Šta je novo?

Xiaomi Redmi 4, 4A, (prime, pro)

Nemoj da off-ujete... Tema je Redmi 4.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Pa DHL i SD nisu za ovu temu, ima tema za to ;)

@nikola1970
U pitanju je Redmi 4 Prime (3gb/32gb)

Sent from my S7 Edge Gold Platinum

Jel koristi neko Vip na Redmi 4 Prime ?

Trebaju mi podešavanja za internet ako neko može da postavi jer mi se sve čini da ova moja nisu baš najbolja.

Bolje mi radi Telenor nego Vip internet a trebalo bi da je situacija drugačija.

Podesavanja vuce sa sim kartice...Nemas sta da podesavas(menjas).Radi net bas dobro, mada sam ja na 4g stalno...

Kad li ce ona verzija sa manjim ''crnim okvirom'' oko ekrana? Na belom izgleda bas ruzno, ostalo je sve ok.

Ma i ja sam stalno na 4g i to baš jak signal nego imam problem često tipa otvorim stranicu i iskoči mi poruka "stranicu trenutno nije moguće otvoriti... network error" i tek iz drugog trećeg refresh-a otvori (probao više browser-a). Ista priča i za fejs, čak mi i TapaTalk učitava jedva kada otvorim pristigle notifikacije (nekad iskoči i network error).

Prebacim net na Telenor i sve radi u sekundi iako je dosta sporiji njihov 4g a i ima jednu crticu manje.

Baš nisam pametan šta da radim.

Probaj da prebacis na 3g mrezu, pa testiraj malo... To ti se desava samo kada si na tom istom mestu ili na svim lokacijama?

Na svim lokacijama. Sad ću probati sa 3g.

Ne znam da li ona Moj Vip aplikacija može tu nešto da zezne i uspori.

A ta kartica ti u sim 1 ili sim 2 slotu?

Ona manja kartica, mislim da je u sim 1 slotu.

Telenor je u onom slotu gde ide microsd

Sim 1 je je micro , sim 2 nano... Hteo sam da ti predlozim da zamenis mesta karticama, pa da probas i tu varijantu ako mozes...Meni je Vip kao sim 1 i net mi je na njoj.

Ako sam dobro skontao, ako stavim karticu u sim 1 slot onda ne mogu da ubacim memorijsku jer je taj slot zauzet ?

Sim 1 je samo za sim karticu, sim 2 je hibridni...Bas ako hoces sd, onda stavljas karticu u sim 1 , a memorijsku u sim 2.

Evo upravo proverio. Sim 1 Vip a Sim 2 Telenor

Znam da je Telenor u onom delu gde ide SD samo sam istripovao da je micro.

Ipak znači nije do toga. [emoji20]

Sad ću pokušati 3g pa javljam

EDIT: Evo za sad kod 3G-a nema onih poruka network error, otvara sve kako treba osim što kad počne sa otvaranjem dosta mu više treba vremena nego 4g.

EDIT2: Na 4g opet ista priča
991ecdf35b75d33dfb3f6660ae0331fe.jpg

Poslednja izmena:
Da li si primetio mozda da ti se u toku razgovora prekida zvuk ? Tipa zaglupi ti mob ne cujes drugu stranu uz povremeno neko sustanje ?

Ne. Dešavalo mi se na aerodromu da sa Telenor mreže pucketa zvuk ali sa Vip-a ne.

Sad ću probati da obrišem sve iz stavke Port u APN-u pa ću videti kako radi.

EDIT: Rešen problem tako što sam obrisao sve iz polja Proxy u GPRS podešavanjima. Ovo se sada zove 4G [emoji41]

Poslednja izmena:
Ja cu da probam sada note 4, ako bude sve kako treba r4p je sledeci pa note 5 pa r5 , pa note6 pa r6 ... :)

Da li imate problem sa bluetooth slusalicama?
Cesto mi se desi da moram rucno da povezujem.
Sa svim telefonima do sada se upari slusalica cim je upalim, bluetooth na telefonu nikad ne gasim.

Proveri u Battery menadzmentu da ti nije ukljucena restriktivna usteda, pa on sam iskljucuje backgroud activity, tj iskljucuje BT...

Iskljucio sam. Aj ispraticu. Hvala.

Kad smo već kod battery managmenta, da bi uštedeo bateriju stavio sam većinu app zaključanu u ram memoriji ali nisam siguran da li treba u battery saver-u da isključim ograničenja za sve te aplikacije ili tu isključujem samo za one za koje idu obaveštenja (Viber, mail itd.) ? Šta se više isplati ?

Koja je poenta zakljucava app u memoriji,ako im ne dozvoljavas pozadinske procese?
Te app cim se ekran ugasi, vise ne rade.MIUI im ugasi pozadinske procese...
Jedino sto ih brze otvara prilikom MT jer su stalno u RAM-u, ne mora ponovo da ih ucitava, mada mora da ih ''osvezi", tako da dodje ti na isto kao da je ponovo ucitavas.

Još se učim, nikako da se opustim na R4P. Imam noćne more zbog 1gb ram-a na prošlom telefonu [emoji38]

Ahahahaha, uzivaj u telefonu ;)
Nema razloga da stedis bateriju, sem ako ne juris SOT.
Baterija drzi vise nego dovoljno.Dva dana uz silno mucenje je odlicno.

I mene to zanima, nisam skontao da li je MIUI 9 najavljen za R4P, ako jeste, onda to je Nugat za R4P.

Nije mi baš logično na im MIUI ide na Redmi 3 a da preskoče R4P... Oficijalno još nema najave za R4P

Vrh Dno