Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

@subtractor
ROM si skinuo odavde ?

Da, da to se ceka! U changelog-u pise da su ispravili probleme sa prikazivanjem notifikacija i jos neka sitna poboljsnja ispod haube. Samo da ne zeznu bateriju ili nesto drugo i eto me.

Mora da zeza kada je unofficial LOS :)

Čeka se, ali ne bih mogao da se zadržim na njemu. Prvenstveno zbog slabijeg multitaskinga, pa UI-a. A i ne isplati mi se da pređem na MIUI jer imam image retention na njemu.

Možete da probate LOS14.1, on nema velike bug-ove. Pustili su danas novi nightly. Security patch: November 6. i dodali su napokon LiveDisplay tile.

6176792cdf6137ad095e0a72865dd601.jpg

cd0d0f3c23db62aae6959a5b6531cb70.jpg

Poslednja izmena:
Jel valja nesto od tih 8.x romova za svaki dan, ili da cekam jos? Nije da mi nesto mnogo treba, al nisam odavno flesovao nista :D

Sto se tice performansi...

Proverite sta imate od aplikacija i kakve aplikacije instalirate. Svima je verovatno poznato da aplikacije ubijaju android najvise. Nije uvek resenje menjanje roma, ako imate lose navike u smislu instaliranja svakakvih aplikacija.

Primer:
Meni je zvanicna gmail aplikacija unistavala telefon.
Bila mi je cudna od pocetka jer su mi vrlo retko stizale notifikacije. Valjda je pokusavala da radi neki sync u pozadini stalno, koji iz nekog razloga nije uspevao.

Nakon deinstalacije gmail-a i instaliranja inbox-a primetio sam znacajno poboljsanje u fluidnosti i generalnoj stabilnosti sistema.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Radi li volte [emoji16]

Edit: Radi [emoji4]

Poslednja izmena:
Radi li volte [emoji16]

Edit: Radi [emoji4]

Za koji ROM pricas? Cardinal ili Global Beta?

Probao maloprije rom leti stvarno,nzm da sam brzi vidio za ovaj telefon

Jesi imao LOS 15 pre njega? Jel ima onaj mali delay prilikom otkljucavanja pomocu FP? Koje ima od dodatnih opcija u odnosu na LOS, konkretno me zanima ona opcija za dugmice da se odredi npr da long press home-a snimi screenshot, itd.

Zato sto je governor performance pa je stalno na max frekvenciji? :))))) ili je to reseno?

Na LOS 29/11 je to sredjeno. Sada je interactive po default-u i ne vidim nikakvu razliku u radu u odnosu na verziju pre kada je bio perfromance. Samo je baterija primetno bolja.

Na istom sam ja sa 15.0. A opet i ovaj Cardinal deluje kul... Mozda sacekati par dana da se slegnu utisci pa onda.

Sada mozda samo ovaj novi firmware da preflesujem?

Ako neko bude probao Cardinal,neka napiše jel ima onaj decryption bug pa traži sifru tj treba format data.

Možeš slobobodno da flešuješ firmware.

Meni je isključena enkripcija.

e to vec ne znam :) ako neko moze provjeriti ko se razumije bolje..
Ajde ako te ne mrzi instaliraj Kernel Adiutor sa PlayStore-a i proveri governor (u aplikaciji otvoriš meni s leve strane, odeš u CPU odeljak i videćeš šta piše za governor - performance, interactive, conservative, itd.).

Možeš slobobodno da flešuješ firmware.

Meni je isključena enkripcija.

Ma meni je uključena tako da imam problem sa Los 15,xenon hd. Aex , Validus to imaju reseno. Instalirao bi ja Xenon ali neću da formatiram internu. Možda cu sacekati da Trto Patel izbaci svez Aex,to je official i cao,zdravo. Necu da setam , jednom podesim i samo dirty flash.

Mislio sam da je LOS15.0 nema taj problem.

Ovaj Cardinal ima upstream-ovan kernel. Isto i XenonHD (samo što nema update-ovan source (VoLTE + Goodix fix).

@spaxon [emoji106]

Izgleda da su opet za*ebali kinezi nesto. Prijavljuju ljudi svakakva kresovanja... Mada ko je ikada posetio onaj forum, zna kakav mentalni sklop korisnika dolazi. Jako je tesko suditi na bazi tih komentara ali sve u svemu - lose.

Da, ne treba verovati, pišu i moderatori svakakve gluposti.

Možda bi bio dosta bolji RAM management sa isključenom MIUI optimizacijom i drugim dalvik heap podešavanjima.

840f0ca170559a9a6cc5205c64c9334b.jpg

802d06c3a98ecff3857b734becf02888.jpg
Ajde ako te ne mrzi instaliraj Kernel Adiutor sa PlayStore-a i proveri governor (u aplikaciji otvoriš meni s leve strane, odeš u CPU odeljak i videćeš šta piše za governor - performance, interactive, conservative, itd.).
957272ba115d15824f23b1393fd9a144.jpg

Jesi ovo ti probao oba?

Jos od Note 3 silne polemike na temu MiUi optimizacije i cini mi se background activities u dev.options. Sta, kako... Meni je i na trojci i na ovoj cetvorci svojevremeno radilo lepo na stock. RAM menadzment je bio manjkav, performanse vrhunske. Sad, sta su te opcije, sta se krije iza njih... stvarno se ne razumem.

Znaci zato hvale Cardinal da leti :D Jesi probao da ga prebacis na interactive kao LOS? Verovatno nece biti nista sporiji od LOS-a, plus ima vise opcija... Ako nema novih bagova, deluje kao bolja opcija od LOS.

Napravio nandroid backup LOS ROM-a i probao Cardinal :)

Čudno mi je bilo kako radi, ali sam se smorio kad sam video da je performance governor. A interesantno, ne greje se S625 kada su sva jezgra zakucana na 2GHz.

Vratio sam Interactive, za sada lepo radi. Ima mali delay, ne veliki, prilikom otključavanja.

A vezano za MIUI optimizacije: Na off je potpuno isključeno i RAM management je prepušten Androidu. Na high ubija više aplikacija u pozadini.

Da li jos nekom stock kamera moze da okida na senzoru za otisak? RN4X

Nisam testirao kako se ponaša u toku telefonskog razgovora. Moraću da testiram bt pozive.

Zvučnik je slab, kao i mikrofon. Napravio sam fix za zvučnik i audio recording.

mido-oreo-aosp-audio-fix.zip

@ZverimiR Zar nema te opcija u MIUI kameri?

Poslednja izmena:
Nisam testirao kako se ponaša u toku telefonskog razgovora. Moraću da testiram bt pozive.

Zvučnik je slab, kao i mikrofon. Napravio sam fix za zvučnik i audio recording.

mido-oreo-aosp-audio-fix.zip

@ZverimiR Zar nema te opcija u MIUI kameri?

Pa znaci trebalo bi da je ista prica kao LOS samo sa dodatnim opcijama. Ne verujem da ce biti tu neke velike razlike pogotovo sto se tice bagova. Sve se tu najvise svodi na vise opcija, kao i AEX vs RR vs Xenon. Baterija i performanse manje-vise identicne, samo eto neki ima vise neki manje dodatnih opcija, neki je skroz cist.

Nisam pametan... Vise me vuce da probam MiUi novi, jer kontam da Cardinal nije neka razlika u odnosu na LOS a ja kad menjam romove ja sve od 0, bez backup-a i bilo cega.

A vezano za MIUI optimizacije: Na off je potpuno isključeno i RAM management je prepušten Androidu. Na high ubija više aplikacija u pozadini.

Znam za to u teoriji, ali onda bi to ostavilo posledice na performanse i bateriju. Ima mnogo testova sa razlicitim kombinacijama oko toga, a uvek sam se na kraju vodio logikom da oni najbolje znaju i neka stock. Sad ako odlucim da probam ovaj Global Beta na duze staze, bas cu istestirati to.

Poslednja izmena:
Nije velika razlika. Iste performanse, samo više opcija ima. Isti source dele, svi pokupe od LOS-a.

Nazad
Vrh Dno