Isprobao sam malo ovaj 7.12.1. Lepo radi, fluidan je, ali nekako osecaj da je "tezi" od LOS npr. Fludain, gladak skroz, otvaranje aplikacija, prelazak kroz recent, sve bez problema, ali jednostavno "osecaj" drugaciji.

Uglavnom performanse su super, nema razlike.
Bateriju ocigledno nisam nesto bolje testirao, ali moje misljenje je da je za nijansu bolja od LOS.
Sto se tice ovih famoznih notifikacija... Korektno, veliki napredak, na dobrom su putu, ALI... Pre svega desavaju se bagovi (sa Viberom pre svega). Prikaze dupli icon badge na status baru, nekad prikaze nekada ne notifikaciju na lock screen-u, kada se odgovori iz notifikacija, sama notifikacija nestane i ostane samo header sa vremenskom prognozom i nemoguce je spustiti quick settings ili bilo sta. Mora swype gore pa tek onda da se ponovo spusti roletna.
Ima lep ovaj "app vault" kad se prevuce levo gde stoje neke korisne precice i dodaci - search bar, podsetnici, dogadjaji, precica za slike, tajmer, kalkulaor, svasta nesto. Uglavnom korisno, fino. Face Unlock nisam video da ima. Ima nekih dodataka po pitanju podesavanja notifikacija. Ali u sustini 2 najvece novine po meni su notifikacioni panel i app vault.
Sve u svemu, nedovoljno za mene da bih se zadrzao. Ali...za mesec-dva kroz par build-ova, ko zna. Najveci problem je ocajna zajednica u smislu da ja nemam gde da odem i lepo napisem izvestaj, zamerke i komuniciram sa ljudima koji rade na romu, kao sto to mogu na XDA npr. Zato nemam volje da ostajem i trpim ove sitne bagove (posle par h koriscenja sto sam primetio koristeci samo viber i chrome) jer znam da nema garancije da ce to u skorije vreme biti ispravljeno ili uopste ukazano na to developerima.
Toliko od mene sto se tice MiUi Global Bete.
Elem, sada sam flesovao Cardinal uz one fajlove za zvuk i kernel. Uzeo sam Nano gapps (nisam znao da su one neophodni minimum za Face Unlock). Ima par finih i korisnih dodatnih opcija u odnosu na cist LOS, svidja mi se. Face Unlock radi brutalno (sudeci po prezentaciji Apple-a rekao bih bolje nego na ip X hehe

). Performanse deluju kao na LOS, bez neke primetne razlike. Videcu jos sto se tice bagova, baterije, itd. Primetio sam da ima isto delay prilikom otkljucavanja ali za razliku od LOS-a, Cardinal i dalje ima problem sa zaglavljenom tastaturom prilikom vracanja na pocetni ekran pritiskom home tastera. To je smaracki. Mada moze biti korisno kada odmah ulazis u sledecu aplikaciju za kucanje, ustedi ti sekund da sacekas da tapnes pa da podigne tastaturu.

Ali je bag.