Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Ovo je 99,9% 4g+ ali ni jedna aplikacija niti indikator ne pokazuju. Sve prijavljuju band3. Ne vidim kako moguće da sam u savršenim uslovima i da ostvarujem brzinu veću od teorijske. Može speedtest da omaši, ali ovoliko teško.
eb9eb01aa9705b20ed5c4cb0c9450950.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

NetMonster aplikacija prikaže kad si na 4G+

Jesam, ali prikaže u gornjem levom uglu "2cc" dok si na 4G+, u suprotnom 800/1800 u zavisnosti od toga na kojoj si frekvenciji

Telefon u druga se ima nekoliko dana nasumično gasi. Ažurirao sam sistem, radio stress test da vidim da se ne pregrijava ali su temperature normalne i tada se ne gasi. Gledao sam da nije uključen schedule za gašenje, nije ni to. Zna li neko šta bi moglo biti i postoji li rješenje ili da se šalje na reklamaciju? Najviše mi liči na problem sa baterijom mada baterija drži normalno.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Jesam, ali prikaže u gornjem levom uglu "2cc" dok si na 4G+, u suprotnom 800/1800 u zavisnosti od toga na kojoj si frekvenciji

To je to. Bolje išta nego ništa
5a0c03ac4a2d0dd84e700df54647b64e.jpg

Preporuka za poslednji build Pixel Experience ROM-a sa f2fs formatom. Ne znam da li mi se čini da bolje radi od SyberiaOS ili stvarno radi mnogo bolje. Baš je fluidno, čini mi se da i aplikacije brže otvara.

Ja samo da javnem da sam gledao malo Redmi 7 camera sample-ove i cini se da sveuzev nije nesto bolji od RN5. :)
Do zvanicnog release-a je toliko naduvavana prica, a koliko vidim ima u nekim uslovima slabije low light slike, a svakako losiju stabilizaciju i audio.
A skoro pa se nasekirah sto nisam pricekao koji emsec i uzeo ga umesto RN5. :D

Koga mozda zanima, evo linka ( https://www.youtube.com/watch?v=WlHviu7YaNY ).
Isti lik je ranije obradio i RN5, verovatno je vecina vec videla.

Hehe u stari evo sad vidim da je uradio i direktno poredjenje. RN5AI winner. :D ( https://www.youtube.com/watch?v=PETD4l-vgLI )

Poslednja izmena:
Telefon u druga se ima nekoliko dana nasumično gasi. Ažurirao sam sistem, radio stress test da vidim da se ne pregrijava ali su temperature normalne i tada se ne gasi. Gledao sam da nije uključen schedule za gašenje, nije ni to. Zna li neko šta bi moglo biti i postoji li rješenje ili da se šalje na reklamaciju? Najviše mi liči na problem sa baterijom mada baterija drži normalno.

Da pitam još jednom ako možda neko zna.

Telefon mi se ugasi kada se isprazni baterija, logicno, onk sto nije logicno je da kad ga povezem na punjac pise mi da imam 16 ili 19 posto i normalno mogu da iskoristim tih 19 posto bez sekunde punjenja
U cemu je problem ovde?

Da pitam još jednom ako možda neko zna.

Fabrički reset, posle njega neka se prijavi u google nalog ali neka ne instalira ništa od aplikacija i neka tako koristi fon. Ako se i tada restartuje tad je nesumnjivo do telefona pa na reklamaciju. Ako sve radi ok neka od aplikacija koje je on kao korisnik instalirao uzrokuje problem.

Posle 8 meseci poceo je da mi izbacuje fingerprint senson is dirty ... Da li imate neki savet oko ciscenja senzora, sta se sme a sta ne sme ? Prvi mi je telefon sa fingerprint senzorom pa nemam iskustva sa time...

Posle 8 meseci poceo je da mi izbacuje fingerprint senson is dirty ... Da li imate neki savet oko ciscenja senzora, sta se sme a sta ne sme ? Prvi mi je telefon sa fingerprint senzorom pa nemam iskustva sa time...
Etilni alkohol i štapići za uši...i ne pretjeruj sa alkoholom [emoji16]

OnePlus 6T

bolje je isopropyl alcohol što čistiji [emoji41]

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

jedno (mozda glupo ili vec odgovoreno) pitanje. kako da dobijem slova ć, č, š... u aplikaciji za pisanje poruka (stock ROM)?

Settings > additional settings > language and inputs > Gboard > Languages > add language > Serbian latin. Ti možeš i da podešavaš kakav tačno layout hoćeš i dodatne opcije.

OMG

udji u podeavanja pa kroz menije

system &device> additional settings>languages&input

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Može li neko da mi pusti u inbox dva-tri proverena prodavca za ovaj telefon.

Fabrički reset, posle njega neka se prijavi u google nalog ali neka ne instalira ništa od aplikacija i neka tako koristi fon. Ako se i tada restartuje tad je nesumnjivo do telefona pa na reklamaciju. Ako sve radi ok neka od aplikacija koje je on kao korisnik instalirao uzrokuje problem.
Pokušao sam sve to ali izgleda da sam našao uzrok. Telefon je blago savijen, kada ga stavim na sto i pritisnem da se ispravi ugasi se, negdje gubi kontakt sa baterijom. Da li vrijedi da ga ja otvaram ili da šaljemo na reklamaciju? Drug bi radije da ga mi otvorimo nego da čekamo 20+ dana na reklamaciju koju mogu da odbiju.

Reklamacija, pa ako ne uspe pokušajte vi da popravite.

To je na vama da odlučite, nezahvalno je savetovati jer sa jedne strane reklamacija lako može biti odbijena pa ste uzalud čekali, a sa druge strane telefon koji je savijen može imati prekid kontakta bilo gde, pa i ako otvorite problem može biti na mestu na kojem ništa ne možete da učinite.

Otvorio sam telefon pažljivo, skinuo konektor od baterije i vratio, sve sklopio ponovo i za sada radi normalno. Nadam se da će tako i ostati. Mislim da bi i dalje trebala da važi garancija jer nisu oštećeni stikeri sa šrafova.

Inače mnooogoo sam se namučio da ga otvorim. Koristio sam neki plastični alat za otvaranje telefona, sve mi je popucalo na kraju.

Sad ako nisam poludeo,nikad necu.Jel ima neko rom(aosp)+ patch za hdr+ koji sigurno radi.Sve sam probao moguce i svuda opali 1 od 10 slika.Nekad proradi kad okrnem zadnju pa slikam,ali iz'em ti takav fix kad uvek mora da menjam kameru,slikam pa opet vracam na prednju.

Koristim poslednji Havoc i ovaj patch, sve radi super
f1bde6249659f5aba7d47eb44d629b10.jpg

Nazad
Vrh Dno