Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Мени је највећа мана што УЖАСНО АГРЕСИВНО смањује осветљење, екран је добар али позадинско је очајно регулисано...чак и када није на аутоматици светло је онако...није као на миа1 рецимо...знам да је до софтвера...има ли негде да се угаси амбијентални сензор?

Ugasi onu qualcomm tehnologiju ako nisi, tada je mnogo bolje. Podesi manuelno min osvetljenje i ispod toga ne ide.

Sent from my MI MIX 2 @MIUI 10

Da košta 20 evra opet mora osnovnu namenu uređaja da radi kako treba, a to je telefoniranje. Dakle da nema probleme sa sekundarnim mikrofonom, da ne moraš da radiš ritual "pa šta ima veze, klikni power dugme i ugasi ekran" i "ma stavi na cold profil i eto ga više nema image retention" i slično. I to pišem i tvrdim ja koji telefon koristim za sve samo ne za telefoniranje, koji imam u proseku ispod 10 minuta razgovora mesečno... drugim rečima kojeg najmanje i najređe dotiču ti "sitni gremlini tokom poziva".

Xiaomi svakih par telefona i par meseci zapati neku novu "sitnicu" u firmware-u/drajverima/kernelu i to nikad ne bude popravljeno i svaki sledeći model telefona ima iste probleme prošlih generacija + bonus iznenađenje koje ispliva kad dovoljno ljudi kupi taj novi model. Sve to kao bonus na slične tendencije samog Android code base-a (Google je objektivno zeznuo WiFi stack još u dobar Android 4.3 i nikad nije ispravio sve do kraja).

Tako da polako ali sigurno i ko već ima neki Xiaomi model i voli brend i hteo bi i sledeći da mu budu Xiaomi prosto više ne može biti siguran koji model da izabere.

Jeste istina i drugi veći i daleko skuplji proizvođači i telefoni imaju raznih gremlina ali dobar deo njih to ako ne rešava sa software update-om u neko dogledno vreme (Pixel je ima gomilu glupostim tipa distorzija zvuka kad se pojača) ili bar kad izbace sledeći naslednik model telefona taj novi više nema problem prethodnog. A Xiaomi i da ukapira da je problem hardverske prirode opet će tu istu "ponekad problematičnu" komponentu da stavlja i u novi model jer jelte kupili su gomiletinu toga odjednom i sad to treba sve potrošiti. Šta ima veze što značajan procenat Tianma display-a ima probleme...

Ma ljudi zele da plate 200e za nesto sto vredi 300, a da to radi i izgleda kao 400 :) :) :)

Sent from my MI MIX 2 @MIUI 10

Pa pazi, kad kupujes kola za dodatne pare gledas opremu, felne, svetla, muziku..Ne gledas da li imaj kais za vezivanje, jer valjda mora da ga ima i mora da radi.
Drugi primer, na testovima telefona uvek gledamo iste stvari: materijal, kvalitet izrade, kameru, zvucnik, signal, procesor, memoriju..Da li neko video negde da se testira rad proximity senzora? :)
Ne testira se, jer *bg, podrzumeva se da je tu i da radi. Stavljati taj zahtev u rang 300-400 eur zelja, ne ide.

Da budem iskren istrpeo bih pre da me zeza proximity senzor i tako neka sitnica nego da me zeza los(slab) procesor, ili g4 koji samo cekam kad ce procesor da ode, ili tako neka boljka od koje pate cak i ti premium telefoni.
Meni fino radi taj senzor za sad.

Vezano za ovo sto neki clanovi kukaju necu ds komentarisem , ja licno sam vec dva keseca vlasnik xiaomi redmi 5 plus telefona i przadovoljan sam , ali cisto da znate da iz prve ruke znam da i mnogo mnogo skuplji modeli telefona imaju falinke . Evo cist primer , sestra je kupila nov glanc nekoriscn Samsung S 9 plus model iskesirala 670 evra , nakon par dana sam android prijavljujr error da je vlaga ( moisture ) usla u deo gde se kaci punjac i od onda telefon se ne moze puniti sem na bezicnom punjacu koji je kupila naknadno . Da napomenem da telefon nije ubacivan u vodu , nije ispadao , nista , naravno da to garancijom nije pokriveno , pomirila je se sa tim , ovo sve pisem samo da Vam demonstriram da svaki telefon moze da ima falinku .

Kako garancija ne pokriva to ?

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

nije pokriveno ako je stvarno ušla voda ali ako je tel. pobrljavio onda mora da je pokriveno

PS
ćek S9 je IP68. pa to mora da pokriva garancija sem ako nije telefon ronio [emoji39]

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ne pokriva ,voda nije usla sigurno
A inace telefon radi normalno , samo ne moze da se puni na punjac i sto ta notifikacija stalno stoji , moram da ga vratim na fabricka , valjda ce onda nestati , a inace da u pitanju jeste vodootporan model

Poslednja izmena:
Vezano za ovo sto neki clanovi kukaju necu ds komentarisem , ja licno sam vec dva keseca vlasnik xiaomi redmi 5 plus telefona i przadovoljan sam , ali cisto da znate da iz prve ruke znam da i mnogo mnogo skuplji modeli telefona imaju falinke . Evo cist primer , sestra je kupila nov glanc nekoriscn Samsung S 9 plus model iskesirala 670 evra , nakon par dana sam android prijavljujr error da je vlaga ( moisture ) usla u deo gde se kaci punjac i od onda telefon se ne moze puniti sem na bezicnom punjacu koji je kupila naknadno . Da napomenem da telefon nije ubacivan u vodu , nije ispadao , nista , naravno da to garancijom nije pokriveno , pomirila je se sa tim , ovo sve pisem samo da Vam demonstriram da svaki telefon moze da ima falinku .

Ima drug s9 + i ubacuje ga redovno u vodu, slatkovodna mu ne smeta, izadje obavestenje da je usb vlazan i da mora da saceka da se osusi pre punjenja, kad prodje par sati, poveze ga bez problema na punjenje i sve radi kako treba.
Sada roni na moru u slanoj vodi sa njim i tu je veci problem, prvo treba posle ronjenja da se ispere sa obicnom vodom, a onda mu treba i duze da se osusi, to upozorenje za vlazan usb mu je stajao dugo i na kraju je uzeo fen i osusio taj deo i sad mu puni kako treba.
Ono sto me je odusevilo kod s9 + je to da kad izvadis mobilni iz vode on sam u sebi ima neki mehanizam koji duva vodu iznutra napolje.

Pokusano je i sa susenjem tog dela gde se kaci punjac ali bez uspeha , ne vredi nista , nije ni planirano da se telefon stavlja u vodu niti je stavljan , od prvog dana su uzeti kvalitetan bumper i zastita za ekran ali *mjau**mjau**mjau*a

ja neću da dam niti euro za telefon i da o tom razmišljam. i šta ćemo sad? rođaku i supruzi sam preporučio r5+ i oba imaju slične probleme, kako to da se desi? ne može biti tek tako slučajnost.

sad znači ako je nešto jeftinije od konkurencije treba trpiti sve mane, pa čak i one osnovne?

Nikako. Uzmeš Samsung s8, s9 i ne razmišljaš. U stvari ne znam koliko ne razmišljaš. Za taj novac bi trebalo da ne razmišljaš uopšte ali je praksa nešto drugo. Meni je se Xiaomi popeo na živac sa onim anti-roll back-om bez ikakve najave i tu ne mogu da im ne zameram. U svakom slučaju je bolje da mi keva i tetka koriste Xiaomi kakav god da je, nego alkatel, Lenovo, huawei Y5, 6 i sl koji su mnogo lošiji i njihovi bagovi ne mogu da se isprave.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Виђао сам ову апликацију са титанијумом...хвала [emoji3]

Купујмо домаће!

Ljudi, prodaje li neko stakla ovde sa foruma?

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Слабо има...стаклића само крш....ја сам поручио малопре 5-6 разних, пар футрола...бели нилкин стандардно...20$...

Купујмо домаће!

+1

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

Слабо има...стаклића само крш....ја сам поручио малопре 5-6 разних, пар футрола...бели нилкин стандардно...20$...

Купујмо домаће!
Jel u skladu sa tim kupujmo domace, nasa proizvodnja stakla i futrole[emoji3]

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nokia kamera je očaj u odnosu na Google kameru.

Nokia kamera je očaj u odnosu na Google kameru.
Pa ok, ali nama je samo bitan HDR+ na prednjoj kameri jer nije radio uopste, makar da je koristimo za to tj. selfije.... Gcam koristimo za glavnu tj. zadnju kameru...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Gcam ne radi prednja?

Znači još uvek ne mogu uzeti telefon. Vidim da ću ga preskočiti dok oni srede to.

Ova Nokia kamera nije losa...dobija se manuelni mod bez camera2api...moze da se fotka na 1/2sec nocu, sto je bolje svakako...tj, na miui kameri moze 1/13sec, tako da bi trebalo na nokia kameri mnogo manje suma da ima.. :)

EDIT: Izgleda da je sa ovom aplikacijom i prednja kamera stabilisana, plus posle u opcijama ima da se dodatno stabilise... :)
EDIT 2: Slowmotion je u fullHD, ali je cini mi se framerate tipa 60-90, a ne 120 kao na miui kameri... :)

Poslednja izmena:
Pa kada si već otkljucao bootloader onda možeš i da rootujes mob :) za istu stvar ti ne treba flash twrp nego samo da bootujes u njega

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Vrh Dno