Šta je novo?

Xiaomi Mi5

mt i letenje nisu isto.

Sent from my Nexus 5X

Ko koristi po 10 aplikacija i pritom ima toliko instalirano naravno da ce sve da leti .... zato se i nekima cini da je sve na tim telefonima bajno.

Koliko APA toliko MUZIKE.

Pogotovo sto moje iskustvo sa miuiem i nije bas sjajno. Znam kada sam probao na nexus 5 miui nisam mogao da izdrzim pola dana koliko je lose. Mislim nista njemu ovako nije falilo sto je na nexus 5 ali sam miui mi nikako nije legao. Nekako tamo u GB eri mi je to i imalo smisla danas ne.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
sto bi neko koristio miui na nexusu (LG?)

Sent from my mobile

Ne verujem da lates ide preko naše carine :)

Ne isplati se beli ,ružan je od napred. A kada se već uzima beli ja bih lično čekao verziju 4gb/32gb jer je xiaomi očajan sa mt ,3gb mi ne uliva poverenje.

P.s. postoji tema za mi5s ;)

sto beli ima I crni sada

Crnom se ne vide ivice oko displeja.

Ko koristi po 10 aplikacija i pritom ima toliko instalirano naravno da ce sve da leti .... zato se i nekima cini da je sve na tim telefonima bajno.

Koliko APA toliko MUZIKE.

a ko ima vise od 15, ne kontam sta ce mu mob, bolje komp.Da je xiaomi djubre kakvog ga ti/vi nazivate, ne bi bio no 1 u kini, de su jos 10000000000000 look alike

jel neko probao Cyanogenmod? Nije tolko hrđav MIUI al' navika me vuče prema AOSP

Samo da vam rečem da je greota držati MIUI na ovom čudu duže od vremena potrebnog za instalaciju TWRP, CM i gapps

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Što neko gore reče, MIUI je imao smisla u doba GB. danas je prevaziđen. Zbog načina implementacije, veliki deo onoga što je razvijeno u AOSP od 4.4 do danas nije moguće imati u MIUI-ju. MIUI ima svoja rešenja, koja su tada bila extra upotrebljiva al na drugoj strani je baš, baš dosta rađeno na peglanju i unapređenju AOSP da ja lično danas sam u situaciji da na tabletu Nexus 9 ima fabrički rom koji nije čak ni rutovan. CM nikada nije napravio toliki otklon od AOSP tako da im je bilo relativno lako da prigrle sve dobro u razvoju androida i da samo rade nadogranju opcija koje im se čine korisnim. U doba 4.4 npr. dialer je na androidu (i na CM-u) bio apsolutno neupotrebljiv. Nije bilo T9, buđavi interface za azuriranje kontakata...tada je rešenje koje je nudio MIUI bilo WOW. al' dialer na MIUI se od tog doba nije pomerio (i dalje je solidan ruku na srce) a onaj na AOSP nije moguće prepoznati i meni je prijemčljiviji danas od onoga što nudi MIUI. Nekad AOSP nije imao native podršku za dve SIM kartice, IR blaster i slična ****** al' danas to sve radi bez greške.

pool-down notification menu, permissions, floating apps, LMT bez kojeg ne koristim niti jedan uređaj na MIUI jednostavno nije moguće napraviti da radi kako treba...u security mu dodelim sve dozvole koje traži, štikliram u Accessibility šta treba, zaključam ga u recent apps i posle dan-dva, jednostavno prestane da radi i mora postupak da se ponovi od početka

Ženin Redmi 3 (i pre toga THL T6Pro sa MIUI 6) je mesecima rado na način da FB messenger i Viber nemaju notifikacije u notification bar-u, i nemaju floating pop up, nego čuješ notification sound, pa onda uđeš u jednu/drugu aplikaciju da vidiš koja je nova poruka došla. permission manager u play store i onaj u MIUI ne sarađuju tako da dođeš u situaciju da te aplikacija nikada ne pita da joj dodeliš prava da uradi nešto što bi inače trebala da uradi

pre dva dana bio na putu i u nekom momentu skontam da je MIUI ubio navigaciju i da moram da je ponovo aktiviram

...sve bolje radi u CM

Ima MIUI i dalje dobrih stvari (lite mode koji sam namestio babi na njenom Note2 je nenad****v za starije ljude koji nisu vični tehnici a žele viber, skype i messenger). Moja žena je više nego sadovoljna sa svojim telefonom (Redmi 3) i nema predstavu zbog čega se ja tu nešto nerviram što neke stvari ne rade onako kako očekujem.

Ja sam lično prelomio da bi pazario telefon onog momenta kad sam video da postoji zvanični CM za njega.

Kako su odradili oficijelni cm kada xiaomi nije pustio kernel source za mi5 ? Taj rom mora da ima neke bugove

Poslednja izmena:
Hmmm. To 6.0.1 osnova ?
Zbunio sam se jer sam čitao na xda neku temu gde još uvek jure source :)

Pa sada je jedina mana mi5 lte800 i pot crkavanje ploče .
Ako se to zanemari dosta dobar mob.

ko koristi lte800? telenor kolko sam proveravao koristi lte 1800 - to je ono što meni treba, nisam gledao dalje.

Što je najgore od svega baš Telenor koristi najviše lte800..

uploadfromtaptalk1479993380045.jpg

Izvor RATEL

Ja imam drugu karticu Telenor internet i nemam nekih problema sa Redmi Note 3 Pro mada kada prebacim na prvu MTS karticu, imam osećaj da mi internet radi za nijansu bolje. I opet sam uzeo telefon Xiaomi bez 800...

Duško
Možeš li da zavrtiš antutu na tom cm ? Osakaćena verzija 32gb ?

Duško
Možeš li da zavrtiš antutu na tom cm ? Osakaćena verzija 32gb ?

bd1bf901b5beb255bdb3a9f0955d6060.jpg

Koliko je ozbiljan problem sa pucanjem ploce na ovom mob? Pala mu je cene koliko je uopste pametno uzeti ga? Verovatno bzv pitanje i subjektivno ali ajde da pitam :)
Ili mozda uzeti ZTE nubia Z11 mini S slabiji procesor ali deluje nekako kao sigurnija kupovina :)

Evo malo baterija na CM13. Subjektivni utisak da se bolje drži od bivšeg LG G2

0a7039416e093a004ea7f7cd43651a04.jpg
c5a6c9f937bd0a08abf86ddb58dfacbd.jpg
8f31d71d765fb6b18dd394169e5c142e.jpg

Koliko je ozbiljan problem sa pucanjem ploce na ovom mob? Pala mu je cene koliko je uopste pametno uzeti ga? Verovatno bzv pitanje i subjektivno ali ajde da pitam :)
Ili mozda uzeti ZTE nubia Z11 mini S slabiji procesor ali deluje nekako kao sigurnija kupovina :)
Koliko sam na 4pda vidio od 1000 kupljenih na njihovom forumu svaki cetvrti je imao neki problem, a svakom osmom je prpblem bila ploca...

Da . Ploča ,senzor za otisak ili displej. To su glavne mane

zato sam otisao ipak na rn4 od 3gige :) i sve jauchem od zadovoljstva.

Mi5 beli rekordno jeftin na Aliju. 217$ :)
Moguće da vredi i rizikovati na tu cenu ,ako rikne ploča *** :)

Da nije svaki četvri feleričan bio bi best buy [emoji5]

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Istina ,velika šteta :)
Mada polako ali sigurno i 5s cena ide dole.. mada se meni više sviđa mi5 zbog gg ekrana. ***

5s u kini ravno 250 evra,a na ekran folija ili staklo i nema brige [emoji5]

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ne mogu nikada na staklo da stavljam folije.. totalno mi pokvari osećaj pri korišćenju moba . :)

Zato čekam da vidim da li će se jerry smilovati i odraditi test sa 5s :)

Nazad
Vrh Dno