Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Na verziji 9.5.17. su to popravili tako da skoro da nema uopste seckanja, i dosta bolje radi, ja sam dobio to azuriranje pre par dana. Tako da ili istrpi malo ili stavi one dugmice.
@durantula Ima, pogledaj malo bolje stoji slika umesto teksta za RN5.

A *mjau**mjau**mjau*, ubacih miui 10 dev i lose generalno radi na njemu, mrzi me da se vracam na stable sad :D

Ako ne menja cesto telefone, bitnija mu je baterija nego kamera i nije heavy user(gaming) onda definitivno r5+ 64/4.
Realno, 3 gb postaje vec tesno, 4gb polako postaje pozeljno.
Realno, razliku izmedju sd636 i sd625 u normalnom radu , ne moze primetiti.

Sent from my MI MIX 2 @MIUI 10

na sličan način smo obojica razmišljali ;). hvala ti!

p.s. da ne zachatavam temu, poslao sam ti PP sa jednim pitanjem.

Ma realno nema svrhe razmisljati o 3/32 gb verziji kad je 4/64 hiljadu dinara skuplji.

Ma realno nema svrhe razmisljati o 3/32 gb verziji kad je 4/64 hiljadu dinara skuplji.

Realno. U vecini radnji je 10e razlika izmedju 3/32 i 4/64, a za tih 10e ne treba uopste razmisljati. A 10e sigurno nece nekome toliko da osteti budzet kad razmislja o telefonu od 200e.

Uzeo sam matorom ovaj telefon (RN5 AI).
Da bi dobio face unlock odabrao sam India region. Ne znam da li ima veze sa tim ali pretraga kontakata iz fabričkog dialer-a ne "vidi" naša slova sa kvačicama. Npr kontakt Žika, ako ga tražim ne nalazi ga, pošto Ž ne postoji u dialer-u (alfanumerička tastatura) a kao Zika ga ne nalazi.
Ima li rešenja problemu ili mora drugi dialer?
Koji predlažete ali da je free?

Da li je moguce na ovom telefonu dodati google camera i da li su slike bolje mislim na nocne slike i selfije? Nije mi jasno gledao sam na jos par sajtova da su nocne slike ok i selfiji tj. da je prednost nocna fotografija, a ovde je to nedostatak ?

Ostavi stock kameru i koristi je. Realno kamera ce ti zadovoljiti potrebe. Ajde da je gcam samo instalirati ali posto nije onda se ne cimaj dzaba

@telep

Jel si otkljucao BL, da probas camera2api da dodas bez root-a ?

Nisam, iskreno ni sam ne znam. Nešto me poslednjih dana trese Nexus groznica, ali ovde je flesovanje meni smarajuce.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Zasto bre, isto kao i svuda :) nema tu mnogo razlike, osim unlock-a i cekanja... zato na vreme krenes u proceduru i posle kada se odlucis, otkljucas odmah :) nema cekanja :)

Tek sam sad skontao kako da customizujem temu, lagano se od nekoliko tema spoji sta odgovara i dobija jedna, vrh :)

Tek sam sad skontao kako da customizujem temu, lagano se od nekoliko tema spoji sta odgovara i dobija jedna, vrh :)
To godinama postoji. Uvek je moglo to :)

Nikad se meni jedna nije svidjala, uvek iz delova, pa kad sklopis bude sve full.

Jedino je problem kad te neko pita koja je tema, dok napišeš sve umoris se :d

Hajde napiši kako i umori se. :) Ja sam uglavnom bio na LOS pa nisam ulazio u tu problematiku a i sada vozim MIUI sa LOS temom. Beše moraš da se prijaviš kao dizajner tema, tako nekako ?

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Jako dugo nisam bio na miui, ali pre je bilo otvoriš theme app i nadjes customize. Tu imaš sekcije lockscreen, wallpaper, fonts, icons itd itd...

Themes>Profile>Customize Theme.

Koliko kasnite :) auuu, moracu jednu temu da napisem ovde na forumu "MIUI tips and tricks" :) nista ne pratite na casu :D

Poslednja izmena:
Stigao ota update 9.5.17. region Srbija (ako nesro uopste to znaci).

Stigao je 9.5.17.0 i kod mene. Bolje rade full-screen gestures, ranije je bilo blagog pada fps-a, mada mi nije smetalo.

@Kidence

Mogao bi :)

Meni je prvi MiUI telefon koji licno koristim, pa da imam vremena da cackam sve opcije, ranije sam koristio samo na kratko od drugih :)

Meni se instalirao sam nisam update preko noci nisam ni provalio. [emoji3]

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Cekiran ti je auto-update.

Settings>About Phone>System Update>Tri tackice gore>Auto Update :)

Otkjucao bootloader. Rutovao. Instalirao gcam. Dobio ota 9.5.17. Divno

Edit. Ups, skinuo, ali nece da instalira, samo udje u twrp

Poslednja izmena:
Gde je profiles ovde? Nema nigde
a988ed2bf2e1f51be620c8bebfebf29f.jpg

Udji u teme iz aplikacije, ne iz settings.
uploadfromtaptalk1531231293213.png

Au *mjau**mjau**mjau*, zaboravio :)
Inače, džabe. Ova asphalt mi u svemu odgovara [emoji3]

Ja tu temu ne nalazim u aplikaciji.

Nazad
Vrh Dno