Šta je novo?

Xiaomi Pocophone F1 (Gcam prvi post)

Od juce imam jako ozbiljan problem sa telefonom. Naime, pretrazivao sam internet i ima milion ljudi sa istim problemom. Povezan sam na WiFi i jacina signala mi je full ali imam problem sa konekcijom. Nemam pristup internetu. Bude na nekih 5 6m pa prekine na 2 3m pa opet tako u krug. Pokusavao sam da zaboravim WiFi mrezu, obrisem Cache particiju iz TWRP, radio nesto u terminal emulatoru sa persitentima ali nista nije proradilo da kazem. Do cega moze biti?

Pretpostavljam da se problem javlja na bilo kom ruteru a ne samo na tvom kućnom?

Od juce imam jako ozbiljan problem sa telefonom. Naime, pretrazivao sam internet i ima milion ljudi sa istim problemom. Povezan sam na WiFi i jacina signala mi je full ali imam problem sa konekcijom. Nemam pristup internetu. Bude na nekih 5 6m pa prekine na 2 3m pa opet tako u krug. Pokusavao sam da zaboravim WiFi mrezu, obrisem Cache particiju iz TWRP, radio nesto u terminal emulatoru sa persitentima ali nista nije proradilo da kazem. Do cega moze biti?
Imas neki DNS na ruteru? Telefonu?

Eto resio si problem ;)

Hahahahahaha ne mogu da verujem majke mi... Razmisljam, udaram glavu sta moze da bude. Krenuo da razmatram wifi antene ili nesto slicno da se nije sjebalo kad eto... Hvala puno!

Pozdrav svima
Posle skoro 3 god i nebrojeno padova uspeo sam da slomim ekran. Interesuju me iskustva, pošto sam našao da neki menjaju samo staklo ili menjati ceo ekran.
I dalje je odličan fon, ne bih ga još menjao, baterija izdrži i dalje 2 dana

Da li zna neko proceduru za iskljucivanje onog mi lock nakon flesovanja stock roma sa mi tool? Hocu da prodam telefon, pa bi da odradim factory reset da kupac ima cist rom, da ga ne pita za sifru prilokom prvog pokretanja. Telefon je perferktan, ove dve godine me je sluzio bez greske. Vratio sam ga na stock rom sa otkljucanim boot loaderom. Vreme je za prelazak na F3 :)

Izloguj se sa Mi naloga i Google naloga i posle factory reseta te neće pitati ni za šta.

Jel zna neko kako resiti ovo?

Prilozi

• 340BA01A-F413-46D3-8EB8-2CFEFD9C4CB5.jpeg
    340BA01A-F413-46D3-8EB8-2CFEFD9C4CB5.jpeg
    118.6 KB · Pregleda: 100
Pozdrav ljudi. Da li moze neko da mi preporuci servis koji radi zamenu ekrana, ali da je u Beogradu? Listao sam temu, ali najvise sto sam nasao su ljudi van Beograda. Ne mogu nigde da saljem tel, jer mi je i sluzbeni.

Ako si kupio ekran svaki servis ce ti zameniti. Ja mogu da ti zamenim za pola sata bukvalno. Sebi sam 5 ekrana vec zamenio na F1 😁

Moj se F1 zamrzao juče i ne mrda.Ne mogu da ga ugasim,samo stoji ono "MIUI' i ni makac.Ne reaguje šta god da mu radim,resetujem,ugasim.Jednog trenutka mu se ugasio ekran jer se istrošila baterija,napunio ga i opet isto.Šta da mu radim?

To se meni desilo za vikend i to baš kad sam otputovao van grada na produženi vikend.

Prvo je zabo poco launcher, zatim sam ga resetovao na silu i zabo mi je na "MIUI". Isto se ponašao i na "volume down+power off" držanje 15 sekundi.

Došao je sebi tek narednog jutra. Preko noći sam ga ostavio na punjaču i posle toga je upalio na drugu/treću.

Moj se F1 zamrzao juče i ne mrda.Ne mogu da ga ugasim,samo stoji ono "MIUI' i ni makac.Ne reaguje šta god da mu radim,resetujem,ugasim.Jednog trenutka mu se ugasio ekran jer se istrošila baterija,napunio ga i opet isto.Šta da mu radim?

Neka te neko pozove a ti drži prst kojim otključavaš telefon na senzoru za otiske. Ostavi da zvoni malo duze i postoji velika sansa da ce se odglaviti. Ukoliko to ne uspe, drzi power dugme i volume up pa kad ti se pojavi meni uradi Wipe telefona. Na ovaj nacin se gube svi podaci iz telefona.

Nakon toga imas vise opcija. Najjednostavija je promena launchera ili vracanje poco launchera na predhodnu verziju. Po meni je najbolje otkljucati bootloader i staviti custom rom (pixel expirience ima moju preporuku).

Ali ja ne mogu da ga ugasim,nema ničega,šta god da pritisnem ne reaguje.Non stop je upaljen ekran i stoji ono EMUI?

Uspeo sam prijatelju po tvojim instrukcijama.Velikooo hvala na pomoci.

Meni se takodje desilo pre neki dan, pozvao sa službenog telefona i telefon se probudio. Nakon toga clear data za POCO Launcher i za sad sve radi kako treba. Verovatno ga je neki update zeznuo.

Naravoucenije, drzite backup launcher instaliran. Ja na poslednjih nekoliko telefona koristim Nova Launcher i nemam frke ali delavalo mi se ranije da mi iskoci da Poco luncher ne radi iako se ne koristi.

Primetio sam da Poco launcher ima neke probleme od jutros. Prijatelji koji ga koriste su se žalili... Tako da ne verujem da je do telefona.

Ma zeznu neki update i naprave ljudima probleme. Neverovatno mi je kako uspeju tako da ga upropaste.

ja sam na njoj,odlicna je a izasla je i 12.6 ali ne smem da radim dirty.
na nekoj temegram grupi poco os

Doslo je vreme da se pozdravljamo. Iskreno, zadovoljan sam telefonom i dan danas, odlicno me sluzi sve osim baterije koja ne moze vise da mi izgura dan. Juce sam gledao zamenske baterije i planirao da uzmem i zamenim ali mi je danas istrcala bezobrazna ponuda za X3 pro koju nisam mogao da odbijem.

Ima li nekih promena kod vas sto se tice GCam-a koji koristite? Ja sad instalirao betu Pixel Experience Android 12 pa gledam sta i koju da ubacim.

Da li je neko od vas menjao bateriju na telefonu, a da nije došao do zvaničnog izvora, tj. fabričke baterije?

Vidim da ima neka mršava ponuda na Aliexpress-u za BM4E baterije, 7.73€ cena baterije i cena slanja 14.13€~17€ u zavisnosti od ponude. Ima nešto i na ebay-u medjunarodnom ali ne znam kakvog su kvaliteta baterije pošto niko nema opisanih iskustva, mada mislim da su isti/slični prodavci kao sa Ali-a.

Vidim i da su popularne izmene tj. modifikovane baterije, kupe baterije drugog proizvođača npr. Asus 5000mAh bateriju oznake C11P1706 ili baterije namenjene za Samsung M20/M21/M31 6000mAh kapaciteta oznaka EB-BM207ABY, i da zamene štampane ploče kontrolera originalne baterije, i da to onda funkcioniše.

Moja originalna baterija preko AccuBattery trenutno ocitava 66% zdravlja, procenjeni kapacitet 2.653 mAh na 30 punjenja sa 1450% punjenja za ukupno 38470 mAh, dok za punjenje za Battery capacity estimate tvrdi 2318,8 mAh kapaciteta.

Mislim da ti je najbolje da u ovlascenom servisu MESC zamenis bateriju koja kosta 2300 din i original je...

Prilozi

• Screenshot_2022-02-10-00-21-32-297_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-02-10-00-21-32-297_com.android.chrome.jpg
    147.3 KB · Pregleda: 37
Mislio sam da proverim danas ovo, ali nikako nisam stigao, tako da cu sutra da uradim. Hvala svakako!

Nazad
Vrh Dno