Šta je novo?

Xiaomi mi3/mi4

Ok, skinuo sam dotični rom još juče, pratio sam proceduru instalacije odvde http://en.miui.com/a-232.html kaže da se zip prekopira u folder "downloaded_rom" koji ja nisam imao pa sam ga npravio i prekopirao tih 677Mb, onda sam otišao na tools, pokrenuo updater, izabrao "..." pa "Choose update package" sve kao što kažu tamo i dobijem poruku "Unfortunately, Updater has stopped."
Možda nije trebalo prekopirati zip već njegov sadržaj, raspakovano, ali ne verujem da bi to išta značilo, opet bi Updater stopirao...

Pomislio sam da odradim Factory data reset ali piše da briše i Xiaomi account a to ipak ne bi...

Poslednja izmena:
Dobro si odradio, ne treba raspakovati zip fajl, treba ne raspakovani zip fajl da se stavi .
Sa tvojim ROMom definitivno nesto nije uredu.
Pokusaj sa ovom metodom http://en.miui.com/a-233.html Taj ROM.zip sto si skinuo samo ga preimenuj u update.zip malim slovima mora biti ispisano. Stavi ga u root interne memorije, znaci ni u jedan folder. I onda ugasis telefon i pritisnes zajedno power i volume up dugme , kad se pojavi mi logo otpustis power dugme a nastavis drzati volume up dok se ne pojavi recovery. Odaberes English i install update.zip to system one. Sve ti je opisano na tom linku.

Bas mi je krivo sto imas takav ROM, inace miui je odlican, ima raznih super stvari koji obican android nema ili treba tek da ima.

Veruj mi meni je još više krivo :) očekivao sam puno od svog prvog android telefona a ispao je takav fail da mi se čini da ću preći na win.phone koji mi se ni malo ne sviđa.
Kontaktirao sam prodavca od kog sam uzeo telefon na aliju i on mi je poslao isto nešto ali ne mogu sad da isprobavam pošto moram na posao pa naveče kad se vratim ću, prvo ću tvoju proceduru da isprobam.
HI friend, Unfortunately, the process android.process.acore has stopped."
This is surelly a firmware problem. only have to reflash the firmware. We have a new one, stable.
Xiaomi_Mi3_Mi4_MIUI6_Lang_PC_1013.zip 426.1 MB
https://mega.nz/#!aJ0nxQIS!K-n5yExUo3z5FRw0i3OV4Ix_afleRACXlCuVXZ4gRbk
Please download and unzip. there is a guide.
Thanks

Da si negde bliže najradije bi svratio pa da ti to središ, uz nadoknadu naravno.
Ne znam šta VIP radi pošto ga imaju u ponudi, da li njma dobavljač stavi neki drugi rom ili puštaju klijente da se j**u sa fabričkim djubretom!
Bežim sad na poso :D ...

Odradio bih ti ja to za dzabe.
Verovatno kod nas u VIPu su telefoni ili sa global stable romom ili sa global developer romom.
Ja sam svoj kupio na KP , i iz madjarske je, dosao je uz preinstaliran developer rom. Xiaomi mi2 sam narucio sa tada zvanicne xiaomi prodavnice, i dobio sam isto global stable rom.
Pokusaj ovaj updejt iz rekoverija, a ako i to ne uspije onda pokusaj uz fastboot sa miui flash toolom, ili pokusaj sa onim PC suite sa sajta http://en.miui.com/download-240.html
Nemoj ovaj ROM sto ti je poslao prodavac, cim ima te neke PC, lang i tako te nazive a da je original rom, zaobidji. Original stable rom treba da bude naziva kao na onom sajtu.
Nije android strasan, samo se moras navici kako da flesujes razne romove, ..... jer to je zanimljivo sa androidom. WP sam imao ne svidja mi se.
Da sam na tvom mestu ne bih se tako lako oprostio sa ovim telefonom, jer je stvarno odlican. Nadam se da je originalan. Da li si proverio na sajtu http://www.mi.com/verify/ Na originalnoj kutiji treba da imas onu originalnu produkt ( ili kako se vec kaze ) nalepnicu ( vidi na sajtu na sta mislim ), ogrebes i imaces 20 brojeva, koje treba da upises u ta polja na sajtu, ( u please calculate upises odgovor ) i kliknes na verify now

Evo samo ukratko da napišem šta sam uradio:
u root ništa nisam mogao da prekopiram jednostavno je izbacivao neku grešku i nije ga interesovalo ništa,
zatim sam instalirao Mi PC Suite nakačio telefon po uputstvu, prepoznao ga je, otišao na update i izabrao jedinu opciju koja je bila u PC Suitu > Flash nakon čega je ovaj proverio šta je dostupno i ponudio mi dve opcije, ne sećam se brojeva ali je jedna imala chinese tako da sam izabrao onu drugu (misleći da ću se konačno otarasiti kineskog, nažalost nisam) i posle pola sata instaliran je MIUI7.0 Stable 7.0.5.0 (KXDCNCI).
Sad kad odem na update > ... > Choose update package normalno prikaže file explorer i imam mogućnost da izaberem fajl što ranije nisam mogao.

Prepreke koje treba rešiti: nema google play stora, ne mogu da instaliram youtube, fejs, mesindžer... ništa što ide preko play stora logično (iako na kompu kad odem u play store, prepozna moju mail adresu i prikazuje mi da je yutube aplikacija instalirana, fejs isto a ako izaberem neku aplikaciju da instalira, odradi to kao da je telefon u pitanju !!!) umesto toga ima MI App store koji ne vredi 5 para zapravo trebalo bi da plaćaju ljudima koji moraju da ga trpe. Na puno mesta ima kineskih znakova, puno kineskih aplikacija, većinu sam obrisao iz App menadžera ali ne znam šta smem da obrišem da mi opet ne bi počeo izbacivati raznorazne greške tipa ovaj ili onaj je stoped wirking...

Najgore od svega što sad prilikom pisanja smsa imam ponuđenu kinesku tastturu i neku Google Pinyin Input/Chinese Pinyin a u language i input mogu da biram izmešu Baidu IME for MIUI i ove google Pinyin, ako ovo ne budem mogao da sklonim/obrišem/deinstaliram zdravo xiaomi, je** te ko te osnovo.
Zaista sam mislio da je Xiaomi jedna napredna kompanija sa svetskim tržištem na umu ali oni zapravo nisu sposobni da naprave telefone/tablete ili bilo koji proizvod za evropsko ili američko (ili bilo koje drugo koje ne koristi kineske hieroglife) tržište, ovakav kakav jeste xiaomi nije zaslužio da izađe iz kine.

Btw. telefon je kupljen na aliju od Goldway-a po savetu sa ove teme, one nalepnice koju ogrebeš da bi proverio originalnost nema na kutiji a prodavac je na strani napisao:
The phone we sell is IN version,without Security Code,and we must broken the seal to check the phone and install Multi-lang ROM,don't worry,we only sell original and new xiaomi phone,Please rest assured purchase.
Uostalom, evo linak > http://www.aliexpress.com/item/Orig...1080P-Snapdragon801-Quad-Core/1967664571.html
Pod IN verovatno misli na indijsku verziju, ko će ga znati. Idem sad da ručam a oda ću da mu zavrćem uši dok mi ne vrati barem 50$ za pretrpljeni psihički bol i ovolike frustracije...

To je indus verzija. Neces dobiti ni dolar refunda veruj mi. :) mada mozda izboksujes oko 20$ ako budes ekstra uporan.

Proveru org mozes da uradis sa onom apk jer realno i da imas one natpise na kutiji ne bi mogao da proveris preko kineskog sajta jer ne bi mogao da popunis sigurnosno polje sa kineskim slovima

Poslednja izmena:
Skini odavde http://en.miui.com/thread-176486-1-1.html recovery ROM ( tako i pise, imas dve opcije fastboot is recovery) skini recovery. Stavi ga na root interne memorije i preimenuj u update.zip, ili ga stavi u downloaded rom folder, i preko updater app probaj da instaliras. Stim da ako ga stavis na root interne memorije onda moras uci u recovery uz pomoc power dugmeta i volume up.
Ova verzija ima preinstalirane sve google aplikacije pa tako i play store.

Inace, nisi upravu sto se tice xiaomi telefona za Evropsko i USA trziste. Kao sto sam ti i napisao da globa stable ili developer rom su potpuno sredjeni za trzista van Kine, jer vec imaju preinstalirane google aplikacije, Developer ima play store, dok global ima play store, gmail, photos, google +, hangout, drive, maps, youtube, google services,.....

Igraj se sa telefonom, citaj forum , ovaj sto sam ti dao gde da skines ROM, ili na xda, ili http://xiaomi.eu/community/
vezbaj se, nije to nikakav problem, samo polako, prati uputstva.
Da sam na tvom mestu flashovao bi stable miui fastboot rom uz flash all da kompletno flashuje ceo telefon, uz pomoc xiaomi flash toola, evo uputstvo http://xiaomi.eu/community/threads/guide-flashing-rom-using-miflash-mi2-3.19287/ nemoj da te brine sto je za mi2, to je sve isto, samo sto ovde skines fastboot rom za mi4. imas isto uputstvo ovde http://en.miui.com/a-234.html

Poslednja izmena:
Probaću.
Danas više ne mogu ništa, što bi rekao moj direktor "mozak mi je pocepo", vratio sam karticu u my beloved nokiju 6120 cl a mi4 ću ostaviti par dana da odmorim.
Inače u međuvremenu sam saznao da je ovo zapravo taj najnoviji MIUI 7 koji sam kao čekao... Ne znam šta da kažem, vizuelno izgleda, čini mi se lepše od onog što sam imao prethodno, nudi neke opcije koje nisam imao, u startu mi se nije svideo (tama počeh da se navikavam na onaj kineski rom) ali što sam ga više čačkao to mi je privlačnije izgledao tako da bi probao da dodam taj play store (video sam da ima raznih uputstava za to) pa bi probao pre no što aktiviram predloženi recovery. Samo kad bi imali neku opciju da se protera kineski jezik sa telefona.

P.S. a u čemu je razlika ako je telefon za indijsko tržište ili neko drugo?

Poslednja izmena:
Mislim da tvoj telefon nije za indijsko trziste, vec samo sad imas indijski rom u njemu. Kad instaliras global rom, onda ce biti globalni ( internacionalni ). Ne znam kako stoji sa indijskim romom, ali znam da kineski rom nema preinstalirane google aplikacije, otuda ni nemas play store. Inace trebalo bi da mozes da skines sa mi store google instaler aplikaciju. Instaliras je i onda ces imati play store na telefonu.
Kad instaliras globalni rom neces imati kineski jezik na telefonu, evo na mom cak ni nema one kineske tastature, vec samo google keyboard.

Ajd bas probaj da skines taj globalni miui stable rom, stavi ga u telefon (downloaded rom folder) i probaj uz pomoc updater app da ga instaliras.

Poslednja izmena:
Hvala ti druže na strpljenju i pomoći, da nije tebe telefon bi već odavno leteo kroz prozor, zatvoreni, samo mi žao prozora :)

Nema na cemu, uvek sam tu da pomognem.
Nemoj da ga bacas, kad malo udjes u stos sa tim fleshovanjima, bit ce to sve uredu.
Ja to radim jos od symbian telefona, pa preko windows mobile 5 i 6, pa eto do androida, kao i jailbreak na ios . Ma sve sam radio na telefonim.
Samo opusteno, nemoj da se nerviras, i sve ces uraditi kako treba. Samo ga nemoj baciti kroz prozor, ili prodati a da ga jos nisi ni probao kako treba.

A reci mi još nešto, da li si na tvom mi4 naišo negde na "Yelow pages" i šta ti daje kao opcije ako odeš u music player i izabereš gore Discover? Grafički je vrlo lepo rešeno ovo u plejeru, nudi razne albume isl. ali kod mene nudi sve kinesko i bibera, ne znaš šta gore...

Da ima yellow pages ( znas sta je to? ), nemam to discover u music playeru ( to je ilo na starijim miui verzijama, mozda i sad ima u ovim kineskim verzijama) to mi je bas bilo zanimljivo, mogle su se skidati pesme, verujem i da je kod tebe tako.
verovatno ima i nekih drugih sem bibera, probaj .

Poslednja izmena:
Bas sam iznenađen da neko ima toliko problema, meni je ovo treći xiaomi telefon (drugi po redu mi4). Sa redmi sam se igrao, instalirao razne romove ali nikakve velike probleme nisam imao dok ga sestra nije brickovala ali i tad sam uspeo da ga sredim i opet radi super. Prvi mi4 mi je imao kineski rom, bilo je par sitnica koje su iritirale (trebalo je instalirati Google play, bilo je par kineskih aplikacija koje sam morao da obrisem) ali nista bitno,na ovom imam developer rom i isto nikakve probleme nemam (bude u nekoj verziji neki sitan bag srede brzo)

Tipično moja sreća, da su od 1000 jedan napravili sa greškom taj bi bio kod mene...

E izvini, sinoć stvarno nisam imao više vremena da se njakam s telefonom, legao sam posle dva a evo sad moram da bežim na posao, kad se vratim ako budem čitav probaću mada mislim da ću ostaviti za vikend, malo da odmorim, probao sam samo na brzinu da preko MI marketa instaliram Google Play store ali nije uspelo, nije pronašao ništa sa tim nazivom, našao je samo nešto što počinje sa google ali posle su kineski hieroglifi, probao sam to da intaliram ali kad pokrenem aplikacija samo blicne (otvori se prozor i momentalno zatvori) i to je to, deinstalirao...
poz...

Pre neki dan sam uporedjivao burazerov mi4 i moj, ja imam definitivno losiji ekran, bela vuce na zutu, i cini mi se da je na njegovom za nijansu ostiriji prikaz i bolji su uglovi gledanja. Kupljeni u istoj radnji. Naravno ja ovo ne provaljujem sve dok ga ne stavim pored njegovog.

Jel moze neko od vlasnika mi4 da me uputi malo u vezi flesovanja.
Naime drugar je sinoc uzeo kineski mi4 koji cini mi se ima miui v6 i nema gugl aplikacije.
Ja bih mu najradije flesovao neki intenational rom koji ima u sebi gapps ako je moguce ikako?
Jel potreban custom recovery ili to moze da se odradi i iz fabrickog?
Hvala unapred na odgovorima :)

Procitaj moje odgovore za @Sirisu9. Flesovanje moze da se odradi, i bez custom recovery, samo ubacis global ( internacionalni ) miui rom u downloaded rom folder, i onda uz updater.app odaberes rom i to je to, ili u internu memoriju ( ako je u internu memoriju onda ga moras preimenovati u update.zip , i flesujes tako sto rucno udjes u mi recovery, tako sto drzis zajedno stisnute power i volume up dugme, dok se ne pojavi mi logo, onda otpustis power dugme a nastavis drzati volume up dok se ne pojavi recovery) No sve imas opisano na prethodnim stranicama, imas i linkove za globalni rom, ima i ovaj sajt http://xiaomi.eu/community/forums/miui-weekly-rom-releases.103/ za developer rom-ove.( ROM za mi4 je Cancro, tako da bilo gde vidis cancro, to je za mi 4)
Npr, ja preporucujem, da mu odradis ovo, prvo instaliraj cwm recovery http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=58602&highlight=cwm+recovery
Onda sa ovog linka http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=130111&highlight=extended+partition skines repartition 1.2GB.zip i repartition stock.zip . Ubacis ih u internu memoriju ( ova je zbog toga sto miui ima dve sistemske particije od po 600 i nesto megabajta, sto je malo malo, pomocu repartition 1.2gb se povecava jedna sistemska particija na 1.2gb a druga sistemska je samo oko 4mb. Naravno posle ovoga ne moze ota updejt, vec ako hoces novu verziju onda moras rom skinuti u internu memoriju i preko custom recovery fleshovat ). Kad si ih ubacio u internu memoriju, i fleshovao CWM recovery, onda uz pomoc cwm instaliras taj repartition 1.2 zip, kad bude gotovo, onda uz pomoc cwm recovery instaliras ROM ( na sistem 1 ), i to je to. posle mozes uz rashr aplikaciju da flesujes twrp, ja tu sad koristim, ( twrp ne moze da flesuje repartition zip, jer ona ne vidi dve sistemske particije, dok cwm vidi i zato se repartitionisanje vrsi uz pomoc cwm recovery. Ja sam mozda malo ovo zbrda zdola, nadam se da razumes, malo procitaj one teme sa linkova. Ako hoce global miui 7 rom sa mogucnosti root-a onda skini ovaj rom, http://en.miui.com/thread-177067-1-1.html i instaliraj. Root se dobija tako sto udjes u security.app, i onda dole na permissions, imas root access. Aktivan je samo kad instaliras neku aplikaciju koja zahteva root, pokreni je, onda ce reci kao da treba root akces, izidji iz nje, odes u root access i stavi "on" za tu aplikaciju.

Svaka čast na trudu, mnogo hvala za linkove i upute :) Čim mi drugar da telefon baciću se na štelovanje :)

Nema na cemu. Nije nista strasno, ako imas i malo iskustva, nije tesko uopste. :)

Evo i ja da se javim :) radio u subotu, pre toga nešto malo čačkao telefon ali ništa posebno nisam uradio, možda danas (nedelja), nisam hteo da skidan još ovaj rom što je trenutno miui 7.0.5.0 jer izgleda interesantno a ne bi da izgubim opet sms komunikaciju i kontakte iz imenika pa sam se nadao da ću nekako uspedi da deinstaliran sve što iole miriše na kineski. Videćemo danas, kolko vreme dozvoli...

Prilozi

• somecrap.jpg
    somecrap.jpg
    754.1 KB · Pregleda: 93
Nadam se da ces uspeti. Ako imas mi nalog onda ti on cuva sms poruke, isto tako i kontakte u telefonu. kad reinstaliras rom, ponovo se ulogujes na nalog i sve je tu

Da li se i kod tebe dešava da kad kreneš da kucaš neki tel.broj izađu neke kineske gluposti:

Prilozi

• Screenshot_2015-10-27-17-54-11.png
    Screenshot_2015-10-27-17-54-11.png
    153.6 KB · Pregleda: 73
Pukao mi ekran na mi3, jel ima neko prepruku za servis u Bg koji bi mogao da ga zameni?
Ekran imam samo zamena me interesuje. Ne bih sam da cackam, zato pitam.

Nazad
Vrh Dno