Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

A 6gb je Cajnez :)

Sent from my MI MIX 2 @MIUI 10

To sam i ja pomislio, ali na gsm-u prikazuje RN 5 AI sa 3/4/6 gb rama..

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Od skoro sam vlasnik Note 5,ne mogu da nadjem ni case ni zastitno staklo.
Dajte neke preporuke kvalitetne.
Pozdrav.Hvala

Ovi iz Logica tvrde da je globalna 6/64 i da ima b20...
Vidim da i na aliju ima 6/64 global mada sam skeptican. :trust:

Najbolje da se ode tamo i da se vidi kakva je kutija, tj, da li pise global version na njoj... :)
i takodje da li pored toga sto pise global version, na istoj toj kutiji pisu i specifikacije, tj 6gb rama, itd... :)

Poslednja izmena:
Ima sa global romom, ne globalna verzija.

Oni tvrde da ima b20 pa bi znacilo da je global verzija.

A kako znaju da ima b20...?! Jel kutija na engleskom ili kineskom ? Ja do sada nigde nisam video Global sa 6gb ram-a ... daj sliku i razuveri nas :) da naucimo i mi nesto....

Verzija MIUI 9 Global Stable 9.5.19 donosi anti rollback. Obratite paznju, ko odradi update...nema vise downgrade za sada, kao ni igranja za custom rom-ovima.

Ko hoce da se igra sa telefonom, nikako da ne radi update. Ugasite takodje automatski update i auto install da se ne probudite ujutru sa novom verzijom.

Sto se tice MIUI 10, od verzije 8.7.6+ rollback postaje aktivan.

Poslednja izmena:
Jel to ne utice na ovo kod mene, gde na CN verziji imam globalni rom? Mogu da nastavim OTA update bez problema?

Utice, to je ROM feature...Ako odradis OTA, nemas downgrade.A sve ce ti raditi kao i do sada...

Sve je to u redu, ali koja je svrha 6GB rama uz sd 636?! Za sada razlike izmedju 3GB i 4GB su jako male, 4GB sweet spot i na duze staze.
Ovo kazem jer:
1) Kao sto rekoh ne vidim svrhu toliko rama u ovoj klasi
2) 2GB rama vise je prakticno 50e vise, sto je sumanuto za ovaj fon.

Veruj mi da ima razlike sada, ranije je MIUI bio previse agresivan i gasio app...pa nije bilo razlike.Sada kada mnogo bolje koristi sav raspoloziv RAM , razlika se oseti.

Ram i chipset nemaju veze jedno s drugim, ram sluzi da bi sto vise aplikacija bilo aktivno u pozadini, jaci chipset sluzi da bi te iste aplikacije brze/bolje radile. Svakako ne vredi 50e doplate, 20-25e po meni vredi doplatiti, ako budzet nije fiksan.

SD 636 ima ista CPU jezgra kao SD 835, sa nizim klokom i na losijem procesu(doduse nabijen klok na SD 835 cini da trosi vise, iako je bolji proces), ali svejedno 4xA73+4xA53, chipset je odlican :)

@Kidence

To znam, nego pitam da li cu moci bez problema da nastavim sa OTA azuriranjima.

Poslednja izmena:
Verzija MIUI 9 Global Stable 9.5.19 donosi anti rollback. Obratite paznju, ko odradi update...nema vise downgrade za sada, kao ni igranja za custom rom-ovima.

Ko hoce da se igra sa telefonom, nikako da ne radi update. Ugasite takodje automatski update i auto install da se ne probudite ujutru sa novom verzijom.

Sto se tice MIUI 10, od verzije 8.7.6+ rollback postaje aktivan.

Koliko sam ispratio, vazi samo za one sa zakljucanim bootloaderima?

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

To se jos uvek ne zna, nista nema sigurno oko toga. Ali koliko vidim nece ostaviti mogucnost da se ugasi.Po meni totalno nepotreban potez sem ako nece da guraju MIUI sto vise i ako su poceli da im smetaju custom rom-ovi.
Ali kako su poceli da ubacuju i reklame, ne bi me cudilo da je ovo prvo.

Poslednja izmena:
SD 636 ima ista CPU jezgra kao SD 835, sa nizim klokom i na losijem procesu(doduse nabijen klok na SD 835 cini da trosi vise, iako je bolji proces), ali svejedno 4xA73+4xA53, chipset je odlican :)

Ovaj deo mislim da si pogrešio. Valjda su na s835 kryo Gold ili tako nešto a ovde na s660 i s636 su totalno druga .
Sada baš tražim na netu i nigde ne mogu da nađem tačan podatak :)

Edit. Bio sam upravu.
Kryo 260 u s636 a kryo 280 u s835

Poslednja izmena:
Pošto ovaj novi sigurnosni "feature" ne dozvoljava instalaciju twrp, da li će biti moguće butovati samo twrp npr za potrebe gcam? Svakako sam isključio update ali me interesuje. Svakako pilićarski potez, ako su već to usvojili od Gugla što nisu usvojili i mogućnost da se ista opcija ugasi.

Stavio sam cool kod sestre i nestao je image retention, pomalo glupavo ali radi. Šta je tu je, nije tako plav ekran

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Ovaj deo mislim da si pogrešio. Valjda su na s835 kryo Gold ili tako nešto a ovde na s660 i s636 su totalno druga .
Sada baš tražim na netu i nigde ne mogu da nađem tačan podatak :)
Oba su bazirana na cortex a73 arhitekturi samo što ova u 835 imaju više keša i veći klok. A 636 je ništa drugo nego 660 sa manjim klokom procesora i grafičke. Ima već kernela na xda sa overklokom do 2.2ghz za veća i 1.8 za manja jezgra.

Da baziraju se ali nisu isti.. ima tu milion stvari ispod " haube "
Udario sam Edit , u pitanju su kryo 260 i kryo 280

Losa kalibracija boja...Ja pokusavam vec dugo da im objasnim da ubace KCAL u official rom...ali slaba vajda... :(
Kada vec imaju te probleme, ovo bi im bilo resenje...

@fkloznica

Jesu to Kryo Gold, jer je visi klok i nizi proces, ali su opet u osnovi 4xA73(performance cluster) i 4xA53(efficiency cluster) ARM Cortex jezgra.

I na SD 660 su Kryo 260 CPU jezgra, razlika u performansama oko 20% u odnosu na SD 835, cisto zbog kloka i proizvodnog procesa :)

Poslednja izmena:
Pa jeste u osnovi , u osnovi je i Samsung m1 core a73 ali to ne možeš svesti samo na visinu kloka i proces proizvodnje :)

Evo i ja da se upisem u klub [emoji3] Juce uzeo od druga gremlina...Vrh telefon za moje potrebe...

Pa jeste u osnovi , u osnovi je i Samsung m1 core a73 ali to ne možeš svesti samo na visinu kloka i proces proizvodnje :)
Naravno da moze, to je CPU koji izvrsava odredjene instrukcije, isto tako Kirin 970 ne zaostaje u CPU performansama za SD 835(jer ima visok klok na A73 jezgrima+mislim da je isti proces), a nema nikakva gold/silver jezgra.

MediaTek chipset-ovi nista ne zaostaju po CPU performansama takodje, samo je optimizacija potrosnje kod njih opsta katastrofa.

Poslednja izmena:
Pošto ovaj novi sigurnosni "feature" ne dozvoljava instalaciju twrp, da li će biti moguće butovati samo twrp npr za potrebe gcam? Svakako sam isključio update ali me interesuje. Svakako pilićarski potez, ako su već to usvojili od Gugla što nisu usvojili i mogućnost da se ista opcija ugasi.

Mislim da nema šanse da ugase 100% twrp i custom romove.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Vrh Dno