Šta je novo?

Xiaomi Redmi 4, 4A, (prime, pro)

Nema veze verzija MIUI sa verzijom Android-a.
Moze MIUI 9 da bude i Android MM za ovaj telefon.
Tako ce i biti za vecinu telefona, dobice MIUI 9 skin, a verovatno ce ostati na istom Androidu...

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Preporuka za prodavca na KP?!
Prelomio sam uzimam i sebi, redmi 4 prime.
Dakle ne zelim da cackam nista, da se igram sa romovima i slicno, MIUI mi odgovara i to je to, hocu normalno da koristim telefon odmah, ako moze.
Postoji li neko da vi znate da prodaje sa odgovarajucim Global Romom out of box, gde radi OTA update. Znaci 8.1.2.0 ili kako vec.
Jedan prodavac mi je rekao da prodaje upravo to, ali posle malog razgovora, sam provalio da nema pojma sta ga pitam i o cemu uopste pricamo. Ona situacija kao sto je neko ovde i naveo, za njih je global rom sve sto nema kineske aplikacije....
Ili odoh na P9 Lite ili Honor 7 kao sestri sto sam odradio i dovidjenja.

Poslednja izmena:
Preporuka za prodavca na KP?!
Prelomio sam uzimam i sebi, redmi 4 prime.
Dakle ne zelim da cackam nista, da se igram sa romovima i slicno, MIUI mi odgovara i to je to, hocu normalno da koristim telefon odmah, ako moze.
Postoji li neko da vi znate da prodaje sa odgovarajucim Global Romom out of box, gde radi OTA update. Znaci 8.1.2.0 ili kako vec.
Jedan prodavac mi je rekao da prodaje upravo to, ali posle malog razgovora, sam provalio da nema pojma sta ga pitam i o cemu uopste pricamo. Ona situacija kao sto je neko ovde i naveo, za njih je global rom sve sto nema kineske aplikacije....
Ili odoh na P9 Lite ili Honor 7 kao sestri sto sam odradio i dovidjenja.
Kolega iznad ima oglas ovde na forumu ako on nije pouzdan niko nije.

Pa malo trulo od xiaomi ako ne da N za r4p a da za mi4c koji evo ima skoro 2 godine. Mislim meni odgovara, imam mi4c, ali pricam generalno...

Ma bice sigurno....to ne dovodim u pitanje, ali ne znam da li ce biti u prvom krugu... ;)
Malo mi cudno sto Xiaomi nije jos uvek izbacio dev rom za R4p.
Mozda namerno, jer uvek prvo ide dev rom na noviji Android, pa tek posle peglanja izbace OTA za Global Stable.
A najavljen je Android N za Redmi Note 4x koji ima isto SD 625,
Gledajuci tako, stize N na R4p sigurno ;)

Probacemo, mada mislim da ce doci do laga posle nekog vremena...
Testiracemo ;)

Kolega iznad ima oglas ovde na forumu ako on nije pouzdan niko nije.

Ok, hvala, uzecu verovatno R4P.

Ako je MIUI Global Stable 8.0.3.0 (MBEMIDG) iz novembra 2016-te, jel ista procedura kao za 8.0.5.0 da se kopira global 8.1.2.0 na fon pa preko updatera ili mora bootloader i komplet flash?

Poslednja izmena:
A sto bi se zezao sa tim kad covjek prodaje sa global romom, neko je vec u temi kupovao

Sent from my Z5

Pa ajde da vidim gde i koliko garantuju?
Msm u sustini sve je to toilet paper garancija, ali malo sam se raspitao i prijatelji od drugara su uzimali kod ova dva prodavca(jedan nije na kp, nego ovako privatno) i ljudi su maksimalno korektni i postuju to sto tamo daju tih 12 meseci navodne garancije...
Konkretno jednom liku otkazalo nesto na ploci (Redmi 3S, ako ne gresim), posle 6 meseci, i on mu ponudio drugi telefon u toj klasi ili cak da mu vrati pare...Mislim da je maksimalno korektno i da vredi, a kod njega konkretno Redmi 4 Prime crni 170e.
Konkretno taj liku Redmi 4 Prime sa 8.0.5.0.0 china stable romom, gde onaj updater sa memorjie na 8.1.2.0 radi fino, koliko citam po temi.

Poslednja izmena:
Onda nemoj dalje da gledas ako je vec takav covek. To je retkost.

Sent from my SM-N920K using Tapatalk

Onda nemoj dalje da gledas ako je vec takav covek. To je retkost.

To i ja pricam, ne daj boze nesto da se desi, covek ce mi dati nesto u tom cenovnom rangu, jos mozes privatno kod njega u svakom trenutku sve da resis.

Ovo govorim iz mog ugla, jer me stvarno telefoni preterano ne zanimaju, ne zelim da cackam mnogo po fonu iz ugla romova, buildova ili kako god..Trenutno sam na Windows Phone-u, prvom i poslednjem u mom vlasnistvu, pa eto zelim da se vratim na Android(pre ove Lumie bio na Nexusu, koji je skrcan na plazi u Grckoj:d).
Verujem, moze ovo koristiti i ostalim ljudima koji su u slicnoj prici kao i ja.
Hvala svima na odgovorima i savetima.

Onda ni na trenutak vise ne razmisljaj nego pazari kod njega. Najbitnije je da je kupovina sigurna i da je covek korektan i posten.

Onda ni na trenutak vise ne razmisljaj nego pazari kod njega. Najbitnije je da je kupovina sigurna i da je covek korektan i posten.

Naravno, sutra mogu javiti konkretne utiske iz prve ruke, drugar je narucio jedan, pa je cekao jer nije imao taj prodavac crni, trebalo bi sutra da mu stigne fon.

Naravno, sutra mogu javiti konkretne utiske iz prve ruke, drugar je narucio jedan, pa je cekao jer nije imao taj prodavac crni, trebalo bi sutra da mu stigne fon.
Aj daj mi link ili neki kontakt tog korektnog prodavca sto prodaje crni r4p za 170e. Moze i na pp. Hvala

Aj daj mi link ili neki kontakt tog korektnog prodavca sto prodaje crni r4p za 170e. Moze i na pp. Hvala

Aj sutra cu poslati, drugar mi se ne javlja, ne znam ja broj, odnosno nisam jos uzeo. Jer danas mi se otvorila i treca solucija, da uzmem mnogo bolji fon(Honor 8 npr.) pod odlicnim uslovima, nov iz paketa.

Sto se tice garancije, konkretno oko te ploce i tog fona, prihvatio je reklamaciju i sve je bilo sredjeno jako brzo.
Samo eto da znas, koliko sam razumeo druga, ako bi uzimao crni, cekaces neko vreme sigurno, tu je tanak sa kolicinama. Jasno, nabavlja najvise jeftinije modele(boje), citaj zlatni.

@drom
Pa niko nije ovde rekao da je validna, nego covek na svoju ruku prihvata reklamacije i resava stvari, bilo popravkom bilom zamenom...Znaci dobra volja i nista preko toga.

Opet sve uz ogradu, da ja LICNO, nisam uzeo jos nijedan kod njega. Sutra cu eto javiti kad stigne drugaru pa se malo poigramo.

Poslednja izmena:
Ako mozes i imas mogucnosti za Honor uzimaj. Dosta je ozbiljniji uredjaj.

Ako mozes i imas mogucnosti za Honor uzimaj. Dosta je ozbiljniji uredjaj.

Ma na kraju cu ja ostati na ovom Windows Phone-u:d
Jedan dan odlucim da uzmem RN3 Pro, onda nekako ajde da vidim neki Xiaomi manji, 5.5inca mi moze biti veliko, i naletim na R4 Prime i evo bukvalno sad pre pola sata se javi ova opcija za Honor 8 iz paketa(napisao honor 8 npr. jer bih mogao da biram izmedju vise modela te klase) i eto opet u nedoumici i na cekanju:d

Poslednja izmena:
Kad vec diskutujemo, koliko para za taj Honor i sta jos imas u ponudi?

Kad vec diskutujemo, koliko para za taj Honor i sta jos imas u ponudi?

HTC 10, Nexus 5X, S6 edge i Honor 8, mislim da je to to otprilike.
Sto se novca tice ne bih mogao o tome, ali kad se sve sabere i oduzme, mogu da kazem da je bolje od nekog Xiaomija do 200e zbog pozadine same situacije, ako se ostvari.

Ako se drzimo diskusije o telefonima, ne znam nekako mi se ovaj Honor 8 najvise dopada, gledajuci finansijski aspekt tu je najbolji izbor.

Poslednja izmena:
@drom
Pa niko nije ovde rekao da je validna, nego covek na svoju ruku prihvata reklamacije i resava stvari, bilo popravkom bilom zamenom...Znaci dobra volja i nista preko toga.

Naravno, na to sam mislio, validna u smislu da je zaista ostvariva.

Ponuda je odlicna (jos ako prodavac ubaci i neku vecericu i 3 hladna piva - bice jos bolja), tako da je treba iskoristiti.

Sent from my S7 Edge Gold Platinum

Ozbiljniji, od kog uredjaja? Nemojmo se zezati...
Od Redmija svakako.
HTC 10, Nexus 5X, S6 edge i Honor 8, mislim da je to to otprilike.
Sto se novca tice ne bih mogao o tome, ali kad se sve sabere i oduzme, mogu da kazem da je bolje od nekog Xiaomija do 200e zbog pozadine same situacije, ako se ostvari.

Ako se drzimo diskusije o telefonima, ne znam nekako mi se ovaj Honor 8 najvise dopada, gledajuci finansijski aspekt tu je najbolji izbor.
HTC 10 lagano najbolji izbor tu.

R4p crni za 170e ... Zanimljivo....

Od Redmija svakako.

HTC 10 lagano najbolji izbor tu.

Jeste, ali i najskuplji :)

Ajde da zatvorimo ovu pricu, znaci ne zelim nikoga da reklamiram, ne zato sto nemam korist, nego prosto nije u redu, javicu kako je proslo sa Redmi 4 Prime, sa kojim softverom je stigao i sve sto je jos bitno. Kad stigne....Koga bude zanimalo.

Poslednja izmena:
Niko ti ne garantuje da taj pošten lik sutra neće ostati bez kinte i onda bataliti taj posao tako da nemoj mnogo da uzimaš za ozbiljno tu garanciju.

Ja sam uzeo od čoveka sa foruma (ima ga i na KP) i mogu reći da sam prezadovoljan jer mi je čovek izašao u susret i poslao isti dan telefon a popodne sam poručio, pritom je prvi na KP počeo da prodaje R4P sa Global Rom-om, dok je većina uveliko pisala da telefon ide sa Global Rom-om a isti nije ni izašao zvanično. Za mene to dosta govori o ozbiljnosti.

Što se tiče kvara i garancije, to je rizik kupovine telefona sa KP. Na to ne računam uopšte, ako ti ne odgovara kupi Samsung po 3x većoj ceni sa garancijom u Srbiji i uživaj.

Mene samo zanima na cemu se zasniva ta garancija od 12 meseci kada za Xiaomi nema delova kod nas i niko ne zna da ih popravlja...
Stvarno neozbiljne stvari citam ovde...

@bane16

Sve sto si rekao stoji...realno gledas na stvari.

Vrh Dno