Šta je novo?

Xiaomi Mi5

Ja sam danas uzeo telefon. Utisci za sada pozitivni. Ne sviđa mi se samo što je izrada na fazon s7 - preferiram nešto kao a5 ili iphone, pošto mi ovo deluje jeftinije u ruci i klizavo je mnogo. Da napomenem kao što sam napisao da mi s7 isto tako deluje jeftino u poređenju sa jeftinijim a5.
Što se tiče rada samog telefona - mogu reći da sam prijatno iznenađen - neće mi zameniti iphone, ali definitivno pored nečeg ovakvog mislim da je suludo kupovati pojedine telefone kojima cena naspram ovoga deluje naduvana. Za sada svako ko hoće dobar android ovo je topla preporuka.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Iphone 7 ili s7 edge? [emoji4]
Odnosilo se na Android. iOS je priča za sebe. I mislim da s7 ima naduvanu cenu ali sam prevashodno mislio na Samsung i ostale telefone u cenovnom rangu MI5 koji su realno skoro kante za te pare.

Za dobar osećaj u ruci si ipak trebao uzeti 5S

Kakav je multitasking?Jel se ne desava da ne stizu notifikacije na vreme?

Pravo da ti kazem samo sam stavio tapatalk i insta da isprobam. Stizale su notifikacije koliko znam ali sam ih pogasio da mi ne stizu duple na oba fona.
Multitasking je android - ne znam kako drugacije da ga definisem - nekad ok, nekad ne bas sjajan. Uglavnom sada sa malo apps ne ucitava gotovo nista ponovo, ali nekad dugme za multitasking stvori delay - tj dok otvori listu appova prodje neko vreme (retko ali desava se).

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Hvala,,,aj ako stignes ovih dana okaci neku dnevnu fotku.

Obzirom da moram u 5 ujutro ustati da zurim da fotkam krstenje (iako imam posla preko glave), i da cu citavo vreme biti u trci, sumnjam da ce mi biti nesto do fotkanja (posto onda moram sve lepo prebaciti na komp i ul original fileove), ali ne iskljucujem tu mogucnost, ali opet najverovatnije nista pre utorka, srede.
Ono sto mogu odmah da ti kazem u poredjenju sa iPhone 6 je par stvari:
1) fotke su software-ski preostrene (ne puno ali oseti se)
2) malo je cudan color cast (iphone 6 daje prirodnije svetlo)
3) dinamika mi deluje losije na prvi pogled - senke su mracnije, pa teze mozes izvuci detalje iz tamnijih delova
2 i 3 su moguce softwareski problemi.

Ima jos jedan problem u stock app (probacu neki drugi app kad stignem), a to je da ako odaberes manuelni mod i krenes sam da podesis i ISO i exposure live view ti ne pokazuje kako ce fotka izgledati vec kako bi on fotkao na auto. Iako ja mogu solidno napamet da procenim iso i exposure to je jako losa stvar za manual camera opciju...

Front facing kamera - iznenadjujuce ok - iphone je malo koza zuckasta, ovde je nekako isprana (iako je iskljucen beauty mode) boja. Ono sto sam primetio je da mi5 zna nekad malo preeksponirati moje lice pa ispadnem skoro beo, ali na blizinu fotka deluje detaljnija, a ako totalno ispruzim ruku onda kao da ne fokusira dobro (dok ip fokusira ok). Mozda je bio problem to na daljinu sto je bilo dosta lose svetlo.
Dinamika prednje - moracu da proverim posto ne eksponiraju ni priblizno... Takodje prednja kamera malo preteruje sa ostrenjem fotke software-ski.

Ostrenje mozes da podesis u setingsima kamere.

Prednja kamera je dobra jer je u sustini "ultra pixel " fazon. Slicna zadnjoj kameri na m8

Sto se tice manual podesavanja moguce je da je na jos modela tako za live view.Isto je meni na P9 Lite,odaberem recimo neki ISO i SS ali kad uslikam slika bude svetlija nego kako ju je prikazivao pre okidanja.
Sto se tice higlightsa,jedino da probas cesce da koristis HDR.

Mali update.
Danas oko 3 sata SOT sa 100 na 24% baterije. Par još zapažanja - kamera prednja je dobra u low light ali se dešava da preeksponira scenu. Zadnja u odnosu na iP6 kao da prikupi manje svetlosti u low light.
Probao i zvuk na slušalice i primetio sam sledeće - izlazna snaga je manja nego na iP6 - max volume je kao negde 75% na iP6, ali na iP6 je 100 skoro duplo glasnije od oko 75, tako da je razlika poprilična. Visokotonci deluju distortovano, srednjetonci malo muljavo (ali baš za nijansu), bass još treba dobro da poslušam dok procenim. Testirao sam sa steelseries flux in-ear I sa steelseries siberia 200. Dobra vest je da 95% ljudi ne bi primetilo stavke (sem glasnoće) koje sam naveo.

Gsm arena kaze gg4, neko ovde rece gg3 a meni se cini da vec ima mikro ogrebotine a stajao u dzepu...

Mali update.
Danas oko 3 sata SOT sa 100 na 24% baterije. Par još zapažanja - kamera prednja je dobra u low light ali se dešava da preeksponira scenu. Zadnja u odnosu na iP6 kao da prikupi manje svetlosti u low light.
Probao i zvuk na slušalice i primetio sam sledeće - izlazna snaga je manja nego na iP6 - max volume je kao negde 75% na iP6, ali na iP6 je 100 skoro duplo glasnije od oko 75, tako da je razlika poprilična. Visokotonci deluju distortovano, srednjetonci malo muljavo (ali baš za nijansu), bass još treba dobro da poslušam dok procenim. Testirao sam sa steelseries flux in-ear I sa steelseries siberia 200. Dobra vest je da 95% ljudi ne bi primetilo stavke (sem glasnoće) koje sam naveo.

Jesi probao manuelna podesavanja za low light?Automatikda preeksponira na mnogim uredjajima.

Xperia Z2

Da se zezam sa manuelnim podešavanjima na telefonu da bi kada je malo slabije svetlo za snapshot? Da mi je jedina kamera uz mene možda bi, ali sa prednjom za selfi nikako. Uostalom ona ni nema manuelna podešavanja.

Auu sorry ja prevideh da si pisao za prednju kameru.Ma kakva podesavanja za prednju,ko je sisa :)

Jel samo ja imam problem ili prednja kamera nema auto fokus - i ako stavim face detection auto focus I tap to auto focus ona je uvek fokusirana nekih 30-ak cm od nje. Ako je probam da fokusiram na nešto dalje ili odaljim lice čak i ako prikazuje da fokusira tu ona ustvari ne fokusira.

Koja prednja kamera ima autofokus ? Jedino na htc10 od poznatijih .

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Onda je zbog veličine senzora kod ove baš izraženo da je van fokusa... Šteta...

Edit malo je zbunjujuće što u opcijama kada je u frontcam postoji opcija za face detection za AF.

Poslednja izmena:
Koji app da instaliram da bih video šta mi radi keep awake I drainuje bateriju. Vidim da je GPS stalno on u bateriji iako je ugašen...

Better battery stats sa xda ali treba root.
Opet drain a? [emoji23]

Opet. I to sa insta, fb, speedtest, slack i mozda jos 1 app. Bukvalno udjem u Android os u bateriji i nema sleep skoro ni minut... Budan citavo vreme, a baterija lepo 5-10% na sat ide samo na dole iako ga ne koristim... Sad sam bacio i update. Root necu da radim za sad. Zar nema u samom MIUI nigde da se vidi to?

Settings/aditional settings/location/location reporting stavi na off.

Tvoj problem najcesce restart telefona resava.
To kada krene Android OS da divlja, neka app ostane zaglavljena i tel ne ide u deep sleep.
Restart i vidi stanje onda.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Ne bi smelo da ima veze sa lokacijama to, ko zna šta se zaglavilo u pozadini

Itekako može da ima veze s lokacijama.
Location reporting često zna da napravi žestok drain,brdo slučajeva bilo upravo ovde na forumu

Zna da utiče na bateriju naravno, ali da posisa 5-10%/h, to verovatno nisu lokacije..

Nazad
Vrh Dno