Šta je novo?

Xiaomi Mi5

Ma daj, nemoj da rizikujes bez potrebe. Uzmi nesto provereno.

Sent from my SM-N920K using Tapatalk

Jel je crkavala ploča nekome na forumu? Trebam za devojku da iskopam neki telefon, nekako mi mi5 deluje kao trenutni best buy u tom cenovnom rangu a da ima manje dijagonale... Jedino ta ploča...

Otvori temu u odgovarajućem delu foruma, stavi cenu, pa ćeš i najbolje odgovore dobiti [emoji4]

iP7

Jel je crkavala ploča nekome na forumu? Trebam za devojku da iskopam neki telefon, nekako mi mi5 deluje kao trenutni best buy u tom cenovnom rangu a da ima manje dijagonale... Jedino ta ploča...
To rujama crkava, skontao sam da ga koriste na minus 50 pa onda crkava..

Sent from my MI 5 using Tapatalk

To je veoma realna priča :)
Ali opet umiru mi5 ali ne i Redmi serija .. što je čudno

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

A mozda je jednostavno osjetljivije, a i ovo pozadi na mi5 nije staklo, nego neka plastika cini mi se, tako da sigurno i mnogo lakse "probija" hladnoca. Ko ce ga znati :)

Ne bih rekao da je plastika ni po osećaju, a ni po snimcima gde su ga lomili... Elem, izašao update
d5680ea9bb0ba2e8b6d95c55a7983034.jpg

moze li par vlasnika da napise ovde koji im je displej na mi5? lg,sharp ili jdi ? citam nesto ruje se zale na sharp(poslednjih 30ak strana svi se zale na displej) ali google translate mi ne pomaze ,ne mogu da skapiram o cemu se radi. :(
proizvodjaca mozete da vidite kada vise puta kliknete na kernel version u options

moze li par vlasnika da napise ovde koji im je displej na mi5? lg,sharp ili jdi ? citam nesto ruje se zale na sharp(poslednjih 30ak strana svi se zale na displej) ali google translate mi ne pomaze ,ne mogu da skapiram o cemu se radi. :(
proizvodjaca mozete da vidite kada vise puta kliknete na kernel version u options

Druze moj, ostavi se Ruja, nisu oni reper ni za lipov Q. Ovde ljudi koji imaju Mi5 ili Mi5s, ni na sta se ne zale. Ne zamaraju se telefonima, na taj nacin.
Njih ima 500m, pa je normalno da se nadje neko da mu nesto fali na -50, i to ne samo na telefonu, vec i u glavi!
Jedna je cinjenica:
Mi5 i Mi5s su odlicni telefoni, ali odlicni!!!
Meni licno na trenutni prelazak sa iPhone-a, samo ovakav telefon je dolazio u obzir, plus, eventualno Oneplus, LeEcco... Nikako Samsung, Htc, Huawei, LG, Sony...

in the fact of the matter is that the area that Sharpe that skiing that Yapaniyas same. Only problem is the owners Sharpe. And if you really want to understand the issue, it would have learned that you have touch around the perimeter does not work in 90% of cases.

koliko sam skapirao coskovi slabije primaju komande na sharpu ili samo donji deo displeja. moze da se proveri i preko onog ugradjenog testa za hw u samom miui.

p.s. @zoki
ma mi5 ima najvise bagova od svih tih kineza ,cak mnogo popularniji mobovi kod rusa (redmi linija) nemaju ni upola bagova kao mi5.
stvarno nije ni cudno sto xiaomi polako usporava, mada to ne znaci da mozda necu uzeti mi5 ,rizik od 30.000 din. pakao :)

Imaš dosta klipova na YouTube gde zeza doljni deo ekrana... Ne bih rizikovao da sam na tvom mestu... [emoji4]

@Loznica Koliko primetih, problemi su uglavnom u vezi sa Mi 5, a ne sa Mi 5s verzijom. Iz kog razloga toliko naginješ ka Mi 5 modelu? Ja zato razmišljam o 5s.

pa rekao sam.. mnogo mi je lepsi mi5 od mi5s. plus bolje radi senzor za otisak, ima gg na displeju a o podrsci kada me smori miui da ne pricam. bukvalno u sitna crevca mozes da ga namestis :)
mogu da uzmem mi5s ali sam onda vezan za miui ili eventualno neki sakati rom od nekog indusa/kineza od 15god.

edit
evo gde baguje sharp.

[youtube]nAxsJxx_U08[/youtube]

bio sam upravu da je donji deo ekrana :)

Poslednja izmena:
Senzor je meni na 5s, savrsen, brz, precizan, zaista ne znam da li je to do modela, roma ili sta vec...ja sam na oficijalnom.

sacekaj godinu dana pa ces sve to imati i za mi 5s :p. to je glavni razlog zasto 5 ima bolju podrsku trenutno

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Pa nije :) glavni razlog je taj sto se prodaje van kine i sto su ga rusi masovno kupovali ,sada cekaju mi6.
Mi5s je izbacen reda radi,i nece biti ni upola popularan kao mi5.
Npr global miui 8.2 ce mnogo brze na mi5 nego na mi5s

@Loznica Hvala za video, ja definitivno ne uzimam Mi 5 u obzir. Previše varijabli, a da mi se igra loto, igrao bih loto. :D
5s je već druga priča, barem mi se tako čini?

kazu da samo sharp displej baguje :) ali kazu da se u nove mi5 gura samo sharp..
pa mi5s samo to oko kamere za sada ali je on mnogo manje popularan kod rusa(problemi se nece tako masovno otkrivati i brzo) ,fazon svi su vec uzeli mi5 a sada cekaju mi6 :)

Poslednja izmena:
Meni je JDI displej. Kupio sam ga avgusta prosle godine. Problema sa ekranom nemam, mada kad ga uporedim sa zeninim Redmi Note 4 imam utisak da je RN4 osetljiviji za nijansu. Jedini problem koji sam imao, a vec sam pisao, je sa mrezom i dve kartice. Desavalo mi se da budem povremeno nedostupan kad sam na 4G ali sam sad ubacio jednu data karticu, a drugu koristim samo za razgovore i problema nema.

To za 4G ti koze biti i do mreze ako ne uradi fallback na 3G. Meni se bas cesto desavalo na iPhone sa Telenorom.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jeste do mreze sigurno, ne podrzava ni jedna nasa mreza VoLte, pa spusta na 3/2G... Mada se desavalo da mi skroz izgubi jednu od dve kartice, jednostavno nestane signal (obe kartice sam koristio za razgovor, a jedna je ujedno bila za net). Sad mi se to ne desava od kad sam ubacio jednu samo data, a drugu samo razgovori...

Meni se to desava nekad na Telenoru na mestima gde je slab 4G signal. Ako iskljucim 4G to se ne desava...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sto vise čitam o ovom telefonu sve sam vise zainteresovan za kupovinu. Interesuje me da li telefon ima podrsku za double tap to sleep/wake (trazio po netu i naso da ima neki skriveni meni za to i jos dosta opcija) i ima li led notifikacije? I bitno mi bitno mi je da pravi dobre fotke u nicnim uslovima, posto ovaj moj z1 compact očajan nocu.

Radi dt2w i ima led notifikacije.

Kakva je kamera, Pogotovo u nicnim uslovima?

Ima optičku stabilizaciju i kamera je dobra do vrlo dobra i odlična. :) Imao sam naprimer i Nexus 5x tako da... [emoji106]

Hvala na brzim odgovorima. Videh na xda da novi update ima podrsku za camera api 2 tako da ce definitivno pasti jedan mi5.

Nešto slabo postavljate slike sa kamere da vidimo to "dobra do vrlo dobra i odlična". Ako može na flickr primeri da se to potkrepi delima :)

ISO 554, 1/20 sec, nema šuma, nije strešena, mrzi me da je dižem tamo negde gore...

efe0e0c7f9ed35a8dba538d8da93ac40.jpg

Skoro sumrak. Reka na svetlu, ostalo u senci, dobro za mali senzor. Ima detalja u senci, ćoškovi nisu mutni, vrlo dobro za kameru telefona.

85ec108967a810235d3e27ff7065f0fc.jpg

Nazad
Vrh Dno