Šta je novo?

Xiaomi mi3/mi4

Pukao mi ekran na mi3, jel ima neko prepruku za servis u Bg koji bi mogao da ga zameni?
Ekran imam samo zamena me interesuje. Ne bih sam da cackam, zato pitam.
Ima u piramidi neki servis, drugaru su menjali na p8 i nista se ne primećuje. Mislim da oko 20e uzimaju samo za zamenu

Kod mene se ne pojavljuju te kineske gluposti jer imam globalni ROM. Da li si flesovo globalni ROM?

E izvini, tek sad vidim pitanje (pretplaćen sam na temu ali iz nepoznatih raloga ne dobijam dnevna obaveštenja o novim porukama!) uglavnom, nisam stavljao novi rom, malo me smorilo celo ono zezanje, dva puta sam morao da restartujem fon da bi radio normalno nakon instalacije play stora ali sad radi OK, i you tube radi normalno, fejs, viber, malo me koči to što u porukama imam neke konverzacije, dogovore, sa ljudima sa kojim sarađujem pa ne bi da ih izgubim barem dok se posao ne završi a onda sve ispočetka :/
Koristiću dok mogu ovaj 7.0.5.0 (za koji sam i mislio da je global ali nije, što zapravo dokazuje da je onaj zvaničan update beskoristan za sve izvan kine jer moraju ručno neki drugi rom da iskopavaju i upućuju se u proceduru instalacije itd...) a kad mi prekipe ovi kineski hieroglifi onda ću staviti taj što ti imaš, miui 6.nešto...

Ok, uredu svatam te u potpunosti, ali veruj mi da se ja ( da sam na tvom mestu i sto se tice znanja oko flesovanja) ne bih zezao ni minutu sa tim kineskim sr..njima. :) To fleshovanje ti je najduze 3min sa onim mi flash toolom i fastboot. Na taj nacin brises sve iz celog telefona ( pod uslovom da odaberes flash all ) i imas potpuno cist Global miui bez kineskih aplikacija i poruka, i reklama. Ovaj drugi nacin za fleshovanje preko recoverija, je isto tako minut dva. Ako imas miui account onda nemoras se bojati za sms poruke jer ih on cuva, pa kad se ponovo ulogujes one ce biti u telefonu ponovo, bez obzira koliko puta flesujes telefon. Pogledaj u miui nalogu sta ti sve sinhronizuje. videt ces da su i sms poruke ukljucene.
Stvarno nije nista strasno ovo fleshovanje, to ti je android, mnogo romova, mnogo fleshovanja :)

Imam Xiaomi Mi3 vec nesto preko godinu dana i stvarno sam prezadovoljan. I dalje radi kao prvog dana, softverska podrska odlicna, za te pare best buy telefon.

Ja nikako da stignem da se pozabavim mojim MI4 i ponovo promenim rom da bi izbacio kinesko sr***e, što je najgore, recimo plejer muzike je zaista dobro odrađen (barem onaj deo pod "Discover" pogledati slike u prilogu) međutim ništa od toga ne može da se presluša, iz radoznalosti sam probao i za bilo koji album, bilo koju pesmu ispoše da nije trenutno dostupna... Vizuelno odrađeno za 10ku a funkcionalnost đokica kineski...
Enivej, od 16tog sam na godišnjem, ima da ga make him or brake him :)

Prilozi

• Screenshot_2015-10-28-18-34-49.jpg
    Screenshot_2015-10-28-18-34-49.jpg
    241.6 KB · Pregleda: 102
  • Screenshot_2015-11-07-16-54-01.jpg
    Screenshot_2015-11-07-16-54-01.jpg
    206.6 KB · Pregleda: 95
  • Screenshot_2015-10-28-18-34-17.jpg
    Screenshot_2015-10-28-18-34-17.jpg
    277.6 KB · Pregleda: 99
Koristio sam malo miui na mi4, ono je strasno. Strasno koliko miui lose radi. Uzas, prosto place za aosp romom.

Ja kad stavim AOSP rom prosto mi telefon place za miui :) Zasto je strasno miui na mi4?

Ma uzas, ne bi rekao da je to snapdragon 801 i 3GB rama. Ne znam bar sam ja ocekivao da radi u skladu sa hardverom koji poseduje. Sto je najgore telefon nije drndan, nista posebno instalirano na njemu. Ali MIUI je bas bas ostao u proslosti. Launcher mora da je najgora stvar.

Da menja se, ali zbog funkcija, ocekivao sam da nece raditi kao gingerbread verzija na galaxy s1 pre 5 godina (mislim na launcher). Laguje, secka

Ne znam, kod mene ne secka, nema laga. Nekoliko custom romova, baziranih na aosp android sam probao, i uvek se vratim na miui
ne koristim TDB opciju, recovery je resajzovana, mozda je i do toga. Npr ako se koristi TDB onda np na sistem1 se instalira miui a na sistem 2 neki drugi rom, onda moze doci do konflikta kod nekih google aplikacija ili nekih drugih aplikacija,pa moze da radi sporije.

Poslednja izmena:
Ja nikako da stignem da se pozabavim mojim MI4 i ponovo promenim rom da bi izbacio kinesko sr***e, što je najgore, recimo plejer muzike je zaista dobro odrađen (barem onaj deo pod "Discover" pogledati slike u prilogu) međutim ništa od toga ne može da se presluša, iz radoznalosti sam probao i za bilo koji album, bilo koju pesmu ispoše da nije trenutno dostupna... Vizuelno odrađeno za 10ku a funkcionalnost đokica kineski...
Enivej, od 16tog sam na godišnjem, ima da ga make him or brake him :)
Javi se meni na pm pa cu ću i pomoci da instaliras rom za 2 minuta :)

Hvala na ponudi za pomoć, izgleda da će trebati...
Elem, skinuo sam juče odavde MIUI V7.0.5.0.KXDMICI (pre toga je bila ista verzija ali su ona slova bila malo drugačija), instalirao i sad je dosta kineskih stvari uklonjeno, nema više kineskih tel.brojeva kad krenem da unosim tel. broj, ima nekih stvari koje ranije nisam imao, instalirano dosta google aplikacija, iz muzičkog plejera je komplet uklonjen onaj "Discover" tab, pomalo je i šteta što to nije bilo prebačeno na engleski pošto je sasvim dobro vizuelno i tematski odrađen taj deo samo što je nudio 99% kinesku muziku.
E sad, problem: plejer mi više ne radi, kad izaberem njegovu ikonicu otvori se i odma zatvori i ostane poruka "Unfortunately, Music has stopped." ako povučem onaj info/setings deo (kad se povuče po ekranu od gore na dole) tu ima 3 opcije za puštanje muzike, prethodna pesma, pauza/play i sledeća pesma i to radi, pušta muziku ali kad sklonim taj ekran ispod me opet sačeka ona poruka da je Music stao!!!

Ima li MI4 tj. MIUI neki error log gde bi moga da pogledam zašto se to dešava.

Inače update MIUI-ua je prošao bezbolno, sve je ostalo kao što je i bilo, nigde nisam morao ponovo da se logujem, ubacujem šifre itd, fino, i plejer je po restartu radio ali sad više ne radi, nije mi jasno zašto, šta je moglo da se desi, nisam previše drndao telefon, imam oko 8 pesama na njemu i to je to. Malopre sam dodavao neke vidžete (od fabrički raspoloživih) čisto da vidim kako izgledaju, između ostalog i za music plejer, posle sam ih obrisao ali ne verujem da je to napravilo problem! Isprobavao sam i googlove aplikacije koje su instalirane, neke obrisao, ostale prebacio u jedan folder da ne zauzimaju toliko mesta, igrao sa sa Voice Search aplikacijom dakle ništa što bi moglo da bude pogubno za plejer. ..

Da li si odradio wipe u recovery posle instalacije? http://en.miui.com/thread-39683-1-1.html
wipe bi trebalo da se odradi ako prelazis sa kineskog ili u tvom slucaju indijskog roma, na globalni, ili developer, ili sa developer na globalni. Ne treba ako updejtujes globalni, na globalni,...Mozda se pravi konflikt iz onih prethodnih aplikacija , tj sa onog Indijskog ROMa i ovog Globalnog. Ili da odradis factory reset

Poslednja izmena:
Wipe i instalacija preko fabrickog recoverija samo ako se ide na stariju verziju. Preko update appa sljaka sve ok ako se ide na noviju verziju.

Da , ali on ide sa Indijske verzije, a pre nje je imao kinesku verziju ( pa je verovatno ostalo tih kineskih stvari)

Prvo je bila neka 16.5.3.0 KXDCNCD verzija koju je prodavac valjda stavio, pa sam onda ja odradio update preko MiPCsuita koji je updejtovao sa 7.0.5.0 (verovatno isto) KXDCNCD pa sam onda ja preko browsera na telefonu skinuo sa miui sajta 7.0.5.0 KXDMICI
Nisam nijednom radio wipe, nisam nigde ni video tu opciju a dosta sam proveo vremena kopajući po njima.
Ne radi mi Music plejer (iako je radio prvi put kad sam ga pokrenuo nakon reinstalacije roma) i ne radi neki program KuaiPan, izbaci: "Unfortunately, File Explorer has stopped." iako program file explorer zapravo radi.
Sve ostalo koliko vidim radi normalno.

Inače telefon je sasvim ok i da nije ovog zezanja koje sam imao tj. imam mislim da bi bio veoma zadovoljan njime, ovako, da sam unapred znao kakvo će mi biti iskustvo posle 2 ili 3 nedelje upotrebe, ne bi ga uzeo već bi radije išao na telefon koji je u startu rađen za evropsko tržište tipa neki samsung, sony, lg tome slično...

Prvo je bila neka 16.5.3.0 KXDCNCD verzija koju je prodavac valjda stavio, pa sam onda ja odradio update preko MiPCsuita koji je updejtovao sa 7.0.5.0 (verovatno isto) KXDCNCD pa sam onda ja preko browsera na telefonu skinuo sa miui sajta 7.0.5.0 KXDMICI
Nisam nijednom radio wipe, nisam nigde ni video tu opciju a dosta sam proveo vremena kopajući po njima.
Ne radi mi Music plejer (iako je radio prvi put kad sam ga pokrenuo nakon reinstalacije roma) i ne radi neki program KuaiPan, izbaci: "Unfortunately, File Explorer has stopped." iako program file explorer zapravo radi.
Sve ostalo koliko vidim radi normalno.

Inače telefon je sasvim ok i da nije ovog zezanja koje sam imao tj. imam mislim da bi bio veoma zadovoljan njime, ovako, da sam unapred znao kakvo će mi biti iskustvo posle 2 ili 3 nedelje upotrebe, ne bi ga uzeo već bi radije išao na telefon koji je u startu rađen za evropsko tržište tipa neki samsung, sony, lg tome slično...
Ovako, odradi sledece korake. Odes na sajt i skines global developer rom, bolji je nego stable, a i stable je 666mb sto ne sluti na dobro :D kada skines fajl preimenuj zip u update.zip. Zatim prebaci u root telefona. Udji u updater app i izaberi recovery. I recoveriju ces naci wipe. Odradi wipe, a zatim i update. Kad ti digne odradi jedan factory reset.
7bfb09491eb83d2b4b235c7f1cd3bae0.jpg
6c676d065fcae07ac2f9f62358942114.jpg
101c8511830a32d5408af157f4d129d5.jpg

Probaću to za vikend. A jel može ovako da se brikuje telefon?

BTW. osposobio sam plejer, otišo u Settings > installed apps > Music > Clear data
a onaj KuaiPan je, koliko sam shvatio, nešto tipa MiClaud online storagea samo javno dostupno, tipa za šerovanje fajlova tako da taj mogu komotno i da obrišem...

Probaću to za vikend. A jel može ovako da se brikuje telefon?

BTW. osposobio sam plejer, otišo u Settings > installed apps > Music > Clear data
a onaj KuaiPan je, koliko sam shvatio, nešto tipa MiClaud online storagea samo javno dostupno, tipa za šerovanje fajlova tako da taj mogu komotno i da obrišem...
Ma ne moze, samo odradi kako sam ti rekao. Neces imati tih glupavih aplikacija i radice ti fluidnije. Inace da bi brikovao xiaomi treba bas da budes strucnjak. :D

Moja sestra uspela :D ugasio se u toku upadate koliko sam ukapirao, ceo dan sam ga posle popravljao

Verovatno ce izaci posto ovaj novi mi pad 2 navodno podrzava dual boot. Android i win mobile :)

Nadam se da hoce. Ovo je odlicna ideja, da se mogu instalirati razliciti OS na mobilni telefon. kad dosadi android ond se prebacis na windows, i obrnuto.
Ja ne volim te dual boot opcije, kad imam android onda je android, kad hocu windows onda ce biti windows.
Cak ne koristim na tel ni one system 1 i 2, vec sam prosirio system 1 particiju i sve odlicno.

To ce samo kod kitajaca da bude, nece skoro biti moguce na globalnom nivou.

Cajnizi, nema sanse, ni m$ ni gugl nece dozvoliti tako nesto. Zato sto da bi stavio android na svoj telefon sa gugl servisima moras da postujes pravila, nisam pratio ali sumnjam da gugl dozvoljava dual boot.

Poslednja izmena:
Pa vec je pusten windows za xiaomi mi4 ali valjda samo za odabrane. Windows je najavljen jos proletos negde.

To sto xiaomi radi je nebitno, oni ionako ne prodaju telefone sa gugl androidom. Gugl i ne moze da ih sankcionise

Pa eto sam si odgovorio, vidis da onda ipak moze win na xiaomi mi 4 :) Mozda to microsoftu i odgovara. No vredi sacekati taj 26.11 Ja se nadam da ce biti pusten windows za xiaomi mi 4

Izvini sto pitam kakav android koriste?
Globalni ROM miui dolazi sa google apps, dok Kineski ne

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno