Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 2

Ko garantuje da sarp nece da pozuti hehe ajde milko odradi to !

Poslednja izmena:
ma mx5 je liga, ali isto srce imaju 🙂

nisu oni uopste ista klasa

edit: zasto li sam ja odgledao ceo video a rec jednu razumeo nisam....

edit: ovaj flyme kad se pali pokazuje oblak skoro isti kao icloud!

Poslednja izmena:
Prosto je neverovatno koliko je kod Meizua svetliji displej, skoro duplo...Meizu telefoni su uvek imali vrlo svetle ekrane ali ono je baš ogromna razlika.

Nego, naleteo sam na ovaj članak na Telekinezi: https://www.telekineza.com/kako-kupiti-xiaomi-redmi-note-2-debelo-ispod-cijene/
Na stranu što ono iz članka teže možemo izvesti kod nas jer nismo u EU, ispada da verzije sa kineskim frekvencijama ustvari podržavaju i naše, iako to nigde nije navedeno?!

ja se nadam da shvatas da je meizu duplo skuplji telefon i da ovakvo poredjenje apsolutno nije primereno. dovoljan je kompliment redmi note-u 2 to sto se uopste poredi sa mx5.

edit: pricas o mx5 zar ne? ili pak mislis na m2 note, on moze da se poredi sa redmi note 2, cak i treba.

elem, meizu ekran je amoled.

sad ja treba da idem redom i pricam kako nokia 808 i dalje ima najsvetliji ekran na trzistu. posle pune tri godine? ej, tri godine je proslo kako je telefon izasao bre, a i dalje je na vrhu fakin liste!

sunlight-contrast.png

Poslednja izmena:
Ja ne videh nigde da su pojačali osvetljenje na 100% i onda uporedili. Jedino tako možemo da pričamo dalje. 2 ista telefona sa različitim podešavanjem ekrana izgledaće različito.

Sve u svemu mislim da ekran uopste nije los .Best bay je ta gsm verzija i realno za tu lovu nema bolje...

Mene samo ineresuje šta će se desiti ako softverski prilikom sledećeg update-a kod gsm verzije isključe fdd i wcdma frekvencije?

Naravno ne moraš da ga instaliraš, ali onda si ostao na miui 6 na primer.

negde sam procitao da svi romovi pasu i za gsm verziju tako da smo i to resili heheh

Poslednja izmena:
Kad su vec hardverski isti nista te ne moze sprijeciti da uvalis global rom u njega.

Kontam i ja to, ali teoretski oni mogu softverski da isključe te frekvencije ma koji rom da je u pitanju.

Na primer, pretpostavljam da se serije gsm i fdd različite. mogu da ubace u romove kod koji će da deaktivira fdd na telefonima sa određenim serijskim brojevima.

To je samo teorija, i ne kažem da će se desiti, ali ipak postoji mogćnost.

ma de ce da se cimaju oko toga...

ja opet mislim da je najbolje kupiti 32gb verziju. em dobijes 16gb za 20 usd (ja juce platih 16gb sd karticu 1500 dinara), em dobijes isti procesor kao u mx5

Tako je, razlika je u kloku, iskreno ne znam koliko će to značiti u krajnjim performansama, i na kraju koliko će jesti bateriju.

Posle par ciklusa svakodnevne ful upotrebe, sa karticama koje u stvari svakodnevno koristim, sa 40ak minuta poziva i sa svim aplikacijama (za razliku od prvih par dana) koje sam imao na starom telefonu, gmail, viber, whatsapp, izmedju ostalih (bez igrica), SOT se opasno priblizio 3,5 sata. Uvek preko ali ne puno. Otezavajuci uslovi postoje, jedna kartica ima krs prijem pola dana, popodne wifi ili kao danas, ceo dan na 3g.

Poslednja izmena:
3,5 je bas jadno za 3k bateriju. Je li to auto osvjetljenje ili si stavio na odredjeni procenat?

Poslednja izmena:
Ауто. На крају је извукао 3 сата 45 минута. Свакако би село да може бар још пола сата.
f8b4079eca45d8e165a42c48d526c199.jpg

851964ca041d552a7449a227bc1b3c4f.jpg

Poslednja izmena:
То је на ауто па на пола (мрвицу мање). Не би био добар за напољу на мање.
uploadfromtaptalk1443343369488.png

...у ствари, сад сам пробао, тамнији је овако како га ја држим него на пола без ауто (затворен простор).
Не пржим га иначе до ових ситних процената него се одужио дан 🙂

Poslednja izmena:
Ona se mijenja u odnosu na osvjetljenost mjesta gdje se nalazis. Iskljuci auto i ostavi na toliki pa probaj?

zavisi sve i sta radis dok ti je upaljen ekran. svako drugacije koristi svoj telefon... koliki ti je sot bio na prethodnim telefonima? ja ne ocekujem nista losiju autonomiju od aktuelnih telefona srednje klase, ali videcemo kad stigne...

S3 толико тј 3.5 сата, Note2 до 5, LG G2 до 5, Ѕ5 4...
Не жалим се, и по описима су наглашавали да се није баш показао по питању батерије. Свакако за нормалну употребу је ок. 4 сата дневно буљења у екран, иако то ја често знам да урадим, није баш нормална употреба...
мада овде нас је доста таквих 🙂

hvala za info. pa da, tako sam i ocekivao, da drzi kao s3.

a vi narucite i jedan power bank uz telefon kad kupujete 🙂 lakse se prezali 20usd tako u paketu, nego da se odvojeno kupuje

Meni Redmi Note prve generacije izvlači od 5-6.5 Sot što je za skoro 50% više nego što je izvlačio S3neo koji sam imao pre njega

on ima stedljiviji soc i ekran manje rezolucije.

mozda kod ovog postoji neka greska u nekom procesu koji srce bateriju, mozda to poprave.

inace jel izasao zvanicni miui 7 za redmi note 2 ?

Nazad
Vrh Dno