Šta je novo?

Xiaomi Pocophone F1 (Gcam prvi post)

Sad sam malo iščitao temu i vidim da iz MESC-a nisu velikodušni pri servisiranju ukoliko uređaj nije kupljen u zvaničnoj prodaji kod nas (barem situacija od pre godinu i po dana), što to moj nije, nego je kupljen sa KP. Čekam sutra odgovor na mejl, pa da vidim da li će zahtevati serijski broj, ili šta već.

Mislim da je neko pisao da su ukinuli to i da moze bilo koji tel... Javi sta si uradio i koja je cena...

@TsarOfZanzibar Neradni je dan i danas za mnoge, tako da sigurno im ne ide u prilog da plaćaju radnike prekovremeno. Zovi ih sutra.

@zezam krizu, jesi uspeo da ih kontaktiraš. Ja ih malo pre zvao, svira muzika i onda izbaci poziv...
Evo sad sam se vratio sa NBG-a, popio vrata. Ne rade i danas, juče sam zvao telefonom i takođe su nisu javili.
Više ne možeš da ispratiš koji privatnik radi a koji ne za praznike ako ne objave info na sajtu...

2 puta sam ih zvao danas, svira muzika, pa onda obaveštenje da su svi operateri zauzeti i da je vreme čekanja duže od tri min. ko da su mts u vreme kvarova, pa onda izbaci poziv...

Jel ima nešto novo interesantno od rom-ova, već duže vreme sam na MiRoom 20.7.9 pa reko da promenim :)

Danas sam predao telefon u MESC-u, interesantan podatak, kao datum prodaje stoji datum 04.01.2019., iako sam ga kupio putem KP, ne mogu da se setim kada tacno.
Radnica mi je prvo rekla pri predaji telefona da zavisi od toga koji su delovi na stanju, pa ce moci da zamene, ja sam joj preneo da sam se ranije cuo putem mejla i da su imali delove na stanju. Rekao sam da promene bateriju i zadnji masku/poklopac, kako to sad vec zovu...

Kasnije sam u toku dana prosledio mejl na raniji odgovor da sam predao telefon i zamolio da ukoliko je moguce da ne vracaju telefon na fabricka i brisu podatke. Kasnije mi stize odgovor od njihovog zaposlenog da je obavestio kolege o mom zahtevu. Videcemo. Greota da se ponovo bakcem sa otkljucavanjem bootloader-a i instalacijom PE12 ako vrate sve na MIUI.

EDIT: A evo stvarno 04.01.2019. https://forum.benchmark.rs/threads/xiaomi-pocophone-f1-gcam-prvi-post.430864/page-140#post-5704138

Jel i dalje 2300? I ja bih menjao skorije.

Takodje, koji je najnoviji xiaomi EU rom? Ima li 13ica neka da valja, ili sta? Skroz sam ispao iz stosa.

Probaj MiRoom,meni je odličan,koristim ga jedno 2 godine,nikakav problem.

Juče su me zvali iz MESC-a i potvrdili da mogu da zamene bateriju i poklopac, ukupna cena 4050 dinara (baterija 2300, poklopac baterije/zadnje maske 1750 dinara). Potvrdio sam da prihvatam ponudu, kasnije pred kraj njihovog radnog vremena mi je stigao SMS da mi je telefon spreman za preuzimanje.

Danas preuzeo. Javljam narednih dana kako me služi nova baterija, ispratiću kroz AccuBattery, stara javljala 66% dizajniranog kapaciteta.

Prilozi

• pocophone zamenjeno.jpg
    pocophone zamenjeno.jpg
    244.7 KB · Pregleda: 76
Hvala na potvrdi, ja se razmisljam da li da 64GB uzmem i zamenim bateriju, koristio se skoro svakodnevno do pre avgusta prosle godine, to mu dodje neke 3 godine (nisam preterano tezak korisnik, ali je bilo dana kad je islo po 2 ciklusa dnevno, ne puno doduse), a i generalno performanse zimi na hladnoci su bolje kad telefonu radi dobro baterija. Da sam na 128GB pa i da uzmem, ovako sad se razmisljam kao budala, nije neka cena a mislim da kad prodju kroz te zalihe da vise nigde nece moci da se zameni, tako da je ovo jedina sansa da ko bas voli telefon osigura jos 3-4 godine s njim.

Moj Poko i dalje izgura ceo dan baterije oko 5h sot-a nakon 3 godine i radi kao zmaj jedino sto sam ga izgruvao sa svih strana ..
Pre neki dan uzeh Realme gt neo 2, al i dalje koristim poko pomalo navikao sam se na njega, a ni jedan fon nisam koristio tako dugo 😁

Dobra je, ceo dan lagano i vise, mada mi je jedan dan nesto pojelo bas dosta baterije, al se unormalilo 😁

Dosadašnja očitavanja nove baterije.

Trenutno ne primećujem preteranu raziku u trajanju sa novom, ali to je verovatno zato što mi Google servisi u pozadini "jedu" bateriju, tako da čekam prvom prilikom da instaliram najnoviju verziju Pixel Experience 12, pa će onda to da slegne.

Prilozi

• Screenshot_20220308-112544_AccuBattery.png
    Screenshot_20220308-112544_AccuBattery.png
    375.2 KB · Pregleda: 47
  • Screenshot_20220308-113102_Подешавања.png
    Screenshot_20220308-113102_Подешавања.png
    554.3 KB · Pregleda: 49
Nisu ga vraćali na fabrička podešavanja, prosledio sam bio mejl da to ne rade ukoliko je moguće.

U MESC-u nemaju više baterija.
Zvao sam na par mesta gde prodaju opremu i cena je 20e. Koliko vidim zamena lako moze da se odradi, inace u servisima za to traže 10e.

Popizdeh... ispao mi telefon na kamencic i naprslo
Kako se krecu zamene ekrana? Touch je dobar, sve radi kako treba

IMG-4ff5e259a1bf8da43cd0ca2eac712d80-V.jpg

20-25$ ekran na aliju. Zameniš sam za 5-10 min. U servisu ispod 50-70e neće da menjaju ekran. Mislim da se to ne isplati.

50-70e sa njihovim ekranom. Hoce da menjaju za 20e. Ali da znas da ti zamenski ne valjaju nista, pucaju na prvi pad.
Ja sam menjao 5x na svom, trajali su mi izmedju 3 i 9 dana 😬
Na kraju sam zamenio ekran i stavio ga na policu, uzeo sam drugi fon. Bilo mi jeftinije tako.
Najtoplija preporuka je da koristis fon tako i da ne menjas nista dok radi. Kad ti natrci neki fon povoljno menjaj ga.

@Vladimir2101 u današnje vreme velika većina telefona ima integrisan tač unutar ekrana, tako da ti je oštećeno samo staklo. Zamena stakla se naravno vrši odvajanjem UV lepka (postepenim blagim zagrevanjem i skidanjem) pa njegovim ponovnim nanošenjem. Bez odgovarajućeg pristupa i alata na kraju može i sam ekran da se ošteti. S obzirom na to da kod tebe lom stakla nije u sitne delove, proces je kraći.

I sama zamena stakla izađe oko 2000-2500 din. Samo je pitanje gde naći dobro staklo.

Kurajber ispratio sam tvoju muku još tad kad se sve to dešavalo, zaboravih to.
Izgleda mi se ne isplati onda da menjam ako sve ostane funkcionalno. Žao mi samo telefon 4 godine bez packe i radi i dalje savršeno i zeznem mu ekran, ******.
Okej ljudi... Hvala!

Nađi neki neispravan sa ispravnim i celim ekranom na oglasima pa prepakuj (ako ima takvih uopšte).

Nazad
Vrh Dno