Šta je novo?

Xiaomi Mi Note 3

@djurkash, lepo napisano. Ja sam odustao od skretanja pažnje, počeo sam sam sebi da ličim na "radi li vam VoLTE" likove :D Čekam da se neko javi i sve po spisku nabroji nekom, kome radi sve i svuda, zbog čijeg se komentara odlučio i dao lovu.

Evo kod žene pao Xiaomi.eu stable verzija u Gcam laganini. Puno bolje slike su na Gcam jednostavno.

Dragi forumasi,

razmisljam o kupovini ovog telefona pa bih da vas pitam da li je neko kupovao u radnjama u Beogradu poput logic shop i slicne?
Vidim da je ista cena kao preko kp, pa da vidim da li je i kvalitet isti?

Vidim i da se dosta vas zali na fotografije u nocnim uslovima, a meni bas treba dobra kamera da slikam bebu bez blica u zamracnoj prostoriji, pa ako moze neko da mi uporedi takvo slikanje sa npr LG G4 kamerom (sa njom sam bila prezadovoljna, nego je telefon brzo crkao)?

Hvala unapred :)

Pozdrav drugari. Nisam tip za forume, ali informisuci se po netu vezano za MN3 natrcao sam na ovu temu i procitao je celu od prilike odjednom :D Sa svim nedostacima koje tel ima mogu da se pomirim. Neostatak 3.5mm audio dzeka, microSd slota, cak i trenutno, bar se nadam, nikakve situacije sa apdejtom. Sve to nije toliki problem obzirom na cinjenicu da ova lepotica i zver u istom trenutku moze da se pazari za manje od 300e na kp...Ono sto mene brine je nedostatak tog cuvenog B20 opsega. Trenutno koristim Redmi Note 3 Pro, odlicno me sluzi, a ni on nema B20 a 4G radi super B3(1800), mada mi ta brzina nije ni toliko bitna, cak ga zadnjih meseci od kako mi je oslabila malo baterija drzim na 3G only i to mi sasvim zavrsava posao. Konkretno pitanje glasi da li ce ovaj telefon u naredne 2 do 3 godine moci da radi dobro makar na 3G mrezi (sto se tice razgovora i internet konekcije), koliko god i ukoliko bude nekih izmena u infrastrukturi provajdera (Mts)? Telefon planiram da kupim u junu, pa mi je ova nedoumica jedini kamen spoticanja... Vec sam nerado poceo da razmisljam o Nokiji 8 i Samsungu A8, koji su skuplji 50ak evra a nisu bolji.

Dragi forumasi,

razmisljam o kupovini ovog telefona pa bih da vas pitam da li je neko kupovao u radnjama u Beogradu poput logic shop i slicne?
Vidim da je ista cena kao preko kp, pa da vidim da li je i kvalitet isti?

Vidim i da se dosta vas zali na fotografije u nocnim uslovima, a meni bas treba dobra kamera da slikam bebu bez blica u zamracnoj prostoriji, pa ako moze neko da mi uporedi takvo slikanje sa npr LG G4 kamerom (sa njom sam bila prezadovoljna, nego je telefon brzo crkao)?

Hvala unapred :)

ako je do fotkanja bez blica u mracnoj prostoriji, tu je ovaj telefon najtanji iskreno... ne bih preporucio... mozda sa gcam modom funkcionise bolje, nisam jos probao, ali sa default kamerom taj setup mu bas ne lezi...

Pozdrav drugari. Nisam tip za forume, ali informisuci se po netu vezano za MN3 natrcao sam na ovu temu i procitao je celu od prilike odjednom :D Sa svim nedostacima koje tel ima mogu da se pomirim. Neostatak 3.5mm audio dzeka, microSd slota, cak i trenutno, bar se nadam, nikakve situacije sa apdejtom. Sve to nije toliki problem obzirom na cinjenicu da ova lepotica i zver u istom trenutku moze da se pazari za manje od 300e na kp...Ono sto mene brine je nedostatak tog cuvenog B20 opsega. Trenutno koristim Redmi Note 3 Pro, odlicno me sluzi, a ni on nema B20 a 4G radi super B3(1800), mada mi ta brzina nije ni toliko bitna, cak ga zadnjih meseci od kako mi je oslabila malo baterija drzim na 3G only i to mi sasvim zavrsava posao. Konkretno pitanje glasi da li ce ovaj telefon u naredne 2 do 3 godine moci da radi dobro makar na 3G mrezi (sto se tice razgovora i internet konekcije), koliko god i ukoliko bude nekih izmena u infrastrukturi provajdera (Mts)? Telefon planiram da kupim u junu, pa mi je ova nedoumica jedini kamen spoticanja... Vec sam nerado poceo da razmisljam o Nokiji 8 i Samsungu A8, koji su skuplji 50ak evra a nisu bolji.

matori, 3g i lte bandovi nemaju veze jedno s drugim, kako ti radi 3g danas tako ce ti raditi zauvek... a sto se lte bandova tice prica kaze sledece...

svaki lte band (frekvencija) je specifican po tome da li bolje funcionise na velikoj razdaljini ili su performanse bolje kod probijanja prepreka ili broja korisnika etc... nasi provajderi su na B3 za sada i to ce ostati aktivno jos jako dugo, ako uvedu B20 to znaci da ce na pojedinim mestima, u pojedinim situacijama, tebi net biti losiji nego nekome ko ima podrzane sve raspolozive lte frekvencije na svom telefonu u toj istoj situaciji... to ne znaci da ti neces imati 4g, svakako hoces i radice bolje nego 3g (u teoriji, u praksi moze da se desi da ti 3g ustvari radi bolje nego slab 4g signal ali to je vec druga prica)... evo ja sam uzeo fon i "prezivljavam" sasvim super ;)

@tviti ako ti nije mrsko da koristiš manual mode I sama podesavas ekspoziciju itd onda i slike u noćnim uslovima će ti biti dobre. Ja za noćne slike koristim GCam i tu je zaista mnogo velika razlika u odnosu na miui kameru. HDR tu može da ti pomogne ali ta beba mora da bude mirna baš.

@SrdjanMi vidi ako ti redmi note 3 nema band20 bukvalno će isto da se ponaša i Mi Note 3. U Nišu ja svuda imam 4G. 3G će uvek da ti radi jedino ako ne krenu da demontiraju opremu za 3G na repetitorima što čisto sumnjam.

Послато са Mi Note 3 уз помоћ Тапатока

@-=crusader=-, dimi89 momci hvala na odgovorima, pojasnili ste mi dosta celu tu zbrku oko mreze i interneta... Obzirom da vec imam redmi note 3 pro, koji ce sa odusevljenjem da nasledi mama, i da sam istim prezadovoljan, nema sumnje da uskoro pada Note 3 od nekoga sa KP

ja sam svoj xiaomi mi note 3 kupio preko Kp, tačnije kod lika sa alijasom gremlin i veoma sam zadovoljan.Imam ga vec 4 meseca i sve radi kako treba, dao mi je 12 meseci garancije. U logic shopu sam pre 3 meseca kupio xiaomi redmi 5 za rođaku i takođe su mi dali godinu dana garancije i tel do sada radi kako treba,veoma je zadovoljna

@skeletor šta si imao pre MN3 ? Kako si zadovoljan ?

imao sam htc one e8 koji je bio flagship kada je izašao ali ga je malo vreme pregazilo te nije za upoređivanje sa mn3. Ovo što pominju 4g i taj band 20 stvarno ne razumem jer sam već negde na forumu objašnjavao da sam u Bg i da svuda imam 4g bez problema i radi brzo tako da ako se neko dvoumi zbog toga,nemoj da razmišlja.Sto se tiče nocnih fotografija tačno je da nisu baš nešto bar sa standardnim podešavanjima ali meni je to manje važno.Sviđa mi se to što može od vise različitih tema da se izkombinuje ona koja vam najviše odgovara

Pozdrav,

Da se prikljucim temi... Kakva su vam iskustva sa ekranom? Vidim da se neki zale na jdi ekrane zbog bele boje koja vuce na zuto ili da je pod ostrijim uglom ekran crvenkast. Cak se zale i na ispran prikaz boja. Kakva je situacija kod vas, koji ekran imate: sharp, jdi ili lg? Neka preporuka za tamnu temu. Ja sam pronasao Simple Black pa ko voli kompletno crne teme, moze da pronađe u prodavnici sa temama.

Ne ucitava stranicu kako treba. Koji displej imas? Kakvi su ti utisci?

otvara ali moras da otvoriš preko njegove tema aplikacije a ne preko browsera. Displej mi je sharp, odlično je osvetljen i vidljiv i pri najjačem suncu ali ipak bih preterao kad bih rekao da je bolji od super amoled. Ipak,kada se uzmu u obzir sve prednosti mn3,mislim da je to odlična kupovina i da je izbor npr. s8 samo zbog displeja,bacanje para

@krecky to sa jdi ekranom je tačno ali koliko sam razumeo ove na telegram temi koji ga imaju to se da ispraviti kad manuelni podesis boje (AOSP romovi imaju to u sebi za miui ima neka aplikacija). Koliko znam MN3 nema LGE ekrana pošto su se fenomenalno pokazali na ostalim uređajima. Ja imam sharp I meni se nekako najviše sviđa i najčešće ga koristim sa upaljenim nigh modom.

Teme:
Ево теме која би вам се могла свидети: RemixOS8 Round! Линк: http://zhuti.xiaomi.com/detail/8d155e0f-f372-4c75-ac8b-5f4c0c2d590f

Ево теме која би вам се могла свидети: Geometry Black! Линк: http://zhuti.xiaomi.com/detail/e0e09d3b-f3ac-4e5d-8611-ccb1b43ceb34

Ево теме која би вам се могла свидети: MyStyle! Линк: http://zhuti.xiaomi.com/detail/fef50c66-f160-4eb8-893b-2580f1d2e01b

Ево теме која би вам се могла свидети: iOS AfterDark! Линк: http://zhuti.xiaomi.com/detail/5344d9f8-4ffd-494e-a601-dfba4a64535f

Ево теме која би вам се могла свидети: Mate 9! Линк: http://zhuti.xiaomi.com/detail/7021345d-a288-4d39-847c-5ac8cde4d1eb

Ево теме која би вам се могла свидети: Round Pixel Light! Линк: http://zhuti.xiaomi.com/detail/b4eeb65a-96fa-4c09-804a-983acbc0c51b

Ево теме која би вам се могла свидети: Star Ui Dark! Линк: http://zhuti.xiaomi.com/detail/b817b229-82ec-4bfa-8bca-269d0af51879

Cista glupost to za JDI... Cak i Mi mix 2 ima JDI... ne verujte svemu sto procitate...

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Prvo da se zahvalim na velikom broju tema koje ste preporučili. Imaću čime da se zanimam ;) Meni je zapao jdi displej pa zbog toga i pitam... Kod mene je sve normalno. Boje su jarke a žutila nema. Crna nije baš kao na prethodnom telefonu (A8), ali to je već amoled pa i ne može da se uporedi. Jedino se pri bržem skrolovanju, ukoliko je tekst crne boje on prelazi u ljubičastu. Vidim da na 4pda forumu spominju ovo ali ne kao fabričku grešku (u posebnim uslovima slabijeg osvetljenja ekrana oko 20 do 30% i pri ukljucenju automatskog kontrasta).

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

pogledao sam par testova na netu, ima jedan okacen nazad i razlike u ekranima su minimalne sharp vs jdi, jedan vuce na zuto drugi na zeleno ali to tek pri kolorimetru se vidi, day to day necete vudeti razliku... bolje i dobar lcd nego bas budzet amoled kao na mi note 2 imo...

Izvinite kolika je sada cijena xiomia mi note 3 u srbiji , konkretno u prodavnicama za prodaju mobilnih telefona, ne zanimaju me prodaje preko interneta. HVALA.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Nema u prodavnicama zato sto je China only model, nema Global version.

U Logicu imaju 128gb verziju, 330e ili 335 mi rece pre neki dan, svratio da pogledam Al ga nisu imali u radnji

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Kako China only kada se prodavao u Rusiji preko oficijelne xiaomi radnje ?

Pita covek u Srbiji...kod nas nema u "zvanicnim prodavnicama" koje daju garanciju 2 god jer je China model.

Kada sam kupovao Redmi 5 plus, devojka koja radi u prodavnici reče mi da bi uskoro trebao da se pojavi zvanični predstavnik u Srbiji za Xiaomi. Videćemo hoće li biti tako.

jedno pitanje, mozda vise general android kategorije...

kad namestite screen timeout recimo na 30 sec, na nekih 25 sec ekran ce da odradi dimming effect tj smanjice se osvetljenje, da vas upozori da je timeout blizu ako nastavljate da citate nesto da ne palite ekran ponovo... e ta tranzicija, taj "pre timeout", previse mi je ostar na mi note 3, jel ima neki nacin da se to steluje? app, mod, xposed, kernel?

bila je i na S3 davno opcija koja cekira da li gledate u telefon pa produzava timeout, nisam to posle vidjao na telefonima, a bilo je super useful, moze i ta varijanta...

Poslednja izmena:
Uzeo sam mi note 3 pre mesec dana i malo je reci da sam prezadovoljan. Je l' jos neko ima problem sa wi-fi? Cesto se desava da kliknem na ikonu i ne konektuje se automatski, onda udjem i sacekam par sekundi i tek tad se konektuje. Veoma je iritantno... Oficijalni rom.

Jel ste uspeli da nadjete zastitno staklo koje naleze na ekran do ivice... Ili bar preporuka za neku proverenu na aliju...

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

Uzmi TPU foliju ja sam se za*mjau**mjau**mjau**mjau* sto sam skinuo moju I stavio staklo

Vrh Dno