Šta je novo?

Xiaomi mi3/mi4

Oko 50 dolara je na aliju komplet. Samo gledaj da dobiješ i onu lepljivu podlogu koja je već iskrojena lepo, bolje nego da lepis traku.

Nisam menjao ne znam stvarno,ali dečko koji je kupio telefon od mene je zamenio i rekao mi je da radi ok

Juče mi je stigao Mi4. Ovo mije prvi xiaomi telefon pa se ne snalazim sa miui update- om i sl.
Preko MiPCSuita sam updatovao sistem naMUI7 5.9.17. Koje je razlika između stable i developer verzija? Developer verzija je root-ovana? Da li ima smisla da stavim developer miu7 5.9.16?
Kad radim sistem update ne brišu se podaci sa telefona? A fastboot je completan wipe? Ako stavim developer verziju, da li onda gubim ota update?

Juče mi je stigao Mi4. Ovo mije prvi xiaomi telefon pa se ne snalazim sa miui update- om i sl.
Preko MiPCSuita sam updatovao sistem naMUI7 5.9.17. Koje je razlika između stable i developer verzija? Developer verzija je root-ovana? Da li ima smisla da stavim developer miu7 5.9.16?
Kad radim sistem update ne brišu se podaci sa telefona? A fastboot je completan wipe? Ako stavim developer verziju, da li onda gubim ota update?
Ne brisu se, mozes i iz recoveryja da odradis i da obrises ako hoces. Dev verzija dobija ota update samo sto je dev, u razvoju. I ide na svako 7-10 dana.

Drugari treba mi brzo odgovor na jedno pitanje. Naime porucio bih display za moj mi4 sa frejmom, e sad imaju 2 verzije wcdma i tdscdma. Koji da porucim, meni je 4g mi4 ali kontam da bas to i nema neke veze sa ovim ekranima?

Uradih update i ladno su izbacili podesavanja za jacinu vibracije! Ne preporucujem ovaj update. Verzija 5.9.25

Upravo sam došao da isto kažem, i ja sam se zeznuo i stavio 5.10.15. Evo ludim sa ovom vibracijom. Nadam se da će ispraviti uskoro

Ja sam se vratio na prethodnu verziju tako sto sam u recoveriju izabrao da se butuje na sistem koji nije latest. Ali ako si uradio drugi update preko 5.9.25 verovatno nemas vise tu verziju u kojoj je normalna vibracija.

Ja sam danas, konačno, posle 21 dan kampovanja na carini, dobio svoji MI4 :D
Very very najs telefon, sad je pitanje šta dalje :D šta deinstalitari, šta instalirati, podesiti...
Neki saveti?
Kad sam ga uključio nudio mi je registraciju na Mi"nešto" tj. pravljenje naloga, preskočio sam
to, valja negde izbunariti ono podešavanje da ne svlači ništa dok nije konektovan preko wifi-ja
da mi ne pojede kredit (da ja sam jedano od retkih na prepaidu)...

P.S. kad otvorim futrolu i pokušam da svajpujem na desno (da bi prešao na "ekran" levo)
pojavim mi se poruka u stilu nemoj pokirvati crveni deo telefona i na ekranu je slika telefona
na kojoj su vrh ekrana i gore zvučnik, kamera, senzor... istaknuti crvenom
bojom, i opcija da simultanim pritiskom back tastera i volume down (ili up, ne sećam se tačno)
aktiviram tu opciju! (pri tome telefon ne reaguje ni na jednu drugu opciju, mogu samo da
zatvorim futrolu i ponovo je otvorim i opet sam na home skrinu ali ako opet svajpujem dobiću tu
poruku) šta mu je to? Ako ste shvatili objašnjenje :d
Sorry, first time android phone user :p

Poslednja izmena:
Ne znam sta bi to moglo biti, s obzirom da nemam originalni njihov cover. Mozda te nisam dobro razumeo, kad si na home screenu ne mozes da svajpujes na drugi screen sa aplikacijama? Sto se tice onog MI naloga, meni je to bas korisno, to je kao google nalog, cuva ti podesavanja, kontakte, sms poruke, i jos mnoge stvari kao sto su fotografije na cloudu....
Koji ROM imas instaliran,? developer ili stable? Moj savet je da odavde http://xiaomi.eu/community/forums/miui-weekly-rom-releases.103/ skines ROM i instaliras, to su developer ROMovi. Ja jos nisam koristio stable ROM na svojim xiaomi telefonima, imao sam mi2 i sad imam mi4

Skini miui7 dev rom sa miui sajta, onda preko aplikacije selektujes paket i uradis mu update. Novi rom ce pobrisati te stare gluposti i kineske aplikacije. Skini global rom.

Ne znam sta bi to moglo biti, s obzirom da nemam originalni njihov cover. Mozda te nisam dobro razumeo, kad si na home screenu ne mozes da svajpujes na drugi screen sa aplikacijama?

Skontao sam šta je ovo bilo, koristio sam telefon sa onom originalnom folijom koju treba skinuti, mat folija, piše na njoj šta je koji dugmić, gde je sim kartica, džek za sluške itd. i to je valjda smetalo onim senzorima gore na telefonu pa je ispisivao da ne pokrivam taj gornji deo. Sad sam stavio foliju na ekran (total fail job btw.) i toga više nema, testirao, vratio onu mat i to je to, kad je mat izbacuje poruku...

uglanvnom, nisam danas stigao ali ću sutra napraviti MInalog i probati da instaliram preporučeni rom mada, morate imati u vidu da sam prethodnih 7-8 godina koristio nokiju 6120 klsasik (simbian), svi ti romovi-gromovi su mi nepoznanica :) ali moram to odraditi da bi pobrisao kineske stvari što kaže djordjesi jer pod Browser imam sve neke kineske hieroglife, pojma nemam šta je sve to!!!.

Btw, sinoć sam pola sata pokušavao da namestim custom zvuk alarma, neki što odavno koristim, diže iz kome garantovano :D, i naravno, nisam uspeo :trust: Usput sam isključio okretanje tastature kad se zarotira telefon za 90 stepeni, sad to treba naći (i nije ono "Rotate off" na "ekranu" koji se spušta od gore, kako god se zvao), nema srpski latinica :( *** ona 8 godina stara nokia ga je imala, kapitalizuje mi svako DA u sms ovima, super anoing... ispravljanje poruka je pain pošto je tekst sitan a ispod njega idu oni predlozi za trenutno kucanu reč pa je teško nabosti mesto gde treba nešto ubaciti/ispraviti/obrisati.... Šta još, bilo bi lepo kada bi alarme za buđenje prikazivao na "desktopu" ...

Inaće ovako, telefončić mi se jako sviđa, naručio sam i onaj ZMI batery pack slične veličine da mi se slaže uz telefon, i originalna futrola je slatka samo što je bela (takvu sam i hteo) ali znam da neće dugo biti bela :(
...prvi utisci :)

P.S. koji rom imam? jel to ono "Android version"? ako jeste onda je 4.4.4 KTU84P ili je možda "MIUI Version" = 16.5.3.0

Poslednja izmena:
Mi nalog napravi na računaru jer će ti za aktiviranje naloga preko telefona tražiti SMS aktivacije, ili dva SMS-a.

Ovako potvrdiš mejlom za džabe.

Skontao sam šta je ovo bilo, koristio sam telefon sa onom originalnom folijom koju treba skinuti, mat folija, piše na njoj šta je koji dugmić, gde je sim kartica, džek za sluške itd. i to je valjda smetalo onim senzorima gore na telefonu pa je ispisivao da ne pokrivam taj gornji deo. Sad sam stavio foliju na ekran (total fail job btw.) i toga više nema, testirao, vratio onu mat i to je to, kad je mat izbacuje poruku...

uglanvnom, nisam danas stigao ali ću sutra napraviti MInalog i probati da instaliram preporučeni rom mada, morate imati u vidu da sam prethodnih 7-8 godina koristio nokiju 6120 klsasik (simbian), svi ti romovi-gromovi su mi nepoznanica :) ali moram to odraditi da bi pobrisao kineske stvari što kaže djordjesi jer pod Browser imam sve neke kineske hieroglife, pojma nemam šta je sve to!!!.

Btw, sinoć sam pola sata pokušavao da namestim custom zvuk alarma, neki što odavno koristim, diže iz kome garantovano :D, i naravno, nisam uspeo :trust: Usput sam isključio okretanje tastature kad se zarotira telefon za 90 stepeni, sad to treba naći (i nije ono "Rotate off" na "ekranu" koji se spušta od gore, kako god se zvao), nema srpski latinica :( *** ona 8 godina stara nokia ga je imala, kapitalizuje mi svako DA u sms ovima, super anoing... ispravljanje poruka je pain pošto je tekst sitan a ispod njega idu oni predlozi za trenutno kucanu reč pa je teško nabosti mesto gde treba nešto ubaciti/ispraviti/obrisati.... Šta još, bilo bi lepo kada bi alarme za buđenje prikazivao na "desktopu" ...

Inaće ovako, telefončić mi se jako sviđa, naručio sam i onaj ZMI batery pack slične veličine da mi se slaže uz telefon, i originalna futrola je slatka samo što je bela (takvu sam i hteo) ali znam da neće dugo biti bela :(
...prvi utisci :)

P.S. koji rom imam? jel to ono "Android version"? ako jeste onda je 4.4.4 KTU84P ili je možda "MIUI Version" = 16.5.3.0

Dobro je da si nasao sta je bio uzrok problema.
Moras se navici malo na Miui prvo nao i na android. Instaliraj neku drugu keyboard za latinicna slova. Ja uvek koristim Engleski jezik na telefonima, tako da koristim i tu tastaturu. Nisam jos nikad koristio Srpski jezik ni Hrvatski, pa ne znam kako se ponasa tastatura. Probaj da prebacis na Hrvatski ako ga ima na tom ROMu.
Za ROM, odes na onaj sajt sto sam ti preporucio i skines najnoviju verziju za Cancro ( to su mi3/mi4 ). Kada skines ROM preimenuj ga u "update.zip" ,onda taj rom prebaci u internal storage.
Ugasis telefon, udjes u recovery mod tako sto zajedno dris power on/off i volume up dugme, kad se pojavi mi logo onda otpustis power on/off i nastavis drzati volume up dugme dok se ne pojavi recovery. onda uz pomoc volume up/down dugmeta izaberes "english" i pritisnes power on/off dugme. selektujes install update.zip to system one (ne znam da li prvo moras uraditi wipe&reset, mislim da moras je je ovo drugi ROM, ne samo updejt. Ali neko ce ti vec reci.) i pritisnes power on/off dugme. Kad je update gotov, reboot to system one.
Imas ovde detaljno uputstvo http://en.miui.com/thread-30784-1-1.html

Evo i za moj Mi3 OTA 7.0.5.0, ali opet serveri brljave. Ali sto je velicina fajla :)

Update.jpg

Poslednja izmena:
Drugari, hvala na pomoći, malo sam čačkao telefon, instalirao mesendžer, napravio MInalog i tako neke sitnice, fejs...
Imam utisak kako da sam živeo u mraku prethodnih 5 godina :d Enivej, ono okretanje tastature kad se telefon zarotira
za 90 stepeni (pri kucanju poruka recimo) je odjednom proradilo, samo od sebe!!! Ali imam drugih "problema", kako sam
se logovao na fejs, youtube... telefon je pokupio moju mail adresu i skinuo mi u kontakte sve telefone koje je pronašao
u mailovima, sve email adrese, imena, znači ljudi sa kojima sam komunicirao ne znam ni ja kad, davno, neko nešto hteo
da kupi od mene, poslao mi email sa pitanjem, ova je pokupio to i prebacio u kontakte, skoro 400 stavki koje mi uopšte
ne trebaju u telefonu, kako ja to sve odjednom da pobrišem? a da se u isto vreme ne obrišu mailovi ili kontakti na kompu
tj. gmailu?
Još jedna stvar ovde, hoću ručno da ubacim kontakte (telefone) sa starog fona ali kad izaberem "New contact" nudi mi da
sačuvam kontak na MInalogu ili na googl nalogu (mislim da se ovo dešava samo kad mi je wifi aktiviran tj. kad sam online)
i to pita pre nego što mogu da unesem ime/prezime, telefon itd, a ja jednostavno hoću da se kontakt zabeleži na telefonu...

Drugi problem, malo-malo pa mi iskoči obaveštenje hoću li da instaliram ovaj ili onaj program, kako ovo da stopiram zauvek,
ne podnosim ovakvo matretiranje :mad:
- prva i druga slika dole u atačmentu...
Svaki put izaberem da ih ne instalira ali ih ipak skine i tek sad kad sam video ovaj downloads ekran vidim koliko tog đubreta
zapravo ima...

Treće, treća ikonica na home ekranu je "Browser", predpostavio sam da je u pitanju internet browsing, to je kod mene
puno nekih kineskih sajtova, kako ja sve to da pobrišem, apsolutno sve?
-- treći i četvrti skrinšot u atačmentu

Unapred hvala na pomoći

Uradih update i ladno su izbacili podesavanja za jacinu vibracije! Ne preporucujem ovaj update. Verzija 5.9.25

Update još nisam uradio, nisam dovoljno upoznat sa procedurom pa prvo moram da pročitam malo oko toga da ne bi s****
nov telefon, hvala posebno slavisi na linkovima, ono uputstvo za flešovanje mi je prvo na spisku za čitanje. Inače, ovako usput
koji rom preporučuješ, vidim da se ljudi žale na neke verzije zbog izbacivanja podešavanja vibracije, video sam da ima 3 nivoa,
ja sam stavio na najslabiji, definitivno ne bi hteo da mi uvek vibrira na max :d

Hvala još jednom ljudovi, nadam se da ćete imati strpljenja još malo dok ne stanem na noge :d

P.S. palo mi na pamet da bi možda bilo lakše ubaciti kontakte preko mi naloga i izgleda da može, preko Mi Cloud-a međutim za to
mi traži da verifikujem telefon i kad probam kaže da mi je poslao sms međutim ja ga ne dobijam nikako, probao 3-4 puta!
Naravno, izabrao sam Srbiju tj. +381 i broj unosio kao da zovem nekog znači 064.... bez razmaka ali sms-a nema!

Prilozi

• Screenshot_2015-10-23-20-46-42.png
    Screenshot_2015-10-23-20-46-42.png
    94.8 KB · Pregleda: 87
  • Screenshot_2015-10-24-05-07-37.png
    Screenshot_2015-10-24-05-07-37.png
    209 KB · Pregleda: 88
  • Screenshot_2015-10-24-05-21-20.png
    Screenshot_2015-10-24-05-21-20.png
    216.1 KB · Pregleda: 84
  • Screenshot_2015-10-24-05-21-25.png
    Screenshot_2015-10-24-05-21-25.png
    240 KB · Pregleda: 80
Poslednja izmena:
Nemoj da čuvaš kontakte na telefonu, šta ćeš kada ga budeš menjao ili ti odjednom crkne, izgubiš ga...? Nemoj ni na mi nalog jer šta ćeš ako ti sledeći tel ne bude xiaomi. Čuvaj ih na Google nalogu i rešio si sve probleme.

Naravno, izabrao sam Srbiju tj. +381 i broj unosio kao da zovem nekog znači 064.... bez razmaka ali sms-a nema!

Koliko ja vidim iz opisa problema, pogresio si u unosu telefonskog broja. Nije +381 i 064... vec +381 i 64...

S tim sto ce tu SMS aktivaciju da ti naplati, nekih tridesetak dinara po poruci. Bolje sve drzi na Google nalogu.

Poslednja izmena:
Flesuj novi ROM, sa onog sajta koji sam ti postavio. Nije nista strasno, veruj mi. Telefon ce ti progledati :) Sacuvaj kontakte na google nalogu kao sto @Vojkan kaze, posle si miran kad budes menjao telefon.
Inace za one kontakte od email naloga, ako ih obrises sa telefona, ne brisu se sa tog naloga.

Ok, onda mi je sledeća stvar da flešujem rom, neki predlog koji tačno staviti!
Ono za kontakte sam pronašao tj. drugar me uputio, ima u podešavanjima -> kontakti pa može da se bira koje da prikaže, sve, sa mi naloga, google naloga, mesendžera i još neki ...

U koji folder prebaciti kratki mp3 tako da mogu da ga dodelim alarmu?

Na miui koristim miui email aplikaciju. Gmail mi nije glavni mejl nalog, samo je za sinhronizaciju i play store. Na aosp koristim mailwise ili myMail

Sve mi se čini da će moj uskoro završiti u oglasima ali daću mu još šansi par dana, kažu ovde http://en.miui.com/thread-174163-1-1.html da za 2 dana izlazi MIUI 7 pa se nadam da će ga telefon videti i ponuditi apdejtovanje.
Ako to ne reši neke stvari mislim da su veće šanse da ga prodam bez ubacivanja custom roma! Slavisa hvala za linkove za podešavanje alarma, nažalost nije pomoglo pošto u poslednjem koraku kad treba izabrati konkretan fajl, u music plejeru njega jednostavno nema, ne vidi ga! (isključio sam i filtriranje po trajanju i po veličini i u filter by folder ubacio par foldera i u svaki prekopirao dotični mp3) Btw, taj plejer nema ni opciju STOP a nema ni opciju za isključivanje repeat-a pa ako imaš dve kratke stvari po sekundu on će automatski i brzo pustiti prvu pa drugu pa vratiti se na prvu i tako beskonačno i dok stisneš pauzu on je već preskočio na sledeću i ništa ne dobijaš, opcija je ili da besumučno biraš pauzu i nadaš se da će stati ili da isključiš telefon totalno!!! Bezveze na kvadrat.

Poslednja izmena:
Ja ti kazem , instaliraj developer Rom sa onog sajta, ili ako hoces instaliraj global stable rom. Nemoj da se patis sa ovom kineskom verzijom. Cak iako izbace miui 7 za dva dana i dobijes updejt, to ce isto biti kineska verzija, jer je kineska verzija rom-a na tvom telefonu. Instaliraj global stable ili developer rom.
Ajd bas cu fleshovat globalni miui rom pa da vidim to u vezi alarma.

Koja je tvoja verzija miui roma ? 16.5.3.0 ili 6.5.3.0? ovu 16.5.3.0 ne mogu da pronadjem, a ako je ova 6.5.3.0 onda je to neka stara verzija.

Poslednja izmena:
Evo instaliro sam miui 6.7.6.0 global stable rom, i mogu da podesim mp3 fajl za alarm. Sa interneta sam skinuo mp3, koji je sacuvan u download folder. Kad se skinuo fajl. Pogledao sam u music player i video da je prepoznat od playera. Onda sam otisao u aplikaciju clock, i tamo u settings, dole pod set default alarm sound, ima dve opcije 1. default ringtone i 2. alarm screen and ringtone.
ja sam odabrao default ringtone, otvorio se prozor sa top charts, categories i offline. Odabrao sam offline, onda dole ima browse, kliknio sam na to i opet dobio dve opcije 1. recorder i 2. music . Odabrao sam music, i dobio u listi taj mp3 koji sam skinuo. selektovo sam taj mp3 i kliknuo gore desno na ok. i to je sve. Alarm radi, tj ringtone je taj koji sam odabrao.

Istu tu proceduru sam i ja koristio međutim u poslednjem koraku kad dođem do music gde u listi treba da se pojavi taj mp3 njega nema, ne vidi se!
Kasnije sam morao da odradim reboot zato što mi je youtube aplikacija ukočila, izašao sam na back dugme i posle više nije htela da se otvori nikako pa sam mora restart da opalim, e posle ovoga se onaj mp3 misteriozno pojavio i mogao sad da ga podesim za alarm... takođe youtube app je postala beskorisna jer čim izaberem da pogledam neki video iz kanala na koje sam "predplaćene" krene da učitava i zakoči i to je to zdravo đaci...

E sad ima drugih problema: kad odem u kontakte i izaberem neki kontakt koji sam ranije uneo, kao da hoću da ga editujem samo me izbaci u home screen i prikaže ovu poruku:

Isto se desi i kad recimo odem u messaging tj. poruke i gore na desnoj strani ima 3 tačnike (...), izaberem to i tu ima dve stavke, Call i View contact info, ako izaberem ovu drugu opet me izbaci uz grešku sa slike, ili ako odem na pozive i u pozadini se nalaze prethodni pozivi, koga sam zvao, ko me zvao itd, i sad svaka zabeleška ima na desnoj strani onaj kružić sa strelicom na desno, kad izaberem to izbaci grešku... a mislim da sam juče tu imao opciju da unesem dotični broj u kontakte (između ostalih opcija)...

Nešto je trulo u državi xiaomi!

P.S. Verzija roma:

Jel moguće da su svi ovi bagovi zbog roma koji je instaliran?
Ima i nekih lepih stvari, recimo snimanje razgovora je kul stvar, kačenje slika kada nešto hoću nekome da pošaljem na fejs extra brzo (u odnosu na varijantu slikaj fotoaparatom, prebaci na komp, resajzuj, pošalji) ekran je odličan, google tastatura se apdejtoala pa sad imam i srpski latinicu yeiiii ...
Inače nisam instalirao ništa posebno od aplikacija, viber, mesendžer, skajp, fejs i aplikaciju za Yi kamericu i to je to, nijednu igricu (pa da zbog toga brljavi), ništa više...

Poslednja izmena:
Taj ROM ne postoji za telefon, preinstaliraj poslednji stable ROM , ovde covek ima problema kao i ti http://en.miui.com/thread-139648-1-1.html cak kaze ROM instaliran od prodavca ima malware. Preinstaliraj poslednji stable sa ovog sajta http://en.miui.com/download-240.html , ja imam sad taj i sve radi bez problema, nema problema sa youtube, sa kontaktima, nema nikakvih problema. Cak i music player ima forward i backward opciju.
Nemoj da se mucis sa tim ROMom , na ovom sajtu sto sam ti postavio za download imas i uputstvo kako fleshovati. Odradi to bit ce ti sve lakse.
Stvarno ne mogu da svatim da vec do sada nisi promenio taj ROM , vec se mucis sa tim, i na taj nacin ti stvara odbojnost prema telefonu.Ako ti se ne svidja ROM, imas raznih drugih custom, od cyanogen, aosp by ivan, paranoidandroid, i jos mnogi drugi

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno