Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 2

Probaj installed apps pa clear cache za google maps
Screenshot_com.google.android.apps.maps_2015-09-21-23-02-46.png
Jesi li uradio čistu instalaciju ili samo update rom bez clear data iz recoverija

Пробао, не вреди.
Чиста инсталација са wipe. И први, кинески dev и овај глобал.

e pa ja sam se bas radovao tom kompasu... znaci moze da se desi da dodje neispravan...

Није неисправан, ради али само у Mi compass апликацији. Значи да је софтверска ствар а то наравно могу да поправе, само дал' хоће!?

milko, jesi li probao da koristiš exDailer?

Ja ga koristim na Redmi1S i kada pozovem nekoga dobijem još jedan među dijalog u kome biram sa koje kartice da pozove.

Druga opaska za exDailer i Dual SIM je sto za propuštene pozive ne prepoznaje koji sim je bio pozivan. Jedini način da to saznaš za sada je da otvoriš stock dailer i pogledaš.

Ovo što sam opisao funkcioniše od MIUI5 do dev MIUI7 koji sada koristim.

prozborite koju za ekran, posto je to bila glavna prozivka za redmi note2 i njegova glavna mana. u direktnom poredjenju sa meizuom m2 note kazu ljudi ovde na forumu da meizu ima bolji ekran. koliko je taj ekran los? jel nesto bas drasticno? da znam sta da ocekujem... najvise me interesuje vidljivost na suncu.

exDialer ми има само тај проблем, који сам већ навео, не могу у листи позива да видим којим картицом сам обавио разговор (наравно ово се односи и на пропуштене позиве). Ово сад, на глобал дев рому, како ради Mi dialer ми је подношљиво само да се види (из дајлера) који је телефон конкретно у контакту (а не оно Србија, Београд... главна замерка) и да претражује по надимцима као exDialer (већину људи из именика знам годинама и ословљавам по надимку али су ми уписани са фул подацима, име, презиме, надимак, рођендан, адреса... и кад кренем да их зовем прсти аутоматски куцају надимак а не име)

Мени је екран одличан (иначе паралелно користим и SGS5). Ево данас ћу баш да обратим пажњу на сунце.

Poslednja izmena:
hvala za info oko ekrana. ja sam narucio telefon bas kada se ovde po forumu prosula prica da ugradjuju ekrane od 10 usd, a ne od 40. pa sam ga ipak kupio. u meizu m2 temi se ekran provlaci kao glavna prednost tog telefona nad redmi note, pa s obzirom da nisam ni jedan od ta dva ekrana video uzivo, oslanjam se na komentare ljudi sa foruma.

Evo moja podešavanja za location meni
Screenshot_com.android.settings_2015-09-22-09-34-17.png Screenshot_com.android.settings_2015-09-22-09-34-44.png Screenshot_com.android.settings_2015-09-22-09-34-54.png
Probaj clear data za sve aplikacije u location access (odma se ulazi na tu strelicu desno)

Ja sam problem imao kod Mi3 prije godinu dana kad je došao prvi do mene, V5 je radio pa sam prešao na V6 sa upaterom i nastavio je da radi, pa probam global stable preko fastboot i tad nije radio gps kako treba , pa sam prešao na EU developer i tad se sve vratilo u normalu , uvjek je bila fora da kad se instalira maps mora sve živo što pita da se dozvoli prilikom prvog starta

Пробао неће. Нешто га блокира сигурно. Бар ми је лакше кад видим да ради.

ma da.. najbitnije je da je hardverski ispravan telefon. softverski ce se vec nekako resiti...

niko nece da proba onaj aosp rom?

edit: nije ni cudo da nece

Bugs
No Vibrate
No Led Notifications
No Compass
No Bluetooth Audio
Camera issues with HDR, Panorama, Focus and others.

Poslednja izmena:
Ima razlike.. Ali mu je "test" djubre. Koliki mu je brajtnes na levom a koliki na desnom mobu ?

Ako je hteo da vidi koji mu je displej trebao je da kuca onu komandu u emulatoru

Ma vidi se dva razlicita roma .test nije najbolji ali ne mogu da ne primetim neku razliku u boji bela cisto bela ,sta bi sa kvalitetom ekrana?

Pa verovatno je na svim modelima onaj pegases ? Kako se pokazao i koliko ce dugo da traje to sada verovatno niko ne zna 🙂

Moze kolega @milkobgd da proveri koji je njemu 🙂

Poslednja izmena:
ovako kako je predstavio meni se cini da je bolji desni ekran. crna je crnja, bela je belja. kad je u boji nema razlike.
Ima razlike.. Ali mu je "test" djubre. Koliki mu je brajtnes na levom a koliki na desnom mobu ?
pokazao je da je isti brightness.
Ma vidi se dva razlicita roma .test nije najbolji ali ne mogu da ne primetim neku razliku u boji bela cisto bela ,sta bi sa kvalitetom ekrana?
mislis da nisu fabricki dosli razliciti, nego ih je on urazlicitio?

Poslednja izmena:
Како? Android terminal emulator (?) па која шифра?

Jos mi nijesu poslali telefon. Sedmi dan otkad sam platio. Rezervisali spot za traking ali nikako da krene. Cak ni na poruke ne odgovaraju. Hong kong goldway.

Како? Android terminal emulator (?) па која шифра?
Nije to igrica pa da kucaš šifre 😀

dmesg | grep -i panel

Uradi ovo odmah nakon restarta, output će biti pri vrhu, kasnije se log napuni pa ne možeš naći tu informaciju.

Možda treba kao root ovo da radiš, onda prvo ukucaš su pa enter pa onu gore "šifru" 🙂

Moje iskustvo sa FANTACY TECHNOLOGY :
30.08.2015. - naručio
31.08.2015. - odgovorili i poslali tracking broj
... na trackingu ništa
09.09.2015. - pitanje o trackingu i odgovor
hi, dear, do not worry, you know that we send the item to post office and they need to send so many items out and they need to arrange them one by one, and you know that the airplane is few everryday, so just wait for a few days, then you can track it , ok?

thank you for your understanding,
have a nice day.
17.09.2015. - opet pitanje o trackingu i apsolutno isti odgovor (čisto kopiranje) što mi je bilo sumnjivo. Prekopiram i ja pitanje, kažem da i ja umem da uradim copy/paste i da čekam od 31. i da provere. Odma odgovor da sačekam još koji dan. Sutra na trackingu (ovo je trenutno)
2015.09.22 17:07 (GMT-7): In transit (shipped by air)
2015.09.22 02:07 (GMT-7): Despatched to ATC
2015.09.18 22:42 (GMT-7): Departure from Warehouse
2015.09.18 22:42 (GMT-7): Arrival at Warehouse
2015.09.18 21:19 (GMT-7): Warehouses has signed
2015.09.18 08:50 (GMT-7): Shipment ready
2015.09.18 07:42 (GMT-7): Successful departure from warehouse
2015.09.18 07:42 (GMT-7): Warehouse processing complete
2015.09.18 06:19 (GMT-7): Package received by warehouse
2015.08.30 20:26 (GMT-7): Order information received by

Moj vam je savet sačekajte do nedelju dana a onda odmah eskalacija za eskalacijom. Telefon mi je trebao za iduću nedelji. Bezobrazni su. Na sajtu je stajalo da imaju na stanju. To je bio i razlog zašto sam platio više nego u drugim prodavnicama.

uopste mi nije jasno zasto je lik na jednom stavio briliant a na drugom standard.

pre kupovine vam pise za koliko ce prodavac da vam posalje, i koliko putuje. bude to interval od - do. uvek uzmete maximalne vrednosti, saberete i toliko cekate. ako ga nema onda dizes frku.

Osam dana je rok da posalju kurirskoj sluzbi. Problem je sto oni odmah rezervisu broj za treking pa tako obmanjuju. Umjesto osam dana desavalo mi se da ne posalju ni 15. Dakle to je problem, lazu.

Nije to igrica pa da kucaš šifre 😀

dmesg | grep -i panel

Uradi ovo odmah nakon restarta, output će biti pri vrhu, kasnije se log napuni pa ne možeš naći tu informaciju.

Možda treba kao root ovo da radiš, onda prvo ukucaš su pa enter pa onu gore "šifru" 🙂
Prvo mora da ukuca su pa enter. Da bi emulator dobio root privilegije

Osam dana je rok da posalju kurirskoj sluzbi. Problem je sto oni odmah rezervisu broj za treking pa tako obmanjuju. Umjesto osam dana desavalo mi se da ne posalju ni 15. Dakle to je problem, lazu.
to ne bi smelo da se desi...

ja bi ih svaki dan smarao kad god imam vremena. 800 poruka bi poslao.

Jos mi nijesu poslali telefon. Sedmi dan otkad sam platio. Rezervisali spot za traking ali nikako da krene. Cak ni na poruke ne odgovaraju. Hong kong goldway.
Ja sam dobio od njih telefon za 12 dana bez problema, Crna gora, bez ikave korespondencije.Samo sam otišao u view details i tamo je bio tracking number.
Posle 3-4 dana od uplate pojavio mi se traking number u order.
Odem na ovaj sajt koji su članovi benchmark.rs preporučili i pratio.
http://en.4px.com/index.php?option=com_tracking4px
2015-08-27 SG post dobila informaciju o paketu, 2015-08-28 došao u Signapur preko Hong Konga 4 upisa imaju, 2015-09-01 Paket Despatched to ATC, i od tada je bio u tranzitu , ništa više nema, 8 ili 9 septemra poštar ga je donio na kućnu adresu.

P.s. Evo juče kupih neku tehniku , već danas je order dobio tracking number izgleda da je NL post

Poslednja izmena:
Na ovaj sajt 4px stoji mi samo shipment ready i to je posljednji status od 19.09?

Tebi je samo 20 min status bio shipment ready, meni pet dana. Nemaju na stanju to je problem bojim se.

pa dobro, bice ga nekad... koliko je dao sebi fore prodavac da posalje?

Nazad
Vrh Dno