Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

U kom smislu da li rade? Da li ih prikazuje?

Pitanje, da li LOS ili Mokee?

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Koristio sam i jedan i drugi duže vreme, te mogu reći da se ni sa jednim nećeš razočarati, naprotiv. Trenutno sam na Mokee, build od 30.11. Sve radi vrhunski, brz, fluidan, stabilan, sa nešto boljom baterijom no LOS off. Zaista preporuka. Uzgred, nugat romovi su jako dobro ispeglani, prosto se primeti ostvareni napredak unazad mesec, dva.

Jako me nervira bug na Mokee, ne prikazuje mi da je povezan na data saobraćaj kada je samo 3G. Pokaze kada je signal H ili H+, Edge i LTE. Kada je signal jaci od Edge, slabiji or H, nemam gore nikakav simbol. Uzasno me nervira

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Isprobao sam malo ovaj 7.12.1. Lepo radi, fluidan je, ali nekako osecaj da je "tezi" od LOS npr. Fludain, gladak skroz, otvaranje aplikacija, prelazak kroz recent, sve bez problema, ali jednostavno "osecaj" drugaciji. :D Uglavnom performanse su super, nema razlike.

Bateriju ocigledno nisam nesto bolje testirao, ali moje misljenje je da je za nijansu bolja od LOS.

Sto se tice ovih famoznih notifikacija... Korektno, veliki napredak, na dobrom su putu, ALI... Pre svega desavaju se bagovi (sa Viberom pre svega). Prikaze dupli icon badge na status baru, nekad prikaze nekada ne notifikaciju na lock screen-u, kada se odgovori iz notifikacija, sama notifikacija nestane i ostane samo header sa vremenskom prognozom i nemoguce je spustiti quick settings ili bilo sta. Mora swype gore pa tek onda da se ponovo spusti roletna.

Ima lep ovaj "app vault" kad se prevuce levo gde stoje neke korisne precice i dodaci - search bar, podsetnici, dogadjaji, precica za slike, tajmer, kalkulaor, svasta nesto. Uglavnom korisno, fino. Face Unlock nisam video da ima. Ima nekih dodataka po pitanju podesavanja notifikacija. Ali u sustini 2 najvece novine po meni su notifikacioni panel i app vault.

Sve u svemu, nedovoljno za mene da bih se zadrzao. Ali...za mesec-dva kroz par build-ova, ko zna. Najveci problem je ocajna zajednica u smislu da ja nemam gde da odem i lepo napisem izvestaj, zamerke i komuniciram sa ljudima koji rade na romu, kao sto to mogu na XDA npr. Zato nemam volje da ostajem i trpim ove sitne bagove (posle par h koriscenja sto sam primetio koristeci samo viber i chrome) jer znam da nema garancije da ce to u skorije vreme biti ispravljeno ili uopste ukazano na to developerima.

Toliko od mene sto se tice MiUi Global Bete.

Elem, sada sam flesovao Cardinal uz one fajlove za zvuk i kernel. Uzeo sam Nano gapps (nisam znao da su one neophodni minimum za Face Unlock). Ima par finih i korisnih dodatnih opcija u odnosu na cist LOS, svidja mi se. Face Unlock radi brutalno (sudeci po prezentaciji Apple-a rekao bih bolje nego na ip X hehe :D ). Performanse deluju kao na LOS, bez neke primetne razlike. Videcu jos sto se tice bagova, baterije, itd. Primetio sam da ima isto delay prilikom otkljucavanja ali za razliku od LOS-a, Cardinal i dalje ima problem sa zaglavljenom tastaturom prilikom vracanja na pocetni ekran pritiskom home tastera. To je smaracki. Mada moze biti korisno kada odmah ulazis u sledecu aplikaciju za kucanje, ustedi ti sekund da sacekas da tapnes pa da podigne tastaturu. :D Ali je bag.

Juce sam uporedjivao malo kameru (gcam) sa huawei honor 9 i prijatno sam iznenadjen... U low light uslovima rn4x osetno bolje fotke pravi, a pogotovo prednja kamera kada hdr+ odradi svoje, tu je razlika ogromna...

P.s: baterija na pretposlednjem developer buildu bolja nego na poslednjem stable...

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Koji GCam koristis? Nexus 6P podesavanja? Jel kresuje kad manuelno upalis HDR+ u dobrim uslovima i slikas par slika?

Koristim ovu verziju: GCam5.1.016-Arnova8G2-V1.4beta
Najvise zbog toga sto ima hdr+ obradu za prednju kameru, a sto se tice kresovanja, kresuje jedino kad prebacim na video snimanje (ne radi video)... Nexus 6p podesavanja uvek stavim, na nekim verzijama jedino ona i rade za mido...

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Da, da i ja sam na toj verziji. Neke prethodne su bas bile nestabilne za Mido. Jos meni zapao OV senzor...

@Zile995 postoji li nacin da se nekako sredi ovaj delay kod otkljucavanja? Kontam da je to softverski samo zeznuto.

Jesi ti imao problem sa krešovanjem? HDR+ auto ili on?

Jesi ti imao problem sa krešovanjem? HDR+ auto ili on?

Nisam na ovoj verziji hdr ostavim na auto osim na dnevnoj svijetlosti,a na onoj sto je u prvom postu(xda) radi samo na nexus 6 podesavanju ostalo samo crnilo.Inace koristim xiaomi eu nekako mi najbolje radi od miui-a,notifikacije kakve su takve su za sad *** i sto je malo agresivan u ubijanju aplikacija iz memorije ostalo sve ok.

Poslednja izmena:
Taj delay je softverski problem. Verovatno je do kernela. Videćemo, možda uskoro srede. Mada, ne primećujem ga toliko, malo je sporiji od nougat-a.

App vault je ranije ubačen, sada su samo izmenili notifikacije. Ubaciće još par stvari.

Znači nema šanse, kada se navikneš na AOSP ne možeš lako da se vratiš na MIUI. Bolje da su ga nazvali MIOS. :D

@dusanbbgk Koliko se kreće geekbench score na MIUI kod tebe?

Taj "delay" prilikom otkljucavanja se pojavio i na A1 na novembarskom upadate-u... Jedino nestane kada se telefon restartuje, ali se posle nekog vremena opet pojavi... Iritira strasno...

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Taj delay je softverski problem. Verovatno je do kernela. Videćemo, možda uskoro srede. Mada, ne primećujem ga toliko, malo je sporiji od nougat-a.

App vault je ranije ubačen, sada su samo izmenili notifikacije. Ubaciće još par stvari.

Znači nema šanse, kada se navikneš na AOSP ne možeš lako da se vratiš na MIUI. Bolje da su ga nazvali MIOS. :D

E pa ranije sam se vraćao često, bio između AEX i Xiaomi.eu. Valjda sam sad sastavio previše vremena na AOSP i gotovo, nema nazad. Mada prijao mi je vizuelno MiUi. Da nema tih sitnica, stvarno sitnica, ko zna...

Jesi probao Face Unlock?

Baterija deluje odlična na Cardinalu. Flešovao sam onaj tvoj zip za governor i zvuk. Sve deluje kul.

Nisam na ovoj verziji hdr ostavim na auto osim na dnevnoj svijetlosti,a na onoj sto je u prvom postu(xda) radi samo na nexus 6 podesavanju ostalo samo crnilo.Inace koristim xiaomi eu nekako mi najbolje radi od miui-a,notifikacije kakve su takve su za sad *** i sto je malo agresivan u ubijanju aplikacija iz memorije ostalo sve ok.

A danju isključiš HDR? Meni je danju kada je uključen znao da krešuje na nekim novijim verzijama posle par fotki.

Skinuo sam ovu najnoviju i imam još neke 2 koje su hvalili za Note 4, pa ću ih testirati.

E pa ranije sam se vraćao često, bio između AEX i Xiaomi.eu. Valjda sam sad sastavio previše vremena na AOSP i gotovo, nema nazad. Mada prijao mi je vizuelno MiUi. Da nema tih sitnica, stvarno sitnica, ko zna...

Jesi probao Face Unlock?

Baterija deluje odlična na Cardinalu. Flešovao sam onaj tvoj zip za governor i zvuk. Sve deluje kul.

A danju isključiš HDR? Meni je danju kada je uključen znao da krešuje na nekim novijim verzijama posle par fotki.

Skinuo sam ovu najnoviju i imam još neke 2 koje su hvalili za Note 4, pa ću ih testirati.

Danju ukljucim hdr,sjecam se jos sa nexus 5x dok sam imao po pravilu u slabijem osvjetljenju auto a danju on/enhanced

odlicno je ovo podesavanje za kameru, bolje su boje sa ZSL aloritmom kad se ne koristi flash. jedino sto ruka mora biti mirna. poredim u istim uslovima sa nekim starim fotografijama sa 5x i ovaj note 4x negde cak pravi i bolje rezultate obzirom da je noviji hdr algoritam. o prednjoj kameri da ne pricam, nebo i zemlja. neverovatno kakvu razliku pravi software

Jesi probao Face Unlock?

Za sada samo AOSP :)

Nisam probao, koristim samo pico gapps.

Poceo kernel auditor da mi se zaglupljuje. Je li skoro azuriran? Ima li neko stariju, stabilnu, verziju?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

moze li biti da sam zeznuo MIUI cam jer sam ubacio neki editovani media_profiles sa XDA? Udjem na video, video kao da je 320*240 rezolucije, potpuno zamucen, a u settings-u mi se izgubila opcija da podesim rezoluciju? iako sam backup-ovao default-ni media_profiles i kad ga vratim nema nikakvih promjena, video i dalje katastrofa?

moze li biti da sam zeznuo MIUI cam jer sam ubacio neki editovani media_profiles sa XDA? Udjem na video, video kao da je 320*240 rezolucije, potpuno zamucen, a u settings-u mi se izgubila opcija da podesim rezoluciju? iako sam backup-ovao default-ni media_profiles i kad ga vratim nema nikakvih promjena, video i dalje katastrofa?

Jesi restartovao telefon posle vracanja originalnog fajla?

Vrh Dno