Evo samo ukratko da napišem šta sam uradio:
u root ništa nisam mogao da prekopiram jednostavno je izbacivao neku grešku i nije ga interesovalo ništa,
zatim sam instalirao Mi PC Suite nakačio telefon po uputstvu, prepoznao ga je, otišao na update i izabrao jedinu opciju koja je bila u PC Suitu > Flash nakon čega je ovaj proverio šta je dostupno i ponudio mi dve opcije, ne sećam se brojeva ali je jedna imala chinese tako da sam izabrao onu drugu (misleći da ću se konačno otarasiti kineskog, nažalost nisam) i posle pola sata instaliran je MIUI7.0 Stable 7.0.5.0 (KXDCNCI).
Sad kad odem na update > ... > Choose update package normalno prikaže file explorer i imam mogućnost da izaberem fajl što ranije nisam mogao.
Prepreke koje treba rešiti: nema google play stora, ne mogu da instaliram youtube, fejs, mesindžer... ništa što ide preko play stora logično (iako na kompu kad odem u play store, prepozna moju mail adresu i prikazuje mi da je yutube aplikacija instalirana, fejs isto a ako izaberem neku aplikaciju da instalira, odradi to kao da je telefon u pitanju !!!) umesto toga ima MI App store koji ne vredi 5 para zapravo trebalo bi da plaćaju ljudima koji moraju da ga trpe. Na puno mesta ima kineskih znakova, puno kineskih aplikacija, većinu sam obrisao iz App menadžera ali ne znam šta smem da obrišem da mi opet ne bi počeo izbacivati raznorazne greške tipa ovaj ili onaj je stoped wirking...
Najgore od svega što sad prilikom pisanja smsa imam ponuđenu kinesku tastturu i neku Google Pinyin Input/Chinese Pinyin a u language i input mogu da biram izmešu Baidu IME for MIUI i ove google Pinyin, ako ovo ne budem mogao da sklonim/obrišem/deinstaliram zdravo xiaomi, je** te ko te osnovo.
Zaista sam mislio da je Xiaomi jedna napredna kompanija sa svetskim tržištem na umu ali oni zapravo nisu sposobni da naprave telefone/tablete ili bilo koji proizvod za evropsko ili američko (ili bilo koje drugo koje ne koristi kineske hieroglife) tržište, ovakav kakav jeste xiaomi nije zaslužio da izađe iz kine.
Btw. telefon je kupljen na aliju od Goldway-a po savetu sa ove teme, one nalepnice koju ogrebeš da bi proverio originalnost nema na kutiji a prodavac je na strani napisao:
The phone we sell is IN version,without Security Code,and we must broken the seal to check the phone and install Multi-lang ROM,don't worry,we only sell original and new xiaomi phone,Please rest assured purchase.
Uostalom, evo linak >
http://www.aliexpress.com/item/Orig...1080P-Snapdragon801-Quad-Core/1967664571.html
Pod IN verovatno misli na indijsku verziju, ko će ga znati. Idem sad da ručam a oda ću da mu zavrćem uši dok mi ne vrati barem 50$ za pretrpljeni psihički bol i ovolike frustracije...