Što neko gore reče, MIUI je imao smisla u doba GB. danas je prevaziđen. Zbog načina implementacije, veliki deo onoga što je razvijeno u AOSP od 4.4 do danas nije moguće imati u MIUI-ju. MIUI ima svoja rešenja, koja su tada bila extra upotrebljiva al na drugoj strani je baš, baš dosta rađeno na peglanju i unapređenju AOSP da ja lično danas sam u situaciji da na tabletu Nexus 9 ima fabrički rom koji nije čak ni rutovan. CM nikada nije napravio toliki otklon od AOSP tako da im je bilo relativno lako da prigrle sve dobro u razvoju androida i da samo rade nadogranju opcija koje im se čine korisnim. U doba 4.4 npr. dialer je na androidu (i na CM-u) bio apsolutno neupotrebljiv. Nije bilo T9, buđavi interface za azuriranje kontakata...tada je rešenje koje je nudio MIUI bilo WOW. al' dialer na MIUI se od tog doba nije pomerio (i dalje je solidan ruku na srce) a onaj na AOSP nije moguće prepoznati i meni je prijemčljiviji danas od onoga što nudi MIUI. Nekad AOSP nije imao native podršku za dve SIM kartice, IR blaster i slična ****** al' danas to sve radi bez greške.
pool-down notification menu, permissions, floating apps, LMT bez kojeg ne koristim niti jedan uređaj na MIUI jednostavno nije moguće napraviti da radi kako treba...u security mu dodelim sve dozvole koje traži, štikliram u Accessibility šta treba, zaključam ga u recent apps i posle dan-dva, jednostavno prestane da radi i mora postupak da se ponovi od početka
Ženin Redmi 3 (i pre toga THL T6Pro sa MIUI 6) je mesecima rado na način da FB messenger i Viber nemaju notifikacije u notification bar-u, i nemaju floating pop up, nego čuješ notification sound, pa onda uđeš u jednu/drugu aplikaciju da vidiš koja je nova poruka došla. permission manager u play store i onaj u MIUI ne sarađuju tako da dođeš u situaciju da te aplikacija nikada ne pita da joj dodeliš prava da uradi nešto što bi inače trebala da uradi
pre dva dana bio na putu i u nekom momentu skontam da je MIUI ubio navigaciju i da moram da je ponovo aktiviram
...sve bolje radi u CM
Ima MIUI i dalje dobrih stvari (lite mode koji sam namestio babi na njenom Note2 je nenad****v za starije ljude koji nisu vični tehnici a žele viber, skype i messenger). Moja žena je više nego sadovoljna sa svojim telefonom (Redmi 3) i nema predstavu zbog čega se ja tu nešto nerviram što neke stvari ne rade onako kako očekujem.
Ja sam lično prelomio da bi pazario telefon onog momenta kad sam video da postoji zvanični CM za njega.