Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

100% sam pokušavao i prije pite da dijelim wifi na druge uređaje i nije moglo.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

100% sam pokušavao i prije pite da dijelim wifi na druge uređaje i nije moglo.

Eto, kod mene je radilo koliko juče, dok nisam odradio update.

Postoji li način da se vratim na Oreo?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ono sto primecujem posle update-a je mnogo jaci kontrast boja, odnosno da je plava jos plavija, zelena zelenija itd. Da se nisu malo igrali sa kalibracijom?
Inace, ja ne vidim apsolutno nikakvu razliku u odnosu na Oreo.

Takođe. Posebno se vidi na plavoj boji. Isto, kad se smanji ton za medije onda se lepo smanji da se baš slabo čuje što do sad nije moglo, jedino da se isključi ton ili se čuje previše za moje uho.

mene je to osvetljenje zivciralo na svakom fonu. mozda mi i nigde nije bilo dobro jer je rn5 i najskuplji fon koji sam uzeo. XD
ali prvo sto uvek uradim je uvek bilo gasenje auto-osvetljenja. :)

i na tv-u tako... kad vidim kako menja brightness sam, dodje mi da pogasim i ako nije moj tv. :mad:

Evo sad sam i ja primetio da kad npr. skrolujem i kad se zaustavim, prvo se ekran zatamni malo pa se odmah posvetli. I to kad je automatsko osvetljenje iskljuceno. Kao da ima neku "dimming" opciju. Znam da sam to imao na tv pa sam iskljuci, ali ovde ne mogu da nadjem opciju za to.

Meni to deluje kao bag koji bi trebalo da isprave. U visokom kontrastu mi se čini da bela slova baš isijavaju tj da je bolji kontrast nego pre ažuriranja.

Jesu to oni sa upgrade-om na Pie onemogućili istovremeno korišćenje WiFi i Hotspota?

Ovo je radilo savršeno, naročito tamo gde je trebalo omogućiti deljenje interneta, sad čim uključim Hotspot, gasi se WiFi!?

Je l' to do mene, ili su ovo zaista uradili svima?

Da, onemogućili su sa pie. I meni je dosta puta bila korisna ta opcija i radila je na Oreo. Na aosp pie romovima radi i dalje.

Jel koristio neko neki CAF rom? Kakva su iskustva?

Ja sam trenutno na PE CAF verziji, nema bugova. Ne znam da li ima CAF ikakve primetne prednosti u odnosu na AOSP.

Da, onemogućili su sa pie. I meni je dosta puta bila korisna ta opcija i radila je na Oreo. Na aosp pie romovima radi i dalje.

Hvala za potvrdu.

Da li postoji opcija da se vratim na Oreo, a da usput ne brikujem mob? Čitao sam nešto malo juče da su se ljudi vraćali na drugu verziju koristeći Mi Flash tool. Da li je postupak zaista tako jednostavan?

Dokle god je arb4 možeš da se vraćaš. Tako da na poslednji Oreo mozes da se vratiš bez problema a mislim i da su od MIUI 10 svi romovi arb4 tako da bez brige oko brikovanja. Samo što je posle toga factory reset obavezan.

Kratko pitanje, jel ima apk file za Gcam preko tog celso azevedo sajta za RN5? Ili se pre toga mora root-ovati telefon, otključati bootloader šta već (ne razumem se u materiju)?

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

craba

Krećem od sebe:bootlader otljučan,nema TWRP i ROOT-a.(bilo je na MIUI9 al otad ništa)
Juče sam se jubilarno 10.x vratio na V10.3.1.0.OEIMIXM sa V10.3.1.0.PEIMIXM,sa XiaoMi Flash.ARB je isti "4".
------------------------
Mene je*e "P" nemam WiFi,to jest MAC adresa je 00:00:... ili se nekad pojavi 02:00:... sve ostalo 0.
To se dešavalo na modelu A2 posle updatea na Pie,po tim opisma sam probao sve živo,pa i WiFi Fix i druge aplikacije ali ništa.A i vidim da se niko ne javlja na moj problem.
I da,posle pokušaja da se poveže na WiFi,izbaci poruku "Xiaomi SIM Activation Service" i to posle 5 sekundi nestane.
Kad se vratim na "O" vrati se i MAC adresa i sve radi.
Stvarno više ne znam šta da probam.
Ako neko ima šta da doda ili savet....

Screenshot_2019-06-05-12-30-40-928_com.android.settings.png
Screenshot_2019-06-07-12-11-30-789_com.miui.home.png

Hvala unapred.:)

I meni se to dešavalo.
Razlog je bio oštećen image pri downloadu ili kopiranju na telefon.
Novi image i novi USB kabl su riješili problem.

"P" sam instalirao kao OTA 4x,sa SD-A 4x,iz fastboota 2x,čisto sumnjam da je do downloada,a šta se tiče USB kabla:ZTE kabel,jest star al debeo.;)
Snjime sam i vaćao zadnji fastboot Oreo ROM (uspešno),a bez problema sam,preko njega flešovao ZTE,Huawei,LG,Samsung telefone,tako da mislim da nije ni do njega.
No,nije greda,probaću i sa njegovim USB kablom,al od nedelje pošto sutra idem na 3 rođendan unuku a treba da padne neka slik.

Poslednja izmena:
craba

Krećem od sebe:bootlader otljučan,nema TWRP i ROOT-a.(bilo je na MIUI9 al otad ništa)
Juče sam se jubilarno 10.x vratio na V10.3.1.0.OEIMIXM sa V10.3.1.0.PEIMIXM,sa XiaoMi Flash.ARB je isti "4"

Hvala za info. Probaću downgrade, imao sam istu verziju MIUI-a pre update-a.

Samo pazi da označiš:"clean all" a ne "clean all and lock" jer će ti zaključati bootloader ako je otključana.(dole u desnom uglu)

После задњег апдејта не показује време трајања батерије. Јел то само код мене или....?
4517e0d4db2af86a0adec54f1310a66a.jpg

Da, Pie značajno degradira bateriju na ovom telefonu

После задњег апдејта не показује време трајања батерије. Јел то само код мене или....?
4517e0d4db2af86a0adec54f1310a66a.jpg
To je i kod mene bilo takođe, međutim treba isključiti opciju "Korišćenje prilagodljive baterije" i sve stavke se ponovo vrate.

Послато са Redmi Note 5 помоћу Тапатока

Ja htedoh da pohvalim trajanje baterije. Kod mene izgleda sve obrnuto. Odavno nije trajala ovoliko dugo a sve aplikacije su vraćene sa prethodne verzije Androida. Bilo je situacija da ga dopunjujem 3x dnevno. Možda je bilo do onog ice cold karnela.

Батерија и перформансе. Мада ја сам то управо урадио и.....опет исто. Једино да га рестартујем
Evo, sad sam proverio još jednom. Mora restart i onda možeš ponovo uključiti tu opciju i trebalo bi sve postavke da budu prisutne. Izgleda da je u pitanju sitnija greška.
9dd327fd74c7419d1673ba9b3a3e55cb.jpg
12aa09d57dbdadcf33182e6ff6484be9.jpg

Послато са Redmi Note 5 помоћу Тапатока

Vrh Dno