Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Ja imam ovo
896c07b73c8af027cacfea4b05652c91.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Da na poslednjem dostupnom softveru na note 5 nema toga. Bice ja na 5 plus imam tu opciju, sada sam proverio kod sestre, mislio sam da ima.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Poslednja izmena:
Valjda će to dodati u nekom od sledećih updatea....

Cao, uzeo bih ovaj telefon uskoro, pa me zanima gde je najbolja kupovina? Znaci kes, ne neki paket preko mreze. Vidim da imaju zvanicnu prodavnicu na alliexpressu, tu je i honorbuy i ta dva mi deluju najsigurnije. Od nasih sam gledao logicshop i mobilnishop, gde sam vec pazario dosta telefona (poslednji xperia z1 compact koji trenutno koristim i sve je bilo u redu). Znas li se nesto o global verziji sa 6gb? Zna li neko kolika bi bila carina ako se uzme sa alliexpressa ili honorbuya, posto do sad nisam kupovao proizvode skuplje od tridesetak evra, pa je nije ni bilo. Unapred zahvalan na odgovorima i izvinjavam se ako je vec bilo reci o tome, nisam uspeo da nadjem u pretrazi

Mislim da global verzija sa 6gb ne postoji, bar za sad. A carina bi ti ispala oko 4000. Naravno uvek mozes proci jeftinije ili skuplje, sve zavisi do carinika.

Pogledaj na kupujem prodajem. Mislim da ti se više isplati nego da naručuješ i čekaš.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Ja sam uzeo pre par dana na KP-u 64/4GB, od ovdašnjeg člana gremlin74 (220€), mislim da mu je nik na forumu, a na KP-u samo GREMLIN. Za sada, prezadovoljan. Da dočekam samo da prođu onih 366h pa da ga kao čovek rutnem.[emoji4]

Trenutno je najjeftinije koliko vidim u logic shopu, 32gb za 22000 a 64gb za 24000

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Da li koristite opciju "find device" ili kako se vec zove? Da li ima potrebe da bude upaljena? Napravio sam mi akaunt zbog tema, pa mi je ponudio to.

Hvala svima. Verovatno uzimam iz logicshopa. Koliko sam ja uspeo da shvatim, ova 2 gb rama viska samo za veci multitasking sluze? Zbog posla, zapostavio sam gejming (PC i xbox), pa se uglavnom igram na telefonu, a ovaj mi deluje kao dobar izbor. Ima li neko predlog za neki drugi telefon u ovom cenovnom rangu na kome se moze fino poigrati?

Ako ti velicina nije problem uzmi max 2, naigraces se ko covek. [emoji3]

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

U ovom cenovnom rangu tesko da ima bolji. Max 2 je dobar ali opet ima slabiji i stariji procesor od ovog.

Eto i mene na global romu. Pogodniji je za koriscenje od kineskog, u pravu je bio @fkloznica.

Koja je poslednja verzija? Kod mene je 9.5.13.0 i ne pronalazi update.

MM kjii region si postavio?

Masik je vec na julskom security patch-u ;)
74ae951dd2cb80036a52e2c52430a593.jpg

Nadjoh konacno temu koja mi se dopada. Volim tamne teme, ali ne crne, vec tamno sive, nesto na foru Tapatalka. Tema se zove Space and Dark.

Gomila tema koje sam skinuo ne skinuju Check for updates(postane ubagovan i ne vide se slova) i/ili imaju neki bug da vibrira fon dok se otkljucava.

Jel ima neki nacin da se promeni widget koji tema stavi na lock screen? Ova je stavila neke planete koje se rotiraju, a svaka planeta je shortcut za neku app(telefon, poruke, itd), neka druga stavi prognozu, neka treca nesto trece..

Nadjoh konacno temu koja mi se dopada. Volim tamne teme, ali ne crne, vec tamno sive, nesto na foru Tapatalka. Tema se zove Space and Dark.

Gomila tema koje sam skinuo ne skinuju Check for updates(postane ubagovan i ne vide se slova) i/ili imaju neki bug da vibrira fon dok se otkljucava.

Jel ima neki nacin da se promeni widget koji tema stavi na lock screen? Ova je stavila neke planete koje se rotiraju, a svaka planeta je shortcut za neku app(telefon, poruke, itd), neka druga stavi prognozu, neka treca nesto trece..

Kada stavis neku temu preporucljivo je restart telefona da odradis... Mozda ti zato bude "ubagovana" tema....

Stalnomi izlazi da jeap googlefilmovi zaustavljena,kad god upalim net. Smara me,kako da ugasim? Ipodtoji li neka tema za menjanje fonta?

Odeš u teme pa customize i tamo primenis standardni lockscreen

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Ono kad xiaomi napravi telefon a google sw
IMG_20180707_091251.jpg

Prvi put kad mi stigne poruka na messengeru, ne cuje se standardni zvuk, nego samo jedan kratak zvuk, nije onako glasan kao inace. Tek nakon sto udjem u aplikaciju i pisem poruke, onda bude normalno. Je l' ima neke veze sa zakljucanim ekranom ili nesto?

I da ponovim prethodno pitanje, da li je potrebno da mi bude upaljen "find device" pod MI account opcijom?

@kidence & ostali

ne znam šta da savetujem članu porodice, prvo je dilema bila redmi 5 plus i redmi s2, pa kako je s2 otpao, ostalo je ovako: redmi 5 plus 4/64gb ili redmi note 5 3/32gb. "strah" me preporučiti nešto skuplji note 5, jer ne znam koliko je future proof tih 3gb rama. a ne želi da se protegne na 4/64gb verziju note 5. tražio sam i redmi 6 plus, ali nema tog globalnog još, zapravo nema nikakvog.

šta uzeti onda redmi 5 plus 4/64gb ili 20tak evra skuplji redmi note 5 3/32gb?

Poslednja izmena:
Ako ne menja cesto telefone, bitnija mu je baterija nego kamera i nije heavy user(gaming) onda definitivno r5+ 64/4.
Realno, 3 gb postaje vec tesno, 4gb polako postaje pozeljno.
Realno, razliku izmedju sd636 i sd625 u normalnom radu , ne moze primetiti.

Sent from my MI MIX 2 @MIUI 10

Da li Global verzija Redmi Note 5 ima podršku za Treble? Seamless updates?

Sent from my SM-N910W8 using Tapatalk

Ne. Nema nijedan xiaomi koliko znam.

Sent from my Redmi Note 3 Pro SE using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno