Šta je novo?

Xiaomi Mi5

Stigao mi je mi5 iz Kine i imam kineski rom. Koja mi je trenutno najbolja kombinacija da stavim?

Bez razmisljanja otkljucaj bootloader i ubaci oficijalni global ROM. Dakle telefon leti, mnogo je lep i koristan dizajn, a sta reci kada bez problema izdrzi 5-6 sati SOT. Pri cemu u toku dana bude oko 2 sata razgovora, malo igrica i aplikacija.

Pogledaj tutorijal koji je Kidence napravio ovde na forumu a koji pokriva otključavanje bootloader-a pošto je to prvi korak koji moraš da uradiš pre flešovanja drugog ROM-a. Gledaj da apliciraš za dozvolu za otključavanje što pre jer se čeka.

Ja bih ti takođe savetovao da u obzir pored Xiaomi Global ROM-a u obzir uzmeš i Stable Xiaomi.eu (trenutna verzija je 8.0.8.0). Generalno su vrlo slični, ali par stvari koje nekima prave probleme na Global ROM-u je rešeno na .eu ROM-u (doubletap to wake up, nemogućnost promene default aplikacija i slično).

Koliko interne memorije, 32GB ili 64GB? Jeli prihvaća C10 vanjsku sd karticu ili treba imat novi U3 standard?

@Richard8 Jel mozes da nam kazes da li si i koliko platio carinu i PDV?

Mi-5s-leaked-image.jpg

Mi5s. Ovo oni nazivaju čitač otiska ispod stakla ,lol :)

Izašli Mi5s i Mi5s Plus:

Highlights of Mi 5s
5.15" Display with 600 Nits brightness, 94.4% NTSC
3200 mAh battery
13MP Sony IMX 378
Snapdragon 821 Processor clocked at 2.15GHz Quick Charge 3.0
Ultrasonic fingerprint scanner
NFC
LPDDR 4, UFS 2.0
USB type C
3D Glass Body for 3GB+ 64GB variant, 3D Ceramic Body for 4GB+128GB variant
3GB+ 64GB variant priced at ¥1999 ($299)/ 4GB+128GB variant priced at¥2299 ($345)

Highlights of Mi 5s Plus
5.7" Display, 2.5D Curved Glass, 94% NTSC
Sony 13MP + 13 MP Dual Rear Camera
3800 mAh battery
Snapdragon 821 Processor 2.15GHz , Quick Charge 3.0
Metal brushed body
NFC
USB Type C
LPDDR 4, UFS 2.0
4GB RAM + 64GB ROM / 6GB RAM+ 128 GB ROM
4GB+64GB variant priced @¥2299 ($344) / 6GB+128GB variant priced @¥2599 ($389)

150438mnueedxmbsbm6nxo.jpeg.thumb.jpg

155229qqqqex2ssftccsy8.jpeg.thumb.jpg

161831ymjqm4xjbctmxcrc.jpeg.thumb.jpg

Smesna cena, ako ne budu imali nekih hardverskih problema ovo ce biti odlicna kupovina, kamera obecava jako, jos kada bi imao hdr+ ...

Koliko ogavan izgleda sprijeda Mi5 u odnosu na Mi5S... Onaj čitač otiska...

na geekbuyingu ima presell...Xiaomi Mi5s 3gb 64gb 350e, 4gb 128gb 420...mi5s plus 4gb 64gb 400e, 6gb 128 gb 480e

Kako ste zadovoljni mi5-icom? Gledam reviewe po youtube, svi su mi nekako smoreni i neodusevljeni... Vidim da ima za oko 300-320e na Kp, hoce drugar dual sim telefon za te pare, a nista drugo mi ne pada na pamet, a da valja...

Ja sam prezadovoljan. Posle SG Note 2 i HTC One E9+ ovaj telefon mi je u svemu (sem po veličini, ne i kvalitetu ekrana) miljama bolji. Ekstremno je brz u rutinskim operacijama, odličan je sa baterijom i pregura mi svaki dan bez problema ma šta mu radio. Ekran se dobro vidi i na jakom dnevnom svetlu kad se jače odvrne brightness. Sa dva SIMa i Second Space funkcijom imam Viber i na službenom i na privatnom broju u isto vreme... A update EU ROM-a sa sitnim poboljšanjima stiže svake nedelje...

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja sam prezadovoljan. Posle SG Note 2 i HTC One E9+ ovaj telefon mi je u svemu (sem po veličini, ne i kvalitetu ekrana) miljama bolji. Ekstremno je brz u rutinskim operacijama, odličan je sa baterijom i pregura mi svaki dan bez problema ma šta mu radio. Ekran se dobro vidi i na jakom dnevnom svetlu kad se jače odvrne brightness. Sa dva SIMa i Second Space funkcijom imam Viber i na službenom i na privatnom broju u isto vreme... A update EU ROM-a sa sitnim poboljšanjima stiže svake nedelje...

Sent from my MI 5 using Tapatalk
Sta je to second space? Pošto na playstore-u ne mogu da nađem?

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Sta je to second space? Pošto na playstore-u ne mogu da nađem?

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Mislim da je mislio na Parallel Space. Aplikacija koja omogućava korišćenje dva naloga na Viber, WhatsApp i slično, u isto vreme.

Ima li neka prodavnica na aliju sa garancijom, ako mi crkne ploca da vratim i oni mene novi ili taj popravljeni?

Sent from my ZUK Z2131 using Tapatalk

steta sto je ovako mrtva tema.,...dal je zbog mi5 ili ?
:D
ja biK preshao sa n5x na mi5 jer je sada SAMO 280ojra :)

Retko ko ga ima ovde,ali na 4pda kažu da je ovo pandan g4ci po crkavanju ploča.Po meni je sad najbolja kupovina LeEco Le Max 2.Izbačen je i source code,tako da će biti podrške na xda.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Retko ko ga ima ovde,ali na 4pda kažu da je ovo pandan g4ci po crkavanju ploča.Po meni je sad najbolja kupovina LeEco Le Max 2.Izbačen je i source code,tako da će biti podrške na xda.

a mi5s?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Kad mu padne cena na oko ~250€ (da se naruči u Eu) i kad dobije neki cm ili aosp based rom,biće best-buy jer će tad da bude pixel za siromašne [emoji2]

Vrh Dno