Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Ne.

Otkljucas bootloader, bootujes u TWRP, ukljucis Camera2API preko ADB shell-a, ostaje OTA, radi GCam.

Svakako kad vec otkljucavas BL, predji barem na Xiaomi.eu, i ja sam koristio stock rom sa otkljucanim BL jer imam kinesku verziju, tek sam nakon godinu dana flesovao custom, sad mi nije jasno sto sam koristio stock :D

Ne.

Otkljucas bootloader, bootujes u TWRP, ukljucis Camera2API preko ADB shell-a, ostaje OTA, radi GCam.

Svakako kad vec otkljucavas BL, predji barem na Xiaomi.eu, i ja sam koristio stock rom sa otkljucanim BL jer imam kinesku verziju, tek sam nakon godinu dana flesovao custom, sad mi nije jasno sto sam koristio stock :D
Ima inter. verziju,tako da niszm nista dirao do sad. ;)

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Meni je trajanje baterije urnisao update 10.3 pre 9.0 bukvalno sam punio u 16h.
Juče updateovao i evo upravo sad 41% uz 3h20m sot.
Radnim danima vise trosim. Videćemo sutra.

Poslednja beta xeu
fd04537e0e89f065c083c2a1f2f51aaa.jpg

Poz,da li otkljucavanje bootloadera brise sve podatke sa tel.?

Pozdrav, da.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Pozdrav, da.

Ima li neki nacin da napravim svobuhvatan backup pa da posle samo vratim sve kako je bilo?
Kontakte cu lako,sd karticu isto izvadim.Propasce mi sve slike i videa iz mem. telefona.

Ako ti je poveazno sa Google photos, onda su ti slike i filmovi na Cloudu, nemas da brines. Ako si na MIUI, onda mozes da odradis MI backup svega, tako da kasnije samo odradis restore i imas sve kao i pre, ukljucujuci i raspored ikonica, tema i ostalo...
Mi backup je mnogo bolji od googleovog, jer (koliko sam ja primetio) backupuje i piratske programe i kasnije i normalno vrati :)

Poslednja izmena:
Meni katastrofa trajanje baterije posle ovog updejta na 9 Pie. Ima li kakve pomoci? Sve stock nista menjano.

Jesi odradio factory reset? Ako nisi, probaj sa tim. Preporučeno je kad se skače sa jedne verzije androida na noviju, a obavezno ako se budeš vraćao kojim slučajem na Oreo opet.

Jesi odradio factory reset? Ako nisi, probaj sa tim. Preporučeno je kad se skače sa jedne verzije androida na noviju, a obavezno ako se budeš vraćao kojim slučajem na Oreo opet.

Meni je losa bat bila,samo sam restartovao tel. Sad opet drzi 2 dana.

Da li neko zna zasto "xiaomi service framework" toliko divlja? Najvise mi vuce bateriju i to vec neko vreme, pre novog androida.

Nisam skoro pratio trajanje baterije jer nije bilo potrebe odlicno mi je drzao bateriju. Ali sad sa novim updejtom sam malo ispratio, i za vreme od oko 20h od 100% do 19% izdrzi oko 6 ipo sati, wifi 90% vremena, koriscen YT, novine, instagram i tako te standardne stvari, igra vrlo mapo, do pola sata. Bio sam jednom na 4g konstantno, doduse i hotspot je bio aktivan i tu je bas brzo svukao, ne secam se tacno ali 3 ipo sata maksimum. Tako da meni je ovo jedini updejt koji je ovoliko oslabio bateriju.

Meni su bateriju najviše oslabili leto i ova vrućina. Telefon i baterija su konstantno na višoj temperaturi a takođe je i osvetljenje u ovim danima osetno više.

Nije to u pitanju kod mene, zato sto sam odmah posle updejta primetio losije trajanje baterije, do tog updejta nista nisam primeciovao, a imalo je updejtova mnogo od kad sam uzeo telefon pre godinu dana.

Da li je jos neko primetio od poslednjeg apdejta kada baterija padne na 10% telefon pocne da baguje? Kao sa ima neki battery saver. Pogotovo kada igram pubg pocne nenormalno bagovati..

Meni se nešto čudno dešava sa gestovima s vremena na vreme al mislim da nije do napunjenosti baterije. Nemoguće gde god da pipnem da omašim a gestovi toliko brzo spuštaju aplikacije da nemam pojma šta radim. Probaj da isključiš turbo brzinu igranja. Ta opcija je znala da pobrljavi po nekad.

Послато са Redmi Note 5 помоћу Тапатока

Meni posle zadnjeg updejta telefon se nenormalno zagrijava pri punjenju.Prinudjen sam da ga punim sa pauzom jer nije normalno kako je vruc.Da li bi hard reset mogao da popravi situaciju sa zagrevanjem?I zanima me ako bih odradio hard reset da li bi mi se vratila verzija androida koja je bila prije apdejta.Hvala.

Ha, zadnji update system launcher-a donosi podešavanje za icon grid, pa se sada može podesiti i na 5x6, što mi puno bolje izgleda!

Meni automatic brightness nikako da se namesti lepo ... Par puta radi super, par puta nakon unlocks minimum osvetljenje kad mu nije vreme ni mesto i tako u krug

Da je samo na automatskom bilo bi super nego brljavi i kad se isključi automatsko osvetljenje.

Послато са Redmi Note 5 помоћу Тапатока

Automatsko je bilo ekstra pre updatea. Upalim ga, namestim kako mi odgovara i ne spusta se ispod toga. Sad malo radi, malo ne. Presao sam na rucno...

Ljudi kako se vraca sa bete na stabilan rom,da li neko moze da napise? Da li je dovoljno samo skinuti stabilnu verziju roma i samo ga instalirati ili mora jos nesto?

Послато са MI 8 Lite помоћу Тапатока

Onako kako si prešao na dev, tako se i vraćaš valjda. Što se vraćaš? Zato što se ukida program ili neki drugi razlog?

Samo što je resetovanje na fabrička podešavanja neophodno u tom slučaju.

MIUI Beta program se ukida krajem mjeseca?

Da, za sve telefone se ukida global beta. Razlog je navodno sto su mnogi koristili kao stable, a mali broj ljudi je prijavljivao bagove.

Nazad
Vrh Dno