Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Garant pustaju neku betu opet. Verovatno je devetka.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Sad sam se iscimala dal uopšte da ažuriram. Prvo mi je tražio da se povežem na wifi iako je povezan a onda je stao na 0%. Restartovala sam fon i isključila apdejt. Čekam ipak komentare.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Screenshot_2018-07-12-18-38-03-097_com.miui.home.jpg
I ovaj football nema sanse da se skloni?

pogledaj post 2311

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

2311 je za gasenje celog tog dela. Ima par postova iznad za gasenje ad servisa za sve app sto ih imaju ali ne pomaze, meni se i dalje pojavljuje.

Screenshot_2018-07-12-19-04-05-476_com.android.settings.png
Koliko vidim nema nikakve opcije za sklanjane reklama. Sta li ce se pojavljivati kada se zavrsi footbal.

Po*izdeću od ovog xiaomija. Postavila sam temu na miui forumu i pametnjaković ju je obrisao jer se ponavlja a ne ponavlja se, da pri tom nisam pročitala 2 odgovora koja sam dobila. Kod svih je stigla nadogradnja na miui 10, samo meni piše 9. Stalno mi izlazi obaveštenje da nadogradim. Šta ako zeznem fon. Jel stigla još nekom nadogradnja-degradnja, šta već?
c2c2c00ed6b91e4394fb45ab1a3d7121.jpg

Probaj pa sta Bog da :D

Jel ima neko hrabar da proba da ukloni APP VAULT na RN5. :D

Odradio sam bat fajl koji uklanjaja opciju app_vault sa pocetnog ekrana na MIUI launcher-u.

Licno sam testirao kod sebe na MIX 2 MIUI 10 i sve je proslo ok, nema bootloop-a.

Radite na sopstvenu odgovornost.

Pozeljno da proba neko ko ima unlocked BL i sacuvan fastboot ROM , ukoliko dodje do problema.

Pre pokretanja bat fajla potredno je aktivirati USB debugging u Developer options, dati dozvolu za isti na telefonu i imati odgovarajuce drajvere.

Nakon uklanjanja odradite reboot telefona da bi isti nestao, a na tom mestu ostaje prazan ekran.

https://app.box.com/s/2mmrq4x4smkf8ux7s9gbwwzxn3r065re

Raspakujte sa winrar i pokrenite Remove_APP_VAULT.bat, onda ENTER i sacekajte da odradi posao.

NA OVAJ NACIN BRISTE APP_VAULT APP.

Poslednja izmena:
8.7.12 je MIUI 10.
Cim ne pisu tacne izmene , nego samo tako dve stavke to je MIUI 10.

Pogresili su to sa brojem 9.

Sent from my MI MIX 2 @MIUI 10

Poslednja izmena:
Video kod sestre na njenom ima taj image retention. Tastatura joj se ocrtala. Ona to ne vidi jer je corus, ali meni je fuj. Najbolje se primeti na tamno sivoj ili tamno plavoj, na onom in call ekranu se bas lepo vidi.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Poslednja izmena:
8.7.12 je MIUI 10.
Cim ne pisu tacne izmene , nego samo tako dve stavke to je MIUI 10.

Pogresili su to sa brojem 9.

Ne može da skine update. Sačekaću sutra da isprave. Bilo je ovakvih problemčića i sa miui 9.

Izgleda da je svima koji su na 8.7.5 pristiglo ažuriranje. Ja eto nisam pametan da li ažurirati,ako gubimo twrp?Nigde ne nađoh proveren odgovor.

Video kod sestre na njenom ima taj image retention. Tastatura joj se ocrtala. Ona to ne vidi jer je corus, ali meni je fuj. Najbolje se primeti na tamno sivoj ili tamno plavoj, na onom in call ekranu se bas lepo vidi.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
Neka podesi boje pod settings-display-cool... nestace.

Neki bagovi sa 9.5.17.0? :D
I imam jedno uopsteno pitanje, da li redovno azurirate aplikacije? Posto i miuiijev app updater i play me stalno smaraju da update, klasika, ali imam neku teoriju zavere u glavi da tako zapravo usporavaju nove fonove i sve vise memorije uzimaju a nista novo nema, kad ima i svidi mi se ako vidim kod nekog drugog - ja tu app update, ili ako vidim nesto zanimljivo u changelog :D
Verujem da nece usporiti ili napuniti divni nam RN5 4/64, ali verovatno mi je ostala trauma od xiaomija koji sam imao 4 godine :D

Cool podesavanje vuce ne plavo i dodatno je nezdravije od gledanja u ekran bez nekog filtera za plavu svetlost(kao sto je ugradjeni read mode), tako da to ne bih mogao da preporucim.

Neka podesi boje pod settings-display-cool... nestace.

Znao sam da je nesto. Trenutno joj stoji standard. Stavicu kul iduci put kada odem, sada sam joj podesavao a1, pa nisam imao vremena da se zezam sa njime.

Bio sam samo na trenutak prebacio na kul i nije tako jako plavicasto, prezivece.

Pogledaj huawei kako vuce na plavo, pa niko nije oslep'o :)

Ja sam slepeo na P9 Lite dok nisam ukljucio eye saving opciju. Od kako sam poceo da koristim to na telefonu i f.lux na racunaru, mnogo manje glavobolja.

Sad ne bih ni mogao da koristim telefon/racunar bez toga, kad vidim koliko bljesti cudi me da neko moze da gleda u to, a ima ljudi koji koriste sa 100% brightness po noci.

No, nebitno, mozda meni smeta vise nego sto bi smetalo drugim ljudima.

Nisi jedini, imam druga koji drzi telefon na 75% osveteljenaj sve vreme, ne znam kako nije oslepeo do sad. Ja kad pogledam u zatvorenom njegov ekran odmah krecu suze na oci

Jel neko ima problem sa postavljanjem precice za Tapatalk forum? Preko Lawnchair-a vidi widget, ali nece da ga postavi, vrati se u widget meni, preko default launcher-a ne vidi uopste.

I Lawnchair i TT imaju dozvolu za homescreen shortcut, ne pomaze. Koristim 6.5.6 potpisanu verziju trenutno, nije htelo ni sa poslednjom verzijom sa PS-a.

6.5.6 ne može sigurno, ali npr ja koristim 7.4.0 i ona radi.

Kratko pitanje za kratak odgovor:da li ima bolji telefon od ovog u rangu do 250 evra? Hvala :)

Ako gledamo nove, nema ni za 300.

Mozda Mi Note 3 za 270-280e, ali i on je u nekim aspektima losiji(velicina ekrana, baterija, podrska).

Poslednja izmena:
Izgleda da je svima koji su na 8.7.5 pristiglo ažuriranje. Ja eto nisam pametan da li ažurirati,ako gubimo twrp?Nigde ne nađoh proveren odgovor.
Kod mene neće da skine nadgradnju, šanse nema. Twrp nemam jer me mrzi jednom nedeljno da ga ubacujem dok sam na beti. Šta su uradili sa ovim rollback pojma nemam. Ne rizikujem ništa do daljnjeg.

Našao si gde da pitaš[emoji6], naravno da nema ali ozbiljno...
Kratko pitanje za kratak odgovor:da li ima bolji telefon od ovog u rangu do 250 evra? Hvala :)

Послато са Redmi 5 Plus уз помоћ Тапатока

Nisi jedini, imam druga koji drzi telefon na 75% osveteljenaj sve vreme, ne znam kako nije oslepeo do sad. Ja kad pogledam u zatvorenom njegov ekran odmah krecu suze na oci
Ima dosta veze i sa bojom očiju. Svetlim očima više smeta jako svetlo...

Ima veze sa tim da li dobro vidis. Devojka ima slabu dioptriju nema sanse da vidi nesto na slabom brajtnesu

Logic shop dobio i 6/64gb verziju...cena za sada oko 240e, dok je 4/64gb verzija spala na 190e... :)

Logic shop dobio i 6/64gb verziju...cena za sada oko 240e, dok je 4/64gb verzija spala na 190e... :)
Uf, lepa cena za 4/64, da sam sacekao jos malo pa da ga uzmem ovde, skoro toliko mene izasao sa ruskom garancijom sa kojom mogu da obrisem b***u kod nas.

Pazi, prekljuce je bila 250e, sad je vec spala za 10e...a 4/64gb model je pre nekih mesec dana bio 30e skuplji...znaci oba modela ce jos da idu dole sto se cene tice, narocito model od 6gb, tako da ce za mesec dana moci da se uzme za sigurno 220e...a model od 4gb za nekih 180e...sto su odlicne cene za te telefone... :)

EDIT...Ups...mislio sam da pricas za model od 6gb...ali svakako verzija od 4gb ima super cenu... :)

Nazad
Vrh Dno