Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Testiraj Gyroscope iz Test menija...
Dial *#*#6484#*#*

Ako on baguje, nece reagovati na okretanje-pomeranje.

Sent from my MI MIX 2 @MIUI 10

Kako se gasi skroz desno ekran sa prečicama, iznad stoji pretrazivac i ponekad uleti po koja reklama?
Opasno me nervira a neda mi se gledati indijce kako nabadaju loš engleski po yt.

Poslednja izmena:
Чим постану популарни....Кинези почну да измишљају сикјурити и заштиту података....олош

Јој што волим супу од детлића!

Testiraj Gyroscope iz Test menija...
Dial *#*#6484#*#*

Ako on baguje, nece reagovati na okretanje-pomeranje.

Za sad sve radi, i usao sam tu i testirao accelerator i gyroscope i sve uredno. Probacu tu da testiram ako opet stane. Kad sam kalibrisao senzor preko one aplikacije sto je spaxon okacio pokazivalo mi je da Z vrednost ne funkcionise, posle kalibracije sve uredno, dok se opet ne desi.

Da, da...

Zvanično saopštenje.

bbb4c64444d02d71b8807c545e3cfc86.jpg
Eto jos jednog (i to dobrog) razloga zasto je bolje flesovati Miui custom rom u odnosu na oficijalni.... Poceo Xiaomi opasno da zeza i ubacuje raznorazne zastite....

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
I kastom romovi zasnovani na Miui su odsad pogodjeni ovim... cak ne moze ni Twrp da se stavi...
@megaman, netacno... Ja imam Masik 1.3 (miui 8.7.5), a evo ga tu je twrp i moze da se flesne bilo koji drugi custom rom...
d1ee446d1336566bfeff4c3307e8b140.jpg
1ac2b387a70dd41076cfbe4664a5b5e7.jpg
51935c845d221bc2b172ff51d52089b2.jpg

Pitanje je koji kernel imaj taj Masik ? A kao drugo, kada predjes na zvanican 8.7.5 ili visu verziju, onda neces moci downgrade...

Poslednja izmena:
Pitanje je koji kernel imaj taj Masik ? A kao drugo, kada predjes na zvanican 8.7.5 ili visu verziju, onda neces moci downgrade...

Koliko sam ja upratio, neces moci ni downgrade niti Twrp od 8.7.9 i ukoliko pokusas sleduje hardbrick gdje ni testpoint ne pomaze

Ma resice se i to, ostavio je G mogucnost za gasenje. Bice verovatno neki zip koji ce da se flesuje, kao Lazyflasher i ugasice tu verifikaciju.Nije to problem, nego ne vidim razlog za tako nesto kada Xiaomi ima extra podrsku custom rom-ova i dosta ljudi ga kupuje bas iz tog raloga. Po meni umesto da idu u top 3, oni idu korak nazad.Prvo cudna odluka da Huawei vise ne otkljucava bootloader, sada ovaj "feature' koji je Xiaomi dodao... Mislim da su pritisnuti , da G vuce sve konce..Kao drugo, Android koji je open source, postaje lagano closed i strogo kontrolisan od strane G.

Zato sam i stavio quote na djilkosa i njegov ss, procitaj od koje verzije....

Procitao sam, znam sta govoris, ali na vise mjesta procitah da je 8.7.5 "safe" i da tek od 8.7.9 nastaje problem.... Ne zna se jos tacno da li ce to moci da se premosti u kastom romovima, jer jos nema nijedan noviji od 8.7.5...

Ma resice se i to, ostavio je G mogucnost za gasenje. Bice verovatno neki zip koji ce da se flesuje, kao Lazyflasher i ugasice tu verifikaciju.Nije to problem, nego ne vidim razlog za tako nesto kada Xiaomi ima extra podrsku custom rom-ova i dosta ljudi ga kupuje bas iz tog raloga. Po meni umesto da idu u top 3, oni idu korak nazad.Prvo cudna odluka da Huawei vise ne otkljucava bootloader, sada ovaj "feature' koji je Xiaomi dodao... Mislim da su pritisnuti , da G vuce sve konce..Kao drugo, Android koji je open source, postaje lagano closed i strogo kontrolisan od strane G.

Oni (G) bolje da porade na interfejsu koji nisu menjali "sto godina", na skinu, sminci i funkcijama koji su isti maltene jos od lolipopa, ne zapravo su jos gori u nekim stvarima od lizalice, mm-a i nugata... Da, bas su krenuli nekom vrstom stranputice, moje misljenje.. nevezano za ovo, ali evo :) Google će platiti milijarde zbog bezobrazluka? http://mondo.rs/a1117544/Mob-IT/Vesti/Google-Android-telefoni-kazna-Evropske-unije.html.
Procitao sam, znam sta govoris, ali na vise mjesta procitah da je 8.7.5 "safe" i da tek od 8.7.9 nastaje problem.... Ne zna se jos tacno da li ce to moci da se premosti u kastom romovima, jer jos nema nijedan noviji od 8.7.5...
Da, videcemo prve sledece verzije i kako ce devsi za custom romove to da rese...

Poslednja izmena:
Da li je ovo za sada samo na ovom telefonu redmi note 5 seriji? ili za sve?
A i G malo jede g. zasto to isto ne uradi i sa Nexus telefonima?
zar misli da ce na ovaj nacin privuci vise kupaca?

Da li je to isto sto i FRP?

Poslednja izmena:
\"AlBundyRR\" je napisao(la):
Kako se gasi skroz desno ekran sa prečicama, iznad stoji pretrazivac i ponekad uleti po koja reklama? Opasno me nervira a neda mi se gledati indijce kako nabadaju loš engleski po yt.
Ne moze da se ugasi tako a i nikako izgleda. Baš su neki al hajd...

\"ZAP\" je napisao(la):
--link-- Zar to nije app vault? Isključite ga u podešavanjima, home screen&recent. psskroz desno? ovo je za ovaj levoSent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
Ne moze da se ugasi tako a i nikako izgleda. Baš su neki al hajd...

Ko se zezao sa novijim Miui 10 romovima moze da provjeri anti roll back verziju komandom:
fastboot getvar anti
Ako je verzija 3 to je "safe" , ako je 4, ne bi trebao da flesuje stariji miui od postojeceg (pod uslovom da ima Twrp)niti Rom niti firmware jer sleduje hardbrick.

taman mislio pazariti tel. kad ono..., ne bih ubacivao nikakve custom romove ali mi je root obavezan, ne kapiram da li ce moci ubuduce root ili ne? Najvise zbog gcam mi treba a i ostalog ili da sačekam MI A2..?

Poslano sa mog LG-D802 koristeći Tapatalk

За случај да није зато сам питао. Планирам да га узмем па да се информишем на време што се каже

Ја нисам видео на кп кинеску верзију неког шаомија....раније да ...

Јој што волим супу од детлића!

Jel može sad sa 8.7.5 miui 10 da se vrati na poslednji miui 9 stable rom ili na miui 10 stable rom kad izađe?

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Da li ce moci na 10 stable kad izadje ne znam, nema logike da ne moze, a koliko znam ja miui 9 stable ne moze da se vrati jer ga registruje kao downgrade sto je bas glupo odradjeno.

Bzv oba su na oreo. Nema veze samo da može na miui 10 stable kasnije.
Stigla mi neka nadgradnja fb i sad aplikacija pada nonstop.

Ljudi jel stigla nekome nadgradnja miui 9 8.7.12?? Nemam pojma šta se dešava jel ovo miui 9 ili 10 sad?

Garant pustaju neku betu opet. Verovatno je devetka.

Nazad
Vrh Dno