Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Stigao novi update na xeu? Ažurirao neko?
Screenshot_2019-06-29-15-22-58-802_pl.zdunex25.updater.png

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Vratio sam telefon na fabricka podesavanja danas, videcemo da li se stanje sa baterijom popravilo. Recite mi je li vam ukljuceno ovo prilagodljiva baterija? I da li ste primetili bolje ili losije trajanje baterije sa tim.

Kamera peč za rn5 na MIUI pie.

https://drive.google.com/file/d/121NJAQ77tNwSmzY1bJmDS_pVmdZnVotl/view?usp=drivesdk

Šta radi?
-Pali cam2api i dodaje ostale potrebne linije za normalno funkcionisanje gcam porta
-Upotreba drajvera sa rn6pro za zadnju kameru (slike su bar meni lepše sa ovim)
-Upotreba modifikovanih drajvera za prednju kameru pa je samim tim eliminisan lag pri slabijem osvetljenju.
-Dodat 4k na obe kamere sa gcam
-Dodata podrška za h265 snimanje sa gcam (ko hoće nek uključi u podešavanjima)
-Sređen night sight na prednjoj kameri
-1080p 120fps slowmo. Za 720p240fps treba koristiti stariju 5.1 gcam
-Otključan manuelni mod u mi kameri i uključena gomila opcija.
-Upotreba pojedinih lib-ova za obradu slike sa mi9.

U pitanju je magisk modul i potrebno je da se koristi magsik 18.1+.

Apk i podešavanja koja koristim trenutno.

https://photos.app.goo.gl/KCV9C2npoSiFmaZA7

https://drive.google.com/file/d/1b3FL7tfzgtnmZID4r_rjah3adLePdFrB/view?usp=drivesdk

Javljajte kako vam se čini, u poređenju sa kamerom bez peča, bug-ove neke ako pronađete i slično.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Pa posljednju betu XEU instalirao sam patch i ovaj GCam.
U opcijama podešavanjim mi nedostaju neke opcije koje si ti ovdje naveo. Evo šta nedostaje:
1.png
2.png

Imaš li neku ideju u čemu je problem?
Posebno mi nedostaje opcija da GCam Portrete smješta u isti folder sa ostalim slimaka.

Riješeno. Problem je pravio drugi Magisk mogul

Ujutru u 5 skinut sa punjača i uspeo je da izdrži ceo dan do sada. Od ovih 5,5h sot-a možda je 45 minuta bio na wifi, ostalo upotreba napolju, pretežno jako osvetljenje, dual sim, 4g non stop, dosta slikanja sa gcam. Ni jednog trenutka nisam pomislio da treba da štedim bateriju da bi mi izdržala do uveče ili dok ne dođem do punjača. Ozbirom na upotrebu ja sam i sa ovim sot-om zadovoljan.
8efadefc46214927a00ec3580f79522e.jpg
772f77c05d51c74d98547ea281ad6f71.jpg

Nemam ovaj telefon, pa nisam pratio temu,izvinjavam se ako ponavljam pitanja :(

Zali mi se supruga na 2 problema:

1.od skoro nece automatski da se nakaci na kucnu wifi mrezu kad udje u stan, ostane na 4g. Tek kad otvori podesavanja, onda se kaci bez problema. Kao da se 'uspava' i zaboravi da se nakaci.
2. kad zavrsi razgovor cesto nece da se upali ekran, pa ne moze da prekine vezu. Ili se barem ne upali odmah, nego posle nekoliko sekundi, ako sam dobro razumeo problem.

Ima li jos neko ovih problema, ili zna resenje? Na telefonu je poslednji miui koji je bio da se skine.

Ja imam isti problem sa WiFi u kancelariji. Redovno se kaci na ostale, ali na ovaj nece automatski. Isto poslednji MIUI (10.3.1.0).

Težak je život sa otključanim BL. [emoji38]
784aede8c43cfa9f31b26bd2654120d0.jpg

Batalio sam potpuno te AOSP varijante. Nema se vremena, XEU radi kao sat.
Sve bi bilo drugačije da budale nisu otjerale MCAOSP.

Bukvalno, drug koristi od novembra mcaosp i još uvek radi kao blesav sa legendarnim trajanjem baterije.

Ja i danas, kada za društvo sređujem RN5 uvijek nabacim MCAOSP. No update = No problem.
beeb2785c02436642e181c0af9867a1b.jpg

Havoc radi kao Mcaosp, pritom ima redovan update i Pie Firmware [emoji41]

Nego, koji filesystem koristite ext4 ili f2fs?
Da li je neko probao i u praksi vidio neke benefite od f2fs?

Je l' imao neko problem da mu se mikrofon slabo cuje ali samo u pozivima? Nije bio nikakav update pa da je zbog toga. Nije ubacivan nikakav ROM i zakljucan je bootloader.

Jel se jos nekom ne vide ostali dogadjaji u kalendaru?
Preko web-a vidim sve,ali preko moba se ne vidi.

Kakava je situacija sa baterijom: havoc vs xeu?

Xeu nisam koristio mesecima, valjda zato što nije bilo potrebe, na Havoc-u je baterija brutalna [emoji41] da ne ispadne da pričam kako je sve sjajno na Havoc, u gornjem levom uglu ima mesta samo za četiri ikonice notifikacije sa poslednjim update-om, ali verujem da će ispeglati to na sledećem update-u, i da će biti kao i pre... Ipak je ovo prva verzija Havoc-a sa novim firmware-om. Toliko što se zamerki tiče :)

Kako radi Havoc sa Pie fw-om?

Nikako da se nakanim da predjem, koristim verziju od kraja maja :D

Meni lično dosta fluidnije, prethodni Havoc je malo štucao, ali to je valjda zato što sam ga mesecima gazio sa dirty flash-om. Ovaj sam morao clean, s obzirom da je novi Firmware. Ima načina da se i ovaj, najnoviji Havoc sa novim firmware-om flash-uje kao dirty, ali se ne preporučuje.

Ma znam, flesuje se normalno prvo firmver iz starog recocery-ja, pa (bez restarta) recovery koji podrzava, automatski rebootuje u recovery, flesuje se rom i onda wipe cache+dalvik.

I ja cu verovatno clean posto imam i zastarele magisk module, cekam da izadje julska verzija, posto su u prethodnoj izbacili MiUI kameru pa se ljudi zale, da srede to i ubace julski security, pa flesujem :)

E da, nema MIUI cam, ali su ubacili Google cam koja fotka savršeno, u pitanju je verzija 6.2.030.244457635, sa verovatno najboljim night mode-om do sada.

To za sa kamerama je najneobičnija stvar Redmi telefona.
Ko ima GCam traži MIUI kameru, ko ima MIUI kameru traži GCam :)

Evo ga Havoc 2.6 na testu...
Vjerujem da to znači da će još danas izbaciti 2.7 [emoji3]

Troma je podrska za Havoc za RN5, kasni u odnosu na ostale.

Ovaj 27.06. xeu beta radi savršeno, nemam ni potrebu da probam aosp. Mislim da je whyred što se tiče podrške bar za miui na vrhuncu karijere.

Sta ce biti sa Xeu betom, ona se nece gasiti? Za Poco sam video da pricaju da hoce.

Xeu beta je bazirana na China beta koja se ne gasi. Oni gase global betu. Nema zime za xeu.

Nakon dana na Havoc mogu reći - upotrebljiv je. Ostanem još neki period, pa dam utiske.

Ja se razmisljam da napustim jer je troma podrska, da odem na LOS ili PEC caf.

Nazad
Vrh Dno