Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Пробао сам све лаунчере... различите апликације...ћ....свака сецка у 70% случајева...
Доста је море 636 [emoji3], ово је софтвер ишуе...

Машик 2.2?

Купујмо домаће!

Пробао сам све лаунчере... различите апликације...ћ....свака сецка у 70% случајева...
Доста је море 636 [emoji3], ово је софтвер ишуе...

Машик 2.2?

Купујмо домаће!
Ja sam to resio tako sto sam iskljucio svajp na dock vec dodao gesture u novoj na svajp up da otvara drawer, animacija je drugacija i nije ona skrnava sto secka

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Мислим на анимацију када се излази из апликација, ајфоњ муња....

Купујмо домаће!

Restartuj cesce fon, to je "miui feature" :) ali ozbiljno : D

Sent from my MI MIX 2 @MIUI 10

Masik[emoji769] U 1.1 Beta Test (MIUI 10)

To je koliko sam skontao novi custom Miui rom (aroma installer) koji obuhvata skoro sve opcije sa Multirom, MiuiPro, MIUI Global, MIUI SU i ostalih...
Vidim u anketi na 4pda da ga rusi vec aktivno koriste i ima ~20% glasova...
https://drive.google.com/file/d/1T0_O-KKDZIDD0LA8GVOHekED71AjSNQE/view
Koristio sam google translate:
Описание Masik[emoji769] Premium
https://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=892339&view=findpost&p=74462877

Android 8.1, MIUI 10 Beta

Built-in global Hi-Fi audio engine from Beats Electronics (to the global audio drive) and from Harman Technology (for processing sound MI-amplifier)

System optimization was performed, system parameters were adjusted for better system performance and responsiveness of the interface, the scenarios were modified and cleared of intermediate values

The application interface has been modified: Settings, Security, Themes, Browser, Phone, Contacts, Messages, Downloads, Desktop, Music, Themes, Explorer

Ads sources and recommended pages for applications have been removed: Security, Themes, Browser, Messages, Downloads, Desktop, Videos, Music, MI account, Mi Cloud

The functionality of the MIUI drain camera has been expanded (JPEG compression is disabled, new shooting modes are added, shooting with the screen off, noise reduction option, object tracking mode)

Removed Chinese applications, anonymous statistics collection and sending services, analytics and logging services, system update agents, Analitics Core and their dependencies

Added the ability to install firmware with Root access, integration of Magisk 16.0 + BusyBox (optional option in Aroma Installer during firmware installation)

Built-in minimal set of Google services with the ability to completely remove from the system (optional option in Aroma Installer during the installation of the firmware)

Added the ability to set the ad blocking file (optional option in Aroma Installer during firmware installation)

Extended or standard reboot menu (optional option in the parameters for the developer)

Original media content is replaced by author's (sounds of notifications, ringtones, wallpaper, butanimation, bootlovo)

Updated APN, SPN and operator settings to the latest versions at the time of firmware release

Built-in background blur (blur) in the panel of running tasks

Added the ability to enable / disable alerts on connecting / disconnecting the charger

Preinstalled regional applications, components and regional system add-ins were removed

Built-in 3 styles of desktop design in the "Themes" application (the preview of the styles is present)

Embedded in 3 styles of icon mask design in the "Themes" application (the preview of the styles is present)

Increased the maximum threshold of the volume of the speaker and the volume of audio in the headphones

Embedded 6 styles of system font in the "Themes" application (the preview of the styles is present)

Added the ability to activate the maximum screen backlight in a phone call

Added the ability to enable / disable the "Smart Assistant" on the desktop

Added the ability to enable game mode (performance mode)

Design of the system with the adjustment of graphic layers in the style of Super AMOLED

Added the ability to select one of the 3 animation styles of the system

Added the ability to disable notifications from running applications

Rounded corners in preview of running applications in Task Manager

Added the ability to disable (freeze) system applications

Built-in extended geolocation of phone numbers

A pop-up message is disabled when selecting the "3G only"

Improved quality of telephone conversations from the line

Built-in patch for Google Photos unlimited storage

Added ability to use all Wi-Fi channels

Signature and application integrity checking disabled

Added advanced settings for network type selection

Rounded corners of buttons and pop-up menus

Changed the style of pop-up and menu animation

Added option to configure A-GPS in the settings menu

Setting up a grid of desktop icons has been added

Added icons to the advanced settings menu

Reduced the threshold for issuing a message about the battery discharge

Enhanced Ipack (support for 5500+ applications)

Automatic closing of desktop folders

Reduced the minimum screen brightness threshold

Patched the theme manager
ecd752a70353d994cb3c3f90ebe70c5c.jpg
19d37739ac1f130ef8a811cc342e9b76.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Masik pravi Stanislav kao i kernel za isti, tako da sam ja poceo od verzije 1.1 (krajem juna) da ga koristim. Ima dosta dodatnih funkcija, kao i camera2 api je u startu omogucen i ne mora svaki put da se ukucava ili preko magiska da se dodaje modul... Imate iznad napisano (show spoiler) sta sve koristi ovaj sjajni miui custom rom ^

Poslednja izmena:
Fotkao sam juce malo više. Uslovi za slikanje i više nego sjajni.
Da li sam se ja navikao na Mi A1 koji je pravio odlične fotke sa gcam ili je ovde stock aplikacija loša...
Kada zumiram sliku 1x kvalitet opada za 60%...gubi se previše na oštrini.
Mi A1 je sa gcam-om znao da izvuče 40% bolju oštrinu slike...to se najvise primeti kada se zumira slika.
Moram ja izgleda da se vratim na google algoritam [emoji3]

Mi A1 ima telefoto drugu kameru koja je omogucavala 2x opticki zum bez gubitka kvaliteta.

Poslednja izmena:
Nisam mislio na telephoto, vec na zum nakon slikanja fotke.. loše sam se izrazio.
Eno jedan primer fotke(sa rn5). Sa Mi A1 se postiže dosta veća oštrina kada se kasnije zumira.
https://photos.app.goo.gl/3GZU2ct14DS8mVND6

Što se tiče stabilizacije tokom snimanja(čak i u 4K preko open camere) [emoji106][emoji106]

Poslednja izmena:
Pazi, stock aplikacija prepegla sum, pa onda poostri fotku, tako da dobijes ovakvu fotografiju...gcam ima drugaciji algoritam, koji bolje pegla sum i ostavlja vise detalja, pa fotke kada se zumiraju, izgledaju prirodnije...ali svakako, kada se ove fotke stave na drustvene mreze(sto 90% korisnika radi), razlika se ne poznaje... :D

Ubacih danas betu miui 10. Ponudio mi je odmah abdejt na 8.8.2. Da li će moći da se odradi selidba na stable ako bude trebalo kasnije?

Pozdrav, naručila sam nedavno Xiaomi Redmi Note 5 sa kp i sad bih želela da naručim dodatne maske sa aliekspresa. Nisam sigurna šta tačno da tražim jer i tamo postoje više verzija petice za različita tržišta pri odabiru 'veličine' maske. Da li da označim kao redmi note 5 pro? Ili samo kao redmi note 5?
Izvinjavam se ako je već bilo diskusije na ovu temu, samo ne bih da naručim pogrešno. Pozdrav!

Mom matorom Google services preko 30%. Covek ima pripejd telenor i samo mu je Viber na netu (ono sto daju gratis) + vecinu vremena je na wifi. U cemu je problem!?

Druže, šta si ti gledao na fonu 12h? Ni jedna aplikacija ti se ne izdvaja. Sve 1-2%

Vala i ja htedoh da pitam... tih 12-13 sati SoT-a mu dođe kao da je samo palio ekran za "koliko je sati"... na 10% osvetljenja xD
Možda su aplikacije toliko lake za procesor i nightmode friendly... ne znam.

Mom matorom Google services preko 30%. Covek ima pripejd telenor i samo mu je Viber na netu (ono sto daju gratis) + vecinu vremena je na wifi. U cemu je problem!?

Možeš da postaviš da se aplikacije ne update-uju automatski... Pa onda proveri koliko je procenata pojeo. Znam da je neko ovde pisao da % baterije koji je iskoristio Google Play Store/Services nije tačan.

Pa ja stvarno ne znam kako je covek za 2 dana i 5 sati od punjenja izgurao 12 sati SOT plus jos 10% baterije. Pa da nije cacakao telefon uopste izgubio bi na stand by jedno 20% baterije. Msm svaka cast ako si ispodesavao telefon da ti toliko drzi bateriju.
Ja sam jedva za 24h izgurao 8 sati SOT i to nisam prelazio osvetljenje preko 70%.... Kada drzim na 90% 6 sati mi je maksimum....

Poslednja izmena:
Ma ovaj SOT nije realan...Po ovome ispada da je ekran bio ukljucen 90% vremena bez ikakve pokrenute app(hardver potrosio 70% baterije)...nema nikakve sinhronizacije, nema pozadinskih, nema budjenja telefona tokom deep sleep-a tokom noci.

Ne znam šta vam nije jasno kada sve piše crno na belo...Pošto sam telefon relativno skoro uzeo, većinu slobodnog vremena (kojeg inače nemam) provodim podešavajući stvari, instalirajući i podešavajući app do najstinijih detalja. Telefon je bio nakačen na Wi-Fi (5Ghz) tokom dana, noću isključim Wi-Fi. Imao sam par kraćih poziva, uglavnom poneki SMS ili Viber poruke. Kameru nisam ni uključivao...Gledao sam malo YT, prelistam FB, najviše koristim Tapatalk, KP, Aliexpress, Chrome za surf i download novih app...Osvetljenje mi je na automatskom modu pa ako sedim uvece u mracnijoj sobi računajte da je na minimumu. Sve notifikacije su mi uključene kao i sinhronizacije. Samo sam FB i Messenger blokirao totalno gde god je to bilo moguće...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Screenshot ne pokazuje to što si rekao. Sve aplikacije ti imaju mizerno mali procenat korišćenja, suprotno od toga što kažeš da si podešavao, čačkao koristio malo ovo, malo ono.
Ali na kraju krajeva nebitno je...

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Pa lepo je rekao, podesavao je telefon, zato je i ovakav SOT... znaci samo je ekran bio ukljucen, fon veci deo radio u prazno da tako kazem... Onda je ovo ok SOT. Ali nije realan. A nema sinhronizcije i budjenja jer nema net tokom noci...logicno.

Pa ok, razumem ja sve i isključen internet tokom noći, ali nekako mi je nerealno uz korišćenje svih tih aplikacija da bude ovoliko veliki SoT.
Jedino ako je sve nešto na par minuta ponekad u toku dana, ali to je onda baš light korišćenje.

Ma ima tu jedna fora, ako koristis telefon cim skines sa punjaca i naguras mu sot u startu, onda krajnji sot je uvek veci.... takodje, zavisi i na koliko je podesen lock time...mnogo toga utice kada je 48h usage time na SOT.

Šta je uopšte realno,a šta nije realno? Ja sam samo postavio ss da pokažem da može da se ostvari odličan SOT i koristi telefon 2 dana bez problema jer je baterija sama po sebi odlična. Postoje i druge stvari u životu sem buljenja u ekran 00-24h...

Tvoj SOT nije realan.Problem jer ce sada da se javi N ljudi koji ce reci da je to nemoguce, da oni to ne mogu da postignu i tema ode u propast. Ovakav SOT uz koriscenje 99.99% korisnika nije dostizan osim ako se ne ide sa ciljem da se izvuce sto veci SOT.
Odnos potrosnje 70% hardver i 30% softver nije realan ako na telefonu radi bilo koji softver osim ukljucenog ekrana.

Poslednja izmena:
Ako 12 ipo sati za 48h nije definicija buljenja u telefon, onda ne znam sta je :D

Ko me terao da se uopšte upuštam u priču. Druže koristi telefon kako ti voliš nikakav problem nije, nije realno zato što je ovo Benchmark forum i većina korisnika (trebalo bi najverovatnije) koristi telefon prilično pa će misliti kako nešto nije u redu sa njihovim telefonom.

@Kidence Tema je već otišla u propast. Ti si izgleda jedini skapirao u čemu je stvar...

@ivanbass1 Hahahaha...U pravu si. Mislio sam na buljenje u ekran bez prekida. Ja sam ipak to malo rasporedio...

@Rax032 Postaviću ponovo ss jedino u slučaju da naguram još veći SOT. Vidim dugo si na Benchu. 34 posta i to samo na ovoj temi...[emoji39]

Poslednja izmena:
Haha @ubabic i tebe su ovde "izlincovali" kao i mene x puta sto se tice sot-a... Opusteno druze, ne nerviraj se previse.... @kidence da, moguce je sve to kao na njegovim ss, skoro sam imao slican "skor" ali nisam nista kacio jer bi i mene ovde ponovo "lincovali recima" :D
Evo recimo danasnji malo sam koristio 4G i gps i bio solidno napolju, nije kao njegov, ali skoro sam imao slican na ~48h na Masiku (wifi only).
Ljudi, urazumite se malo, sto toliko napadate coveka koji koristi tel. totalno drugacije od ostalih? Edit: ne vidi se na ss gps usage, ne znam zasto?
dbbf45067867bebb208fa5dcf8df60de.jpg
d90132ba3b7d6a9f4bf3749bb1a0ca4d.jpg
d93a9e1d6dc0c5944405fb312ab41671.jpg
9e08f0b3330a46cf8d9977b66d9cac36.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno