisu izdahnuli sa slicnim simptomima. Vreme je da se proba drugi brand, pa sam uzeo Redmi Note 5. ;)

Problem je što smo mi u tripu da sve što dolazi iz Kine ne valja i da je samo skupo najbolje. A sve dolazi iz Kine. Ovo mi je drugi xiaomi fon, a i prvi će dočekati duboku starost, i još se tipujem da nešto ne valja na telefonu iako je možda lošija nadogradnja, novi je fon, sistem nije ispeglan. Skoro sam čitala da na samsungu s6, 7,8 korozira ulaz za punjenje a telefon je vodootporan i pri tom nije bućnut u vodu. IPhone x je imao problema sa sistemom. Za svaku stvar dođe vreme da se gugla kako da se reši neki problem, pa i da se vrati na servis. Svi telefoni su preživeli svakakve eksperimente od mene, od najgorih Lenovo, alkatel modela sa 512mb rama do Samsunga, xiaomi-ja i huawei-a i svi žive i rade. Većina prosečnih korisnika ne nađe ni jednu manu a neko može da nađe 100 i da uvek bude nezadovoljan. Xiaomi je isto što i bilo koji drugi brend sa tom prednošću da dugo izbacuje nadogradnje za sve svoje modele (ne mislim na nadgradnju verzije androida već miui-ja). Na Huawei modelima niže i srednje klase nikad nisam doživela bilo kakvu nadogradnju, Samsung... možda samo premijum modeli. Xiaomi nas je spasao užasnih i bagovitih lenova i klinaca koji se samo kod nas prodaju. Bolje reći preprodavci koji ih prodaju po realnim cenama.

P. S Prso mi redmi 3s od beton, čekam novo staklo pa da odlepim ovo pralo. Mislim da nije načet ekran. Vredi staklo...

Nazad
Vrh Dno