Šta je novo?

Xiaomi Redmi 4, 4A, (prime, pro)

Mozes cekati, ali neces docekati...
Samo flesovanje preko mi flash-a.
Nema drugi nacin.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Dobra ova stvar sa Dual apps, dva Vibera rade sa dve SIM kartice na jednom telefonu. Nice...

Primetio sam da sa Global romom imam vise slobodne RAM memorije. Od 1.5 do 1.8Gb uvek. A sa kineskim romom je bilo od 1.1gb do 1.4gb maximalno.

Kod mene je isto global ali maksimalno imam 1.5 GB free, kada pokrenem par aplikacija padne na 1.1 - 1.2 GB

Pa sto manje slobodnog RAM-a, to bolje...Znaci da telefon drzi vise app u memoriji i brze ih otvara, ne mora stalno da ih ucitava...
Kod mene na Lineage, oko 500 mb free ;)

Tako bi trebalo, to jeste poenta Androidovog upravljanja memorijom. Samo treba da u startu uredjaj ima dovoljno RAM-a pa da sve radi kako treba. Zato sada ne treba ni kupovati ništa ispod 3GB.

Ako ne koristis FB i messenger moze i 2gb da prodje...
Mada, vecina app svakim update-om sve vise i vise jedu RAM...
Prosle godine je 2gb bilo ok, ove vec 3gb postaje neki minimum...

Baterija isto drzi, ne vidim zasto bi se trosila vise.
A moras da ubacis TWRP, pa tek onda root...
Mada mislim da moze da se odradi root i bez flesovanja TWRP-a, ali u obe varijante treba otkljucan bootloader.
Nisam nikada probao,ali imam tu ideju u glavi odavno...

A sto se tice global rom-a, mislim da neces sa njim uspeti da otkljucas...

Ako se vec zezas, odradis TWRP, ubacis Xiaomi.eu, rootujes u uzivas :D

Onda mozes da se igras, da editujes i ikonice, da ubacujes nezvanice teme i jos mnogo toga.
Mada moja preporuka za Lineage ako vec hoces da se igras :D
Sta nema root kad se stavi global rom?

Sent from my Z5

Jedno pitanje u vezi tastature (Gboard): zašto nemam opciju sinhronizacije reči, i zašto mi je dictionary prazan?

cef4194f9a2a590d6599a9e7b866c074.jpg

Na drugom telefonu (Samsung) može da se sinhronizuje...

Poslednja izmena:
Tako bi trebalo, to jeste poenta Androidovog upravljanja memorijom. Samo treba da u startu uredjaj ima dovoljno RAM-a pa da sve radi kako treba. Zato sada ne treba ni kupovati ništa ispod 3GB.
Ja za ovo prvi put čujem [emoji15]
Držim u ram memoriji samo must have aplikacije (mejl, Viber i sat). Uvek oko 1,8-1,9gb free.

A što bi ih ne bi držao u ram-u?Manje troši bateriju telefon kad ih ima već otvorene,nego kad ih pokreće ispočetka.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

To mi je baš palo na pamet sad. Nikad nisam razmišljao na tu temu jer sam uvek kuburio sa ram-om na prethodnim telefonima.

Usput jel neko primetio ogrebotine na ekranu u međuvremenu a da mu telefon nije bio sve vreme u Filip case-u ?

Stiže za koji dan silikonski case ali sam baš u dilemi da li ga koristiti bez stakla.

Prosto se iznenadim koliko ljudi ovde na it forumu misle da je bolje imati prazan nego pun ram. I cim vide da im je malo rama preostalo odmah panika...ubija se sve iz rama i pljuje fon kako guta ram. Haos. :) Meni jedina zamerka na miui je upravo ta sto ubija sve zivo iz rama u express roku. I sve sto hoces da ti drzi u ramu moras specijalno da oznacavas. A recimo odusevio sam se sa jednim lenovo tabletom koji sam dobio uz box prakticno za bagatelu...dosta slabe specifikacije i samo 1gb rama. Taj tablet mahom koriste matorci za surf i novine, a ja ponekad odigram neku igricu. I svaki put se iznenadim...mahom igram neke trkacke igrice, a imam naviku da iz aplikacije ne izlazim, baz zbog toga da bi ostala u ramu, nego samo na home dugme. Bio sam igrao i u sred trke sam izasao na home. Posle dva dana ja pokrenem igricu i meni startuje instant u sred trkre...ja se zacudio. A matorci ga uredno njakali dva dana. Svaka cast lenovu na ovome. Jos kad bi xiaomi ovo doveo u red...milina.

Ja iskreno, takodje, prvi put cujem ovakav nacin razmisljanja i ima logike. Ja licno sam bas suprotno mislio. E sad, zavisi i kako ko koristi uredjaj, da li mu je bitno da nesto nastavi ili da proces zavrsi. Ja bas zbog ovog cenim forume jer je ovo razmena misljenja(nikako ubedjivanje JA sam u pravu), tako da cu bas da malo proucim i citam po netu o ovoj tematici.

Kakva je svrha zaključavanje app u ram-u ako se aplikacija ne nalazi u autostart-u ? Zar je ne ugasi Miui kad tad kad se ugasi ekran ?

I posle mi recite da zlatni nije najlepsi :p

Prilozi

• IMG_20160101_090622.jpg
    IMG_20160101_090622.jpg
    1,005.2 KB · Pregleda: 207
Poslednja izmena:
Meni su lepi svi, nema sta. Lep je i zlatni.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Udji u neku apk gde će da se vidi crni ogavni ram na zlatnom modelu pa takve slike zakači :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Na to se naviknes, nista strasno...
Meni iskreno to ne smeta...To sam prihvatio kao normalnu stvar...
Bolje crni ram, nego plastican telefon-igracka :)

Slažem se :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Šalu na stranu, mnogo se prica o tom crnom ramu...ali nije bas to toliko strasno...
Mozda kod belog modela vise smeta, ali sta znam...valjda kada gledas svaki dan u ekran, to vise i ne primecujes, navikne se oko ;)
Ne vidim to kao neku manu zbog cega ljudi ne bi trebalo da uzimaju zlatni i beli.

Ja isto kao Loznica ne bih mogao to da gledam, nekako mi fušerski deluje.

Sent from my Redmi Note 3

Ja to tek sad primetio od kako pišete o tome [emoji38]

Ja sam skoro primetio taj crni ram. Ne smeta mi uopste. Jeste cudno kada se zagleda. Imam beli model.
Najbitnije je da fercera bez kocenja, zato sam ga i uzeo.

***, ne postoji savrsen telefon...Neku manu mora da ima... ;)
Ja uglavnom koristim B&W theme, pa se to i ne primecuje, dodje kao sastavni deo teme :)

Meni je najbitnije da uredjaj trpi sva moja maltretiranja, zato ga i kupujem. :)

Ja to nisam primetio uopšte, i baš sam se čudio o čemu se piše.
Ja iskreno to ne vidim niti sada mogu da se setim kako mi je bilo na iPhone-u, ili bilo kom drugom uređaju.
Totalno, ali tolano nebitna i zanemarljiva stvar!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno