Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Јел има неко проблем са play продавницом? Брат користи телефон и од јутрос неће да уђе избаци само неку грешку. Обрисао сам ажурирање и онда је ушло без проблема али чим се ажурирала продавница опет није хтело. Идеја нека?

Obrisi sve podatke za Play Store, pa probaj onda, eventualno probaj da obrises samo Cache.

Da li neko ima problem sa mrtvim pikselima na ekranu?

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Nisam mogao da provalim gde je Redmi 6 tema, pa cu pitati ovde, ionako je sve to manje vise isto. Drugar ima dva Redmi 6 i hoce da ubaci play store, iz Kine su. Nasao sam apk koji bi navodno trebao da instalira sve servise i osnovne aplikacije, ali kad pokrenem jednostavno stoji na 0% i ne mrda. Svi videi i slike vezane za isti program su pokazali kako odradi posao, a vamo nece, telefoni tek prvi put upaljeni. Ako moze neki savet/pomoc.

Poslednja izmena:
Odes na mi store i kucas google play imas 4/5 ikinixa skines pokrenes i on instalira sve sto ti treba. Inace mize i da flesuje global rom. Ako ne mkzes da se snadjes imas na YT.

Inace ako ima Mi backup moze preko njega da vrati aplikacije oa i google.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

Nesto stala diskusija
Koji romovi su sad u trendu? [emoji3]

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Bas je otanjilo...ja sam na RR romu, vec dve nedelje, ima nekih bugova, ali je meni najbolji do sada od svih

Screenshot_2019-01-31-22-01-05-921_com.android.systemui.png
Da li neko zna zašto su poruke i podešavanja ostali bez imena? Na stock launcheru ikona nema ime, ovako izgleda kada na custom launcheru uđem u "recents" iako sam promjenio ime ikone.

Poslednja izmena:
Kod mene poco launcher, vidi se sve

Htio sam da kažem da nije bitno koji je launcher već da su aplikacije podešavanja i poruke sistemski izgubile imena. Da li neko zna način kako da upišem imena ponovo?

Promeni na default temu I restart telefona.

To je to, hvala.

Sad stavim temu za locksreen, restartujem telefon i sada mi sve crno. Je li se jos nekom ovo desavalo?

Poslednja izmena od urednika:
Nesto stala diskusija
Bas je otanjilo
Fon radi odlicno, jedini bug na MiUI stable od kako je FSG fps drop popravljen 10.2.1.0 azuriranjem jeste da po neki put zablokira Messenger pri pustanju video linka, pa mora da se restartuje telefon.

Van toga nema greske sa softverom, a hardver je svakako odlican(za taj budzet) :)

Sa custom romovima pretpostavljam da samo bolje moze da bude, verovatno zato nema mnogo diskusije :D

I pored prekida razvoja mcaosp

Meni po nekad na msg ne rade gestovi levo ili desno. Obično kad u chat ulazim preko balončića. Takođe ako hoću da spustim statusnu traku i uđem u podešavanja, neće. Vrv ima neke veze sa dozvolom "prikazivanje preko drugih aplikacija".

Probao sam rr, radi fluidno ali jos treba da se ispegla ima bagova

To je to, hvala.

Sad stavim temu za locksreen, restartujem telefon i sada mi sve crno. Je li se jos nekom ovo desavalo?
Riješeno još jednim restartom.

Ovi miui romovi sa ovog 'zvanicnog sajta' su drugaciji od obicnih global?
Posto ima par razlika i manje bloatware aplikacije a region se ne moze menjati sem Kine
0e8dd29b52f53e477a8d64d1a656f9f2.jpg

Nameravam da za oca uzmem ovaj telefon koji ce za njegove potrebe vise nego dobar, ali se secam da je pre odredjenog vremena bio problem sa apdejtom koji je dosta srozao mogucnosti kamere pa me zanima, posto nisam pratio temu dugo, da li se to popravilo?
Hvala.

Nameravam da za oca uzmem ovaj telefon koji ce za njegove potrebe vise nego dobar, ali se secam da je pre odredjenog vremena bio problem sa apdejtom koji je dosta srozao mogucnosti kamere pa me zanima, posto nisam pratio temu dugo, da li se to popravilo?
Hvala.

Ja nisam primetio da je bilo koji updejt dosta srozao kameru, a posedujem telefon od juna.
Doduse nije da slikam non stop, ali kamera mi je istog kvaliteta kao i u junu, ok mozda neko ko se vise razume u fotografiju i primeti nesto, ali za neko obicno slikanje tu i tamo odlicna.

Da li ovakve stvari pokriva garancija? Na tamnoj pozadini se vidi kao probijanje svetlosti, na svetlijoj se vidi ovako.
bf6bae2aa70f0ca516839c9a4748af9d.jpg
af19086e21e1ff34aa59103e4b7c613d.jpg

Jel imao Neko slicna iskustva? Sta mogu da mu urade? Predpostavljam jedino zamena displeja.

Jel imao Neko slicna iskustva? Sta mogu da mu urade? Predpostavljam jedino zamena displeja.

U pitanju je lepak iza ekrana, standardni problem redmi serije telefona. Brze se javi ako se igraju igre i arci telefon, jer dodatno zagrevanje izaziva ovaj cirkus.

Da nije image retention? Mozda od neke igre se ocrtalo, meni se desava od neke igre ako je nesto nepomicno dugo da se ocrta, ali brzo i nestane.

Momci,našao sam način da front kamera radi 10/10 (i hdr+ i portrait).Trenutno sam na Havoc romu plus poslednji patch od nhappyman-a v1.135a.Fora je da se napravi prečica za Gcam da pali odmah prednju kameru(Take a selfie se prevuče na početni ekran) i onda sve radi perfektno.
2c651e53c5e631c728bc8d61468cdaa2.jpg

Hvala.
Po mom mišljenju je kamera srozana baš. Dobra je ona napolju ali unutra nema oštrine. Možda to može da se sredi u podešavanju ali meni sve to rešava gcam jer sa gcam sliku zumiram a ona je oštra sa dosta detalja. Bilo je nekih piskaranja da će camera2api da omoguće bez roota i otključavanja tako da bi to bilo super. Ne znam koliko je tvom ocu bitna baš oštra fotka. Ovaj fon mu je idealan za cenu do 200€.

Gcam možda na aosp, mada ni tamo nema ni približno funkcionalne. Mesecima ista priča. Nepouzdana skroz.

Vrh Dno